Inlägg

Inlägg som Zemtec har skrivit i forumet
Av Zemtec
Skrivet av luiga:

Sen undrar jag fortfarande hur du likställer krogen och Dreamhack? Går du till Dreamhack för att ragga? I så fall borde du väl verkligen försöka få Dreamhack mer attraktivt för tjejer. Du är så brutalt ute och cyklar med dina argument.

Jag går på krogen för att det är förbakat kul vad vet du?

Av Zemtec
Skrivet av luiga:

Prata för dig själv. Jag håller med henne. Har inget emot snygga tjejer som är intresserade av ämnet, men tjejer som kylarprydnader får mig att gäspa. Du är inte alla om du tror det. Jag har läst både bloggar och artiklar från journalisterna på PC Gamer och FZ (även Teknikens värld på bilmässor) där de också uttryckt det riktigt störigt ibland med alla dessa booth babes. Ibland är det till och med riktigt påfrestande på en del europeiska mässor när utställarna hellre vill pracka på journalisterna deras booth babes istället för att tala om brister i spelen. De deltagare som är av motsatt kön har vi redan pratat om, att de kanske inte uppskattar dem heller.

Får dig att gäspa ja men ger oss andra ett glädjerus, så sitt hemma och gäspa i din soffa, ingen som tvingar dig att på mässor eller krogen, sitt hemma och hata.
Hur fan vet du att dom inte är intresserade? och även om dom vill göra modellkarriär eller synas på mässor för att boosta sin karriär, dom är ju modeller det är vad dom gör, Är det fel på Victoria Secrets stora gala också ?

Av Zemtec
Skrivet av luiga:

Problemet är att ALLA inte har lika kul åt det.

VILKA är alla? tjejerna gillar det och uppenbarligen resten av besökarna förutom xboxflickan, vi fattar fortfarande inte vad det är för skillnad på tjejerna på dreamhack och tjejerna på krogen som dessutom gör det gratis, går NI inte ens ut då heller då ni tycker det är förnedrande ?

Av Zemtec
Skrivet av taliz:

Det handlar om att man skall protestera mot sådant som är dåligt för ens medmänniskor. Att sätta ljus på sådant som är fel. Eftersom du nu jämförde med fetma kan jag ta filmen Super Size Me som exempel. Den visade på hur fel det är att snabbmatskedjor försöker göra oss beroende av fet och onyttig mat. Detsamma gäller här, vi som protesterar försöker visa hur fel detta fenomen med booth babes är.

Varför kommer du ifrån frågan om tjejerna på krogen och tjejerna på dreamhack ? vad är skillnaden ?

Skrivet av astrob0y:

Så du menar att radikal femenisternahar rätt i sitt påståenden om att män är djur som drivs av instinkter?

Alla har väl instinkter, ser jag en vacker tjej blir jag varm i kroppen, ser jag en vacker tjej blir jag glad, ser jag en vacker tjej kan jag gå runt med ett leende resten av dagen.

Finns inget bättre än vackra kvinnor

Av Zemtec
Skrivet av taliz:

Var för någonstans hittar du något som handlar om beteende? Jag beskrev målgruppen, inget annat.

Javisst, vi kan ju låta pedofiler ha roligt med småbarn i Thailand också. Varför inte?

Det är en naturlig instinkt, och du lär inte vara förskonad från den. Men låt oss säga att de byter ut alla booth babes mot stora starka killar, skulle du tycka att det var lika roligt då?

Du skrev

1) Nej, booth babes tycker inte det är "skitkul" då de oftast har väldigt litet intresse för det de representerar. De gör det för pengarnas skull helt enkelt. Jämför själv om du skulle stå halvnaken och posera på en tupperwarefest hos en massa gamla tjocka tanter, hur kul skulle det vara?
Eller du kanske vill påstå att gamla tjocka tanter och tupperware inte kan jämföras med finniga, svettiga små datanördar och datorer? Tro mig, det är precis så tjejerna upplever det.

Du är alltså inte en av OSS ens du går inte på dessa mässor då du hänvisar till OSS, och jämför OSS med tjocka tanter på en tupperwarefest, sen lägger du in din skeva bild där du beskriver OSS som finniga svettiga små datanördar, vet du ens hur jag ser ut? kan posta en bild om du vill.....

