Inlägg

Inlägg som Quenya har skrivit i forumet
Av Quenya

Budgivningen avslutar jag lördag kl 20. Högst bud har för närvarande Nasra.

Av Quenya

Bud på 500 kr + frakt noterat.

Av Quenya

@erssn: Hej!

Jag håller till vid nya Irrblosset, bredvid Vallaskogen.

Av Quenya

ASUS GeForce GTX 680 2048MB DirectCUII TOP

Hej!

Säljer mitt ASUS GeForce GTX 680 2048MB DirectCUII TOP. Kortet köptes på Inet den 2012-06-17. Fungerar perfekt, har ej överklockats. Originalkartong saknas. Säljes för 500 kr, eller till högstbjudande.

Finns att hämtas i Linköping. Vid leverans betalar köparen frakten.

Läs hela annonsen här

Av Quenya

Köpes: 4770K eller 4970K (i7-processor socket 1150)

Hej!

Köper en processor i i7-familjen till socket 1150. Relevanta processorer är 4790K, 4770K.

Med vänlig hälsning,
Johannes Jonsson

Läs hela annonsen här

Av Quenya

Cooler Master Elite 110 - chassi för mini-ITX

Hej!

Säljer ett Cooler Master Elite 110, ett chassi som klippt och skuret för dig som vill bygga en riktigt liten PC i mini-ITX-format, men ändå vill få plats med ett fullstort nätaggregat, god kylning och upp till 21 cm stort grafikkort. Köpt på Komplett den 2014-10-15. Kvitto finns kvar. Originalförpackning saknas dock.

http://www.coolermaster.com/case/mini-itx-elite-series/elite1...

Säljes för 200 kr. (nypris 450 kr)

Finns att hämta i Linköping. Vid leverans betalar köparen för frakten.

Läs hela annonsen här

Av Quenya

Lägger bud på 7300 kr. Hämtas på plats. Alltid trevligt att besöka den gamla hemstaden.

Av Quenya
Skrivet av _genki:

Ser riktigt intressant ut, det finns bara en sak som bekymmrar mig. Jag har ännu inte sett någon bild med hårddiskar monterade. hur många hårddiskar klarar chassit av och av vilka dimensioner?

Kollar man på den här videon (runt 1:10) så syns vad som ser ut som monteringshål för två 3,5"-enheter på baksidan av moderkortsplåten.

Av Quenya

Hur monterar jag en 200 mm radiator i BitFenix Prodigy?

Hejsan, kunniga forummedlemar!

Jag stötte nyligen på patrull när jag skulle montera in en Phobya Xtreme 200-radiator i mitt BitFenix Prodigy. Enligt specifikationerna ska Prodigy få plats med både 180, 200 och 230 mm-fläktar. Den fan grill som följde med radiatorn ska passa både 200 och 220-mm fläktar. Gott, tänkte jag. Båda två ska vara kompatibla med 200 mm-fläktar, och borde alltså vara kompatibla med varandra.

Nope. Inga hål lägger sig rätt hur jag än vrider och vänder på min fan grill.

Vad är det jag missar?

Av Quenya

Jonas, hur mycket utrymme skulle du säga att det finns kvar till toppen från radiatorn?

(Sitter och hoppas att det går att klämma in en 240 mm radiator även i toppen, men det ser visst lite mörkt ut. Kanske skulle en 200 mm i fronten och en 240 mm i toppen vara möjligt.)

Av Quenya

För en blivande student, ASUS X53U eller X53E? Eller något annat?

Hej!

I samband med att jag tar studenten i dagarna och förhoppningsvis läser vidare på universitet i höst tänkte jag att en vettig bärbar dator för studierna vore lämpligt.

Datorn kommer främst användas i skolan för grupparbeten, skrivande, surfande, filmspelande (typ koppla upp mot kompisars TV-apparater), lättare spel att fördriva tid med, etc. Det handlar med andra ord inte om någon tung spelburk jag är ute efter. Den biten får min stationära sköta.

Viktiga egenskaper jag söker är god batteritid, vettigt tangentbord (numeriskt är ett plus), god byggkvalitet, kraft nog att köra Win7 Home Premium och en trevlig skärm runt 13-15". Lite extra kräm för ett vettigt pris tackar jag inte nej till. Min budget ligger på max 7000:-, men lägre priser är tacksamt.

De två jag kortat ned listan till är båda från ASUS, nämligen X53U-SX057V och X53E-SX118V.

Den stora frågan jag har är om en starkare CPU och GPU (Intel Core i3 2310M/HD Graphics 3000 mot AMD Fusion E-350/Radeon HD 6310M) samt något högre klockade minnen är värt en extra 1500:-, eller om en Brazos-plattform är fullt tillräcklig för mina krav. Även, påverkas batteritiden nämnvärt av en sådan uppgradering?

