Inlägg

Inlägg som Yamota har skrivit i forumet
Av Yamota
Citat:

Ursprungligen inskrivet av akius
antagligen har dem ändrat mer än agpn men inte sagt nåt om det.....eller så kommer det prestera som ett ti4400, tycker iofs att det är årets sämsta köp med tanke på att fx kommer inom en månad, 3 typ 2 och en halv vecka till release i Usa....

Hah, GForceFX kort kommer kosta MINST 5000 kr, säkert 6000.

Av Yamota

Nån som vet ungefär när ett moderkort med detta chipset kommer? Den verkar ju vara bättre än i7205 moderkort.

Av Yamota

Mycket bra fråga som jag också undrar över. Vad jag kommit underfund med är att dem är rätt så lika (NForce2 och Granite).

Vissa skillnader finns det som att t.e.x båda har dual DDR men NForce2 har upp till 400 MHz men Granite bara 266. Men det som gör det svårt för mig att bestämma är HT (HyperThread) som Granite har stöd för men givetvis inte NForce2.

Just nu ger HT inte mycket till prestanda ökning då väldigt få spel/program har stöd för det men om du kör flera proccessor hungriga program samtidigt kommer du märka skillnad.

Men om nu spel/program utvecklare i framtiden kommer uttnyttja HT kommer det ge stora prestanda ökningar enligt dem artiklar jag har läst och då ligger AMD illa till. Allt är dock hypotetiskt just nu då HT proccessorer är för dyra för vanligt folk och därmed satsar inte programutvecklarna så mycket på det än.

Av Yamota

Sant men man men om man överklockar systemet får man väl lite mer ut från 2700 minnen, eller?

Av Yamota

Hm, nu lutar det mer åt AMD men HyperThreading spökar ändå i bakgrunden.. För om speltillverkarna satsar på HT ligger nog AMD risigt till om inte dem kommer upp med något liknande.

Fan, jobbigt med beslutsångest

Av Yamota

Hm, låter intressant.. men ingen som vet om nForce2 moderkorten kommer klara Barton eller inte? Jag vet ju nu redan att i7205 moderkorten klarar hyperthread.

Skaffar jag AMD systemet och det visar sig att den inte klarar Barton kommer jag ju sitta med ett skitsystem om ett år som jag måste sälja igen.

EDIT: Ska väl lägga till att jag är student och inte har så mycket pengar så dem 10000+ jag lägger ut måste verkligen vara på rätt val.

Av Yamota

Ykalon: Jo, det var därför jag först tänkte skaffa AMD systemet med sen läste jag några artiklar om HyperThreading och gav mig intrycket att det nästan kommer revolutionera marknaden OM programmerarna satsar på det. Upp till 25 % prestanda ökning skulle man kunna få sägs det.

Av Yamota

Vad för nytt Gigabyte moderkort? Datorbutiken verkar bara ha Asus och MSI med i7205 chipset.

Av Yamota

Generellt kan man nog säga att ditt DDR minne är mycket bättre. Men om du kommer märka det beror som sagt på vad för moderkort och proccessor du har.

Av Yamota

Vilka av dessa data system ska jag satsa på?

Jag har nyligen sålt min gamla dator och tänkte bygga upp en från grunden som ska hålla i ett par år (efter uppgraderingar)

Dem två system jag har kommit upp med är:

Intel-P4 system

ASUS P4G8X Deluxe med i7205 chipset (har HyperThread stöd)
P4-2.4 GHz, 533 MHz FSB
GForce 4200 Ti
2x512 MB 333 MHz DDR
standard utrustning för övrigt.

AMD XP system

ASUS A7N8X Deluxe med nForce2 chipset
AMD Athlon XP 2400+ Thoroughbred, 266 MHz FSB
GForce 4200 Ti
2x512 MB 333 MHz DDR
standard utrustning för övrigt.

Vilka av dessa system kommer hålla bäst i framtiden, med tanke på uppgraderings möjligheter och sånt? T.e.x kan man ju lätt uppgradera till P4 med hyperthread när dem sjunker i pris.

Först tänkte jag att AMD systemet skulle vara bättre men efter att jag läst ett par artiklar om HyperThreading verkar det som Intel systemet har högre potential. Fast sen har vi ju AMDs Barton proccessorer som jag inte vet så mycket om.

Nån som kan hjälpa mig bestämma? Helst med motivering varför jag ska välja det systemet. Kan också lägga till att jag ska använda datorn till grafikintenstiva spel och inget annat.

Av Yamota

Kommande 64 bitar AMD proccessorer

Det här är nog en dum fråga men kommer man kunna använda dem kommande AMD 64 bitar proccesorerna med nuvarande moderkort (som tex Asus A7N8X) eller måste man skaffa ett nytt moderkort?

Av Yamota
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tempel
Det har inte så mycket med chipsetet att göra utan att XPn inte kan tillgodogöra sig den ökade bandbredden som tex en P4 kan.

P4 med dual DDR är ingen höjdare heller. Jag har då inte sett ett enda test där man ser några nämnvärda prestanda ökningar och tills jag ser det så ser jag dual DDR som hype och inget annat.

Av Yamota

Ska du skaffa en dator som håller i framtiden borde du tänka på HyperThread stöd. Det kommer säkerligen komma startk när priserna på HT proccessorer har sjunkit något.

Vad jag vet så är det bara intel7205(=granite bay) och intel 845PE som har stöd för HT. Det senare har dock varken dual ddr stöd eller AGP 8x.

Av Yamota

Kolla på detta ASUS kort:
http://www.asus.com/products/mb/socket478/p4g8x-d/overview.ht...

Har allt du vill ha men bara stöd för max 266 Mhz dual DDR. Men man kan ju alltid överklocka och använda 333or.

Av Yamota

Är verkligen dual minnen någe bra? Enligt dem benchmarks jag sett ger det endast typ 2-3 % prestanda ökning.

Av Yamota

Pentium moderkort med båda AGP 8x och HT stöd?

Finns det något moderkort, förutom dem kommande svindyra i7205 moderkorten, som har stöd fö både AGP 8x och HT?

Av Yamota

HT kommer säkerligen användas i framtida spel. Spel kan få enorma prestanda ökningar om dem tar vara på HT och kör två eller flera procceser samtidigt.
Kolla på tomshardware store. Dem har en bra artikel om HT och framtida spel.

Av Yamota

Nån som har en aning när ASUS P4G8X kommer till Sverige?

Har letat överallt men ingen svensk site har det inne.