Inlägg

Inlägg som matte08 har skrivit i forumet
Av matte08

Philips hue / Google home Problem med "rutiner"

Hej,

Jag har problem med att få rutinerna att funk som dom ska. Jag har ställt in att kl16 ska en del lampor och uttag dra igång, Uttagen startar(Deltaco) och fungerar som dom ska, men däremot lamporna är Philips hue och de startar på rätt tid men sen efter en liten stund dimras dom ner och slocknar, tiden kan variera lite.

Hur kommer detta sig, någon som kan hjälpa mig på traven?

Av matte08

Är det värt att köpa en begagnad ipad pro m2 128gb 4th (cellular) för dryga ~10k eller är de dumt ? :/

Av matte08

Köpråd iPad

Tjena,

Jag har nu sålt min MacBook Air M2 för jag insett jag inte använde den fullt ut.. så nu kikar jag på en iPad som ska klara surfande och filmtittande.. vilken iPad hade ni slagit till på?

Prisvärd och helt ok prestanda..

Av matte08

Köpråd speldator 30-35k

Hej,

Jag är på jakt efter en ny "spel"dator. Vill helst köpa den "klar" eller om man tar hjälp av någon som kan montera ihop en dator i delar.

Jag har hittat en dator med denna setup där jag själv har konfigurerat lite: (länk till annons https://www.gtsa.se/product.html/infinity-gt4?category_id=309...

Chassi Phanteks Eclipse P400A
Moderkort ASRock Z690 Phantom Gaming DDR5
Grafikkort Nvidia GeForce RTX 3080 Ti 12GB
Processor Intel Core I7 13700K 5.3GHz - Turbo
Nätaggregat Cooler Master MWE 750W (Bronze 85%)
Lagring Samsung 980 Pro 1TB (PCIe 4.0 NVMe) 7000/5000MB/s
Microsoft Windows 11 Home

Detta till ett pris på 29368:- 3 års garanti och monterad och redo.. i mina öron låter ju detta bra men jag är inte så jätte insatt i vad för prylar som är bra/mindre bra där ute på marknaden så gör en tråd här för att få höra era åsikter. Är det prisvärt? Är det bra grejer, går det att få bättre saker för detta pris ?

Av matte08

När du ändå uppgraderar så är det bra att skaffa nånting som är framtidsäkrat. Kika in denna, Välbeprövad TV, vunnit tester gång på gång, och just nu riktigt bra pris.

https://www.netonnet.se/art/tv/46-55tum/lg-oled55c25lb/102446...

Av matte08

Jag själv har varit lite sugen på någon i samma prisklass men ihopbyggt och redo, har hittat dessa och verkar super! kanske kan vara något för dig ? https://www.gtsa.se/product.html/infinity-gt7?category_id=309

Av matte08

Är det värt att köpa denna tv idag på mellandagsrean? (LG C2 55" 4k) https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/tv-tillbe...

Jag kommer börja använda tv:en i Maj, då jag flyttar. Min fråga är det alltså smart att redan nu investera i en schyst tv?

Av matte08
Skrivet av Yorg:

Låter som strömtillförsel/överhettning?

Tv:n ska ju byta nätdel på garanti, just pga överhettning, jag hoppas det är problemet..

Av matte08

lg oled65b7v problem, stängs av automatiskt

Hej,

Jag har en lg oled65b7v ifrån 2018, jag har fått problem nu att den stänger av sig självt hela tiden, den kan vara igång max 2-3 minuter sen stängs den av. Det är ingen normal avstängningen heller, Bilden när den stängs av är som streck på skärmen.. Svårt att förklara, men det är nånting som är galet.

Någon som haft liknande problem? Jag har testat timer och allt sådant.. Inget konstigt.

Av matte08
Skrivet av Laxpudding:

Vanlig fråga, men har inget med skärmen att göra. En skärm har inga koncept av eller direkta tekniska kopplingar till sådant som att ändra volym eller byta låt.

