Inlägg

Inlägg som Läkarn har skrivit i forumet
Av Läkarn
Skrivet av dr-nix:

Enligt produktsidan adderar den där flex io grejen en thunderbolt 3 port vilket bl.a. kan användas för att koppla in en skärm eller thunderbolt docka ja.

Gott, det kan ju vara det bästa alternativet i sådant fall så länge jag kan övertyga IT-staben att få sätta dit den.

Av Läkarn
Skrivet av perost:

Det blir nog extremt svårt att hitta en sån adapter, vanligtvis är adaptrar från USB-C och inte till. Och 2xDP och USB-C-hona lär vara halvt omöjligt att hitta var för sig, och definitivt inte tillsammans.

Men beroende på vad det är för upplösning du behöver på skärmarna så kanske det räcker att bara använda en DP-utgång, eftersom DP har stöd för multipla bildströmmar per kontakt. Datorn verkar ha DP 1.4 vilket skulle räcka till 2x4K@60Hz. I så fall kanske det kan fungera med en DP->USB-C-kabel, t.ex. denna. Om det sen faktiskt fungerar i praktiken med DP->USB-C->Docka->2xHDMI är nog tyvärr något man får testa sig fram till.

Ja, det verkar mycket svårt att hitta en sådan lösning. Men Kravet på upplösning är väldigt lågt. Skärmarna ska bara visa textdokument egentligen. Så DP -> USB-C kabel kanske är ett alternativ. Jag får skaffa en och testa.

Skrivet av dr-nix:

Har du testat att bara använda usb-c porten på framsidan av datorn?

Om den inte fungerar så kan du kanske testa att beställa den här saken som ska passa din dator

https://www.dustinhome.se/product/5011311640/flex-io-v3

Den har USB-C på framsidan men den ger ingen bild. Det har jag testat. Men den Flex IO v3 ser ju intressant ut. Kan den ge bildoutput?

Tyvärr är jag lite bakbunden av vad IT-staben låter mig göra med en datorn. Men jag ska pitcha idén. Jag har flera andra applikationer där jag skulle vilja ha möjlighet till USB-C ut på detta viset.

Av Läkarn

Lite udda adapterfråga för bildskärma

Hej!

Det jag vill uppnå är att driva två väggmonterade bildskärmar från en rullande datorvagn som även den har en bildskärm.
Just nu ser det ut så här:

Bildskärmarna på väggen går med var sin HDMI till en docka som ligger i ett skåp. Från dockan går det en USB-C kabel.
Bildskärmarna på väggen drivs just nu av en separat bärbar dator.
Jag vill kunna ersätta den bärbara datorn med en HP HP Pro Mini 400 G9 Desktop PC som är monterad på en vagn.
Den datorn har just nu två lediga displayportar.

Finns det någon form av adapter som tar 2x displayport IN och har USB-C hona ut.

Min tanke är att lägga en sådan adapter på vagnen och sedan koppla den datorn med den redan existerande USB-C kabeln och dockan.

USB-C delen behöver vara något meter, just nu har jag en 3 meter, varför jag är ute efter en adapter med USB-C hona ut.

Så här:

Jag har letat med eld och låga efter en sådan produkt men kan inte hitta något.
Allt detta är en riktig fullösning och hemmabygge efter jag inte fick möjlighet att installera en större bildväxel.

Av Läkarn
Skrivet av m4gnify:

Lite ironiskt eller? Vad skulle Linus ha gjort utan Youtube?

Av Läkarn

Som flera redan påpekat i tråden. Den enda gånger jag haft problem med USB-C på min telefon visade sig vara fickludd. Pillade ut det med en mjuk tandpetare och sen var den som ny. Har fortfarande USB-C kabeln från min första oneplus med USB-C och använder det dagligen.

Den enda gången jag haft något USB-C relaterat gå sönder var en laddare där jag fastnade med foten och sparkade ut. Där gick kabeln sönder. Men det kan ju knappast anses vara vardagsslitage.

Av Läkarn

På jobbet står jag alltid. Hemma sitter jag i stort sett alltid. Men det har nog mest att göra att jag höjde bordet en gång och sen la massa grejer på den som jag inte orkar flytta på.

Av Läkarn
Skrivet av Superthug:

Är det IF Metall som ligger bakom Teslas vistelse där?

Behöver dem nog inte.
Alla jag känner som har en Tesla har haft något form av mer eller mindre allvarligt fel på den och haft den på verkstad långa perioder. Det är innan strejken.

Fan, en av dem var tvungen att ta med sig vinterdäck själv till verkstaden för att kunna köra hem den. Tesla vägrade byta så han fick göra det själv på en parkering utanför.

Av Läkarn

Det enda spelsläppet jag genuint sett fram emot på många år. Nu kommer det äntligen bli en uppdatering av datorn.

Av Läkarn

Inget.
Jag jobbar redan heltid och eventuella hobbies eller fritidsintressen ska inte bli besudlade av tanken om att allt måste genererar pengar och inkomst.

Av Läkarn

Vad många kanske missar är att utbyggnaden av 5G inte bara är till för individen som ska kunna surfa snabbt på sin telefon.

Det mobila nätet används för en rad andra industriella applikationer. I och med att det är svårt för ett enskilt företag att bli sin egen operatör och smälla upp massa egna master får de förlita sig på den stora privata operatörerna och de ser mest vinst i tätbebyggelsen.

