Inlägg

Inlägg som Smerof har skrivit i forumet
Av Smerof

När kan det tänkas blir 5000 serie då? 2025?

Av Smerof

Skulle felanmälan till er norska operatör och ge dom exempel, låter som en skev routing någonstans.

Av Smerof
Skrivet av mc68000:

Vad tror ni?
1. En nätverks-konfigurering som gick fel (typ all trafik skickas ned till Cypern) - här är det väl felsökningen som tar tid.
2. En distribuerad router-uppdatering som gick fel? Skulle det verkligen ta 3 timmar att backa, dvs skicka ut originalversionen.
3. Ett datorsystem som tas över av Murphy vid en patchning/mjukvaruuppdatering? Hade inte systemet speglade diskar?

I fall #3 undrar jag om vi tekniker numera jobbar fel. Vi har använt backupband som återställningsmedia och vi vet att ett sådant förfarande tar tid vilket stämmer bättre med de 2-3 timmar som nämnts ovan i tråden. Varför inte nyttja spegelbilden som backup, eller ha ett filsystem som möjliggör en snapshot som kan användas som backup. Att återstarta ett sådant system borde vara görbart under en timme. Sen måste ju naturligtvis alla runtomkringsystem vara robusta nog att klara en inkoppling utan att behöva startas om i sin tur. Att synka diskarna efter att ha avspeglat är ju en rätt kostsam process prestandamässigt, är det orsaken till att inte använda det i drift?

Du är inte långt bort, en fel konfig som resulterade i IP loop på core switch var faktiskt problemet 🤓 där man fysiskt behövde dra ur lite TP/fiber kabel samt rensa ett gäng vlan.

Av Smerof
Skrivet av Komplett:

Vi förstår att ni är frustrerade över detta. Just" MBA" -korten är det låg tillgång på men vi jobbar på lite olika lösningar. Det pågår diskussioner med leverantörer i detta nu och vi gör vad vi kan för att få fram kort till er.
Vi lovar att återkoppla till er och alla andra väntande kunder så snart vi har mer info och/eller en lösning som ger snabbare leverans. Men just nu kan vi bara be er att vänta och inte räkna med leverans under december. Mer info kommer.

Gällande förseningarna med Budbee så sammanställer vi information från flera håll för att bilda oss en komplett (no pun intended) bild av situationen. Vi återkopplar så snart som möjligt till de som rapporterat in sina ordernummer via PM.

//Erik

Dags att sparka ut budbee från era val av leverantör av paket, total sämst, och gick ju inte ens nå deras folk via chatten! 🙈

Av Smerof
Skrivet av adillboy:

Verkar även vara totalstopp hos budbee enligt komplett, frågade dom om det fanns någon ETA men dom skrev att paketen inväntar inskanning hos budbee(som jag antar har extremt många paket just nu att skanna in och köra ut). I chatten så gissade komplett på att inskaningen skulle ske på måndag.

Totalstopp är underdrift, har ett paket på väg sedan den 2 december, fortfarande inte kommit än. Ni skulle tagit Postnord 😅

Av Smerof

Beställde av komplett i fredags 2 december, tog budbee (stod leverans tisdag) på måndag stod det i appen att budbee nu fått paketet. Sedan dess ingen uppdatering.

Pratade med kundtjänst igår torsdag och dom sa paketet var under transport från Örebro till Sundsvall och leverans var förväntad till kvällen.

Här sitter jag 1500 på fredag och fortfarande finns inget exakt datum. Komplett skickade ut ett nytt paket kostnadsfritt (kostade 100kr endast) via Postnord nu istället, då inte ens dom kunde se paketet längre.

Så från och med idag kommer jag informera alla man känner att undvika bluff företaget budbee för alltid. Fruktansvärd kundtjänst som tar 24h++ att svara på chatten etc. Usch och tvi

Av Smerof
Skrivet av Smerof:

Jag kommer ha en 9700k, aorus z390 PRO, 32GB ram tillgänglig från nästa vecka om intresse finns,

Blev sålt till en kompis direkt, så inga tillgängliga delar längre!

Av Smerof

Jag kommer ha en 9700k, aorus z390 PRO, 32GB ram tillgänglig från nästa vecka om intresse finns,

Av Smerof

Finns det någon länk till sakern? Var inne på sidan för jag skulle ställa en fråga kring döda pixlar på en skärm. Men allt gick segt 😂😂

Av Smerof

Någon som hunnit downvolta korten och se hur prestandan/stabilitet ter sig?

