Inlägg

Inlägg som User1991 har skrivit i forumet
Av User1991
Skrivet av Andreas D:

Vi frågar efter "bästa pris" och "bästa sortiment", inte lägsta pris eller bredaste utbud. Exakt vad man lägger för innebörd i detta blir därmed personligt. Bäst pris kan lika gärna betyda priset i relation till service, leveranstid eller annat mervärde. I vilket fall som helst anser många uppenbarligen att Inet lyckas bättre än övriga även i dessa avseenden.

Att utforma frågor i en enkät som gör att det går att tolka på olika sätt är dåligt utformade frågor och gör att enkäten inte besvarar någonting. Kan man tolka någonting olika så kommer också svaret betyda olika saker beroende på vem som svarar på frågan, det inte är bra om man försöker få en sammanfattning. Nu är nu inte SCB men ni borde försöka eliminera så många felfaktorer som möjligt ändå.

Av User1991
Skrivet av Minsc S2:

Du ska nog läsa det som Andreas svarade på en gång till.
Någon gjorde ett extremt dumt uttalande om P12or, och fick svar på tal. Du får det att låta som att Andreas bara kallade någon p12 rakt upp och ner utan anledning.

Så att Andreas svalde ett flaimbait och förvärrade situationen skulle vara en försvar? Om någon skriver ett uttalande om P12or så är det bästa att anmäla och ignorera, precis som moderatorerna skriver gång på gång.

Citat:

Tyvärr så har nivån på Sweclockers sjunkit, denna hela tråden är ett bevis på det. Det är inte okej att tycka annorlunda, om man inte gillar detsamma som någon annan är man antingen p12 eller dum i huvudet.

Att nivån här på Sweclockers har sjunkit det senaste året/åren är tyvärr uppenbart, ska jag jämföra med mina barn (12 och 14 år) så är mognaden här betydlig lägre än så. Sedan anser jag att redaktionen tyvärr gör situationen sämre igenom att till exemplet skriva gröna/röda laget istället för nVidia/AMD

Citat:

Jag ser gärna att adminsens attityd förändras och att de blir hårdare mot flaming. 90% av denna tråden borde rensas, då det är en tråd där man får reda på resultatet och ska gratta vinnaren (Inet). Tyvärr så verkar de flesta inläggen här vara hatinlägg mot antignen Inet eller mot dom som gillar Inet, eller hatinlägg mot dem som skriver hatinlägg...

Jag kan inte annat än att hålla om att tråden borde rensas hårt men då uppstår ett problem för den moderatorn, han måste nämligen även rensa Andreas inlägg. Kan tanka mig att flera moderatorer skulle ha svårt att moderera sin egen chefredaktör vilket gör att tråden inte bli modererad. Sedan anser jag att man mycket väl ska ha rätt att ifrågasätta resultatet, fråga efter siffror samt komma med förslag om hur frågor skulle kunna förtydligas så att situationer som om "prisvärd" verkligen ska innehålla service eller inte kan undvikas i framtiden.

Av User1991
Skrivet av Minsc S2:

När någon försvarar sig med logik så brukar det faktiskt inte bli borttaget.

Jag förespråkar inte flaming i forum, men jag tyckte verkligen inte att det Andreas skrev är så värst uppseendeväckande.
Tycker de flesta som kommenterar angående hans uttalande gör en höna av en fjäder.

Jag har sätt meddelanden som tagits bort som har varit betydligt mindre uppseendeväckande. Dessutom så innehöll detta ingen typ av försvarbar logik vad jag kan se i alla fall.

Men med nivån satt så är det nu mer alltså helt okay att kalla någon för P12 enligt din logik. Det begreppet förekommer på tok för mycket på detta forum innan och nu kommer det således att öka.

Av User1991
Skrivet av Blesk:

Vad exakt menar du med detta? Har AD inte rätt till en personlig åsikt eller hållning precis som alla andra. Är han, i egenskap av C redaktör förbjuden att står för personliga uttalanden. Han äger ju för fan sidan. Om än nu detta inte ens faller inom ramen för något som kan anses vara personligt och kontroversiellt. Och därmed mer disskuterbart.

Men när en chefredaktör skriver i sitt inlägg sådant som i vissa situationer blir borttagna av en moderator så har han väl ändå gått för långt? Borde inte en chefredaktör vara en sådan som sätter tonen och föregår med gott exempel?

Av User1991
Skrivet av Newklear:

Nu fick vi inte den frågan, så då ska service (med en mängd andra faktorer) spela in, anser jag.