Mycket är monitorering av infrastruktur, t.ex. kollektivtrafiken och andra trafikflöden. Det används av budfirmor och inom sjukvården där trådlös kommunikation utan avbrott är viktigt på stora ytor.

Västra Götalands Region vill ju t.ex. bli sin egen operatör av den anledningen. För att kunna bygga sin egna cellulära infrastruktur lokalt. För redundans, inomhuspositionering o.s.v.

Av Läkarn

Kolla med konsumentverket.

I kort: Enligt lag har du alltid ångerrätt i 14 dagar när du handlar på distans. Det ska dessutom enligt lag finnas en tydlig information för dig att ta del av vad gäller din ångerrätt. Så du borde ha ett avtal att läsa där det står exakt vad som gäller.

Av Läkarn

Nu är jag sen in i tråden. Men för en äldre med hörselnedsättning är inte mer och bättre högtalare nödvändigtvis det rimliga spåret. Det finns alternativt.

Ett alternativ som jag har haft goda resultat med är att helt enkelt flytta ljudet närmare:

Trådlösa högtalare

Sony SRS-LSR100 som är gjorda för syftet men tyvärr inte säljs i Sverige. Det är en högtalare samt en kontroll för tv. Köpte på amazon till min morfar och den fungerar bra.
Annars fungerar nog vilken wifi- eller blåtandhögtalare som helst bra. Ställ den på soffbordet.

Nackhögtalare

Det finns många alternativ i detta segment. Detta är ett alternativ som jag själv tycker mycket om. Flytta ljudet närmare snarare än högre volym.

Av Läkarn
Skrivet av Felixark:

Klart att dom Väljer Hamilton och Leclerc när man såg under nästan hela racet att deras bilar var alldeles för låga. kan ju vara en förklaringen till Varför Hamilton var så snabb den helgen jämfört med Russell dom brukar ju oftast vara väldigt jämna annars.

Ganska pinsamt att Hamilton inte ens kunde vinna med olaglig bil mot Verstappen som hade broms problem under en stor del av racet.

<Uppladdad bildlänk>

Det är ju med största säkerhet inte ett medvetet fusk. Större delen av bilarna som testades dömdes ju ut vilket troligen innebär att ännu fler bilar körde för lågt. Jag skyller helt och hållet på det tramsiga sprint-formatet som gör att stallen inte har samma möjlighet att hitta rätt inställningar för bilen. De får ju dessutom inte ens ändra bilen mellan sprint-racet och GP. Så även om de såg och visste att bilen var inställd för lågt kunde de inte göra något åt det.

Av Läkarn
Skrivet av Haziza:

Nej, skulle aldrig betala för en tjänst som arbetar hårt för censur.

Ublock gör jobbet!

Men du har inga problem att ändå använda den och ge den trafik?
Det är ju kreatören som får lida i slutändan eller betalar du kreatörerna på alternativ plattform?

Av Läkarn

Ja, youtube står helt klart för den absolut största delen av min mediekonsumtion. Premium är ett måste för att inte bli avbruten av konstant reklam. Adblocks fungerar itne så bra när man castar till tv. Pallar inte hålla på med adblock i routern och sånt.

Av Läkarn
Skrivet av sweborn:

Stämmer inte. Att cheferna har bra koll är elementärt på högre nivå annars kan det bli det hur knasigt som helst när de lyssnar på folk som inte kan nåt.

Jag vet inte. Jag vill ha en chef som är duktig på personalfrågor och är duktigt på att delegera arbete till sakkunniga. Det är ju klart att det är bra att de har en grundläggande kunskap i området den ska vara chef över men det är viktigare, för mig, att den är bra på att hantera personal. Vill inte att min chef ska lägga sig i arbetet som de bör delegerat till sina anställda.

Av Läkarn

https://i.imgur.com/uMTMI4F.jpg

Ram till denna gamla bild. Min far har haft den sedan 80-talet när han forskade på Medicnareberget i Göteborg. Låter det vara osagt hur den kom i hans ägo. Den har legat i ett skåp sedan dess i väntan på att bli inramad. Nu är den det.

Av Läkarn

Inte så förvånande. Många i min egna åldersgrupp är helt inepta när det kommer till att tolka risker när det gäller teknik. Äldre upplever jag mer skeptiska för de vet att de inte förstår medan yngre tror att de förstå och upplever en annan vana eftersom de är uppvuxna med tekniken i sin vardag på ett annan vis.

Skrivet av downup:

Skolan utvecklas inte med tekniken.. tror de fortfarande rullar in CTR med VHS?
Skolan behöver lära ut hur farligt internet kan vara om hur fake news fungerar osv.

Hur farligt det är att lägga ut ansikte och röst på internet som ung, osv.

Så vitt jag vet försöker man göra det. Men det är ju ungefär lika effektivt som att lära en tonåring att ha cykelhjälm.

Av Läkarn
Skrivet av Mizccc:

Inte direkt, du kan köpa ett Pico 4 för runt 3000:- som klarar både standalone och trådlös PCVR.
Om man däremot vill maxa grafikinställningarna i PCVR så är det väl snarare PC som är svindyrt då grafikkorten skjutit i höjden.

Hittar dem bara för runt 4 700 kr. Det är väldigt mycket pengar för ett ganska smalt användningsområde.

Av Läkarn

Jag hade hemskt gärna konsumerat mer media i VR. Men det är ju så väldigt dyrt.