Av Smerof
Skrivet av Gambit_2K:

Denna lansering var ett skämt, inet fick som mest 10 st kort av en modell. Strix korten tror jag de hade 3 st av. Alla läckor sa att partnertillverkarna hade lager fulla av kort och att de tillverkats för flera månader sedan. Men allokeringen till inet var under 20 kort ser det ut som.

Stämmer inte, inet hade 50+, bara asus tuf gaming hade 25 kort i lager när jag kollade 15:00 prick.

Av Smerof

Prova sätt en HDMI kabel i moderkortet istället, har för mig en kompis fick liknande issues när han bytte saker nyss, och det handlade om att bios tryckte ut bild över hdmi på moderkortet och inte GPUn utan fick ändra detta själv i bios först.

Av Smerof
Skrivet av Cyberz:

undrar samma. min oled TV ser för jävligt ut nu med all "inbränning"
Och så gammal är den inte.

Vad har du för modell på TV? Hade LG tekniker hemma som snällt informerade mig om att inbränning faller under garantin för TV (LGs garanti). Värt att kolla upp, kom till mig och skifta ut hela panelen pga ett elfel och då frågade jag lite vad som gällde under garantin för inbränning med mera

Av Smerof
Skrivet av Fissure:

Vadå testar ni färgåtergivningen genom att titta på skärmen? Är det inte dags att ni snäpper upp hårdvarubiten här på SWEC eller bryr ni inte er?

Notera detta är en medlem som gjort testet och inte en av sweclockers normala redaktörer så förstår mycket väl att en vanlig person har svårt att kontrollera detta hemma.

Av Smerof
Skrivet av blunden:

Du kan nog strunta i deras estimat. Beställde du i december kan du nog räkna med att vänta åtminstone till februari, troligen längre. Leveranserna som kommer in till butiker verkar fortfarande vara väldigt små och det står oftast många i kö som beställde för flera månader sedan.

Beror dock på modeller, både ftw3 och t ex GeForce aorus master har väldigt korta köer eller hade iallafall. Jag köpte ett aorus och fick vänta ca 2 veckor hos inet bara.

Av Smerof
Skrivet av filipsrbin96:

Vad innebär detta? Fick den gröna bocken idag.
https://i.postimg.cc/Vk06SdCd/grafikkort.png

Att du troligen kommer ha ett kort i brevlådan närmsta dagarna! 🎅🎅🎅

Av Smerof
Skrivet av oztin:

Går ditt 3080 i viloläge/fläktar slutar snurra i idle med denna drivern?
Oktobers driver sätter mitt 3080 på 30% usage och fläktarna står på hela tiden. Septembers driver har inte det problemet.

Inga problem med viloläge för fläktarna för mig med oktober versionen, inte provat senaste än men lär prova ikväll.

Av Smerof
Skrivet av Teicaus:

Kan man innan man gör ändringen kolla vart i kön man ligger på 3080 tuf icke oc?

Är man 10 plats i kön så kanske en ändring inte är värd, men är det 100 eller 200 så är det värt.

Jag vill inte ändra min order om det är baserat på bara en gissning.

Såg du redan fått massa svar 👌

Av Smerof
Skrivet av krushy:

Måste bara fråga,hur??? Jag beställde MSI gaming X trio på launchdagen (inom de första 20 min) och avbokade mitt förra veckan då det blev uppskjutet hela tiden och valde då att beställa ett EKWB istället

Inte vet jag? beställde du från Inet?

Av Smerof
Skrivet av MinpinStudios:

Orkar inte jaga kort längre, köper ett 3090 istället. Inte prisvärt för fem jävla öre men vem fan vet när man får tag på nåt annat.

Hoppas mitt 750w nätaggregat räcker bara.

Eller så lägger du en beställning på något kort som inte är asus TUF t ex.. jag beställde msi gaming x 5 dagar efter släppet, fick det för två veckor sedan. Sedan lade jag en beställning på ett aorus master för 2.5 vecka sedan och fick det förra veckan. Så istället för att köpa ett 3090 för 20 papp finns det ju alternativ där kön är mycket mindre/obefintlig.