Skrivet av Morkul:

VA?
Vilken butik anser du har bäst service?
Vilken butik anser du har bäst leveranstider?
Vilken butik anser du, avseende datorer, datorkomponenter och relaterade produkter, har bäst sortiment?

Skrivet av Newklear:

Fast nu var det ju du som inte hade läst frågan, inte jag. Hur man sen tolkar frågorna är ju upp till var och en, så länge det inte finns något entydigt svar.

Du får gärna förklara varför du först skriver att man inte får frågan och efter att jag påvisar att man viss fick frågan ändrar dig.

Av User1991
Skrivet av Andreas D:

Undra vem som är tolv år ...

Chefredaktör håller på med personangrepp, det var nått nytt.

Av User1991
Skrivet av Newklear:

Ja, om man i en enkät får den frågan, så ska inte servicen spela in.

Nu fick vi inte den frågan, så då ska service (med en mängd andra faktorer) spela in, anser jag.

VA?
Vilken butik anser du har bäst service?
Vilken butik anser du har bäst leveranstider?
Vilken butik anser du, avseende datorer, datorkomponenter och relaterade produkter, har bäst sortiment?

Det var tre enskilda frågor som fanns med i enkäten där av att detta inte borde spela in i frågan om prisbilden.

Om det nu är så att folk inte läser frågorna som de svara på betyder denna enkät plötsligen absolut ingenting.

Av User1991
Skrivet av Minsc S2:

Frågan är inte "Vilken anser du är den billigaste butiken?", utan frågan är "Vilken butik anser du har bäst (inte "lägst") prissättning", vilket är helt annorlunda.

Om t.ex CDON har ett kort för 3100:- och Inet har ett kort för 3300:-, så är det fullt förståeligt att vissa anser att Inet har den bästa prissättningen.
De betalar 200:- mer, men får antagligen kortet snabbare, och de betalar för en trygghet vid eventuella reklamationsärenden och bättre support.

Servicen spelar faktiskt in i denna frågan, vare sig du håller med eller inte.

Måste dock säga att det är lite udda frågor som Sweclockers ställde MEN om man ska tolka frågan som du gör så är priset således mer eller mindre betydelselöst. I andra frågor frågar man efter service, leveranstider och sortiment så för att få fram ett resultat som faktiskt går att mäta så kan man inte tolka frågan så som att dessa parametrar även ska vägas in i pris frågan.

Skulle vara lite roligt att höra någon från Sweclockers svara vad de egentligen var ute efter med den frågan.

Av User1991
Skrivet av Newklear:

Det beror på vad du menar med bäst priser.

Om butik A säljer en produkt för 100kr extra jämfört med butik B, men butik A har mycket bättre support (till exempel), så tycker i alla fall jag att butik A har det bättre priset.

Men då har man uppenbarligen inte förstått omröstningen och antagligen röstat fel.

Om man i en enkät för frågan "vilken anser du är den billigaste butiken?" så ska inte servicen spela in utan det får besvaras med frågan "Vilket butik anser du har den bästa servicen?".

Om de som röstat argumenterar/tänker som du så är denna omröstning totalt intetsägande.

Av User1991

Min högst personliga uppfattning är att Inet är inte är bäst på någon av de enskilda kategorierna men sätt på helheten är de nog den bästa butiken.

Dock så tycker jag dom har lite väl gott ryckte i detta forum.

Av User1991
Skrivet av Dahle86:

Hur gör man då med sin dumbphone? Ska den helt plötsligt kunna hantera appar?

Nej du kommer inte kunna göra SMS-köp med en dumbphone.

Av User1991
Skrivet av belga:

Men vi betalar ju redan avgifter för SMS? Väldigt höga avgifter också med tanke på att kostnaden för operatörerna är så nära obefintlig det går att komma. Jag kan dessutom ta ansvar för mig själv i denna fråga så gör det frivilligt då.

NEJ! I och med det nya systemet kommer det inte ens att var ett SMS längre och det kommer alltså inte vara någon trafikavgift längre. Om du trodde att den var kvar så skulle jag förstå lite av din irritation.

Edit vill förtydliga: Om du har tillgång till internet så kommer flera av lösningarna använda det. I vissa fall så kommer det vara ett SMS men då ett helt vanligt SMS utan den extra trafikavgiften som det är på betal-SMS nu. Har du fira SMS så kommer det inte kosta dig någonting.

