Inlägg

Inlägg som Jakanbakan har skrivit i forumet
Av Jakanbakan
Skrivet av ChildOfZion:

För bara datorn då såklart. Sorry

Bud noterat, tack.

Av Jakanbakan

Speldator - 3070 / Ryzen 7 / 32 GB DDR4 osv

Hej!

Ska återigen säja min speldator men denna gång på grund av påökning i familjen. Får nog bli sista gången. Inköpt på Inet 21/5 i år och fungerar enligt förväntan. Köpte även en 1440P skärm vilken fungerar galant till datorn. Säljer dessa helst tillsammans.

Specs:

- ASUS ROG Strix B550-F Gaming (Wi-Fi) II
- AMD Ryzen 7 5700X 3.4 GHz 36MB
- Gigabyte Geforce RTX 3070 8GB EAGLE OC
- Corsair 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengeance
- WD Black SN850X 1TB Gen 4 med värmespridare
- ASUS ROG Strix 750W
- Noctua NH-U12S
- Fractal Design Meshify C Dark TG
- Windows 11 Home 64-bit

Skärm:

- Acer 27" Nitro XV272UX QHD IPS 240 Hz

Priset på datorn var 19032:- och skärmen 5490:- vid inköp. Alltihop finns i Falun och kan ej skickas då jag lät barnen bygga koja med dator-kartongen!

Vill gärna ha 15000:- för dator + skärm men ni får buda som ni vill. Förbehåller mig rätten att sälja, neka och välja vem som ev. köper.

Vänligen, A

Läs hela annonsen här

Av Jakanbakan

Pga bla corona säljer jag paketet för 15 000:-, nån som är hemskickad från jobbet och har tid att spela hela dagarna kan göra ett rätt bra klipp här! ^^

Några månader gammalt och 10 000:- rabatt, först till kvarn etc..

Av Jakanbakan
Skrivet av aakerlind:

Bjuder 2900kr för skärmen, kan hämta närsom.

Tyvärr vill jag helst sälja allt som ett paket

Av Jakanbakan
Skrivet av Meatgrinder:

Jag bjuder 2000 för skärmen om du säljer den separat dvs. Jag kan hämta.

Säljer tyvärr helst inte separat

Av Jakanbakan
Skrivet av Gnucci:

Tjena, jag är ledsen att säga det men begagnat så får man delarna för ca 9000:- idag.

Jag hoppas du lyckas sälja den ändå, Prova Blocket kanske!

Mja där tog du kanske i lite men jag förstår att priserna sjunker såklart. Är ingen stress att sälja datorn utan det får bli som det blir, ibland har man ju tid att gejma så

Skulle nån ha möjlighet att hämta datorn vid porten så man slipper skicka erbjuder jag givetvis prutmån enligt sed!

Av Jakanbakan

Gamingdator + skärm till bra pris

Hej! Kollar om det finns något intresse för en schysst gamingdator samt skärm här på forumet. Ska säljas pga tidsbrist. Kan skicka men helst inte, finns i Gävle. Allt köpt på Inet i slutet av förra året så endast några månader gammalt. Funkar självklart klockrent osv.

Skärm:

ASUS 27" ROG Swift PG278QR G-Sync

Gamingdator:

Fractal Design Define S Svart
ASUS PRIME Z390-A
Seasonic FOCUS Plus 750W Gold
Samsung 860 EVO 1TB
Intel 660p 512GB
Intel Core i7 9700K 3.6 GHz 12MB
be quiet! Pure Wings 2 140 mm
Gigabyte GeForce RTX 2060 SUPER 8GB GAMING OC
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance
Noctua NH-U12S
Windows 10 Home Svensk 64-bit OEM

Skärmen kostade 5 790:- ny och datorn 20 210:-

Tänkte släppa allt för 20 000:- så går du i köptankar och vill ha en gamingdator men inte vill köpa en dyr skärm, köp min för 20 så får du skärmen på köpet!

Läs hela annonsen här

Av Jakanbakan

@Stefflo: Självklart! Jag spelar mest FPS och viss strategi där Borderlands 3 och kommande Modern Warfare är tilltänkta inköp. Rent generellt vill jag ha möjlighet att köra de stortitlar som släpps nästkommande år på en behaglig nivå. Allt behöver inte vara maxxxat och galet, men 144hz, 60fps 1080p etcetc är trevligt.

Av Jakanbakan

Datorköp med slapp budget – kom och tyck till!

Hej! Tänkte köpa en ny dator och har kollat igenom det här forumet en hel del och försökt bilda mig en uppfattning om vad jag ska sikta på. Datorn kommer användas till spel och surf, budget ligger på runt 12k men det är inte jättepetigt.

