Inlägg

Inlägg som tobbe_hitman har skrivit i forumet
Av tobbe_hitman

Kommer gamingkorten för desktop i 800-serien att ha en egen CPU? Kommer denna avlasta datorns CPU tillräckligt så man klarar sig på långsammare processorer i framtiden tror ni? Hade varit nice att kunna tuffa vidare med sin 2600k ytterligare en generation grafikkort...

Av tobbe_hitman

Hej!
Även jag intresserad av främst DELL:n som ny all around. (BF4 SP mm samt Surf och Photoshop)
Är den höga responstiden ett problem vid t.ex. BF4 SP eller andra liknande spel? (Hittar mkt info om denna skärm i forumet när det gäller färginställningar mm mm, men inte mkt ang "gameing")

Av tobbe_hitman
Skrivet av dunis90:

När du säger de "riktiga" drivrutinerna, menar du de från AMD:s hemsida då?

Ifall dethär är rätt laptop så kan du testa drivrutinerna här. Bärbara datorer har ofta krävt att man använder specifika drivrutiner från tillverkarens hemsida
http://www.dell.com/support/drivers/us/en/19/product/inspiron...

Ifall det är Window som ställer till problem ska det väl gå att inaktivera uppdateringar helt i inställningarna för Windows update.

Hej!
drivrutiner från Dell som jag använder. Visserligen gamla men jag har haft dem på laptopen innan tillsammans med både vista och w7.
Men nu när jag vill installera dem så säger windows att jag redan har de bästa drivrutinerna - vilket inte stämmer. Så ja, det verkar vara windows som sätter käppar i hjulen. Vet bara inte var jag stänger av så att inte w7 installerar automatiskt om jag nu avinstallerar grafikkortet igen.

EDIT Förra gången jag blåste datorn och la in w7 så installerade den inge drivrutiner alls...

Av tobbe_hitman

ATI x1400 Mobility - Felaktiga drivrutiner

Hej!

Har skakat liv i min gamla laptop Dell Inspiron 6400 genom att blåsa ut den och köra med en SSD. Tyvärr så strular "grafikkortet" som är ett ATI x1400. Windows 7 har installerat en egen drivrutin så att den blir "Standard VGA bildskärmskort". När jag försäker installera de riktiga så säger burken att den redan har de senaste.
Windows hittade drivisar kan dock inte köra 1400x900 px som skärmen har. Vad göra?
Har försökt avinstallera i enhetshanteraren men lyckas inte då windows snabbt installerar egna drivisar vid omstarten.

Av tobbe_hitman
Skrivet av Rydisen:

Tror EZRX bygger på två plattor, medan EARX bygger på tre.
EZRX är alltså driftsäkrare, tystare och drar mindre ström.

Kolla på prisjakt för att bekräfta att jag har rätt om vilken som har flest plattor, men har för mig att det är så i alla fall.

EZRK:n har helt riktigt 2 plattor.

Av tobbe_hitman

Kör sekundärt på Samsung SpinPoint F3 HD103SJ 32MB 1TB. Hur tror ni WD Green står sig prestandamässigt i jämförelse?

Av tobbe_hitman
Skrivet av MultiMan:

Det är en av de mest sålda diskarna, så erfarenhet finns det gott om. Jag har över 40st sedan 2007: 1, 2 och 3 TB. Mycket driftsäkra, strömsnåla och tysta. Perfekt för lagring, men går även att spela på. Kör större delen av min Steam-katalog på en 2TB.

Nice! Finns det olika "versioner" eller varianter av Green 2TB? Såg på prisjakt att det finns en som heter "EZRX" och en som heter "EARX".

Av tobbe_hitman

WD Green som sekundär - Tips?!

Hej!

Kör liten SSD som primär men behöver mer lagring för sekundärt och backup. Funderar på WD Green... Ngn som har erfarenhet och kan rekommendera 1TB eller 2TB?

Av tobbe_hitman

Nyheter om GTX 800-serien

Hej!

Hört på ryktes vägar att GTX 800-serien ev. kommer släppas Q1 2014. Ngn som vet mer om detta och om det kommer bli ngn "ny struktur" eller bara en enkel uppgradering?

Av tobbe_hitman
Skrivet av Wifi:

Jag sitter faktiskt på AMD just nu. Ett HD 6950 som inte gjort mig besviken än. Det som verkligen lockar med Nvidia är deras funktioner vid sidan om, samt Physx.

Lockar mkt med 3GB, känns mer "framtidssäkrat" då det blir mer och mer detaljer i spelen. Gillar höga inställningar och mkt detaljer på IPS-panel.

Av tobbe_hitman
Skrivet av Wifi:

Jag sitter i samma sits. GTX 770 eller R9 280X.

