Inlägg

Inlägg som Olle_Lofgren har skrivit i forumet
Av Olle_Lofgren

tappar

Satt i ny oskärmad kabel. Efter att ha startat om router och switch och reparerat med datorn så funkar det. LEDarna verkar inte flimra till nu när man rör på kontakterna.

Vi får se hur länge det håller...

Av Olle_Lofgren
Skrivet av mrqaffe:

Om du ger enheterna statiska ip så borde de kunna kommunicera mellan varandra enbart via switchen om de är kopplade dit, på så sätt borde du kunna testa om den fungerar som den ska.

Ok, får kolla på det om inte byte av kabel funkar. Lite överkurs för mig kanske men det ska väl gå att lösa.

Ser nu iaf att dom korta kablarna från switch till TV och PS3 redan är oskärmade.

Av Olle_Lofgren

GS105

Skrivet av mrqaffe:

Ja skärmade kablar kan som sagt innebära ett problem, det brukar krävas att allt i nätverket är korrekt jordat och skärmat om det ska fungera bra så man bör inte blanda.
Men lägger kommunikationen som bara går via switchen ner eller är det bara kontakten mot routern som krånglar?
105an är ju en oerhört stabil enhet som sällan krånglar.

Ja, ska iaf hämta upp en oskärmad kabel på webhallen efter jobbet, kosta ju inget. Får se om det hjälper.

Det är ju bara det som ska gå via switchen som lägger ned, det blinkar och lyser fortfarande men ingen uppkoppling på TV eller PS3. Sen kan jag inte svara på om det är utsignalerna från switchen som slutar funka eller om det är insignalen från routern.

Wlan funkar fortfarande och kopplar jag ethernetkabeln direkt in till TV:n tex så funkar det utan problem.

Näe, switchen borde inte strula, visst kan ju ha fått en måndagsexemplar med dåliga kontakter eller nåt...

Av Olle_Lofgren

CG3100

Har själv problem att få en Netgear GS105, 5 portars switch att funka tillsammans med min CG3100.

Kan ju såklart bero på annat men är det nån som har en åsikt om detta?

Av Olle_Lofgren

GS105

Skrivet av beh:

Du kan bara se till att skärmen inte är kopplad till RJ54 kontakten i ena änden, så ska du slippa jordningsproblem. Det kan man åstadkomma med en RJ54 Hona-Hona och en patch-kabel för att testa utan att behöva byta den skärmade i onödan.

Slutar switchen även att skicka paket mellan sina klienter innan omstart? (Testas lättast om de ligger på samma IP-nät).

Spelar det även roll om ethernet kablarna från switch till tex PS3 och TV är skärmade eller inte?

Av Olle_Lofgren

GS105

Skrivet av Svatos:

Det är lite jobb men det ska jag absolut testa, tack för tipset!

Har i princip exakt samma problem som du. Kör ComHem hemma (3 hål i väggen). Till det har jag en Netgear "Cable Voice Gateway CG3100" som agerar router. Sen har jag kopplat upp en Netgear GS105 till TV och Playstation 3.

Sätter jag in ethernetkabeln direkt i TV eller PS3 så är det absolut inga problem så det kan inte vara nåt fel på den.

Switchen funkar ett tag och sen lägger den av, kopplar jag upp en dator till switchen brukar det gå att få igång den med hjälp av att reparera uppkopplingen. Trycker man in kontakterna och juckar lite så flimmrar LEDarna till så det känns som nåt glappar liksom.

Dock är inget jordat då jag inte har jordade uttag i vardagsrummet och ethernetkabel mellan GS105 och GS105 är skärmad. Kan detta vara problemet månntro? Eller ligger felet i CG3100 routern?

Switchen är ny och borde inte vara trasig.

Svatos, löste det sig för dig?

Av Olle_Lofgren

PS4

En miljon sålda på en dag. en helt otroligt hög volym. Är väl inte så förvånande att några fallerar. Många komponenter från många olika leverantörer som ska klaffa. En produktion som ska trimmas och förfinas gör ju också sitt.

Men men, nu känns det bättre att vänta lite med ett köp.