Jag har vissa önskemål; datorn ska vara relativt tyst och datorn ska inte lysa och blinka genom något glas (grabben trycker på allt som lyser). Utöver det är behovet en speldator som funkar, är sval, tyst och trevlig att använda. Överklockningar och annat kommer inte ske då kunskap saknas, är mina komponenter jag valt ”egentligen till för överklockning” så byter jag gärna dessa. Tänker inte bygga datorn själv så allt kommer förmodligen köpas från Inet.

Nån tusing hit och dit på slutpriset spelar mindre roll om det medför adekvat effekt på datorn. Det kanske finns bättre kylare, andra fläktar, lagring etc som ni mer erfarna ser ett behov av. Jag uppskattar verkligen all hjälp med detta!

https://komponentkoll.se/bild/aspJV.png

Funderingar rakt av:
- be quiet! Pure Rock ville jag använda men komponentkoll sorterade den som icke-kompatibel med Ryzen, den går dock att välja på Inet i kombination med Ryzen 5 3600? Vilket stämmer?
- moderkort kommer jag vänta till MAX serien kommer ut, osäker på vilket dock?
- Grafikkort är jag osäker på, vilket skulle alternativet vara i prisklassen under?
- Vilket chassi är egentligen bäst med dom önskemål jag har?

Av Jakanbakan
Skrivet av Werdes:

Du får gärna skriva datorns delar också
Har hänt mig en gång, och då satt jag i teamviewer så den körde dubbla och buggiga aero teman

Ok, ja det kanske kan hjälpa.

Corsair TX 650W PSU ATX
Gigabyte GA-P55
Intel Core i5 Quad Processor i5-760
Kingston DDR3 HyperX 1333MHz 4GB
Gainward GeForce GTX 460 1GB
Samsung SpinPoint F3 1TB
Samsung 22" LCD Syncmaster 2233RZ

Slängde med skärmen också, vad vet jag, den kanske han ett finger i spelet. Är irreterande att det händer såna här så skitproblem med en sproilans ny datorn som dessutom är ganska bra. Vafan, det enda som inte ska uppstå är väll att datorn är långsam? Jag blir nojjig och början fundera i banor som att det är nått som är felkopplat eller så (komplett fixade det) också sitter jag här med en dyr burk som egentligen bara presterar typ 60% av av den ska - och jag kan inte göra nått åt det för jag vet inte vad som är fel.

Av Jakanbakan

"Datorn är långsam" - windows

Hej,

Har precis köpt en ny datorn från komplett med uppgradringar till höger och vänster, gick på 12k totalt. När jag spelar crysis får jag ibland efter att ha avslutat spelet upp ett fönster som säger "datorn är långsam, du kan ända det aktuella färgschemat från windos7 aero till blablabal för att göra den snabbare". Vafan är detta? Ofta min datorn inte skulle kunna hantera Windows7 utan att den ska sega ner sig? Datorn är kanske 1 vecka gammal, ingen överklockning.

Vad kan problemet vara, varför beter den sig så? Har hänt 2 ggr nu, bara efter en spelsession med crysis. Ska tillägga att temp på GPU ligger runt 70 när jag kör crysis (bra eller anus?) om det är av värde att veta. Min quad ligger alla på runt 50 vid samma tillfälle.

Av Jakanbakan

Hmm, tack för tipsen. Tror dock inte det var något av ovan jag letar efter. Programmet jag söker (minns att det fanns en länk till en download) verkade väldigt lättöverskådligt och verkade vara väldigt bra. Typ som standard att ha om man vill hålla koll på hur varmt det är i datorn.

EDIT: HW Monitor var grejjen, var det jag sökte. Tack!

Av Jakanbakan

Program som kollar värmeutvecking etc?

Hejsan,

Inte säker på vart denna tråd passade bäst så om det blev tokigt får en mod gärna flytta. Jag söker hur som helst ett program till datorn som håller koll på hur varm grafikkort, proc etc är och allt omkring. Vet att jag såg en länk till ett smidigt litet program för längesen men har sökt på allt möjligt och inte hittat tillbaka.

Uppskattar all hjälp!

Av Jakanbakan

Gött! Då blir det den 4 kärniga. Tack för snabba svar!

Av Jakanbakan

Bäst för spel: i5 Quad vs i5 Dual?

Hejsan,

Ska köpa en ny spelburk och har funderingar vilken av dessa processorer som egentligen är bäst? Den ena är ju bara 2 proc (i5 Dual Processor i5-660 Dual Core, 3.33Ghz) medan den andra har 4 (i5 Quad Processor i5-760 Quad Core, 2.80Ghz). Den ena har högre Ghz och den andra lägre etc.

