Inlägg

Inlägg som Deska har skrivit i forumet
Av Deska

Noterat bud. Kommer prioritera hämtning vid samma bud. Avslutar 12/5 18:00.

Av Deska

i5 8600k, 16 GB Ram, Z370 Asus ROG Strix, Noctua NH-U9B Paket

Hej!

Säljer av mig mina äldre delar efter ha bytt till andra komponenter. Samtliga var köpta från Inet den 2018-01-31. Säljer gärna allt tillsammans, kan ev. sälja utan kylare.
Tänker att budgivningen börjar på 1500kr + 150kr frakt. Avslutar 11/5~, jag tar mig friheten att eventuellt tacka nej. Betalning sker via Swish och jag skickar med rek. Delarna kan även hämtas upp i Varberg.

Fullständiga namn:

Intel Core i5 8600K 3.6 GHz 9MB
ASUS ROG STRIX Z370-G GAMING 2st M.2, mATX
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 2666Mhz CL16 Vengeance LPX Svart
Noctua NH-U9B SE2

Läs hela annonsen här

Av Deska

Kan lägga bud på 3000

Av Deska

Gigabyte GeForce GTX 1080 Ti 11GB Turbo

Hej!

Säljer mitt 1080 Ti. Kortet köptes från inet 2018-06 och kommer med original låda. Kan skickas Söndag tidigast om 3000kr (+120kr frakt) uppnås. Lägre bud kollas på fram till Måndag, jag tar till mig friheten att eventuellt tacka nej.

www.gigabyte.eu/Graphics-Card/GV-N108TTURBO-11GD#kf

Tar betalt via Swish och skickar med rek. Kortet kan även hämtas upp inne i Varberg.

Läs hela annonsen här

Av Deska
Skrivet av m1n1h0p:

Känns som att diskussionen har förflyttats ganska rejält, och känns lönlöst att diskutera med någon som tror att mutaling är bättre än roach/BL mot PF osv. Gl med gamandet, börja helst inte klaga på mina inlägg om du inte kan supporta det du säger så lägger vi ned diskussionen?

Kanns javligt skoj att du du ser ner pa mig for nagot som jag inte har papekat, om du nu sager att jag inte kan supporta det jag "papekar" sa varfor gor du inte gott exempel och gor det sjalv till viss grad? Jag som du, har (antar att du har) spelat bada raserna extensivt under bade Betan och efter launch och spelar pa mellan/hogre diamond nivaerna.

Jag forsoker till allara hogsta grad forsoka beratta hur jag tacklar problemen men du soker blint fel i mina inlagg och papekar helt sjalvklara saker. ett snabbt ex. vore att man klart inte aker in head to head med sina mutas bara reenforcade med banelings over ett stimm med marines/thor. samt sjalvklart sa ar baneling/roach battre an Muta/ling att ta ner PFs, dock sa borde jag ha namt att i situationerna sa ar Muta/ling extremt mycket mer mobila an dom forst namda.

Moste dock halla med dig om att det sparat ur topic, men som sagt jag kan inte forsvara den rasen jag spelar nar den jag argumenterar bara ser fel i allt som nams. Skulle garna tatt denna konversation via voip eller nagot liknande tanke pa att det ar mycket lattare att fa ut sitt meddelande genom detta.

Av Deska

Jo, jag spelar med relativt mycket mutas, vilket forcerar i princip forcerar marine/thor/tank för pushes till mestadels. Antar att vi inte kan föra det här vidare med vad som verkar vara två speltstilar.

Jag använder själv mutalisker i större komfrontationer med lings/banelings/roach* (*lategame), marines kan i tekniskt sett inte starta targetfira mina mutas utan att bli helt skrewed av banlings, Thors som du borde veta är inga problem för mutas.

@ Planetaryfortress, Ja fullt uppgraderade fortresses dödar man inte med ickeuppgraderade lings, darför jag påpekade att uppgraderingarna spelar en stor roll, ingen ideé att komma med löjliga skräck exempel. Måste också påpeka +1 mutas i större nummer (12-15) oneshottar i princip turrets och gör väldigt mycekt skada mot fortresses plus SCVs.