Slutligen, har ni tips på andra datorer än dessa två får ni gärna länka nedan, samt skriva varför de är bättre lämpade för mig.

Av Quenya

Härligt, Emil, precis ett sånt här bygge hade jag spanat in själv! Chassit, moderkortet, SSD:n.

Jag är lite nyfiken på hur Fusion-korten går ihop med live-installationer av XBMC utan några riktiga drivrutiner? (För de har inte släppts ännu, väl?)
Är det något du hunnit testa ännu?

Edit:

Citat:

Intressant. Funderar själv på ett likande bygge. Frågan är om man ska köra med Morex t3500 eller ett Antec ISK300-65?

Det roliga med att köpa ett moderkort som är passivt kylt är ju möjligheten att kunna bygga hela systemet passivt kylt (enligt mig själv iaf). Med Antecs chassi är det mer eller mindre tvång att montera på någon fläkt för att lufta ur det ganska täta och instängda chassit, medan Morex med sin mesh-plåt är mer genomsläppligt för varmluften. Jag skulle köra på Morex av de två. Om du dessutom ska montera in en optisk läsare ska visst Antecs chassi ha en ganska kass och bräcklig lucka på fronten som försvårar.

Av Quenya

Förslag gällande Sweclockers RSS

På min telefon har jag en RSS-widget (AtomaRSS till Android) installerad, vilken hämtar från både er, Swedroid och NordicHardware. Från de två senare nyhetssajterna hämtas även en tillhörande artikelbild som visas tillsammans med rubriken, en funktion er RSS saknar. Det är lite synd, eftersom era artiklar inte sällan redan har bilder både på "förstasidan" när man går in på hemsidan och i sidhuvudet när man klockar på artikellänken, vilka skulle kunna användas rakt av.

Skulle det vara möjligt att få med de bilderna i RSS-flödet? Om inte för estetikens skull så för att det lockar till att läsa resten av innehållet.

Av Quenya

Nej, de minnena (3*2 GB) passar inte. Till det moderkortet bör man ha antingen 2 eller 4 minnesmoduler (alltså ett eller två par). Något i stil med dessa passar: http://www.inet.se/artikel/5305673/corsair-4gb-2x2048mb-1600m...

Av Quenya

Jag undrar hur tusan Gigabyte har tänkt sig att man ska kunna använda sig av någon av de övre PCI-E-platserna när den där kylklumpen sitter som den gör?

Ett i övrigt ganska lockande kort, dock. Inte så dålig prissättning för alla finesser det erbjuder.

Av Quenya

Strike a pose! vid 0:30

För övrigt: bra videorecension. Kan ju komplettera i artikeltexten med det förtydligandet Jonas gjorde i kommentarerna? Det var även frågor jag undrade över, och det kan ju vara smidigt att ha svaren där det syns.

Av Quenya
Citat:

Ursprungligen inskrivet av getskägg
Tanka upp bilder t.ex. här: http://pici.se/

Tack! Lämnade länk i mitt urpsrungliga meddelande.

Av Quenya

Fila/avlägnsa kylning på Corsair Dominators

Hejsan, gott folk!

Planerar att byta upp min kylning från en Cogage TRUE Spirit till en Noctua NH-D14. Som många av er antagligen är bekanta vid är den här kylningen en smärre kloss. Av den anledningen (utrymme) tvekar jag något.

Moderkortet jag sitter på är ett P6T Deluxe V2, och minnena är Corsair Dominator-stickor. Problemet är att NH-D14 inte har högre clearance än 44mm, och mina Dominators är högre än så OM kylfinsen får sitta kvar på. Processorkylningen kommer nu att gå över den första insticksplatsen för minnena, så min fråga är om det är stabilt att fila ner/plocka av de höga kylpinnarna på det allra första minnet? De är byggda att kunna köras i 1600 MHz, vilket är vad jag har klockad dem till. Kommer det "drabbade" minneskortet bli för varmt för att vara stabilt? Luftflöde har jag gott om (3st 200 mm-fläktar + 2 120 mm fläktar sammanlagt på chassit), vilket jag antar kan underlätta.

Om ni behöver en bild för att se mer exakt hur kylningen kommer sitta på mitt mobo kan jag gärna lägga upp en, om jag bara får reda på hur man gör

Här tipsar Noctua själva om att plocka av minnesfinsen:
http://noctua.at/main.php?show=faqs&step=2&products_id=34&lng...

Edit: Bild på hur kylaren kommer ta plats på mobot:
http://pici.se/561259/