Annars får jag säga att min gamla PS3:a har fungerat otroligt bra under åren, å andra sidan kostade ju PS3:an bra mycket mer när den kom...

Av Olle_Lofgren

Sitter själv i valet mellan UE55F7005 och UE55F8005. Enda skillnaden är 800 Hz resp 1000 Hz och "Ultimate" micro dimming på 8 serien.

7 serien är ju billigare och har en silverram vilket jag faktiskt tycker är snyggare än svart ram som på 8 serien.

Största frågan är väl egentligen om det är stor skillnad på 800 och 1000 Hz? Får tillägga att jag spelar CoD online på PS3.

Av Olle_Lofgren

Sony Vaio Pro 13

Skrivet av Zibbi02:

Min erfarenhet säger mig att företag brukar vara ganska medgörliga så länge man själv gör grovjobbet och kommer med ett färdigt förslag Har dock endast jobbat på mindre företag, vilka inte haft något kontakt med någon återförsäljare, men vet ju inte hur Thex:s företag har det.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja är det ett mindre företag så borde det inte vara några problem. Beror väl på hur pass bra polare inköparen är med Dustin säljaren.

Själv jobbar man på ett stort amerikanskt företag så här är det HP som gäller worldwide. Icke förhandlingsbart.

Av Olle_Lofgren
Skrivet av zzcool:

eftersom dem sa att bilden var otrolig så hade jag höga förväntningar blev rätt besviken hade riktigt höga förväntningar av triluminos

och ja den är gammal men ser inget nytt som kan slå den har letat väldigt länge efter något som kan slå den men har inte hittat det så ja jag jämför med den

men om jag ska göra en mer förstådd jämförelse

så kan jag säga att skärmen är bättre på min galaxy tab 10.1 färgerna verkar vara starkare skärmen är halare och ljusare

det är mest att den hela tiden ser smutsig ut som gör mig mest besviken

men ta inte det jag säger på fel sätt datorn är otrolig är bara inte nöjd med skärmen

Är det med eller utan touch?

Av Olle_Lofgren

Sony Vaio Pro 13

Skrivet av Zibbi02:

För att gå rakt på sak, har du ringt/mailat Sony om möjlighet till att köpa genom företaget, dvs bara runda bort momsen typish. Borde gå att registrera företaget på Sony's sida. Företag borde väl vilja handla direkt av företaget som säljer datorn utan mellanhänder?

Skickades från m.sweclockers.com

Inte för att vara den som är den men det var väl hans företag som enbart ville köpa via Dustin?

Av Olle_Lofgren

Sony Vaio Pro 13

Skrivet av ig0r:

Använd rabattkod: KPJAKTAFF3A13 så får du 8% rabatt. Då kan du få en i5, 128 ssd med extra batteri för 8.601:-

8GB också? (För en som inte är student ...)

Av Olle_Lofgren

Itunes

Skrivet av Whitewiz:

Det är sådana småsaker man tjänar genom att ha 95% (Ungefär?) av marknaden. Hårddiskar säljs formaterade i NTFS för att "alla" använder Windows.
Så visst, det kan vara smidigt att vara en del av majoriteten.

Får man fråga varför du skall använda iTunes om du inte vill det?
För jag gissar att du inte använder iTunes nu?

Jo är ju tyvärr tvungen till det. Har en Ipod som jag kör i bilen. Kopplad direkt till Audi Multimedia Interface och funkar klanderfritt med bilens egna system. Tyvärr så funkar det bara med ipod´s, iphones osv. för att få till det bra.

Så därför måste jag använda det...

Av Olle_Lofgren

MAC vs. PC

Inte så bevandrad i ämnet och har funderat på MAC laptop ett tag.

Men det känns som man ska köra allt från Apple när man väl börjar med deras grejor. Iphone, Ipod, Apple TV osv...

Så för min den skulle det bli en PC i nuläget. Dessutom så gillar jag inte Itunes, det vill jag slippa så mycket jag kan.

Av Olle_Lofgren

Sony

Var också sugen på Samsungarn. Men att man inte kan få mer än 4 GB ram fick mig att tveka.

Sony Vaio Pro 13 som finns nu (Haswell) är ett tänkbart alt. Kostar en del dock.