2, Pedofiler i thailand vs boothbabes ? var i helvete kom det ifrån, ta krogen i stockholm istället...

http://stureplan.se/articles/3551/images/article_image_a017ea...

http://www.gaybloggen.com/wp-content/uploads/2011/04/vimmel2....

http://imtooldforthis.blogg.se/images/2010/ops-vimmel_9886559...

http://www.mkeriksson.se/wp-content/uploads/2010/08/stureplan...

http://cdn.stureplan.se/imagereportage/46267/standard/Alexand...

Kan gräva fram betydligt grövre biler från krogarna runt stureplan om du vill, men finns säkert andra som orkar dra fram fler, vart är skillnaden ?
Och dessa idioter gör det gratis dessutom

3, Jag som hetrokille finner det självklart mer intresasnt med tjejer än killar, MEN då jag tränar väldigt mycket så uppskattar jag vältränade killar också, och kan se vilket hårt arbete som ligger bakom etc, och kan tycka att det är grymt bra jobbat, dock inget inget jag prioriterar över en vacker tjej, och självklart vill man SE motsatta könet i ett bås

Av Zemtec
Skrivet av taliz:

Låt säga såhär: Tror du att någon tjej skulle gå lättklädd på Dreamhack om hon inte fick betalt för det? Nej, just det. Dvs de gör det för pengarna, det är inget "frivilligt" med det. På samma sätt skulle man i så fall kunna påstå att de som säljer sina organ i fattiga länder gör det "frivilligt".

Så tjejerna på krogen som går mer lättklätt än så här då?

Och dra inte in att sälja organ i debatten, att du drar nytta av andra människor olycka för att bygga ett argument är bara vidrigt....ta ett argument som, att tjejerna som går på krogen i kort kort då? eller ööh vaaa baaah

Av Zemtec
Skrivet av taliz:

1) Nej, booth babes tycker inte det är "skitkul" då de oftast har väldigt litet intresse för det de representerar. De gör det för pengarnas skull helt enkelt. Jämför själv om du skulle stå halvnaken och posera på en tupperwarefest hos en massa gamla tjocka tanter, hur kul skulle det vara?
Eller du kanske vill påstå att gamla tjocka tanter och tupperware inte kan jämföras med finniga, svettiga små datanördar och datorer? Tro mig, det är precis så tjejerna upplever det.

2) Jo, vi klagar på ladies night och chipndales, för det är också idiotiskt. Men där är det åtminstone inte kopplat till något företag som reklam, dvs folk blir inte påtvingade det på samma sätt. Plus att det faktiskt är någon slags underhållning, det är inte bara några män som står och poserar.

3) För det första så tror jag de flesta då skulle inse hur urbota korkat det är med dessa objektifierade människor. För det andra, om det stått ett par conankillar i ett bås skulle ingen gå dit, män ser andra män som konkurrens och avskräcks av större män.

1. SÅ vi alla är finniga svettiga små datanördar som flåsar tjejerna i nacken och inte kan bete oss? är vi inte fula feta våldtäktsmän också?
Undra vem som bidrar till en skev världsbild

2. Du tycker att det är idiotiskt, men inte dom andra så bry dig inte och gå inte på tillställningarna, ingen kommer sakna dig, låt dom som tycker det är roligt ha just det

3. Du kanske avskräcks av större män, du kanske ser dom som konkurrens vi andra bryr oss inte, vi känner oss inte hotade, vi tänker inte ens i dom banor som du gör.. Men tack för insikten i din skeva bild av oss män

Av Zemtec
Skrivet av luiga:

Du har verkligen inte förstått alls vad debatten handlar om. Citat från Xboxflickan:

"För mig handlar den här debatten inte om nakna kvinnokroppar, individens frihet eller egentligen ens särskilt mycket om booth babes som fenomen.

Den handlar om hur det görs svårare för unga tjejer att komma in i spelgemenskapen. Den handlar om den attityd MSI förmedlar, hur man väljer att anordna en popularitetstävling där man uppmuntrar unga tjejer att klä av sig för att vara med på Dreamhack, en mässa som besöks av många ungdomar.

Dreamhacks målgrupp är 15-25 år, men mässan är öppen för alla åldrar. Vi snackar kids. Är det verkligen den här bilden av hur världen funkar vi vill att dom ska få? Vill vi verkligen låta MSI sända signaler till unga tjejer att bikini och kortkort är deras väg in i spelgemenskapen?

Jag vet att det här förekommer i många branschen, och har gjort i många år. Det betyder inte att vi behöver acceptera det. Om vi inte ens kan se till att våra ungdomar får växa upp med sunda värderingar där alla är välkomna i spelgemenskapen oavsett könstillhörighet, så vet jag inte vad vi sysslar med."