@ Creep, jag sa aldrig att han i princip kommer siega upp på din creep, det jag menade var att man kan retirera relativt lätt ifrån terranen om inte creepen är för långt ifrån.

@ Komfrontationer, jag vet inte varför du kör in dig så extremt på det här men jag antar att det blir split opinions på det beroende av army comp etc.

@ Drones, om du nu har perfekt drone timing, hur har du då problem med att du inte kan få ut arbetare?

Av Deska

Använder du Mutalisker mycket ? kan anta att vi får olika blickar på spelet om man väljer att inte använda dom etc. är rätt nyfiken om du gör eller ej tbh. Sen samt om du är Macro orienterad eller om du spelar mer aggressivt.

1. - När jag surroundar med tillräckligt många zerglings så börjar zerglingsen attackera SCVsen automatiskt, det är så jag, samt många andra zergs klarar dom.

40 roaches och 5 broodlords? inga mutalisker, inga zerglings? vilket är mer än tillräckligt att ta ut ett planetary (självklart inte om han har campat sin arme där), uppgraderingar spelar väldigt stor roll i den konfronten.

2. - Det jag menade nu med Banelings och "smartare" AI så anser "jag" att det är mindre skill för en Zerg att krossa en Terran-push, för att det är relativt mycket mindre "flanking"/"preparation" som krävs i relation till hur man ska pusha som Terran.

3. - Man behöver inte springa in med hela sin 1-kontrollgroup (låter så) för att kolla in hans arme 1 zergling/muta som peekar in kostar knappt nånting. Ja klart att jag vet att dom har kortare range, sunt förnuft att man inte engagar rakt på utan stallar tillräckligt för en bra position. Personligen så sitter jag på +4 hotkeys för min arme konstant.

Med bra creepspread och ling/roach/baneling speed så är det lätt som farao att fly, självklart så kommer bra Terrans "snipa" dina creeptumors men det är det man har 1-2 extra queens utanför ens bas kombinerat med overlord-spyor :p.

Självklart rallyar man inte in alla units mitt i Terran bollen, blir ju som en kongalinje då.

Ex. du komfronterar en Terran-push 1. du förlorar ca. 40 food dom första sekunderna 2. Du selectar alla dina hatcteries 2. trycker S, håller in R (te.x) och gör det rätt mycket medans du managar din army så kommer det komma stadiga vågor med reenforcments till din arme.

Det jag säger är att man kan inte göra något åt dom två första lavainjectsen förutom den där 5 marine 1 hellion / reactor hellion, båda sätter dig ekonomiskt efter tanke på att man behöver max 10 zerglings för att stoppa båda, vilket bara är 5 larva, larva inject på två hatcheries är 14 larva och din egen expansion blir sen.

Ja Terrans på Diamond kommer vara konstant i ens feja men det betyder inte all ens larva går till units, det var en stor grej i BW det med, hur bra man lyckas managa sin larva, vilket är betydligt lättare nu.

Sitter man i samma sits som Terran ekonomiskt är det helt okej att planta 1-2 hatcheries(+ 1-2 queens) och turtla fram Banlings och lings tills man får tillräckligt med mapcontroll för att expandera. tanke på att du kan dedikera en våg men larva inject efteråt att fullt saturera en bas efteråt.

Personligen så anser jag att Muta/roach/ling/banling kombinationen är extremt stark och kan inte stoppas av den normala MMM/tank stilen.

Skrivet av m1n1h0p:

Nja en terran har byggt scv hela tiden medan en zerg itne kunnat bygga drones vid en push. Så en terran klarar sig bättre om man förlorar en push (man kan tillochmed expanda efter en failad push så länge man drar upp ett par bunkers och har ett par tanks). En Zerg måste verkligen ha fler units än vad en terran har för att kunna försvara sig men en T behöver inte mer eftersom de är så bra på att försvara sig.

I en armytrade så visst kanske zergen har macroövertaget men saken är att om terran förlorar en push så kan de försvara sin expo bra med väldigt få units och därför tillochmed kunna expanda, men om en zerg förlorar en push så har zergen inte byggt några drones under hela den tiden och har sämre ekonomi.