Av Olle_Lofgren
Skrivet av Zibbi02:

Gör så. trackpaden tror jag är en smaksak, som så mycket annat. Jag har inte testat någon MBA trackpad, men jag tycker den här håller samma klass som den en kompis ASUS ultrabook har. Jag håller med om att det är lite skumt att man kan känna att det rör på sig på undersidan när man trycker, men tror det är en konsekvens av hur tunn den är.

Fläktljudet är som jag skrev ovanför något som håller på att undersökas. Allt jag vet är att min är tyst. Sen om jag hade tur eller om majoriteten av exemplaren är så kan jag inte uttala mig om. Det har för bra några dagar sedan kommit en wifi-uppdatering(jag hann aldrig testa utan den), vilken ska ha ordnat mycket för flera på det forumet. Sen ska tydligen nya MBA med samma nätverkskort har liknande problem(källa: de på andra forumet), så kanske beror på intels drivers.

Jag behövde en dator jag kunde ta med mig i väskan varje dag, som är skön att skriva på, och som har batteri som räcker hela dagen lång. Denna kändes med rabatterna(studentrabatt+veckoerbjudande) prisvärd, så ja, jag tycker att jag gjorde ett bra köp!

Ja, tror folk har blivit lite bortskämda med MBA´s trackpad som spelar i en liten egen liga. Fläktljud tror jag inte kommer att störa mig då jag inte störs av den äldre laptop jag har som låter som f*n.

Ja den verkar ju onekligen vara riktigt bra, dock funderar jag på att vänta lite till och se vad Asus kan komma med för Ultrabook med Haswell. Sen vill man ju klämma och känna lite först också. Speciellt detta med trackpad som känns igenom datorn. Men folk verkar begära väldigt mycket av en dator som är så tunn och ändå har så pass hög prestanda.

Av Olle_Lofgren

Sony

Skrivet av Zibbi02:

Varsgågod, jag hoppas att den är till någon nytta

Ja, det har jag. Tog lite bilder på hur det ser ut.
Första är från sidan https://www.dropbox.com/s/sc8p8vc58klzldy/2013-07-17%2011.53....

Andra är underifrån(som du ser är det samma batteri till 11-tummaren) https://www.dropbox.com/s/2g6rken1cnz5la4/2013-07-17%2011.53....

Tredje är från sidan utan batteri med locket uppfällt https://www.dropbox.com/s/87uc0mex5u2iypw/2013-07-17%2011.55....

Fjärde är från sidan med locket nedfällt https://www.dropbox.com/s/j0sfiqfbed71clg/2013-07-17%2011.54....

Som du ser bygger batteriet mycket på höjden, utan att för den delen göra datorn tjock. Vinkeln som tangenbordet lutar med då batteriet är fastsatt tycker jag känns ergonomiskt korrekt(känns normalt att skriva så helt enkelt). Även utan batteriet vinklas tangentbordet lite då man fäller upp skärmen(bild 3), vilket ger samma effekt men inte alls lika mycket. 4:e tog jag mest med för att demonstrera hur sataniskt platt den är ihopfälld utan batteri
Batteriet varken väger mycket eller känns klumpigt, och även om du inte orkar släpa med dig det överallt(är nog tänkt mest för långa flygresor eller liknande då eluttag är begränsade) har den en lång batteritid även utan. Jag antar att man kan tacka Haswell för det

Tyvärr ser jag inte bilderna på jobbet då det verkar vara spärrat på nåt sätt här. Men får kolla lite sen hemma.

Läste lite på det andra forumet och det verkar som många har problem med trackpad, fläktljud och Wifi. är dom bara kräsna eller är det nåt som du stör dig på mycket? Tycker du det var ett bra köp?

Av Olle_Lofgren

Sony

Skrivet av Zibbi02:

Hej! Jag är nyregistrerad här på Sweclockers, och då mest för att jag upptäckte den här tråden. Jag råkar ha en Vaio Pro, som jag beställde direkt det dök upp en bra rabatt på Sonys hemsida. Det (rabatt på större SSD)+ studentrabatt var sweet!

