Inlägg

Inlägg som mihon har skrivit i forumet
Av mihon

Shit vad smidigt, nej men nu är jag övertygad.
Det blir att köra Edge som standard webbläsare.

Av mihon
Skrivet av mrqaffe:

Du borde börja med att byta högtalare för det är nog de som begränsar dig mest.
Som signalkälla kan du börja kolla på nån streamer som klarar de format du vill använda.

Har du tips på ett par? Som funkar bra till NAD 3020.
Är väldigt okunnig och tycker det finns en hel uppsjö utav prylar

Av mihon

Känner att det är dags att uppgradera systemet lite här hemma men är osäker till vad.
Jag har kört lite old school innan med en NAD 3020 och ett par fina renoverade Ferguson högtalare, jag spelar mycket LP men har börjat köra mycket musik genom min Plex server.
Genre är verkligen allt mellan 50-90 talet så musiken varierar.

Någon som har tips på någon förstärkare och ett par högtalare som hade funkat för mig?
Sen om ni har något tips på hur jag kan spela musik digitalt, använder ni en gammal laptop framme vid förstärkaren eller hur gör ni?

Av mihon

Som många skriver här så behöver inte adresser som börjar på 100 vara CGNAT.
Har själv en 100 adress och jag har en publik ip.

Av mihon

Låter som att det är problem med operatörens access switch, troligtvis är det någon inställning som är fel eller som din fibernod inne i lägenheten inte klarar av.

Min gissning är att MTU är för stor.

Av mihon

Det ska vara att bara koppla in routern i port 2, och WAN porten på din router så bör det funka utan problem.

Av mihon
Skrivet av Blodpuddingen:

Varför skulle Husqvarna göra samma robotgräsklippare under ett annat märke med dåligt rykte? Visst om det var en OEM fabrik men nu är det ju ett etablerat varumärke som vi pratar om. Jag köpte min första robotgräsklippare för en vecka sen så min erfarenhet är knapphändig,men eftersom jag arbetar inom IT så har jag snappat upp tekniken och de olika märkena väldigt snabbt. Valet föll till sist på en meec tools från Jula då dessa var mest prisvärda och de är också i klass med Gardenas klippare för typ 4-5000 kronor extra. Tips om du inte redan hunnit skaffa en dvs.

Gardena ingår i Husqvarna Group.

Av mihon

Själv kör jag Ranger, testade lf (list files) men blev att jag gick tillbaka till Ranger av vana.

Av mihon

Försvarsmakten kör stenhårt på rekryteringen, tycker det börjar bli lite väl mycket nu

Av mihon

Här används det Bitwarden med Yubikey till inlogg både privat och jobbet
Tycker till och med det är mycket smidigare och bättre än att bara skriva in lösenordet hela tiden.

Av mihon
Av mihon
Skrivet av Trihxeem:

Ser mig själv som hyfsat tech savvy men det viktigate med en mobil är att den gör mail, kalender och sms/whatsapp riktigt bra. Resterande möjligheter är i princip irrelevanta. De saker jag vill göra på mobil kan jag göra på en iphone.

Min högst personliga bild (ingen som helst belägg för detta ) är att folk som vill ha en öppen plattform vill det för att då kan de mecka på den för meckandes skull (inget ont i det, nördigt och trevligt) men för en brutalt stor del av befolkningen är det inget som lockar. Det är bara en mobiltelefon och så länge den har de apparna som gemene man använder så man köper en sådan.

Helt rätt, ifall man som dig bara vill att det ska fungera och bara kunna göra det vanliga så är Iphone ett bra alternativ.
Även ifall jag "klagar" på Iphone så brukade jag rekommendera den till den äldre skaran i släkten.

Men som du säger så gillar jag Android för att jag kan göra lite mer på min telefon, brukar ta första dagarna att optimera den för att passa mig till max

Skrivet av Joppis:

Som både Android och IOS-användare blir jag nyfiken på vad som menas här. Kan du ge några praktiska exempel som är helt avgörande för dig vilket läger du väljer?

Skrivet av joakim99:

Detta förs allt som oftast fram som ett starkt skäl till att välja en android-telefon. Vad är det som alla iphone-användare missar?

Mycket av sakerna som varit en stor faktor har nu blivit obligatoriskt som t.ex USB-C, jag vill kunna gå var som helst och ta en sladd för att ladda.

Här är mina fördelar med Android som inte Iphone kan eller gör.

Uttöka lagring med SD-kort (Inte alla Androids längre)
Anpassa telefonen för mig ( Widgets, launcher, ikoner )
Större utbud av telefoner.
Flytta ikoner dit jag vill ha dom.
Arbetsprofil är nog den viktigaste delen för mig idag.

Detta är lite snabbt vad jag kommer på, men mycket har börjat komma till Iphone nu men det var lite små saker som var stor faktor vid mitt beslut att använda Android, förr kunde man t.ex inte göra mappar för att lägga sina appar i?
Många features som Android har men Iphone inte har ännu, utan det kommer 2 generationer fram.