På vilket sätt görs det svårare för tjejer att komma in i spelgemenskapen ? den gemenskapen är väl inte i båsen eller ?
Ja när man är 15-25 så är det oftast 2 saker man gillar, tjejer och datorspel
Var i helvete är dom osunda värderingarna med att tjejer ska kunna få gå lättklätt, och göra sina val och vara stolta över dom? vem är du ni dom att säga vad som är rätt och fel med det?
NI skapar osunda värderingar, hade du blviit sur om dom gått i slöja ? nej du hade inte vågat öppna din käft...

Av Zemtec
Skrivet av astrob0y:

Hej där.

Jag och alla i min omgivning tycker att detta är trist då vi inte uppskattar att tjejer objektiferas på ett trist och platt sätt som ingen med någon djupare och tidigare kontakt med kvinna kan uppskatta.
Det blir en helt annan upplevelse när fokus är på det viktiga nämligen datorprylar, jag personligen undviker att försöka titta på diverse obskyra tjocka illaluktande nördar på en del av dessa mässor, men jag skulle aldrig kunna tänka mig att förbjuda dom...

[/QUOTE]

Men bara för att du inte uppskattar det förstör inte för alla dom som gör det, TJEJERNA SOM ÄR DÄR väljer det själva och dom tycker det är skitkul och HAR fan inga problem med det, är du deras pappa att du ska tala om för dom vad dom ska göra och inte eller?

Återgå till ditt inrutade trista liv, men förpesta för fan inte miljön för andra som har kul.

Av Zemtec
Skrivet av astrob0y:

Apropå hitler/judehat i forumtrådar så är den här länken rolig läsning. http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin's_law

Tjejerna är där av fri vilja, ja. Det är inte det som är problemet, vi diskuterar inte den fria viljan, vi diskuterar inte heller cipndales/ladiesnight. Vi disktuerar väl hur ett företag har sexualiserat en tävling -enbart kvinnliga sökanden tack- och att vår hobby ska säljas in via sexistiska metoder.

Om det hade stått ett par conankillar i båset hade det inte varit så stora rabalder. Vi säger att det stämmer. Varför tror du att det är på så sätt? Finns det sociala meknaismer som objektiferar män på ett anant sätt?

Jo på sätt och vis så är det just det som är problemet, att tjejerna är där av fri vilja, killarna tycker det är skitkul... och sen kommer pöbeln, känns nästan som när hårdrocken skulle förbjudas i Usa.
Det är inget farligt 99% av besökarna är killar ( just därför som msi anställer tjejer för killar gillar inte alltid att titta på andra killar ) som tycker det är sjukt kul med snygga tjejer, och msi precis som alla andra anställer båstjejer av just den anledningen, ingen prostitution eller kvinnorförtryck, ingen som far illa eller någon form av trafficking som pågår, utan bara en massa folk som har sinnesjukt roligt på en mässa.

Anledningen till att conankillar inte hade skapat stora rabalder är av den anledningen att vi "Män" inte bryr oss eller känner oss hotade, att vi förstår varför 10000 tjejer gärna har en helkväl på ladiesnight och kollar in dom snygga killarna, eller gå på chipndales tillsammans med sina tjejpolare och har en förbaskat rolig kväll.

Jag skiter i vad folk gör, eller tror på så länge det inte skadar någon annan, och detta skadar ingen annan förutom kanske dom stackars tjejer som för en gångs skull hittat ett ställe där just dom fick lite extra uppmärksamhet, trist för dom men faktum är att ni inte kan tvinga oss att ogilla vackra vältränade kvinnor, lite lite som ni kan tvinga någon att sluta uppskatta i mina ögon rövfula tavlor.

Tjejerna på krogen har mindre kläder än vad dessa tjejer har

Av Zemtec
Skrivet av astrob0y:

Jag menar då det. Ingen verkar ha kommit med något vettig förklarning till varför denna sociala styggelser ska finnas, samtidigt som din sista mening kort och gott förklarar varför vi datorintresserade ska sky fenomenenet.

Vilka är VI datorintresserade? hahaha

Jag och alla i min omgivning tycker att detta är fantastiskt, vi uppskattar vackra tjejer i kombination med hårdvara
Det blir en helt annan upplevelse och om du inte gillar det så behöver DU inte titta, jag personligen undviker att försöka titta på diverse obskyra tjocka illaluktande nördar på en del av dessa mässor, men jag skulle aldrig kunna tänka mig förbjuda dom...