Största fördelar:
Fuktansvärt lätt
Galet lång batteritid(behöver nog aldrig ta med mig laddare igen om jag inte ska bort på en veckas semester)
Trevligt tangentbord(överraskande mycket "key travel")
Skärmen är enligt mig(amatör som mest kollar på film när jag avgör en skärms kvalite) helt fantastisk. Vet inte om det är upplösningen, att det är Triluminos, eller en kombination, men det är en fröjd för ögat att kolla på den här skärmen.

Största nackdelar:
Trackpaden är lite oresponsiv då och då.
När man trycker på en av sidorna av trackpaden kan man känna hur underisdan buktar ut(mest läskigt, inte så farligt skulle jag tro)
Skarpa hörn(man skulle lätt kunna skära sig på dem)
Verkar vara en fingeravtrycksmagnet(kanske bara verkar så men jag känner att den kommer att kräva en del regelbunden putsning för att inte se nersmetad ut)

Min konfiguration:

Pekskärm : Utan pekskärm
Minne : 8 GB 1600 MT/s DDR3L-SDRAM
Lagring : 256 GB SATA Flash SSD
Grafik : Intel® HD Graphics 4400
Batteri : Batteritid upp till 18 timmar
Tangentbordsstil : Bakupplyst tangentbord
NFC teknik : Integrerad NFC teknik
USB-portar : 2x USB 3.0
Trådlöst nätverk : Trådlöst LAN (IEEE 802.11abgn)
Processor : Intel® CoreTM i5-4200U 1,6 GHz
Bildskärm: : 33,7cm LED 1920x1080
Finish : Svart
Bluetooth® : Bluetooth® 4.0
Säkerhetsfunktioner : Utan säkerhetsfunktioner
Garanti : 2 års garanti
McAfee Security programvara : Inget skydd
Nätadapter : 1 AC-adapter
Adobe® Creation : Utan Adobe Creation
HDMI(TM)-utgång : HDMI(TM)-utgång
Ethernet Wi-Fi® och VGA-dongel : Ej Ethernet Wi-Fi®, VGA-dongel
Adobe® Lightroom® : Inget Adobe Lightroom 4
Microsoft® Office 2013 : Office 365 Home Premium Trial
Operativsystem : Windows 8
Språk och tangentbord : Nordisk

Jag har, sedan datorn presenterades följt detta forum: http://forum.notebookreview.com/sony-owners-lounge-forum/7207...

Där står mycket information som är användbar till köpsugna personer, t ex att det för europeer i dagens läge är SATA, inte PCI-E som SSD:erna ansluts med, vilket känns surt till en början då hastigheter registrerade av medlemmar med den senare visar en ungefärligt fördubbling av hastigheten. Dock tror jag inte det märks vid normalt användande. Jag har 3-5 sek kallstart, instant wake-up och ca 6 sek omstart. Enligt forumet är också skärmen på icketouch-modellen tunnare än de med touch(kanske inte så konstigt men ska tydligen vara märkbart)

MVH Zibbi

Tack för bra info!

Men du måste ha extrabatteriet också va med den batteritiden? Bygger den mycket på tjockleken?

Av Olle_Lofgren

i7

Ja det är väl rätt logiskt egentligen.

Bra att veta för framtida köp av Laptop.

Av Olle_Lofgren

i7

Skrivet av björk:

Jag skulle inte riskera att importera, det är nästan givet att du kommer åka på tull. Hellre leta upp någon student som kan beställa med 10% studentrabatt här i Svedala istället då. För tillfället får du också 700kr att handla för i Apple Store/iTunes.

Gäller det Macbook Air 2013 så skulle jag personligen uppgradera till 8GB ram men passa på CPU uppgraderingen. i5an kommer med all sannolikhet räcka bra samt att i7an minskar batteritiden med ca 1-1,5h vid lätt till hårdare användning (vilket visserligen ändå är rätt marginellt med tanke på den fantastiska batteritiden). Känner du prompt att 250GB SSD är ett måste? Personligen klarar jag mig bra på 128GB (har "långrtidslagringen" externt) men det beror ju på hur och till vad man använder sin dator.

Lite off Topic Björk men är detta samma för alla laptops? Att i7 drar så pass mkt mer batteri än i5?