Inlägg

Inlägg som NiCkArN har skrivit i forumet
Av NiCkArN
Skrivet av jocke92:

Lyckades heller inte hitta något på google. Hari nte sett felet tidigare. Har du varit utsatt för "Windows 7 Antivirus 2012" eller liknande virus? För jag hittade en tråd på Microsofts forum där något fått problem med rättigheter till brandväggen då.

DET FUNGERAR NU!

Satt ett tag i den tråden och läste! Var väldigt många som råkat ut för samma sak! Men följde en lite guide där, och nu fungerar det igen!

Verkar som om viruset tar bort en massa skript som behövs för att brandväggen ska fungera!

Men nu fungerar brandväggen som den ska och man kan lägga till regler för ikommande och utgågende trafik igen, så nu löste sig även problemet med alla servrar!

Av NiCkArN
Skrivet av Airikr:

Vad för antivirus-program använder du just nu? Jag hjälpte en vän igår med hennes dator. Hon hade AVG och hade 6 malwares på sin dator som MBAM tog lätt bort.

Kör med Microsoft Security Essentials

Skrivet av ozo64:

Finns ingen anledning att ha brandvägg på dator. Räcker man har en i routern.

Av NiCkArN
Skrivet av jocke92:

Lyckades heller inte hitta något på google. Hari nte sett felet tidigare. Har du varit utsatt för "Windows 7 Antivirus 2012" eller liknande virus? För jag hittade en tråd på Microsofts forum där något fått problem med rättigheter till brandväggen då.

Har inte en aning! Kör regelbundna virus sökningar!

Får ta och kika på den!

Av NiCkArN
Skrivet av jocke92:

Printscreen?

http://img69.imageshack.us/img69/2862/jaduu.png

Sådär kommer det upp varje gång jag försöker tillämpa en ny regel för inkommande trafik!

Har försökt googlat på det men inte lyckats hitta något

Av NiCkArN
Skrivet av jocke92:

Normalt sett så ska du få en notifikation när du startar server programmet som ska öppna en port. Eftersom det fungerar när du stänger ner brandväggen vet vi att det är den som är problemet.

Det svåra med Windowsbrandväggen är att hitta den då det finns två menyer. Det är den avancerade vi vill åt. Regeln ska ligga i riktning in. Sedan väljer du bara programvaran du vill tillåta. Se även till att regeln inte är igång för nätverk som du valt som publika. Öppna sist nätverks och delningscenter och se till att din nätverksanslutning är hem eller arbete och inte publik eftersom brandväggen är striktare mot publika nätverk.

Något i windows brandvägg vill inte släppa igenom trafiken i alla fall..

Det konstiga med det hela är just att man inte kan sätta en regel för inkommande trafik, brandväggen vägrar att acceptera den! Har testat med nästan allt!
Men icke sa nicke!

Av NiCkArN
Skrivet av Airikr:

Gör det Kaspersky är en riktigt bra lösning.

Om Windows-brandväggen är aktiverad, så är det därför. Annars låter det helskumt :S

Det värsta som kan hända när man inte använder någon brandvägg under en längre tid, är att vem som helst som har din IP-adress, kan ansluta till din dator. Se det som att du har tappat bort din husnyckel och fel person får tag på den. Dock går det att komma åt ens dator, även om man har en brandvägg, med hjälp av en trojansk häst. Trojanska hästar är ett sabotageprogram som gör vad de heter - smyger sig in i ens dator och öppnar sitt skal för att skapa säkerhetshål. Om du har sett filmen Troja från 2004, så vet du vad jag menar.

Tack, får ta en titt på det!

Aokej, inte så bra direkt! Jag förstår!
Trojansk häst vet jag vad det är iallafall!

Men är med på spåren igen! Tack så mycket!

Edit: Om jag fixar kaspersky, har den redan en brandvägg i själva programmet eller är det ett speciellt program till det?

Av NiCkArN
Skrivet av Airikr:

Varsegod

Jadå. Det gör jag. Enligt mig är det bättre än vad Windows egna brandvägg är, då jag inte behöver göra något alls. Kasperskys säkerhets-lösning är en väldigt smart lösning - den tänker väldigt bra själv. Jag får ibland tänka till om jag verkligen har någon säkerhets-lösning installerad över huvudtaget.

Om du har en hårdvaru-brandvägg, så duger den bra i längden, men det är ju alltid bra att ha en tredje parts-brandvägg vid sidan av, ifall något går fel med routerns brandvägg. Jag vet tyvärr inte hur man kan "modifiera" Windows-brandväggen, men du kan ju alltid fråga Google ifall de vet något som kan hjälpa dig.

Härligt! Får ta och kolla närmare på det!

Jag måste kolla upp ifall routern har en brandvägg, annars så köra jag på den helt enkelt!
Men verkar fungera nu med windows branvägg fast ändå inte, jag kryssa i på vilka nätverk brandväggen skulle gälla, kryssar jag ur "lokalt nätverk" så verkar det fungera, men det står att branväggen är inaktiverad men ändå inte, riktigt konstigt! Det poppar inte upp några meddelanden om att den är inaktiverad eller så!

Vad är värsta scenario att köra utan brandvägg en längre tid!?

Av NiCkArN
Skrivet av Airikr:

Ah! Jag har också haft problem med Windows egna brandväggs-system. Blev så jävla trött på skiten, så jag "avinstallerade" det (inaktiverade det helt och hållet genom services.msc) och körde in Kasperskys säkerhets-lösning. Nu funkar allt riktigt bra och om du har en brandvägg i din router, så kan du ju inaktivera Windows-brandväggen och använda hårdvaru-brandväggen istället.

