Inlägg

Inlägg som Spunkt har skrivit i forumet
Av Spunkt

Testade precis på att gå in och ändra det men den vill fortfarande inte släppa in mig, ändrade precis från Administratörer som ägare till min användare men ingen skillnad, testade sen då även att byta tillbaka men inget..

Av Spunkt
Skrivet av Zyriak:

Kan du högerklicka på "Computer" från startmenyn och välja Manage, gå till Local Users and Groups, Groups, Administrators och se om din användare är med där?

Jag finns med under "Användare" och kollar jag egenskaper för min användare så står det även att jag är medlem i Administratörer. Så tror inte det är något direkt fel där heller. Av vad jag vet då^^

Av Spunkt
Skrivet av ggustavsson:

Högerklicka på filen du vill köra och välj kör som administratör

Har försökt, det fungerade inte.

Av Spunkt

Windows 7 x64 användare= admin?

Jag har precis skaffat mig och installerat Windows 7 x64. Har installerat deflesta program jag vill ha utan problem men nu sitter jag här och ska patch World of Warcraft men får felmeddelandet

" Launcher requires write permission to the World of Warcraft Registry key to successfully locate and run the game. Please enable write access to the Registry key using an administrator account."

Blir inte min användare automatiskt admin och kan göra sånt här om jag nu bara har en användare. Sen om inte går detta att ändra någonstans och då vart?

Tacksam för hjälp

//S.

Av Spunkt
Skrivet av pablosu:

Du har windows 7 32 bits
i 32 bits man kan inte har mer än 4 GB och minnen delar dem 4 GB med video kortet.

du kan installera Windows 7 54 och sen du ska få alla dina 8 gb!

cheers!

/Pablo

Inte för att käfta emot, men stämmer verkligen det? Har hört mycket olika om detta. Exempelvis
x32 = x86 så genom de nya vad det nu kan vara så fungerar det.
Om inte så vet jag inte om jag vill ha x64. Kompabilitet är väll ett ganska stort problem där?

EDIT**
Sen hur är det med program/spel i x64 versionen? För förr eller inte allt för längesen så kunde man knappt ha x64 om man skulle spela eller om man ville använda sig utav vissa program. Som ex många spel, jag spelar grymt mycket emellan åt. Ex.
Starcraft 2
World of Warcraft
Call of duty 4
osv

Sen till topic igen. Installerade precis om fläkten och gjorde som det stor på hemsidan att bara dra en rand i mitten av CPU'n med kylpastan. Detta verkar ha funkat eller om det var att jag satt och polerade både cpun och fläkten i säkert 30 min vardera.
Men jag får nu iallafall en absoult MAX på 40 när jag kör IntelBurnTest.
Tempen ligger nu återigen runt 28-29 grader i Idle.

Av Spunkt

Självklart kan jag inte veta helt 100% Men att den låg på 60 grader idle när jag startade upp den igen efter den la av så antog jag att det var temperaturen. Sen att när jag försökte gå in i windows så la den av vilket jag antar är för att den blev för varm när den laddade upp. Men som sagt, jag har ju faktiskt ingen aning.

Real Temp säger precis samma som jag redan visste, men får testa att klicka på Kylpastan i helgen igen så får vi se om de bara är jag som failade på det.

Av Spunkt

Sitter i BIOS nu men hittar ingen "LOAD optimised defaults" Det är bara det som är hittar bara "Load Setup Defaults" och det var den jag testade, men ja får väll ta loss fläkten igen i helgen och se om de gör någon skillnad. För finns det någon optimised kan det säkert vara det, men hittar dock som sagt inget.

Kylpasta har jag Artic Silver Céramique vilket skulle vara en av de bättre tydligen (?). Jag har verkligen ingen aning. GPU kollar jag genom något program och den ligger ganska bra. Har för mig den låg på ca 39 innan men var på 32 eller något sist jag kollade. Dock har jag inte använt grafikkortet sen jag bytte fläkt.

Jag har en fläkt på nästan varenda plats det går på min burk (Cooler Master CM II Advanced) Har inblås fram och på vänstersidan, utblås på toppen och baksidan. så tycker inte det borde vara något direkt problem med det heller.

*EDIT**
Lite oftopic men. Kollade precis inne på System inne i datorn. Kopplade ju ganska nyligen in 8 Gb ram istället för 4gb. Men det står "8,00 GB (3,50 går att använda)" Vad menar de med detta? Får jag inte använt mig av mina minnen ?

Av Spunkt

Jag måste tyvärr erkänna mig besegrad även på denna front. Det jag gjorde var
1.1: Stängde av datorn och kopplade ur elkabeln. Tryckte några gånger på power knappen för att försäkra mig att de inte var någon el kvar.
1.2: Bytte plats på den lilla blåa mojen som enligt manualen skulle "Clear RTC RAM"
1.3: Väntade 10-20 sek bytte sedan tebax
1.4: Stängde datorn och koppla in strömen, startade med DEL knappen itryckt som de står. Gick in i BIOS och load Default settings.
Här var både i BIOS och inne i Windows temperaturen och klockningen desamma.

Tänkte ahh fan då försöker vi engång till bara att jag tar ut batteriet också.

2.1: Stängde återigen av datorn och koppla ut strömmen och tryckte på power knappen osv
2.2: Plockade bort grafikkortet för det var ivägen för att ta ur batteriet.
2.3: Tog bort batteriet
2.4: Bytte plats på den blåa mojen och väntade 10-20 sek
2.5: Satte mojen på plats igen koppla in batteriet, satte in Grafikkortet
2.6: Startade datorn med DEL itryckt, återigen kommer in i BIOS och allt är precis som innan -,-*

Några mer förslag på varför min kära dator är så snäll mot mig de senaste ?