Av Zemtec
Skrivet av Wardancer:

Gillar att 90% av "försvaret" för boothbabes är att "det finns ju på alla mässor" eller "det har ju alltid varit så". Tja då kan vi la börja med slaveri, hata ljudar, förbud mot homosexualitet, förbud mot att svarta och vita gifter sig etc. För det har ju alltid varit så...

De flesta killar brukar klaga på att det är trist att det inte finns några spel intresserade tjejer, gissa varför. Bara läsa denna tråden och sen fortsätta över till http://fatuglyorslutty.com/ . Har _INGET_ med någon moral att göra utan...

Att det alltid varit så är inget bra argument, men det var självklart att du skulle plocka det sämsta argumentet i en 900sidors tråd och modifiera den och lägga till lite judehat och hitler och annat smått o gott.

Tjejerna är där av fri vilja och dom tycker antagligen att det är skitkul, besökarna är där av fri vilja och dom tycker det är skitkul, varför inte låta dom vara? kan inte vi få ha kvar det vi gillar ? tjejerna våldför sig väl inte på dig? eller? bara att inte titta om du inte gillar det, men vi kanske kan få ha kvar det vi som faktistk gillar det?
Ingen tar skada av det här, ingen jag känner som gillar vackra "boothbabes" har en skev kvinnosyn, eller trycker ner tjejer i sin omgivning.

Vi klagar inte när det är ladiesnight, eller chipndales m.m vi tycker snarare att det är en jävligt kul grej, och det verkar tjejerna tycka också.
Det är ni som har har en skev bild, och ni som försöker rädda folk från eran skeva verklighetsuppfattning.

Men som jag skrev tidigare, att hade det ståt ett par cononkillar i båset hade ingen sagt något, och redan där tycker jag att man kan lägga ner diskussionen.

Av Zemtec

Jag undrar hur xboxflickan ställer sig till

http://sggirlsmirror3.j37.com/sggirlsphotos/14/1/14/sgGirls.c...

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQLAV_dLWQxRoJGbIt_...

http://farm1.static.flickr.com/10/16038700_59b1207817.jpg

Jag kan inte förstå varför folk ska lägga sig i vad andra tycker, hade det ståt 10 conankillar med bar överkropp så hade ingen sagt något, och redan där tycker jag att debatten är över......

Av Zemtec

Har det varit så sedan start eller startade det nyligen ?

Av Zemtec

C-state

Skall man stänga av stepping och allt sådant eller ? jag har noll kolla på sådana här saker så tar gärna emot en lite utförligare beskrivning

Mvh

Av Zemtec
Skrivet av Aphex:

Ftp:a känsliga filer fram och tillbaka låter som en jobbig omväg, eventuellt osäker också beroende på vad du ftp:ar dem till.
Vore det inte smidigare och med remote desktop till servern och arbeta på filerna där de ligger? RD kan även användas för att flytta filer mellan värd/gästdatorn om man vill.

Hej och tack för ditt svar

Men vad är den säkraste och enklaste lösningen konkret då?
Jag börjar med att köpa en server imorgon, men vart ska en noob som mig börja, för det är verkligen viktiga filer och dom får aldrig hamna i fel händer.
Finns det någon enkel helhetslösning man kan betala för annars ? men ändå ha servern hemma?

Mvh

Av Zemtec

Plockade ihop dessa delar, det är lite blandat för jag vet inte vilket som är bäst samt vilket som passar med vad

http://www.inet.se/kundvagn/visa/181168/2011-02-06

http://www.inet.se/artikel/1968819/hp-mediasmart-ex-490-home-... kanske är det bästa alternativet ?

http://www.inet.se/artikel/1969320/asrock-nettop-ion-3d-152d-...

http://www.inet.se/artikel/1968813/zotac-mag-hd-nd01-e

Kan något av dessa vara något ?

Smiter ut 2 timmar men tillbaka snart

Av Zemtec
Skrivet av petabyte:

1. Ja det går utmärkt att köra Windows på en server..
4. Eftersom vi pratar lite enkel fildelning och kryptering behövs inget monster till server. Har du en gammal P4 som står och dammar så kan den faktiskt fungera utmärkt, eller om du ska skaffa något nytt och vara snäll mot elräkningen så kan du titta på en dator med en Atom processor. det bör räcka bra till det ni ska göra. (kör själv en sån för fildelning, dock med Linux)

Det jag blev nyfiken på dock är det här med personuppgifter. Ni säger att ni ska ha filer krypterade på hårddisken (vilket jag antar är ett krav från företaget, då PUL inte säger något om kryptering) är det dessa filer som ska vara tillgängliga över ftp?