Av User1991
Skrivet av belga:

Men inget av detta kräver någon app för att fungera. Och det kräver absolut inte några extra avgifter.

Eftersom ansvaret flyttas från konsument till ett företag så kommer det att bli avgifter, precis som det är avgifter för visa, mastercard och liknande.

Citat:

Själv vill jag absolut inte ha betalmöjlighet liggandes direkt i telefonen då säkerhetstänket på smarta telefoner är obefintligt. Och hur skall det gå till för de som inte kör android eller iOS?

Säkerhetsmässigt är det ungefär samma som ett vanligt betalkort skulle jag tro men det beror ju till stor del på hur man använder sin telefon också. Sedan kommer detta antagligen aldrig bli ett måste utan bara ett tillval. Långt ifrån alla telefoner som ens har NFC i dag.

Citat:

Och varför skulle inte befintligt system med att betala direkt till sin operatör via sin faktura fungera bara för att operatören kreditgivare? Att man nu skall tvingas ha någon speciell app från ett helt separat företag för att kunna göra SMS-köp är ju störtlöjligt. Och bättre blir det ju inte när ett av betalningsalternativen för denna app är att betala på sin mobilfaktura, precis som det redan är.

Med WyWallet kan du få det på din vanliga telefonräkning precis som i dag. Att man vill använda en app som kommer kräva en pinkod för att kunna betala är ju för ökad säkerhet. Som det är nu finns det appar som skickar betal-SMS utan att användaren förstår det vilket inte kommer vara möjligt i framtiden.

Citat:

Jag har inga tveksamheter till att operatörerna blir kreditgivare. Det är en positiv förändring. Men att de på grund av detta försöker tvinga på användarna någonting helt annat, och helt meningslöst, i syfte att snylta mer pengar utan att behöva erkänna att det är det dem gör är helt fel.

Det hela handlar om att operatörerna måste få betalt för att risken. Alternativet för dem är att helt blockera betal-SMS och av vad jag har förstått så är det visa små operatörer som kommer att göra detta. För att de tar denna risk så vill de också ha betalt. Det kommer bli fall där de blir tvungna att betala tillbaka pengar till konsumenten, precis som betal/kontokortsföretagen. Det du begär är en försäkring emot att någon olovligen krediterar dig pengar men du är inte villig att betala för det. När jag tittar på avgifterna så ställer jag mig frågan till om de kommer täcka de extra kostnader som företagen kommer att få utan de hoppas på merförsäljning för att få det och gå runt. I WyWallets fall så handlar bland annat merförsäljningen om att sälja vidare vad, var och när du har köpt olika saker så att de kan göra riktad reklam.

Av User1991
Skrivet av belga:

Men varför skulle man behöva använda något av det?

För att det ger oss konsumenter större säkerhet. I dagsläget blir många personer blåsta på ganska stora summor pengar via betal-SMS och igenom att göra förmedlaren av betaltjänsten till kreditgivare så flyttas bevisbördan från dig till kreditgivaren.

Exempel:
Nu vill ha en ny fin bakgrund på mobilen och hittar en jättefin bild som kostar endast 5SEK. Du skickar rappt iväg ett SMS som kostar 5SEK och inom en minut får du din bild som ett MMS. Efter ett tag så kommer ytterligare ett MMS med en bild och detta upprepar sig allt ifrån varje dag till en gång i månaden. Du klagar då hos som operatör som inte kan göra något eftersom de inte alls är ansvariga för transaktionen. Du försöker söka på företaget som skickar MMS till dig och det ända du hittar är information från andra som sitter i samma situation, går du sedan via konsumentombudsmannen så får han bara reda på att det är ett abonnemang du har och det är bara att kontakta företaget och säga upp abonnemanget. Bara det att du aldrig får tag på företaget som förstås inte ens finns i Sverige.

Detta är ett exempel utav många som folk blir lurade (helt lagligt) på pengar via SMS-betalning. Eftersom det nu kommer hamna ansvar på den som sköter betalningen så kommer det självklar också innebära att de vill ha extra säkerhet runt själva betalningen.

Själv ser jag fram mot detta lösningar, ej WyWallet dock. Koppla visa-kortet till mobiltelefonen och med telefonen via NFC kommer bli både praktiskt och bra. I slutändan kommer det förhoppningsvis betyda att vi inte kommer att behöva själva plastkortet utan att betalkortet är bara ett nummer som ligger lagrat i telefonen.

