Inlägg

Inlägg som funkysod har skrivit i forumet
Av funkysod

inte ett öga torrt. suveränt arbete!

Av funkysod

HTPC och filserver är en oslagbar kombination. Jag byggde en 99. Nu har jag uppdaterat den och gjorde en liten variant. Kombinationen som sagt är väldigt optimerad. Alltid en filserver tillgänglig och alltid en htpc igång. Servar hela huset och även på resande fot. Kanon!

Av funkysod

agaig (as ghetto as it gets).
stilpoäng för det!

Av funkysod

sjukt snyggt jobbat!

Av funkysod
Skrivet av bärplockaren:

Snyggt lego och silvertejp fixar löser allt!

utgör själva stommen i vårt stolta samhälle

Av funkysod
Skrivet av pistolproc:

hur kan processorn klara det utan kylare?

kyls av fläkten.. men utan överklock ligger den på 60 gr med fläkten. så det är lugnt.

Av funkysod
Skrivet av mini-ryttge:

Ser fint ut från utsida, insidan ser dock lite ghetto ut

ja eller rent ut sagt förjävligt än så länge

Av funkysod

nej, ingen touch. alla mina projekt går ut på att inte köpa nya grejer utan använda det som finns hemma. sitter en logitech trådlös mus och xvbkd. gäller att vara smart med genvägar osv. sen om det ska göras något arbete på henne är det bara att köra ssh.

Av funkysod

i bakkant på skåpet är ett stort hål för kablar och luft. fläkten gör att luften byts ut hela tiden. överklockad til 1GHz och ligger på ca 40 grader. det är bra med tanke på att underklockad i orginalcase låg den på 55-60 normalt.

Av funkysod

ja, det ska göras.. tackar!

Av funkysod

köksdatorn kitty (beta)

jag hade min gamla eee 900 som låg o skräpa. nu sitter hon i köket o heter kitty. spotify, play-kanaler och recept m.m. styr även servrar och stänger av ungarnas datorer om de är stygga.

slängde in en platta för att skydda lite och satte dit en stor fläkt. även en vridpotentiometer för att kunna sänka varvtalet en aning. moderkortet står fritt på en ställning av lego (naturligtvis).

skärmen sattes på luckan med moddade kabelkanaler. bara beta än så länge. ska se hur konceptet funkar. i det fall det fungerar bra ska skärmen fräsas in i luckan med glas framför. och lådan ska väl fixas till lite också men vi får väl se vad det blir av det. ja, och högtalarna ska in överst i kryddhyllan.

perfekt även för att hålla koll på downloads och annat på hemma-servern.

os/wm: debian/openbox.

även här dåliga mobilbilder.

update: högt på plats!

köksdatorn kitty (beta)

Av funkysod

Tackar!

Tack för den schyssta feedbacken! Ska fixa lite fler bilder, men tog inga under tiden jag byggde. Ja, tanken på att ha legoplattor på dator har slagit mig..