Inlägg

Inlägg som mazzer har skrivit i forumet
Av mazzer

Det är framför allt 75GXP serien som har krånglat har jag för mig. De nyare brukar hålla lite längre (tror jag) men om jag skulle varit du så skulle jag valt en WD special edition hdd...

Av mazzer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Arne Anka

Asus A7N8x har väl bara vcore 1,85 som högst har jag för mej

På mitt A7V8X kan man ställa in en jumper så man får Vcoren upp till 2,05v, kanse är likadant på A7N8X

Av mazzer

http://www.eksitdata.com
De har verktyg för att ta loss och har även hela paket med allt för att fixa förstörda BIOS.

Av mazzer

gf4 fx? :/
om jag fattat det rätt:
du vill ha ett prisvärt kort så kan du ju kolla på ATI Radeon 9500 serien. 9500:an kostar lite över 2000:- och 9500 PRO något under 3000:-
Annars har du GF4 ti4200 som du brukar kunna klocka upp i ti4400/ti4600 nivå.

Av mazzer

det är ju ingen direkt riskabel temp.. Men desto kallare CPU desto längre håller den...

Av mazzer

jag skulle valt 3.0:an.. men det är en smaksak.. åk till nån butik och testa mössen och jämför vilken som känns bäst för precisionsmässigt tror jag inte du kommer märka nån större skillnad.

Av mazzer

så där hände det när min processor dog, inte ett smack hände vid uppstart bara att fläktarna snurrade (dock hade jag ett MSI som hade lysdiodrar som visade felet)
hoppas du får igång datorn...
ang. dammsugning av dator så ska man inte göra det som även någon lite tidigare sa.

Av mazzer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Spannen

Faktum är att jag har 2 st 256mb ddr moduler. Det är inte samma märke dock. Så ni tror att om jag kör ett nforce2 med de gamla grejjerna så kommer jag att märka lite skillnad iallafall?
Sen är det ju en annan femma, att med en vcore på runt 2 så bort jag komma högre med klockningen? Jag kommer ju att kunna ändra multipel också, vilket jag inte kan nu...

då skulle jag nog köp ett nforce2, ett Asus eller Abit eftersom jag hört bra om dem. jag har faktiskt ingen aning om hur stor prestandaökning du får (om du nu får det men jag skulle anta det)
sedan kommer du troligtvis kunna överklocka lite mer tror jag.

Abit Abit NF7-S: http://www.komplett.se/k/ki.asp?action=info&p=29030&t=845&l=2...

Asus A7N8X DL/GD: http://www.komplett.se/k/ki.asp?action=info&p=28635&t=845&l=2...

Av mazzer
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ykalon
Epox 8RDA+ stöder Vcore upp till 2.20 Volt. Dessutom kommer du märka en väldigt stor skillnad speciellt om du använder 2 minnes moduler. Alla test jag sett hittills visar stor skillnad mellan KT400 och nForce2 till nForce2's fördel.

Läste nånstans att nån tjänade 500 3Dmark att gå från ett KT266 kort till ett nForce2 kort och detta med bara en minnesmodul.

lite OT: Men 500 3dMarks poäng.. 3dmarks är inte allt.. det må vara bra för att kolla lite prestanda och sånt men ändå.. om du spelar mkt opengl spel så säger inte 3dmarks allt för mkt...
http://www6.tomshardware.com/mainboard/20021111/index.html
Lite mot topic: Jag kör med ett KT400 baserat moderkort och jag må säga att det är super bra. kan klocka lagom högt och sånt. iofs har jag inte testa något baserat på nforce2

jag skulle, om jag köpte nytt moderkort, även byta ut processorn. men om du ska ha kvar din gamla CPU ska du nog satsa på ett nforce2, men då måste du dock köra 2 minnesmoduler för att få ut full prestanda ur dualDDR:n (eller vad det heter)

Av mazzer

Jag tycker att komplett är bäst tack vare deras låga priser och bra support och korta leveranstider. På delad första plats tycker jag Dustin ligger på. Jag tycker de har den allra bästa supporten, som man dock får betala lite extra för.