Av User1991

Nej man kommer inte att bli tvingad att använda WyWallet. Swish, Bart och SEQR är tre andra tjänster som kommer fungera på liknande sätt, rena konkurrenter till WyWallet alltså. Det finns flera konkurrenter än så men dessa tre är något som jag tittat på

Av User1991
Skrivet av Newklear:

Fast, det är väl ändå inte Wii du använder, utan endast dess handkontroll med tillhörande IR-sändare/mottagare.

Visst, har man massa pengar att lägga så kan man ju såklart köpa de dyrare alternativen om man är säker på att de är bättre, men det är bra att det finns billigare alternativ.

Nää det kanske inte själva Wii enheten föresten, tänkte inte på det.

Men saken är den att du får inte att touch med hjälp av ett Wii system. Ja om du inte köper en vanlig toutch skärm men då kan du lika bra använda Windows med pekpenna då det mer motsvarar Smart Board. Fast i 100" så blir det ännu dyrare.

Det du inte får med Wii är när man står framför boarden med t.ex programmerings kod och tappar med handen på en funktion och flyttar den till ett annat ställe igenom "drag and drop". För att Wii kontrollen ska fungera så måste du vara en bit ifrån boarden vilket tar bort hela syftet med boarden.

Brainstroming framför en whyte board men allt sparas automatiskt på den anslutna datorn eller nätverket.

Jag uppmanar dig att ta en titt på www.smartboard.se så kommer du få se att wii kontroller inte ens kommer komma närheten av upplevelsen

Ja ja nu är detta off topic så det kanske är dags att sluta.

Av User1991
Skrivet av Newklear:

Ja, det är ju ganska simpla saker du rabblat upp där, så varför skulle inte det gå?
Förutom att du använder din wii-mote istället för fingrarna såklart, men det ser jag inga problem med.

Det finns en demonstration på TED.com (som dessutom inte är särskilt ny längre, så det lär ha hänt mer på den fronten nu) om du känner dig nyfiken.

Jag har millimeter repression på boardet vilket jag inte vår med Wii-kontroll, till att börja med. Sedan har du extrema upplösningproblem med Wi, med 100" board så blir det inte lätt att läsa med Wii:s 480p upplösning. Har man sedan avancerade CAD ritningar som du ska vända och vrida på så skulle inte jag vilja använda Wii i alla fall, frågan är om den har hårdvara för att ens visa upp det.

Jag har sätt den demonstration som du hänvisar till och par andra som är lite nyare och de kommer inte i närheten av smart board, om du tror det så bör du nog kolla upp smart board igen.

Av User1991
Skrivet av Newklear:

Man kan få samma funktionalitet med en wii-mote, till ett mycket lägre pris

Skickades från m.sweclockers.com

VA? Kan 4 personer samtidigt med en varsin penna som ritar på en whyte board som blir text på boarden och i datorn. För att sedan även använda fingrarna för att till exemplet flytta runt på texterna eller andra saker som visas på boarden. Eller varför inte visa upp en karta via google map på boarden och sedan använda pinch zoom, pinch zoom fungerar även på en text man skriver så att man kan skriva den krympa den för att få plats men annan information för att sedan förstora den igen. Eller varför inte markera en text man på boarden och sedan välja sök på google.

Du får gärna visa källa på hur sådana saker kan göras med wii-remote.

Av User1991
Skrivet av tvelander:

Vi har letat länge här på IT avdelningen efter något sånt då vi bara har whiteboard nu som anteckning och våra vanliga skärmar

Har ni tittat på Smart board? Vi köpte in par sådana för ca 18 månader sedan, fungerar som en whyte board med med funktioner som en skärm med toutch screen. Allt du skriver på boardet lagras i datorn och kan återskapas, kan dessutom spelas in i realtid. Tja kolla upp det så tror jag att du kommer att se att det är en betydligt bättre ersättare för ett whyta board.

Av User1991
Skrivet av iMatter:

https://www.youtube.com/watch?v=DFY3T8pTVkQ

Quad 1.7Ghz 2GB RAM för 149, ca 980 Sek. I videon säger han att den är ungf lika snabb som en Intel i3 att kompilera i Linux Ubuntu, men jag undrar.

Spännande utveckling iaf, ska nog snart köpa en med quad.

Observera att det är Clarkdale versionen av I3 han pratar om. Sedan att kompilera Ubuntu skulle jag nog gissa att det stämmer mycket på grund av att det är mindre komplex uppgift att kompilera för ARM än vad det är till en x86 plattform.