Inlägg

Inlägg som zenki1981 har skrivit i forumet
Av zenki1981

fattar inte heller vitsen med det här.
från början lät det som att det skulle vara en ren streaming box liknande onlive fast i lokalt nätverk.
själva vitsen var ju just att det knappt skulle behövas någon hårdvara i boxen eftersom din befintliga speldator drev spelet och steamboxen bara tog emot bilden och visade den på tv.
Med hårdvara för 10k känns det ju helt meningslöst.
mjukvaran känns ärligt talat heller inget vidare, om det ändå kommer att vara en fullgod pc så har jag hellre windows i den och ökar flexibiliteten. ser verkligen inga fördelar mer än att fler spel kommer att stödja linux kanske

mer spel till pc lär ju lösas ändå nu när konsolerna oxå mer eller mindre är vanliga datorer och det inte krävs lika mycket för att porta till pc.

steambox för 8-10k eller en hdmi kabel för 300spänn känns som ett enkelt val

Av zenki1981

känns lite som att spela bilspel utan cockpit-view med ratt, fullständigt meningslöst.

Hur många shooters finns det idag som inte har vapnet på skärmen?

Av zenki1981

Köpte en liknande för 2 år sedan egentligen enbart för att slippa sladden från ovanvåningen till telia digital-tv boxen.
Det funkade inte alls tyvärr, gissar att det är samma problem fortfarande.

efter det så användes det dock ett tag till ps3an för att streama filmer då jag hade lite strul med HD över det trådlösa och till det funkade det felfritt, ungefär samma hastighet som kabel. dock var hela el-systemet nydraget vid samma tid så var väl bästa möjliga scenario. (tyvärr gick ombygget så snabbt att jag glömde säga till om att dra nätverkskablar samtidigt annars är väl det bästa alternativet)

Av zenki1981

Creative inspire T6300 har det iaf och det håller på att få mig att slänga dom på tippen snart.

problemet är att dom i vissa spel inte verkar märka ljudet och helt enkelt mutar sig själva så man får tabba ut och sätt på en film/musik för att få tillbaka ljudet. knappt något hår kvar på huvudet ikväll för att dom stängt av sig typ 4 gånger per timme.

har letat och letat men hittar inget sätt att komma runt det heller

Av zenki1981

i princip skulle jag säga att allt är fair game, det är ett spel så ingenting är på riktigt, däremot som andra redan sagt så finns det vissa saker som inte bör finnas, dock inte mycket. finns väl vissa manga/hentai spel som ligger på gränsen, hade dessa gjorts med realistisk grafik så hade nog många av dem varit på fel sida om den gränsen.

andra saker som tagits upp och är känsliga som våldtäkter tex tycker jag definitivt kan vara i spel, det kan tom vara en väldigt effektiv grej att ha i spel MEN, då är det upp till utvecklarna att göra det på ett bra sätt. nästan alla dessa saker kan göras på ett bra sätt som kan tillföra något till spelet. det vanligaste sättet idag är väl att antingen låta spelaren ingripa före eller att själva akten klipps bort men att du ändå förstår vad som hände. jag tror att man kan ta det ännu längre och ändå göra det på ett "bra" sätt och jag tror att det kommer att bli vanligare. ett exempel på där det är gjort på ett dåligt sätt skulle ju tex vara en våldtäkts simulator eller liknande men alla som gör det på "fel" kommer ju konsumenterna att välja bort.
Ett spel som bara går ut på att skjuta ihjäl barn kommer ju aldrig att sälja och på så sätt visar ju konsumenterna att detta är ingen ni borde göra, medan våld mot barn i sig kan göra ett stark intryck i spel, ett exempel är ju walking dead.

Så in the end, nästan allt är fair game, bara gör det på ett smakfullt sätt.