En Zerg bygger inte mer drones än vad dom behöver för en saturerad bas, utan först när en ny hatch sätts upp.

Vid en armytrade så kommer det en våg Zerglings och våldtar vilka som helst expo försök (ev. inte "natural" basen på flesta mapsen) eller så kan han också bara expandera utan några som helst problem.

Av Deska

1. - Zerglings har i mina ögon alltid varit det som har krossat en Thor push, relativt lätt att få in en surround och om man inte har 8 zerglings så sköter Ai'n resten med SCVsen. Sen vet jag inte hur du tar hand om fortresses så det har jag ingen kommentar på.

2. - Som BW spelare kan jag definitivt säga att du har fel här, sen finns det flera faktorer självklart.

3. - Personligen ser jag inte hur man kan förlora hela sin "push" om man inte har en massa hydralisker off-creep och inte kan dra där ifrån tack vare det, sen att du kan hotkeya alla dina hatcheries och reenforca konstant som dina uits dör så måste jag säga att man alldrig har ett underskott som zerg, blir din arme mindre, fly, regroupa och sätt på mer press.

Grejen med TvZ är att man alltid kommer vara i ekonomiskt underläge, sen i högre diamond så är spelarna kompetenta nog att klara av dina pushes som du är tvingad att göra för att försöka att komma ikapp.

Av Deska

Spelade Terran som "main-ras" i betat, bytte nu dock efter ett tag efter launch till Zerg eftersom det är den enda rasen som du kan styra in sig själv på lategame, om man inte räknar 2-base Collosus deathball som protoss lategame...

Ex. TvZ, man gör en expo, harraserar en aningen, pushar, blir rullad av ett stort antal baneling/ling med mutas, tanke på att attack priorn är helt cp så krävs det ingen skill att stoppa en Terran-push direkt. När pushen väl är stoppad så är man körd som Terran, hur man än ser det.

Hela grejen som gjorde Terran balanserat mot zerg var att man var tvungen att göra nån sorts av tidig harras så han inte kan larva-injecta en massa drones fram, trippel nerfen till reapers gjorde det nästintill omöjligt, kan ju inte säga att jag gillade att man var beroende av den uniten för att ha en chans men så var det.

Måste också säga att det är extremt AoE baserat det här spelet i.e mindre "skill", Collosus/banelings etc. gör det inte i närheten så skoj som BW.

Av Deska

Finns bla. Razers Black Mamba som har både mediaknappar och macroknappar, har dock aldrig testat det.

Av Deska
Av Deska

Jo det är tyvärr så att dom flest adaptrarna inte fungerar. Det bästa jag kan rekomendera är att du skaffar dig ett expansion kort med parallel port.

1 parallel 2 serie
2 parallel

Av Deska
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SpammerN^
Samma med min Diamondback 3G.

Deathaddern är lutad åt sidan

Bild

Av Deska

Är kylaren monterad ordentligt? Hur mycket kylpasta?

Av Deska
Citat:

Ursprungligen inskrivet av marteN_larsson
Nja, indirekt gör du det med dina uttalanden om kappvändande och "Om du vill ha de som är bäst får du nog vänta till efter 26 Mars".

Det beror helt klart på tolkningen, särskilt om man har taggarna utåt. Vad jag ser så föreslår han att man väntar och ser hur det ser ut efter 26 mars när GTX 480 väl har lanserats.

Citat:

Det finns inget som tyder på att GTX480 kommer att slå 5970 och därmed lär det inte finnas något bättre kort än 5970 efter den 26e mars heller. Kanske att GTX480 kommer vara i närheten i vissa specifika fall och kanske där till och med vara lite snabbare men generellt lär 5970 vara relativt överlägset.

En öm tå är det knappast, tycker bara inte om när folk sprider felaktigheter/orealistiska förväntningar. Det är bara onödigt och kommer med all sannolikhet inte hjälpa (eller stjälpa) ditt kära Nvidia. Finns prestandan där kommer det bli rekommenderat av mig förutsatt att priset är rimligt.