Det som talar för Nvidia är att det känns lite mer premium.

Det som talar för AMD är att deras kort är ungefär samma prestanda för billigare peng.

Efter denna tråd lutar det än mer åt AMD. Faktiskt.

Samma här, kanske dags att ge AMD en chans. Klurar på om man ska köpa ASUS DC2T eller Gigabytes... Men det är ju en helt annan diskussion...

Av tobbe_hitman
Skrivet av Blorr:

Aaa va nära på att byta i början, va sånt jävla liv då den har en väldigt aggresiv fläktkurva. Tydligen bryr sig inte asiatiska marknaden, som dom valde på att satsa på, särskilt mycket om ljudnivåer utan mer om lägre temps.

Men jag gjorde om fläktkurvan i msi afterburner och nu är jag super nöjd! Går aldrig över 70C och märker inte av ljudet när jag spelar (Då ska jag också nämna att jag har ett väldigt litet chassi som dessutom står i ett skåp )

Gott å höra att det funkar fint!

SC hade fått följande svar från Gigabyte efter deras test:
Gigabyte meddelar att grafikkorten som dyker upp i handeln kommer att levereras med en ny version av firmware, där fläktkurvan optimerats för en "balanserad ljudnivå". Användaren kommer dessutom att kunna justera fläkthastigheten med det medföljande programmet OC Guru Utility.

Av tobbe_hitman
Skrivet av Blorr:

Jag kör dator i signatur och som du ser ett r9 280x. Får upp allt i ultra utan problem.

Har du problem med "Ljud" från dina fläktar?
Asuskorten finns ju inte att få tag på, men Gigabytekortet som du har finns på flera ställen. Fick ju lite kritik av SC, men jag tror inte det är så farligt.

Av tobbe_hitman
Skrivet av jonte6950:

BF4 drar ca 2,3 gb på ultra i 1080P, värt att tänka på

Hade gärna kunnat köra BF4 i ultra och gärna uppåt 60Hz i 1080p...
Man borde kanske avvakta releasen av BF4 och se dess benchmarks...

Av tobbe_hitman
Skrivet av Hardy:

Inte en chans över 3000:-

Av tobbe_hitman
Skrivet av Hardy:

skulle lägga en röst på Asus GTX780DC2OC beställde ett sånt kort själv i går och har läst tester att den ger bra prestanda!.

780 ligger tyvärr utanför min budget...

Av tobbe_hitman
Skrivet av 120hz:

så tycker jag att du läser SWECS stora test av dessa kort och avgör själv!

Läst testet och var helt inne på 280x typ ASUS DC2T. Men nu får man ju Gigabyte 770 2GB för samma pris. Blev så villrådig.... Men då jag kör på 1920x1080 kanske jag inte har samma behov av 3GB som om jag körde mer upplöst?

Av tobbe_hitman

GTX 770 vs. 280x

Hej!

Efter prissänkningen på 770 blir det svårare att välja. Vilket anser ni bäst?
770 verkar prestera bättre i bench (dock inte alla lägen), men lider det ngt av att bara ha 2GB vs. 3GB?

Av tobbe_hitman
Skrivet av H4nsson:

Eller detta eftersom han verkar gilla Gigabyte ^^

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2265989

Skrivet av DatorMuppen:

Om du ändå ska vänta på BF4 så hade jag lagt på några hundralappar och tagit detta:http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=798717&cks=ASS&assoc=B99...

För framtiden, när du ändå ska köpa ett grafikkort tycker jag, men 500-600kr mer kanske inte är inom budgeten?
Bara ett förslag, för du får mycket för pengarna.

Lite dåligt påläst på dessa kort. Finns ngt releasedatum och när kan man förvänta sig lite benchmarktester?
EDIT: Såg nu testerna på SC. Nosar ju 770:an för betydligt billigare peng... Intressant..... Ska man lämna Geforce ett tag.... Kontrar de prismässigt?! /EDIT
500:- finns extra i budgeten om det är mkt prestanda för pengarna. Jag brukar köpa nytt kort efter 2-3 år och vill ju kunna spela med hyffsade inställningar i 2 år... Men det går det aldrig helt sia om...
Klarat mig bra på mitt gtx 460 OC nu i snart 3 år, men mkt p.g.a. att jag kör en IPS 22" med 1650*1080 och endast kör "kampanjerna" i spelen. Nu är jag dock på väg att uppgradera till IPS 1920*1080 eller 1920*1200.

Av tobbe_hitman

Låter i mina öron som om skillnaderna är väldigt små mellan 670 och 760. Avvaktar till BF4 släpps och köper det då billigaste kortet.
Tycker man får ganska mkt prestanda i dessa kort för endast 2000:-