Inlägg

Inlägg som Starksprit har skrivit i forumet
Av Starksprit

Läst igenom denna tråden samt oändligt andra på reddit. Känner att min trotjänare 780 ti börjar ge vika (antagligen främst pga för lite Vram) och har börjat kika på 2060. Vilket kort ska man köra på? Lägger man pengar på de dyra kylarlösningarna så känns det som att man lika gärna kan lägga lite extra på ett 2070. Men av de billigare lösningarna verkar ju bara Gigabyte ha en vettig kylare. Tänker då på att de ju har idle på fläktarna vid låg belastning. Är det någon större skillnad på 2060 OC och 2060 Windforce OC. Ser ju ut att vara samma kylare. Är det bara klockfrekvensen som skiljer? Tänker att det är ju enkelt att dra upp i afterburner.
Det är inte "värt" att lägga 600 spänn extra för Gaming OC modellen med tre fläktar?
Sen en sista fråga, framförallt till er som har detta kortet, hur är ljudnivån? Är ganska viktigt då datorn står i vardagsrummet numera pga kommande tillskott i familjen.

Tack på förhand!

Av Starksprit

Är där fortfarande liv i denna "klanen"? Kört länge nu men enbart själv. Hade varit kul med annat folk att lira med 🙂

Skickades från m.sweclockers.com

Av Starksprit

Kapar denna tråden lite, hoppas det är okej. Sitter i dagsläget på ett 780 Ti (referensmodellen) och spelar på en 1440p G-Sync skärm. 1080 Ti idag eller vänta på nästa generation?

Av Starksprit

Har en Asus ROG Swift PG278Q som jag eventuellt velat byta ner mig från. Spelar på tok för lite för att husa med en sådan skärm. Samma problem här med var jag bor. Bor i Skåne.. 😕

Av Starksprit

Chip78 är vinnaren. Den slutade på 1900 + frakt. Tack för intresset!

Av Starksprit

Chip78 leder nu med ett bud på 1900 +frakt. Via pm.

Av Starksprit

Ledande bud är Xtreeem via pm. 1800 kr med avhämtning.

Av Starksprit

Har fått ett bud från goop via Pm på 1700 inklusive frakt. Kommer ta emot bud fram till söndag eftermiddag kl 16.00. Därefter kontaktar jag vinnaren och betalning sker via swish eller banköverföring (väntar då med att skicka tills jag ser pengarna) och jag postar paketet.

Av Starksprit
Skrivet av Tommty:

vad ligger frakten på?

Frakten ligger på 265 kr med posten. Gick inte via schenker då paketet var för stort för dem.

Av Starksprit
Skrivet av Tommty:

vad ligger frakten på?

Vet inte. Kan kolla upp det senare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Starksprit

Qnix QX2710 Evolution II

Hej!

Säljer nu min Qnix monitor då jag införskaffat en ROG Swift. Den har fungerat utmärkt för mig och jag har kört den i 96Hz. Inte hittat några döda pixlar. Dock lite BLB. Inget man märker vid normalt användande. Den är ca 1 år gammal och använd sparsamt. Den är i väldigt fint skick!

Säljes för 1500 eller högstbjudande.

Avhämtning i eller runt Kristianstad är att föredra. Kan självklart skickas men få står köparen för frakten.

Kommer ta emot bud fram till söndag eftermiddag kl 16.00. Därefter kontaktar jag vinnaren. Tar betalt via swish eller banköverföring till mitt Nordea konto. Postar paketet så fort jag kan för snabb leverans.

27" Matte Qnix QX2710 Evolution II LED PLS 2560x1440 QHD Monitor

Vänligen,
Andreas

Qnix QX2710 Evolution II

Av Starksprit

Kan ju uppdatera tråden lite. Lyckades få Swiften för 5990 från komplett trots att jag missade erbjudandet. Superbra support!! Återkommer med intryck osv.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Starksprit
Skrivet av versions:

jag har ingen erfarenhet av pg278q men vad jag här läst mig till så är den ljusstark och har utmärkt färgåtergivning för en tn men att betraktningsvinklarna inte är felfria (vilket är givet då det är en tn-panel).

det är naturligtvis lätt att spendera andras pengar men jag kan tycka att när du lägger 7115kr (webhallen billigast på prisjakt) på en skärm så kan du lika gärna lägga 7990kr. har dock sett pg278q på 5990kr och då blir det ett svårare val i mina ögon. det finns just nu fyra stycken begagnade pg278q för 5990kr på webhallen men det är klass 3, kan mycket väl tänka mig att åtminstone några av dem är defekta.