Av zenki1981

för alla som frågat om i5 förseningen så har dom kommit in på lager nu (fre)

Av zenki1981
Skrivet av Andyah:

kan säga att Inet hoppas på att få in I5 2500K till helgen. Men som sagt det kan bli mer förseningar så har ni bråttom,beställ nån annanstans isåfall.

massa fjortisar här inne just nu som gnäller..jag skulle vilja se er sköta om en hel flytt samtidigt som ni ska packa varor och skicka saker till flera hundra personer, ni klarar väl säkert inte ens av att städa ert eget rum utan att klaga.

tackar, ville bara veta om man skulle ändra beställningen till i7 istället, ifall det hade varit 3-4v försening

Av zenki1981

Försenad lager leverans av i5 2500k

nån info på hur lång den förseningen kan komma att bli ?

Av zenki1981

Powerpoint automatisk uppdatering?

Tjena!
Har en PP-presentation som går dygnet runt med bla en slide som jag uppdaterar ett par gånger per dag, jag skulle vilja slippa det och alltså ha den att uppdatera sig själv, är detta möjligt?.

tex genom att lägga den infon som en tabell som sen är knuten till tex excel eller liknande och sen då hämtar informationen därifrån varje gång presentationen börjar om ?

Av zenki1981

detta är väl knappast tänkt att ersätta hårdiskar som förvaring utan snarare gamla kassetter som ju flera stora företag fortfarande använder sig av, hade ju sparat in massor rent utrymmesmässigt

Av zenki1981

vet ej hur men misstänker att alla dessa stämningar till höger och vänster har väldigt lite att göra med själva stämningen i sig utan det ligger nog snarare skattetekniska/bokslutstekniska motiv bakom mycket av detta.

Av zenki1981

sitter i samma båt, tänkte att det var dags att lägga till ett till 5870 men priserna är ju löjliga nu, inte minst begagnat.
misstänker dock att bitcoin har mycket med det att göra då det verkar som att väldigt många har köpt upp 5870 under våren eller nu senaste månaderna iaf.
Misstänker också att det intresset kommer att svalna rätt så snart och att då många kommer att sälja av dessa kort igen.
om inte så blir det nog att sälja och köpa något annat kort ist

Av zenki1981
Skrivet av Bordsvatten:

Njae dålig säkerhet vet jag inte men pentagon har blivit "hackat" ca 600 gånger varav 5% lyckats...
source: http://wiki.answers.com/Q/How_many_times_has_the_Pentagon_bee...

känns ju ganska tveksamt, möjligtvis 600/dag men tom det känns som att det är i underkant, dock just att det är pentagon kanske gör att relativt många håller sig borta

Av zenki1981

tycker helt klart #2 är en av dom snyggaste gjorda, dock får den inte min röst då jag tycker det är lite mycket gamer stuk utan det blev #6 istället.
saknar några bidrag i finalen men alla utvalda har sin charm så grattis till den slutliga vinnaren

Av zenki1981

Powerpoint presentation direkt på hemsida

Tjena
tänkte kolla om min tanke iöverhuvudtaget är tekniskt genomförbar och vilket ställe skulle kunna vara bättre att fråg på än här, (vet dock inte om denna frågan borde ligga under nätverk eller programmering så om någon mod tycker att den ligger fel är det bara att flytta)

Är så att jag har en PP som ligger rullandes på jobbet som jag uppdaterar mer eller mindre dagligen men då det i dagsläget inte finns någon möjlighet att "aktivt" byta slide så tänkte jag att man kanske kan lägga den på en sida på intranätet så att folk själva kan gå in på den och bläddra fram just den infon dom själva vill läsa.
ett sett vore såklart att ge "allmän" åtkomst till själva filen som read-only men tror inte att det sättet kommer att godkännas.
Så frågan är ju då om man kan lägga upp den på intranätet och ha det så att den uppdateras automatiskt när man ändrar i källfilen eller måste man isf manuellt byta ut filen på websidan varjegång man uppdaterar?

Somsagt behöver inte veta hur man gör utan är mest bara nyfiken på att få reda på om det ens är möjligt innan jag tar upp det med IT.