Av Spunkt

Testa igen, trycka på Default knappen sen spara och exit direkt efter, men det står fortfarande 3GHz och 23 multiplier. Så inget har ändrats vad jag kan se =/Kan det vara att den är Klockad på något sätt från fabrik? För jag kan verkligen inte få ner den.

Sen om Cmos saken var likadan så borde inte det göra någon direkt skillnad då heller right? Inte för jag vet vad en jumper är för något. Men Batteriet har jag lyckats hitta under Grafikkortet.

Påtal om det har ett HD 5850

Av Spunkt
Skrivet av Widde:

"Setup default" återställer som du märk allt till org inställningar, om detta inte fungerar så kan man göra en clear cmos på moderkorter som nollställer bioset helt.

Hur gör man en sånhär cmos grej då? Aldrig hört talas om innan.

Av Spunkt
Skrivet av Superlight:

Använd inte program. Detta är orsaken för att det ställer volten ganska högt.

Jo tack, om det nu blir att försöka sig på klocka igen så blir det nog att läsa på rikligt innan och sen in i BIOS. Men först så försöka återgå till grunden

Av Spunkt

Sitter här ni med laptopen i knät och kollar på CPU-Z på datorn. Core Voltage åker upp och ner mellan 0,87 - 1,2 ungefär. Så antar de borde ligga ungefär mitt emellan där.
Core speed: 3056.6 direkt när jag startade datorn och när den laddat lite och bara står och går är den 1,2
Multiplier: (ingen aning vad det är) Ligger på 23 vid start av dator sen 9 i annat fall.
Bus speed: 133 MHz
QPI Link: 2,4 GHz(2400 MHz)

Minnena är jag mindre säker vad jag ska kolla på men jag har är
Corsair XMS3 DDR3 1333MHz 8GB

Som sagt vet inte vad jag letar efter men ska se om jag får upp någon bild.

http://img641.imageshack.us/img641/6741/namnlshl.jpg

Där kan ni se lite hur det ser ut.

Nu så har ni det grymt tacksam för ditt svar ska nu in i BIOS och se om jag hittar någon load default settings eller liknande. Tack

EDIT**
Kollar nu runt i BIOS hittade en knapp där det står "Load Setup Defaults" tryckte på den. datorn startade om gick in igen. Allt var precis som innan jag tryckte. Det kunde gått!

//S.

Av Spunkt

Intel i5 750 Clocka ner

Hejsan, kan ju börja med att säg att jag är en fullständig nybörjare vad det gäller BIOS/Överklockning o.s.v. Men när jag fick min nya fläkt för ett par dagar sen så tyckte jag de kunde vara kul att testa lite, lät då datorn klocka upp sig i ett program jag fick med moderkortet "Turbo VEVO" eller något liknande. Efter detta så crashade datorn för den blev för varm. Jag blev riktigt rädd och testade ta bort programet, hjälpte inte, bootade om datorn och installerade om Windows 7...Funkade inte. Nu sitter jag här med en precis nyinstallerad version av Windows 7, en sprillans ny Cooler Master V8 på min Intel i5 750 CPU som i sin tur sitter på mitt ASUS P7P55D.

Temperaturen när jag inte gör något alls bara låter datorn stå på är mellan 39-40 grader. Börjar jag använda mig av program så hamnar den uppe i 60 snåret.
Frågan är då varför har den blivit så hög de senaste när den innan jag skulle försöka mig på att clocka låg på stadiga 28-29 grader vid normal använding. Om ni skulle kunna guida mig genom inställningarna för att kanske nå dessa eller liknande resultat igen vore underbart. Tack för er tid

//S.

Av Spunkt

Ok, dock är väll kylare ganska svårt att veta hur bra respektive dåliga de är ?

Av Spunkt

Okay, nja prisskillnaden är väll inget att snacka om. De är väll mest leveranstiden. Ok men tack !

Av Spunkt

Grafikkorts märken... Skillnad?

Jag undrar bara lite snabbt.. Vad är skillnaden på märkena på grafikkorten.
Tänker huvudsakligen på

XFX Radeon HD 5850 1GB GDDR5
ASUS ATI Radeon HD 5850 1GB
HIS Radeon HD 5850 1GB GDDR5
m.m

Priset är ju lite skillnad på men sen då?
Sen vilken skulle ni rekommendera att man köper?
Tack

Av Spunkt

Kollade precis i loggen och såg massor med
"[DoS Attack: ACK Scan] from source: 80.239.186.40, port 443, Monday, February 22,2010 14:40:06
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 193.66.251.211, port 80, Monday, February 22,2010 14:34:20
[DoS Attack: ACK Scan] from source: 78.69.187.185, port 63364, Monday, February 22,2010 14:31:23
"
Vad är detta? Internet har förövrigt legat nere nästan hela dagen. Kollat runt på alla datorer som är kopplade efter virus, men hittade bara lite trackercookies inte för jag vet vad dem gör men.

Av Spunkt

Tack. Nu har man lite att gå igenom och kolla på !

Av Spunkt

Jo linksys funkar med tomato men just min router v.7 funkade inte av någon anledning. Sen får jag testa det med direkt i modemet imorgon. Sen det är inte de lättaste sättet att kolla heller för att internet lägger av helt slumpartat känns det som. Så svårt att veta om de gör något eller inte.
Sen har vi två routrar och samma problem på båda. Så routern känns det inte som det är.

Sen är jag ganska säker på att vi har adsl. Men inte helt hundra på en punkten.

Av Spunkt

Vi har 2 olika routrar och problemet kvarstår, firmware tänkte jag ändra men när jag tänkte installera tomato tror jag de hette på. Linksysen så kom det fram att just den modellen inte kunde ha det. Sen vet jag inget annat bra firmware.