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2714866
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3021346

att du inte märker skillnad förstår jag inte men det är väl olika från person till person.

ett alternativ kan vara att köpa både pg278q och xb270hu, se vilken du föredrar och sedan skicka tillbaka den andra. skulle då köpa på komplett pga fri retur. värt att notera att problemen på pg278q verkar uppstå efter ett tag i många fall. läste en teori om att det skulle kunna bero på att g-sync-modulen är överklockad och överhettas men jag har ingen jättekoll. även värt att tänka på att xb270hu är helt ny och det är möjligt att även den är problematisk.

Loggar man in på alina så kostar pg278q 6741kr. Asus dagar eller nåt sånt.

Har svårt att rättfärdiga 7990 för Acer skärmen. O andra sidan är det inte mer än 1300 kronors skillnad. Men byggkvalitet och sådant spelar ju också in. Har inte klämt på någon av dem men kan tänka mig att Asus ligger långt före på den punkten. Svårt beslut detta!

Insåg nu att komplett sålde Swift för 5990 igår. Fasiken att jag missade det. Tror jag väntar tills liknande deal. Ger helst inte över 6000 för den. Skulle sen acern hinna släppas så kan man ju kolla in den beroende på dess pris. Är det bara komplett som har fri retur?

Skickades från m.sweclockers.com

Av Starksprit
Skrivet av versions:

jag tycker att 6700kr är på tok för mycket pengar för en skärm som har haft så mycket problem som pg278q och att lägga 4000kr på vad jag ser som en nedgradering känns inte helt vettigt heller. du har idag en riktigt bra skärm, en pls-panel på 2560x1440 med uppdateringsfrekvens på 96hz, då kan man inte uppgradera med vilken skärm som helst och som sagt så finns det en enda skärm som ger dig en ordentlig uppgradering utan nedgraderingar och kompromisser - acer xb270hu, men smakar det så kostar det.

upp till dig men att gå tillbaka till 1080p tn är inget alternativ för mig i alla fall, du kanske tänker annorlunda.

Nej vill ju helst inte gå tillbaka till 1080p. Men säg att man får ett bra ex av swiften. Är panelen så dålig? Som jag förstått det så är det en av de bästa tn paneler som finns. Kan inte påstå att IPS/PLS är något jag direkt lade märke till när jag bytte. Det största lyftet enligt mig var upplösningen. Finns säkert de som ser jättestor skillnad mellan IPS och TN. Jag är inte en av dem. Spelar enbart på datorn. Film ser jag nere på plasman med bra surround. Håller inte på med bild/video redigering heller. Så skärmen kommer användas uteslutande för spel.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Starksprit

Som det ser ut just nu står det mellan Acer XB270HA (1080p) för 4000kr eller Asus ROG PG278Q Swift för 6700kr. Är den prisskillnaden värd det?

Av Starksprit
Skrivet av versions:

du köper vad du vill men du gör en ordentlig nedgradering både när det gäller skärpa och färgåtergivning. hellre lägre inställningar i 1440p än högre i 1080p alla dagar i veckan om du frågar mig. om flyt är det enda du bryr dig om så kanske det är vettigt, dock.

Körde precis lite Battlefield. Snittade nog över 60 ändå. Men allt maxat utom msaa. Ska man våga slå till på en Swift tror du? Finns ju både först ångerrätt. Men även 3 års garanti. Borde ju vara lunan. 😉

Skickades från m.sweclockers.com

Av Starksprit
Skrivet av Bas Rutten:

Det är ju precis det. 1440p på min rigg är ingen rolig upplevelse när det gäller lite mer krävande spel.

Men jag anser fortfarande att jag tänkte väldigt kortsiktigt när jag köpte XB270HA med G-sync!

Inga lätta val direkt, man får kompromissa på nåt sätt känns det som!

Ah precis. Tror faktiskt jag slår till på XB270HA. Den verkar ha mindre problem än swiften och jag kommer kunna köra högre inställningar i spel. XB270HU verkar ju komma att kosta nästan det dubbla. Vill hellre få en bra upplevelse nu än senare när jag har bättre rigg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Starksprit

Sen kan jag inte låta bli att tänka på 1080p och att jag kan köra längre på den upplösningen med min dator utan uppgradering. 1440p börjar ju redan ligga nära gränsvärdena för godtagbar fps.

Det skiljer 2700kr mellan XB270HA och Swift.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Starksprit
Skrivet av versions:

den enda skärmen som jag ser som en värdig uppgradering för dig är acer xb270hu.

Blir nog att vänta på den då.
Om nu swiften har så pass mycket problem så är ju enda alternativet just nu XB270HA. 1080p dock. Nog bättre att vänta på hu modellen då. Var i och för sig aldrig missnöjd med 1080p.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Starksprit
Skrivet av Tesked:

Fast har du verkligen läst på om Swift-skärmen? Är oerhört mycket problem med den här skärmen. Räcker att skumma igenom trådarna här på Sweclockers för att bli avskräckt.

Jag har. Verkar väl dock som att det var mest i början?

Skickades från m.sweclockers.com