Kan vara sant (Tvivlar personligen inte), dock ingen idé att anklaga någon för något han inte har gjort samt stirra upp en massa onödiga aggressioner från din sida.

Av Deska

Rekommenderar Gentle typhoon om du måste byta

1850 rpm
1450 rpm
1150 rpm

Edit: Dom flesta led fläktarna brukar vara av den sämre modellen, rekommenderar att du kollar upp specifikationerna på dom innan köp.

Av Deska
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kilroy
4x 100mm känns väldigt dumt, varför inte 1x 200mm?
Snacka om att kunna göra den väldigt tyst och effektiv då.

Personligen är jag mest nyfiken på Ninja 3 då Ninja 2 ligger väldigt bra till i den prestanda/pris-klass jag är intresserad av för tillfället...

Kan kanske vara för att runt om en 200 mm fläkt så är det rätt mycket som inte kyls. Vet att det är i princip samma mängd på 4 x 100 mm fläktar men då är det dock mer spritt över hela kylaren.

Har ingen aning om det kyler bättre när det är spritt "bättre" men det är dock min gissning.

Av Deska

Det är mekaniska switchar i det, antagligen Cherry MX Black som 7g har.

Av Deska
Citat:

Ursprungligen inskrivet av reo_swe
Jo, "på papperet" lockar Valo, det har macro knappar (iofs onödigt många) och display utan att tangentbordet är överdrivet stort och klumpigt.
- Belysta tangenter vill jag ha, om belysningen fungerar bra och är inställbar?
- Går displayen att använda till något vettigt?
- Fungerar mjukvaran bra?

Jag har läst recensioner där en del problem uppdagas, som du även är inne på, t ex
- Tangentbordet fungerar inte i BIOS - det verkar ju fullständigt oacceptabelt?!?!
- Space tangenten t ex sitter så lågt att man slår fingret i kanten på tangentbordet?
- Makroknapparna reagerar långsamt?

Jag har inget behov alls av USB port och audio anslutningar på tangentbordet, och om Valo håller tveksam kvalitet får det nog bli Logitech G15 eller G110 istället.

Just nu har jag ett "vanligt" Logitech Media keyboard och ett Saitek Eclipse II.

Macro knapparna är helt fantastiska tanke på placeringen precis ovanför 12345..., vilket många andra tangentbord är helt värdelösa med ex. G15 etc.

Personligen tycker jag att bakgrunds belysningen är funktionerade, varken för stark/svag. Finns 5 nivåer men det är en knapp noterbar skillnad mellan 3-5 medan 1-2 är lite svagare. Finns dock människor som tycker att lyset inte är tillräckligt.

Displayen går inte att använda till något vettigt, 2 rader med text. Kan la vara trevligt fört meil och så men inte till något annat. G15 är mycket bättre med det här, dock så undrar jag om man verkligen kan använda en display på ett tangentbord till något vettigt?

Mjukvaran fungerar väldigt bra, kan dock uppfattas som långsam när den sparar ändringarna till tangentbordet. Macro mjukvaran är väldigt detaljerad och lättanvänd men innehåller också väldigt många "avancerade funktioner" som millesekund delays etc.

Jo det är oacceptabelt särskilt om man måste använda bios varje dag för t.ex. bootloaders. Detta var dock "bara" på vissa moderkort och jag misstänker att det egentligen är ett mindre problem med asus's bios.

Personlig preferens? Personligen hade jag inge problem med detta, måste nog ha väldigt stela tummar för att stöta på detta problem.

Var ett problem med detta om macrona involverade SHIFT, ALT, CTRL. Detta skall dock ha fixats i en firmware uppdatering.

Av Deska

Jag har haft ett Roccat Valo var dock tvungen att lämna tillbaka det för att den inte ville fungera i BIOS, eftersom att jag dualbootar så var det ett större hinder för mig.

Är det något speciellt du vill veta om det?

Om jag svarar på din befintliga fråga så är Roccat Valo både "Coolt" och bra detta beror dock inom vilka områden som t.ex. macro knapparna, knapp formen, LCD skärm, led belysningen etc. svarar mer än gärna om du undrar något.