Om uppgifterna är så känsliga tycker jag du bör fundera på en krypterad överföring av filerna? antingen med sftp eller ftps, ingen av dem är inbyggda i windows så du måste ha en speciell klient, (Total Commander fungerar). Alternativt sätter du upp en vpn tunnel ( tex openvpn) och då kan du faktiskt använda vanlig windows fildelning för att komma åt filerna.

Anledningen att jag föreslår det här är att jag tror att risken för att någon kommer avlyssna nätverkstrafiken är betydligt högre än att datorn blir fysiskt stulen från din lägenhet. (vilket är då hårddiskkryptering skyddar)

Dom är nog väldigt känsliga eftersom dom har med inkassoverksamhet att göra, tror nu absolut inte trafiken kommer bli avslyssnad, men hellre safe than sorry
Min kunskap inom vpn och server med allt vad detta innebär är ganska begränsad, men jag kommer att lära mig detta då vi är så illa tvunga
Så om jag börjar med att plocka ihop en server samt programvaran så får ni rätta mig om jag har helt fel?

Mvh

Av Zemtec
Skrivet av dbxxx:

1. Kör själv windows server 2008. (Men windows 7 funkar lika bra)

2. Truecrypt är mitt första val. (Kör det också på flertalet 2tb diskar)

3. Bulletproof ftp, (gammalt kanske, men allt vart mig till hjälpen )

Ska du ha någon fjärrstyrning av servern?
Isf. rekommenderar jag Realvnc (krypterade versionen)

Edit: Bulletproof finns det nyare versioner av än den jag själv har, så det borde duga trots allt

Tack för ditt svar, inte säker på det där med fjärrstyrning om jag har det behovet, vill bara kunna komma åt filerna och ladda upp filerna, ska läsa på om realvnc sen återkomma i den frågan

Skrivet av ToJa92:

Att köra Windows är nog inget problem. Skulle köra XP. Sen köra Filezilla's server, den är rätt bra vill jag minnas. Och sen använda SFTP med nyckel-certifiering, dvs du behöver både en nyckelfil och lösenordet till filen. Tror att det är möjligt i Filezilla.

Om du bara ska köra FTP skulle nog ett moderkort med integrerad Atom-CPU funka bra och vara strömsnålt.

Sitter på mobilen så tyvärr skulle det ta ett tag att slänga ihop ett paket, är säker på att någon kan sätta ihop ett.

Tack för ditt svar, ska kolla filezilla och och bullet som föregående rekommenderade, det där med nyckel-certifiering lät intressant, och skall defintivs kollas upp nogrannare

Av Zemtec

Hjälp med Krypterad hemmaserver

Hej

Skall sätta upp en hemmaserver som skall innehålla diverse filer jag behöver i jobbet och har några frågor jag skulle behöva hjälp med.
Kan tilläggas att jag behöver nog max 1tb i nuläget.

1. Är ingen linuxexpert, utan tänkte köra windows ( den version ni tycker lämpar sig bäst ) och undrar om
man kan köra en enkel server på windows operativsystem eller om det är helt galet ?
Den skall inte streama eller något sådant utan bara innehålla dokument som jag vill kunna ha åtkomst till när som helst jag behöver dom, jag vill inte hyra server utan vill ha allt på en server hemma i lägenheten.

2. Alla filer innehåller bland annat namn och personnummer som är skyddat av pul, och det kräver då att alla filer skall vara krypterade, jag tänkte köra truecrypt och undrade om ni tyckte det var en bra ide, eller om ni har några andra program som är bättre.

3. När det gäller ftpprogram spelar det någon roll vilket man väljer ur säkerhetsaspekt etc, för jag har fått uppfattningen att dom oftast är lika säkra, ocha att det mer är lösenorden som ställer till det, ( rekommendera gärna något, ett stor plus är användarvänligheten)

4. Ska man köpa någon "färdig server" eller är det bara att bygga en själv? och kan någon posta ett bra exempel ( typ inet kundvagn )och förklara vilka delar som är viktiga, för jag grafikkort tex spelar ju bara roll om man skall streama, så antar att kylningen och hdd är prio?

Tusen tack på förhand