Inlägg

Inlägg som hesa80 har skrivit i forumet
Av hesa80

Idag är det driftstörningar i Trollhättan. Hastighet hoppar som en jojo från normallt till internet helt bryts

Comhem jobbar för att åtgärda problemet.

Av hesa80

Ville fråga. Behöver man ha alla dessa på?

Ipsec PassThrough

PPTP PassThrough

Firewall Features

Multicast

Av hesa80

Den sämsta webbutiken jag har handlat ifrån. Beställde spel. När den kom var den trasig, utan plombering och stämde inte med beskrivningen på websidan (istället för Limited Edition var vanlig och import). När jag har kontaktat kundtjänst ville dom inte lyssna och ta emot spelet tillbaks plus blev jag utskäld och även hotad med tingsrätten osv. av personen som heter Mohammad och som kallar sig för chefen av Gameshop. Helt sjukt!! Kommer aldrig mer handla från Gameshop. Stay Away from Gameshop!!

Av hesa80
Skrivet av petri0:

Jag har XL abonnemang med 50/10 modemet heter Cisco EPC2607. Hastigheten har varit ung som lovat, inte prick men tillräckligt nära. Ladda sidor har tagit ibland längre tid som tidigare nämts i tråden. Värre har det varit med onlinespel där modemet går ned nästan varje kväll och då flera ggr per kväll men jag har int ekontaktat supporten för det.

Värst blev det i lördags på förmiddagen då modemet bara gav upp. Power lampan lyste men ingen kontakt med internet. Startade om (ur med koaxialkabel och så) men det hjälpte inte. Ringde supporten och då fick jag hålla RESET knappen under en minut men supporten fick ingen kontakt med modemet och modemet med internet. Tekniker skulle komma nästa veckans fredag! Fram till det beskedet hade jag inga negativa tankar om Comhem.

Senare under dagen startade jag om modemet och den fungerade ett tag men gick ned igen. Under natten var den urpluggad helt och på söndagen satte jag en bordsfläkt för att kyla modemet och den funkade hela dagen. Inte speciellt varmt ute, ca 20 grader Celsius. Sedan dess har modemet fungerat även utan fläkt. Teknker ska komma som sagt på fredag men nu vet jag inte... vill inte åka på att betala 500 SEK för ingenting.

Söndagen ringde jag tre ggr till Comhem för jag var nyfiken om deras 100/10 och jag misstänkte att modemet är trasig. Första samtalet skulle jag få 3 första månader för 99:-, andra samtalet skulle jag få 2 månader (hade glömt kolla vad modemet kostar) och vid tredje när jag skulle beställa så finns inte erbjudandet kvar längre och dessutom var han otrevlig (den med 2 månader). Så jag går med på hyllningskören av Comhems kundtjänstpersonal de är verkligen inte värda sitt lön idag heller. Mycket kommer ju från arbetsgivarens utbildning till anställda men den sista fick mig att tänka negativa tankar av folk som tar jobb där man via telefon ska ta hand om kunderna med det talade svenska språket så måste man fatta att man ska kunna språket och ha lite svenskare attityd mot sina kunder. Det faller helt på Comhems konto.

Visst finns det erbjudande när man betalar 99kr i två första månader för XXL.
Kolla här:
Com Hem - Bredband abonnemang

Du kan beställa direkt på nätet.

Av hesa80
Skrivet av hårdnackad:

jag köpte den här ist. för att köra på en netbook. Elgiganten - Toshiba Satellite C650D-113 det är som sagt ingen värsting på något sätt.. men visst borde väll nätverkskortet klara 100 tjänsten?

Din Laptops kort är inte Gbit. Den är 10/100 och därför modem lampa lyser röd. Det står i manualen, "Green indicates 1,000 Mbps. Amber indicates 10/100 Mbps." Det är inget fel att den lyser röd.

Av hesa80