Det brukar orsakas av att när du använder tangentbordet för att ändra volym, byta låt etc. vill tangentbordets mjukvara – eller någon funktion i windows – visa grafik och symboler via just Windows. Då måste spelet kliva ut sitt fullskärmsläge och grafikkortet synka om. Och sedan synka om igen för att komma tillbaka till fullskärmsläge. Ofta hinner grafiken som ska visas försvinna under tiden skärmen synkar om. Då blir det bara svart i ett par sekunder.

Lösningen är inte längre spela i fullskärmsläge utan som borderless window. Fungerar inte det för spelet – eller passar inte för det spelet, behöver man syna inställningarna och mjukvaran till tangentbordet.

Tack för bra svar!

jag kör csgo mestadels.

Av matte08

Acer 24" 240hz blir svart?

Hej,

Jag har ett konstigt problem,

När jag spelar och använder volymkontrollen på mitt corsair k70 tangentbord så blir skärmen svart i flera sekunder, detta händer även när man byter låt på tangentbordet..

Vad är fel?

Tacksam för hjälp.

Av matte08
Skrivet av blue eyed devil:

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingskarm/acer-nitro-vg2... där har du en g-sync, ips, 1 ms, 240 hz

Du ska ha g-sync med ett 1070

https://www.netonnet.se/art/gaming/gamingskarm/acer-nitro-vg2...

denna då?

Av matte08

Ny skärm krav 24" 0.5/1ms 1080 144/165hz gamingskärm

Tjena,

är på jakt efter en ny skärm, senast jag köpte ny skärm för ca 9 år sedan var det bara vanliga skärmar som fanns o köpa, idag är de amd freesync och gsync? Hur vet jag vilken skärm jag ska ha då? Jag har iaf geforce gtx 1070 grafikkort (Nvidia).

Hjälp snarast, vill ha ny skärm till kvällen

Av matte08

Hur gick utbytet till? Jag har min tv monterat slimmat mot väggen och är orolig att det kommer hem en slarvpelle som ska förstöra mer än göra nytta för att byta ut den där nätdelen.. jag ifrågasatte killen som ringde och bokade upp såna här besök att byta denna komponent hur dom går tillväga för att göra bytet.. fick till svar att teknikern hjälper med nedmontering ifrån väggen.. men foten till teven har jag ju inte kvar.. vet inte hur dom tänker..

Av matte08

VPN router Hjälp

Hej,

Jag har idag fiber i min bostadsrätt, routern jag fick från min leverantör är technicolor (TG799vac Xtream). Är det något jag kan installera NordVPN på ?

Någon annan som har ett bra tips annars på en bra router som klarar wifi också men behöver inte vara någon värsting, hellre funktion och prisvärd än överdrivet dyr rackare som jag inte har nytta av.

Av matte08

Stort tack alla för hjälpen! Allt fungerar nu! Allt gott.

Av matte08

Kom på en sak! Kan det vara så att det strular för jag har chromecasten inkopplad direkt på fiberlådan och inte via rautern? Jag har telenor som leverantör och fiber.

Av matte08

https://ibb.co/ch7nJKH

Jag har gjort själva installationen med Wi-Fi. Sedan när jag pluggar in nätverkskabeln så kommer detta upp direkt i Google home under chromecast.

Av matte08
Skrivet av Chibariku:

@matte08: hmm då vet jag inte. Kan du prova med någon annan enhet på samma kabel för att utesluta att det är något fel på vägen.

Varför jag egentligen vill ha kabel är för att jag kan och tror att de enklare går att casta utan några störningar.. eller använder den sig av nätverket man castar ifrån? Isåfall finns de ingen vits med kabel ju.

Av matte08
Skrivet av Chibariku:

@matte08: hmm då vet jag inte. Kan du prova med någon annan enhet på samma kabel för att utesluta att det är något fel på vägen.

Chromecasten är kopplad till en dlink 5 ports switch, eftersom jag vill ha tv:n, ps4 och lite så med kabel också. sedan direkt till rautern.