Är det fördelaktigt att ha en längre Ghz fördelat på fler kärnor eller en högre fördelat på endast två? Jag har verkligen ingen aning hur detta skulle tänkas påverka prestandan men enligt min uppfattning kanske datorn jobbar snabbare (bättre) om den har 4 kärnor då det blir "mindre jobb" för en enskild del och dom kan då göra det hela mer effektivt. Eller är det helt enkelt bättre att i spelsyfte sikta på så hög Ghz som möjligt? Ska inte överklocka kan nämnas.

Hur ligger det till egentligen?

Av Jakanbakan
Skrivet av Zcenicx:

100% stabilt i Furmark burn test? Vad får du för temps?

Det där är ju ett 465, inte ett 460!

Det är Komplett.se - ZOTAC GeForce GTX 460 1GB PhysX CUDA du ska titta på.

Ah, det var därför! Tyckte det var skumt att kortet jag beställt inte hade någon spec, så jag kollade på det där istället och antog att det var samma fast uppdaterat med specs, typ som om dom hade nått databasfel eller så. Aja där får man för att man är slarvig. Eftersom det inte finns nån produktspec på 460 antar jag att det är som ni säger. Har dock mailat komplett ändå och hoppas dom kan lösa det

Mycket tacksam för alla svar och hjälp!

Av Jakanbakan

Fan va skumt. Kollar man produktspecifikationen när man klickar på koret på komplett.se står det 607MHz (https://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=602158). Känns som ännu en anledning att byta då detta kanske är nått tramskort.

Av Jakanbakan

Ah ok, då förstår jag.

Det jag har hängt upp mig på är helt enkelt klockhastigheten. Kollar man kortet jag beställt har det 607 MHz på specifikationerna medan Gainwards har 700 MHz i specifikationerna. Likadant kort, olika utvecklare.

Min fråga, hur stor skillnad innebär dom där siffrorna egentligen? 100MHz i stort sett. Snackar vi 10-15 fps i spel eller är det så minimala skillnader att det knappt märks, typ som mellan 4ms respons i en skärm gentemot 4ms responstid.

Av Jakanbakan
Skrivet av Kaspersky 0_o:

Zotac-korten är bra, bara inte lika vanliga. De flesta väljer mer etablerade företag då de inte hört talas om Zotac och vågar inte ta risken, eller något i den stilen. Faktum är ett Zotac är etablerat och bra, så du har inget att oroa dig för. Zotac körde på vad dem flesta anser standardkylning; fläkten längst bak på kortet istället för mitten. Detta resulterar i bättre luftflöde vid tajt SLI-konfiguration och lite högre ljudnivåer vid load. Dock inget jag personligen hade stört mig över, men om du är ljudkänslig så har jag iaf varnat dig!

Jag ogillar Gainward och Palits GTX 460 då de snålade med PCBn.

Jo precis det är lite så jag känner med. Lite okända. Jag kollade dock nått testa och dom verkade vara bra. Något SLI-fixande är jag inte intresserad av så luftlödet i en sånn situation har jag ingen nytta av och ljudnivåer vid load är inte heller så bekymmersamma.

Anledningen till att jag vill byta till Gainwards är att vad jag förstått har dom en högre "klockning" (uppenbart okunnig?) än andra vilket leder till bättre prestanda? Jag har inget intresse av att överklocka själv så ju bättre dom kommer i lådan desto bättre för mig. Ska precis skicka ett mail till komplett men är orolig att om jag gör det kommer jag röra om i grytan och lyckas störa deras momentum och få hem nått hafsbygge med helt fel kort istället :S

Är det värt det? Nu tänker jag rent prestandamässigt. Kan f.ö informera i syfte att du kan förså själv bygget då det kanske påverkar på något sätt om att jag beställt "Komplett Gamer - Wings of Liberty" med uppgraderingar till "Kingston DDR3 HyperX 1333MHz 4GB", "Samsung SpinPoint F3 1TB SATA2", "Intel Core? i5 Quad Processor i5-760" och såklart nämnt grafikkort och lådan är en "Cooler Master CM 690 Nvidia Edition".

EDIT: Glömde såklart fråga. Vad innebär det jag fetstilade i ditt inlägg? PCB'n?

Av Jakanbakan

Min dator gick sönder för någon dag sedan och jag har beställt ett paket från komplett.se. Grafikkortet jag valde är ett "ZOTAC GeForce GTX 460 1GB PhysX CUDA" men ser att det knappast nämns någonstans på forumet. Var detta en riktig notlott och varför? Står det längst ner i närningskedjan?

Vill gärna veta asap om så är fallet. Kan mer än gärna maila komplett och be dom byta ut det mot deras "Gainward GeForce GTX 460 1GB PhysX CUDA" då detta verkar mycket omtyckt och omtalat.

Hur ligger det egentligen till?