Inlägg

Inlägg som marckusk har skrivit i forumet
Av marckusk
Skrivet av Buffer_Overrun:

Kontakta även Tele2 och se vad de har att säga om saken...

Det ända tele2 gjorde var att dom tog IMEI numret så dom kan spärra telefonen, sen hänvisade dom bara oss till Brightpoint (inte precis oväntat)

Av marckusk
Skrivet av spixx^orginalet:

oavsett har du tagit över ansvaret från posten när du skrev på, men detta utesluter inte att du kontaktar dem i fallet. Dock tror jag du är begränsad i vad du kan göra nämligen att du måste göra en stödlanmälan. Ta bilder på paketet om du inte rev upp det mer i din iver att få en Iphone. Tragiskt dock för det låter som någon visste eller gissade att det var en telefon i paketet och då blir man ju tvungen att se över vilka som kan ha gjort detta. Enklaste stället är då tyvärr hos handlaren... även om det inte är uteslutet att stölden kan ha skett tidigare i leden.

Mm tråkigt nog är de ju så. MM men inte så svårt att lista ut. På paketet står det klart å tydligt Avsändare: Tele2, Kategori: Elektronik. Sen står det vikt å allt så det är inte så jätte svårt att gissa på en mobil.

Av marckusk
Skrivet av spixx^orginalet:

Sista qouten

Nej det kunde du inte, hade du varit paranoid kanske men nej. Dock blir det mer jobb för dig nu, oavsett om paketet blivit omplockat eller ej. En fråga dock: var det en uppenbar stöld eller kan telefonen ha trillat ur? Ser det ut som någon Rivit upp paketet eller som om det skavts? Min telefon från tele2 kom nämligen i wellpap.

Alltså, de va inte lite som va upprivet, men ändå precis så att telefonen skulle få plats att komma ut. Plus att det låg gott om wellpap i kartongen som den nog var inlindad i. Om vi säger att den har trillat ut, är det samma sak som gäller ändå?

Av marckusk

Okej okej, tack för alla snabba svar! Får se hur det går imorgon med allting, ska iallafall reklamera till posten (värt ett försök) och ringa Tele2 och se vad dom har och säga.

Av marckusk

Och hur ska jag kunna reklamera innan jag har hämtat ut varan? hur skulle jag kunna veta att det inte var någon telefon där i?

Av marckusk
Skrivet av spixx^orginalet:

Dock kan du läsa här: http://www.posten.se/img/cmt/PDF/fullstandiga_forsakringsvill... men som sagt från det att du tagit ut paketet är det "Ditt" och inte "postens" det vill säga polisanmälan och självrisk.

Alltså det har vad jag minns med ägande att göra posten garanterar paketet fram tills dess att du skrivit på efter det bryr de sig inte ett dugg mer än om det visar sig att det var deras personal som stal varan. Jag vet att det är irriterande men du lär nog tyvärr inte komma långt med posten inte för att du inte ska försöka. Du skall även kontakta handlaren direkt med vad som hänt (det kan ju ha skett en stöld hos honom). Samt anmäla stölden till Polisen
.

Trött jag blir. Försäkringen slutar gälla då jag hämtar ut paketet, ändå så säger han där nere att jag ska ta hem skiten å sen reklamera .......

Av marckusk
Skrivet av spixx^orginalet:

Rent teoretiskt har du tagit över ägandet och därmed även ansvaret när du skriver på för paketet. Det är din uppgift att neka mottagande av paket vid uthämtning och om du tagit ut det kan Posten bli riktigt tjurig. För "du borde trots allt ha sett detta..." För mer information om hur du går tillväga http://www.posten.se/c/reklamera?letter=R&page=reklamera lycka till!

Notera att en saknad Iphone då alltså skall polisanmälas som stöld och sedan får du nu troligen betala "hemförsäkringen" en smärre förmögenhet för att du blivit bestulen.

Men grejen är den att dom hade redan konstaterat att på utlämningsstället att paketet var trasigt, så dom vet att de va så när jag hämtade ut det. Han som jobbade där var även med när jag kollade i paketet. Men men.. Får reklamera och ser hur detta elände slutar :/ självrisken ligger väl på 1500kr. Kul att betala det för en telefon som man inte ens har fått sett ännu.

