Inlägg

Inlägg som Arkebuse har skrivit i forumet
Av Arkebuse
Skrivet av anon99565:

Coolt skrivbord. Jag fattar inte hur du skrev ut pappret du limmat på bordet? Skrev du ut massa småpapper och limmade ihop dessa lr ^^

Motivet är printat direkt på bordsskivan med en så kallad UV-printer som jag har tillgång till genom jobbet Således behövs varken lim eller papper

Av Arkebuse

@pAcKiE

Remmarna är av den här sorten http://www.jula.se/catalog/bil-och-garage/transport/lastsakri...

Spännet sitter på vänster sida - hänger ner några centimeter från underkanten av skrivbordet

Av Arkebuse
Skrivet av YamahaDGX630:

Detta var då något utöver det vanliga! Helt otroligt läckert! 5/5

Tusen tack för det!

Skrivet av TheYardbird:

Woah! Jävlar vad snyggt!!

Alltid roligt att höra Ganska nöjd själv faktiskt!

Skrivet av pAcKiE:

Riktigt snyggt!

Men måste fråga en superenkel fråga. Hur gjorde du med upphängningen av datorn, vilken rem hur många skruva etc etc. för jag vill sno den iden.

Jag har lagt upp ett par bilder och förklarat upphängningen. För att kunna göra linjerna ordentligt så ställde jag datorn under skrivbordet på en kartong och använde vinkelhake och tumstock uppåt, sedan jobbade jag vidare därifrån.

Vill du att jag förtydligar ytterligare så är det bara att hojta till

Av Arkebuse
Skrivet av biorrith:

Dödshäftig effekt med lysande stjärnor!

Tack!

Skrivet av Sewerin:

Snyggt! Är tavlorna i glasskiva något du gjort själv också eller går de att köpa någonstans?

Tavlorna har jag också gjort själv. Jag har tagit en bild på Tony Stark, redigerat den så att den blir svartvit, plockat bort allt det vita och sedan vektoriserat den för att alla pixlar ska försvinna. Sedan är den inverterad och printad på baksidan av en 4mm plexiglasskiva tillsammans med ett citat från Avengers-filmen. Den andra tavlan är motsvarande, fast med Nalle Puh och citatet "Ingen kan vara ledsen med en ballong".

Ska föröka ta bättre bilder och sätta upp dom på väggen sen. Såna kan man köpa av mig, men jag har inte marknadsfört dem någonstans och jag har inte gjort så många olika motiv.

Av Arkebuse
Skrivet av Alexi Estada:

Häftigt, såg du bor i åkersberga. Vad skulle du ta betalt att printa en skiva åt mig?

Gillar bygget!

Dessvärre gjorde bordsskivan att det blev en sjuhelsikes massa färg som fastnade i skrivarhuvudet, så produktionschefen kommer arkebusera mig om jag försöker göra ett nytt jobb i motsvarande. Jag skulle möjligen kunna göra en printad vinyl som appliceras på bordsskivan, beroende på mått. Ta det i PM

Skrivet av Virre131:

Fin detalj med lamporna!

Tack! Tog ungefär en timme att göra 8st stjärnor..

Skrivet av anon177532:

Je 'taim e inkorrekt. Antingen stavas det Je t'aime (I love) eller J'aime (I like)

Korrigerat. De är inte kloka fransmännen..

Skrivet av Alle22:

Hade hellre lagt datorn bakom skärmen för ventilationens skull. För övrigt, fint skrivbord!

Ventilationen i 250D går framifrån, underifrån och från sidorna, ingenting i toppen. Mitt resonemang var att jag ville få bort datorn och dessutom undvika att ha den stående på en yta så den suger in en massa damm. Sen jag flyttade datorn hit behöver jag göra rent frontfiltret mycket mera sällan.

Av Arkebuse

Projekt Orion

Det var dags att byta skrivbord på jobbet, så efter att jag fått lov att ta hem det gamla föddes idén att skapa ett skrivbord som är mer one of a kind än den härligt beigefärgade laminatskivan det var från början.

Vi har en dödshäftig UV-printer på jobbet som kan printa vad som helst på i stort sett vad som helst, men då skrivbordet är rätt stort behövde jag en högupplöst bild. Jag hittade en bild över Orion från NASA och där föddes Projekt Orion.

Summa summarum så har vi här alltså en printad bordsskiva i vilken jag dragit fiberoptik kopplat till en LED-modul så att stjärnorna lyser upp.

Besök galleriet här

Av Arkebuse

Har du hittat någon lösning på problemet ännu?

Har precis fått ett par BSOD på min dator (Win 7 ultimate x64) - trodde knappt det var möjligt i Windows 7, men då blir det tillbaks till den gamla goda tiden och börja felsöka igen.

Vad är det man ska köra nuförtiden? Prime95/Orthos? Minnestestverktyg?

Av Arkebuse
Skrivet av Elitist:

Ja, ta det lugnt hördu. Du får se det som att den nu är custom, personlig, din. Du har liksom gjort dig till ägare av den. Ett använt golfset, tennisracket känns bättre i handen, skor du gått in - känns bättre. Så länge den inte är trasig ska du inte se spåren av din inverkan som något negativt utan istället känna dig som en fältherre som rider förbi en tidigare besegrad stad med skadad mur. De där reporna i displayen är likt revorna i muren något som inte ska påminna dig om ett misslyckande - ingen erövring kommer utan ärr - utan om dagen då du tog en helt vanlig Z Ultra och gjorde den till Zzcools.

Vem som helst kan gå och köpa en ny, opersonlig Z Ultra över disk men vilken historia berättar den?

+1

Årets inlägg!

Av Arkebuse

Jag personligen försöker undvika teknik, mobilspel, iPads och laptops i största möjliga utsträckning på semestern. När jag sitter på en strand i Thailand tycker jag att det är en förolämpning mot atmosfären att sitta och berätta om att Dustin har kampanj på SSD eller vilken B-kändis som precis har förlovat sig. Det är ju en del av vad jag velat komma ifrån när jag åkt halvvägs runt jorden.

Jag är 23 år gammal och verkar ganska mycket gå emot min generation i det här avseendet (baserat på vad jag läst än så länge i tråden,) men för mig faller det här in i samma kategori som när vänner sitter och tittar på facebook/instagram/twitter när man umgås.

Missförstå mig rätt, dagens teknik och uppkopplade värld är i många avseenden fantastisk men när den inskränker på mina möjligheter att som omväxling få vara uttråkad och tänka fritt så ser jag det i huvudsak som något negativt, i alla fall under de timmar som enligt mina semestervanor är avsedda för umgänge. Umgänge görs bäst utan mobilspel och facebook.