Men som jag sa i början, jag rekommenderar fortfarande Iphone till en viss typ av person i min släkt och det är dem som bara vill att det ska fungera direkt från lådan.
Jag är inte en sån person, jag gillar att pilla med min telefon för att optimera den till att vara ett redskap i min vardag som gör allt jag vill och det ska skötas på automatik.

EDIT:

Skrivet av vinylens:

Det finns vissa saker som man kan göra med Android som inte går med Iphone
du får en video med visa saker.
https://www.youtube.com/watch?v=oqjWnA7J0f0

Efter att ha tittat på den videon, så kommer det självklart upp fler saker som jag faktiskt trodde att man kunde göra på Iphone men tydligen inte.
Men det är lite som personen i videon säger, dessa små sakerna som med datum, inställningar, schemalägga ett meddelande det är de små sakerna som i slutändan får mig att fortsätta använda Android.

Av mihon
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Jag har länge tyckt att det är konstigt att så stor andel väljer så dyra telefoner och inte mobiler som kostar under 5000kr nya:
Men det stora tycker jag främst är försäljningsminskningen i övriga världen:
https://computersweden.se/article/2094496/apple-illa-ute-i-ki...

Där jag förespår något kommer hända beror på.. Att vi sverige köpa en mobiltelefon som med järnhand styrs av ett Kinesisk företag som ställer och styr precis allt, som vilka appar som ska få finnas till mobilen, vilka tillbehör som ska finnas etc. Det är helt vansinne att göra här.
Exakt samma sak gäller självklart det motsatta att för personer i Kina köpa mobiltelefon som så hårt styrs av ett Amerikansk företag. T.om Google med Android går ej lita på, se vad som hände Huawei.

Så jag förespår att icke västerländsk mobilos kommer ta allt större del av världsmarknaden. Både Android och iOS kommer tappa, sedan kommer det säkert vara Androidklon av något sätt, men de har kontroll över den själva.
*edit*
Apple kan väl fjärrlåsa mobiler. Det är för folk i Kina, Indien och lite andra länder exakt samma sak för dem, som för oss köpa en mobil där Kina kan fjärrlåsa.

Finns dyra och billiga telefoner i båda lagen, det som förvånar mig är faktiskt hur restriktiv en Iphone är om man jämför med Android.
När det gäller vad du kan göra med den, antingen så bryr sig folk helt enkelt inte eller så vet majoriteten inte att det är möjligt för de har bara använt Iphone.

Av mihon

Laptop, 500GB

Av mihon

Masters of Reality - J.B. Witchdance

Av mihon

För mig så blev det att jag inte kände samma lycka som jag gjorde förr när jag satt vid datorn.
Och då tänkte jag varför sitter jag här utan att tycka det är kul?

Men det slutade med att vi skaffade 2 barn och då försvann tiden helt Nu sitter jag typ bara på morgonen och typ slö surfar på en laptop bara.
Tror man kommer till ett stadie i livet där man får börja priotera, kanske dags att leta upp något annat att göra med tiden? Själv så har jag som sagt 2 barn, ett jobb där jag sitter vid datorn redan hela dagarna och på den lilla fritiden jag har så underhåller jag mitt homelab för att hålla mig uppdaterad och ändå ha något att göra som jag tycker är kul.

Gaming kommer aldrig vara som det en gång i tiden var, det blir ju så tyvär när man växer upp.
Ibland tänker man tillbaka på sin gaming "karriär" och drömmer sig tillbaka om hur det var när man spelade WoW efter skolan med ostmackorna bredvid sig och när man inser att det aldrig kommer bli så igen så blir det lättare att släppa taget.
Fan, detta låter så tragiskt men gaming har varit en väldigt stor syssla i mitt liv och även det som fått mig att intressera sig av programmering så jag ångrar inget av det.

Av mihon

24 Mars 2005

Av mihon

Körde dubbla telefoner innan, men nu kör jag dubbla simkort istället och så kan jag bara stänga av jobb simkortet ifall jag vill.
Några kollegor kör med dubbla telefoner och är det verkligen kris så har ett fåtal personer deras privata nummer.

Det ska dock väldigt mycket till för att vi ska bli inringda eftersom vi inte har jour.

EDIT:
Vi har även en växel, där vi kan ställa att det inte ska komma fram något nummer efter arbetstid.

Av mihon

Jag sitter alltid, dock brukar jag ta ett varv lite då och då

Av mihon

Inte helt hundra på vad som är certifierat, men ifall du kollar på deras hemsida så finns det hårdvara som är godkända.
https://www.qubes-os.org/doc/certified-hardware/#hardware-cer...
Går du in på någon av de så ser du vad för delar som används, så då kan du kolla upp hårdvaran på svenska sidor och beställa hem billigare än vad du betalar där.

Men vill du använda Linux så funkar egentligen vilken laptop som helst, men jag brukar rekommendera Lenovo Thinkpads med AMD processor.