Inlägg

Inlägg som spikeBOLL har skrivit i forumet
Av spikeBOLL
Citat:

Ursprungligen inskrivet av jycken
Håller med. På tok för överdrivet. på gränsen till töntigt. Sen plockar han ju ner det direkt också. Skall man få delta i en tävling så borde det vara med en permanent pyntning. Deltog inte själv i tävlingen heller för den delen då jag tycker att en datorhörna skall hållas fri från allt vad krimskrams och blinkande/lysande prylar heter.

Permanent pyntning? Vem har det? Och är pepparkaka speciellt mkt bättre i det avseendet? Sen plockade jag ner det delvis för att, som du, jag gillar en ren datorhörna Min tanke här var ju just att överdriva så mkt jag orkade, sen att folk tycker att man har problem och är töntig för att man engagerar sig, det får man väl ta då. Hittills har jag iaf fått mer positiv feedback än negativ

Av spikeBOLL

Haha, nedå, ingen fara där. Kostade nog totalt 500 spänn Blir inte mycket dator för dom pengarna, hehe.

Av spikeBOLL
Citat:

Ursprungligen inskrivet av dealerovski
Det finns faktiskt, Samsungs värsting i LED serien har 240hz teknik. Men när jag ringde dom och frågade om 3D så visste han inte vad jag prata om. lite synd...

Hrm, inte lätt att hitta isf! Jag är en obotlig prisjakt-are, och där går det inte söka på mer än 120hz! Däremot finns det tonvis med nyheter om LCD TV på 240hz... men är ju inte riktigt det jag var ute efter. Intressant i vilket fall.

Av spikeBOLL

Jag forskade en hel del i 3D-utrustning för ett tag sedan, då jag var sjukt sugen på att skaffa lite grejjor.

Personligen väntar jag på skärmar där bilderna för båda ögonen syns hela tiden, eller i minst 100hz per öga, helst 120hz... alltså en skärm på 240hz!

Polarisering är nice, med dubbla projicerade bilder slipper man flimmer, däremot finns det konsumentprodukter som visar 120hz med alternerande polarisering vilket innebär samma upplevelse som med shutter-glasses, bara med andra glasögon. T.ex. iz3d skärmarna som har en andra LCD panel i lager med den första för polarisering. Samma konstruktion har jag sett på några som sålde modifierade inFocus projjar. Den lösningen är nice för man kan vara flera som kikar med varsit par billiga glasögon, men fortfarande inget jag vill spendera pengar på.

Anaglyph-skit är inte heller speciellt intressant... lösningen jag varit mest intresserad av hittills är väl HMDs, men dom har så kass upplösning om man inte vill gå helt bankrutt att det känns omotiverat.

En sak jag funderar på när det gäller 3D-gaming är väl att fokuspunkten är fixerad, alltså där bilderna inte är förskutna. I t.ex. 3D-filmer så flyttas den punkten p.g.a. av kamerornas vinkel, men i spel så ändras den inte... vilket kan vara orsaken till viss ansträngning för ögonen. Eye-tracking hade varit nice i det här fallet, men förmodligen inte tillämpningsbart

Och en kommentar på Avatar 3D! Jag tyckte om upplevelsen, men 3D-film kräver mycket högre framerate om den ska vara njutbar, nu så fungerade panoreringar med objekt nära skärmen inte speciellt bra, hack hack hack! Men allt som allt gillar jag 3D och ser fram emot vad som kommer erbjudas.

Uj vilken random post det blev, aja, är småstressad så det får gå!

Av spikeBOLL

Det jag personligen undrar mest är ifall skärmarna har någon input lag: http://en.wikipedia.org/wiki/Input_lag

Detta fick jag erfara personligen när jag skaffade min första plattskärm, en 24" med S-PVA panel, och det drev mig till vansinne. Efter lite efterforskning fick jag reda på att det finns ngt som benämns input lag, som tillverkare inte listar eller pratar om, som existerar för vissa paneler (läs mer på wikipedia-länken).

På den skärmen jag fick kunde jag mäta upp till 50ms input lag, så det är en ganska viktig dold faktor om man avser att spela eller rita med tablet på skärmen (fördröjt penndrag känns helt knarkat).

Hz och responstid är också viktigt, men med input lag så är skärmen kass i vilket fall, IMO!

Av spikeBOLL

Joakim von Ankas exploderade Pengabinga <.< !

Knåpade trots oerfarenhet och alldeles för stor skala på sakerna ihop ett konstverk med brorsan, det är Joakim von Ankas Pengabinge, fast efter att den exploderat!

Glömde bort att man skulle identifiera sig tills efter att jag blivit ombedd att flytta på huset så inte katten skulle sätta i sig det... vilket resulterade i kollaps. Men det finns med en bild med en lapp iaf.

En av bilderna blev lite överexponerad... men kanske funkar ändå.

Vi hade roligt ;P

http://7708.net/temp/jul07/phus01.jpg

http://7708.net/temp/jul07/phus02.jpg

http://7708.net/temp/jul07/phus03.jpg

http://7708.net/temp/jul07/phus04.jpg
http://7708.net/temp/jul07/phus05.jpg