Av marckusk
Skrivet av Dr.Mabuse:

Vi har redan konstaterat att det är postens ansvar. Det jag undrar är löste du ut paketet, eller upptäckte du först hemma att telefonen var borta?

Skrivet av Broder Truck:

Varför tog du inte det med personalen där med en gång undrar jag spontant?

Han på utlämningsstället sa att ifall det var skada på varan skulle jag komma tillbaka, men jag hann bara ut ur affären innan jag insåg att det inte låg någon telefon där i. Jag gick tillbaka och dom sa att jag skulle kontakta posten.

Av marckusk

Så posten ska alltså stå för kostnaden till en ny telefon?

Av marckusk

Mobil stulen på posten

Beställde en iphone från tele2 förra veckan och skulle ner å hämta ut den idag, så sa dom att paketet hade blivit skadat vid leveransen, så är halva sidan uppriven och i paketet ligger bara kvittot men ingen telefon. Vem har ansvaret? Hur ska jag gå till väga? har jag rätt till en ny telefon?

Av marckusk
Skrivet av Eltarion:

Skulle väl med största sannolikhet göra garantin ogiltig. Men jag vet inte, för det ser rätt enkelt ut i denna videon:

http://www.youtube.com/watch?v=yKez7oPVkxc

Mm jag känner det också. Men på vissa ställen har jag läst att det inte finns nånting som markerar att man har öppnat den, utan bara ett varnings klistermärke där det står: Varning skruva inte längre än dehär blablabla

Edit: Menar då den lappen han pratar om i videon. Frågan är om du bara bryter garantin om du tar bort batteriet?

Av marckusk

Byta iphone 4 baksida

hej!
Jag undrar om man bryter några garantier om man byter baksidan(glaset) på en iphone 4? Jag vet att Apple inte gillar när man pillar i deras produkter, men har hört om nån lag som säger att man ska få byta ut batteriet osv.

och jag hittade en auktion på tradera där dom säljer en baksida och i beskrivningen säger dom "Detta är mycket enkelt att byta själv och bryter inga garantier! kolla bilderna om hur enkelt man byter baksidan!". Men det känns fortfarande osäkert på om man gör det eller inte :/

Av marckusk
Skrivet av swinto538:

Precis min tanke...

320 serien har dragits med en firmwarebugg som gjort att enheten förlorar vetskapen om hur stor den är och bara detekterar 8mb...

Det finns dock en firmwareupdate som kan laddas ned...

Står i hans sign att han har en 60gb ssd, men kan inte hitta någon 60gb i 320-serien. Den finns heller inte med på listan där ssd:er som stöds för nya firmwaren. Eller är jag het ute å cyklar?

Av marckusk

intel 320-series 60gb?

Av marckusk
Skrivet av swesen:

och det är inte ram då?

Tänkte också på det. Det är inte så att du blandar ihop RAM och grafikminnet då? Om du nu kollar i aktivitetshanteraren så är det ju RAM.

Av marckusk

http://www.intel.com/support/motherboards/desktop/sb/cs-01207...

skulle det möjligtvis funka?

Den fjärde kontakten är till för fläktstyrning, vilket inte lär behövas eftersom det är de du ska koppla in den till! Borde funka enligt mig

Av marckusk
Skrivet av Superlight:

Kan dem inte se ditt namn i t.ex www.ratsit.se så ser dem ju att det är du som har beställt?

man måste vara minst 16år för att finnas med på den hemsidan

Av marckusk

Är inte så insatt i XP, men går det inte att ändra i ljudinställningar att Ut-ljudet ska vara HDMI och inte hörlurs uttag/högtalare?

Av marckusk

youtube och illuminati?

såg en youtube video som en polare länkade, de ska tydligen va nån slags illuminati "bugg" i youtube.

Ingen aning om det funkar eller inte, har inte orkat testa. Skulle dock va väldigt skumt om de gjorde det

Videon:

Av marckusk

En miss dom verkar ha gjort är att det är bara att göra ett nytt acc så funkar det igen (i ett halvår till eller vad det stog). Då är det ju registrerat efter 2 november och du har 20tim i månaden att lyssna på och kan lyssna på samma låt hur mycket du vill