Om du trots allt vill ha en tredje parts-brandvägg också, men vägrar köpa en fullständig säkerhets-lösning (antivirus, brandvägg, anti-spam och så vidare), så kan du kika på antingen Comodo Firewall Free eller Agnitum Outpost Firewall Pro.

Tack för ett bra svar!

Så du kör alltså med Kasperskys egna brandvägg eller? fungerar det lika bra som windows?

Är tredje part programmen något att rekommendera? Finns det ingen lösning på att få windows egna att fungera korrekt, skulle isåfall vara riktigt bra!

Av NiCkArN
Skrivet av Lullebulle:

Har du frågat Google varför det inte går?

Ja..

Skrivet av edgren:

Vad för brandvägg använder du? Sitter brandväggen i någon router eller är det ett tredje parts-program?

Det är Windows egna! Routern kan dock ha en egen brandvägg den med..ska ta och kolla det

Av NiCkArN

Brandvägg blockerar allt!

Godkväll!

Det är så att jag har ett antal servrar på datorn för att få tillgång till alla media jag har på den tex till Tv:n, surfplattan och mobil!

Använder mig av Air-playit, Vlc streamer, Nero Media home 4 och en Plex server!

Dessa servrar har på senaste tid inte gått att komma åt, har trott att det har något med programmen att göra.

Men det är så att brandväggen blockerar alla dessa program, slår jag av brandväggen så fungerar allt prickfritt, men så fort jag slår på den igen så fungerar inget och Air playit i ipaden klagar på just brandväggen. När jag försöker göra en ny regel för inkommande trafik eller försöker lägga till program som den ska tillåta så säger den att det inte går.

Hjälp uppskattas verkligen!

/Nicklas

Av NiCkArN

"Aktivera Mediadirektuppspelning WMP"

Hej!

Är så att jag använt Windows egna media server till att kunna spela upp filmer på Tv:n utan en enda kabel! Har fungerat riktigt bra tills den plötsligt försvann!

Märkte att "Mediadirektuppspelning" var inaktiverat, försöker att aktivera den men det fungerar inte! Det bara blinkar till och inget händer! Måste få igång den för att kunna se servern på Tv:n.

Har ingen aning om vad det kan vara. Har pillat runt lite men utan restultat!

Någon som har haft liknande problem?

//Nicke

Av NiCkArN

"Myplex kunde inte ansluta till din server"

Hej och godkväll!

Det är så att MyPlex har fungerat hur bra som helst, har använt det till min TV så jag kan spela upp filmer och musik! Älskar det verkligen!

Men idag när jag tänkte kolla på film så hittade inte Tv:n servern längre, jag gick in och kikade på webben och kunde snabbt se att servern inte var publicerad. Och efter ett antal försök att försöka publicera servern så står det bara "myplex kunde inte ansluta till din server". Vet inte direkt vad jag ska göra!

*Har testat ominstallera severn
*Slagit av UPNP
*Enbart testat slagit av och på ett antal saker

Har den senaste versionen av Plex! Tror problemet kan ha uppstått efter jag uppdaterade programmet men är inte 100% på det!

Skulle verkligen uppskatta all hjälp!

Tack!

Av NiCkArN

Har haft 2st Iphone 4, nuvarande Iphone 5 och alla har skramlat lite när man knackar på baksidan på dom! Så är nog inte något som är onormalt för Iphones skulle jag säga!

Av NiCkArN
Skrivet av Bublanski:

Men blir den inte klumpig / tung att bära runt på / ta upp och ned ur väskan lite snabbt? Eller att hålla i när man läser längre texter?

Skulle jag inte säga att den blir! Läser 10 av 10 gånger på en 4:3 platta än en 16:9! Det du kan göra är att åka till en butik och testa en 4:3 platta mot en 16:9 i syftet att läsa texter, tror du också kommer att tycka att 4:3 plattan är att föredra..!

Av NiCkArN

Kör på Ipad 4! 4:3 formatet är mycket skönare att läsa och skriva på!

Av NiCkArN

Till moderkortet eller till strömkällan direkt igenom adaptrar! Ganska enkelt!

Av NiCkArN

Såg verkligen glädjen i Jonas ögon när han fick spela Traktor simulartor spelet, ska nog offra vad det kostar och skicka över det i Julklapp...

Av NiCkArN

Har beställt från Tele2 för 4 veckor sedan och inte fått min..dom säger att det som längst kommer dröja till 17november! Någon som har hört något annat från Tele2?

Av NiCkArN

Kan tycka att upplösningen var lite klen kanske..Men skulle själv inte kolla film på en Ipad mini, använder då hellre min Ipad och kollar på! Men dom är ju självklart inte dumma. Dom vet att den ändå kommer att sälja som smör, sen om något halvår eller så släpper dom en med retina skärm som förmodligen kommer sälja lika mycket om inte mer..allt handlar om finansiering!

Men annars så såg den riktigt behaglig ut, både estetiskt och ergonomisk! Skulle gärna vilja hålla i en själv innan man bestämmer sig!

Av NiCkArN

Hade exakt samma problem på min kompis dator! Först trodde vi att det var någon form att tearscreening!
Men kortet var defekt och det var en PCB som var bränd på kortet

Skickades från m.sweclockers.com