Inlägg

Inlägg som firefly_goat har skrivit i forumet
Av firefly_goat

Hur går det med recensionen?

Skickades från m.sweclockers.com

Av firefly_goat
Skrivet av Jackbob:

Synd att dom fortfarande har leasat teknologi från yttre rymden för designen av skärmfoten.

Kan inte mer än hålla med. Väldigt synd att de saboterar en annars bra skärm med dålig design. Så är det även på PG348Q-skärmen.
Gillar verkligen inte gaming-orienterade produkter - fast när jag var 12 tyckte jag sådant va asballt!

Av firefly_goat
Skrivet av ConnyxD:

Kanske måste uppdatera drivrutinerna till ditt ljudkort?

Det har jag gjort, hjälpte inte heller.

Av firefly_goat

Mycket lustigt fel? Hårdvara eller Mjukvara?

Hejsan. Jag har en ett lustigt fel på min dator. Ända sen jag bytt mitt nätaggregat eller installerade CoreTemp har det uppstått ett problem.
Jag bytte PSU eftersom det förra gick sönder, efter jag bytt och när jag startade datorn så hade BIOSen sabbats och den installerades om av sig själv(Dual BIOS). Efter det startade Windows allt verkar normalt, men senare när jag sitter och kollar serie på Netflix och det nya avsnittet ska börjar så kan den inte spela upp. Jag testade också YouTube det funkar inte heller, inte ens videosar lokalt fungerar. Då testar jag några utan ljud, det funkar som det ska. Så något med ljudet är det!
När man försöker stänga av datorn så går inte det helt, så måste hålla inne knappen. Men startar man igen så funkar ljudet, en stund. Också när ljudet funkar och man stänger av datorn så funkar det att stänga av den helt. Funderar på ifall det kan vara Shockwave, Flash eller Java som det är fel på, men har testat installera om dessa program. Testade gå in här på Swec. när ljudet inte fungerar och det gick inte eftersom det stod att Shockwave inte fungerar.

Någon som vet vad felet kan vara?

Av firefly_goat
Skrivet av Zombz:

Har du inte klockat din processor så borde du göra det, hade jag varit dig hade jag iallafall klockat den till 4.4ghz+ .
Vissa spel är mer cpu krävande vissa mer gpu. Det är alltid fint med lite extra kräm

Då behöver jag ny cpu kylare, har fortfarande fabrikskylaren för jag är osäker på vad för kylare som passar med mina RAM minnen som är väldigt högprofil.

EDIT: Kom på att jag hade köpt mig någon vattenkylning. En CM Seidon 120M.
Hur mycket tror ni att jag kan få upp den i stabilt?

Av firefly_goat

Jag beställde mig ett 780!
http://www.inet.se/produkt/5409947/msi-geforce-gtx-780-3gb-li...

Tror ni det uppstår någon flaskhals i mitt system?

Av firefly_goat

Skateboards!

Tjenare, nu är det så jag har ett lite projekt då jag behöver kompletta skateboards, oanvända som använda. Men jag tycker inte det är värt att köpa helt nya brädor. Så jag tänkte fråga, vet ni var man kan få tag på begagnade skateboards billigt? Tradera och Blocket verkar inte ha några, inte några vettiga priser iallafall.. Och på Ebay var frakten dyrare än själva brädan!

Också, är det någon som har någon/några skateboards att skänka eller sälja billigt så vore det trevligt också!

Av firefly_goat
Skrivet av NightFred:

Hade gått på ett GTX 780 kort med tanke på 3Gb VRAM istället för 2Gb som det är på GTX 770 kortet. GTX 780Ti är inte motiverat med tanke på att du inte har spel som inriktning och dessutom med tanke på vad ett kostar, är ett Titan kort i så fall mer motiverat med tanke på att du får 6GB.

Det finns ju ett 770 kort med 4gb vram. Är det något att ha, eller är det fortfarande lika bra med 780?

Sen har jag en till fråga, hur bra är referenskylaren? Jag tycker den är snyggare än andras kylare.

Skickades från m.sweclockers.com

Av firefly_goat

770 v. 780 v. 780ti. Värdet.

Tjenare tjenare. Nu är det så här att tydligen har mitt 660ti kort gått sönder så jag behöver nytt kort! Men jag sitter här och funderar på vilket kort jag ska ha, jag vet iallafall att jag vill vara på den "gröna sidan". Jag ville från början ha ett 780ti, just för att det är ju ett bra kort också för att kunna skryta för vänner, men jag tror inte det är värt det.
Jag spelar inte så mycket spel, men när jag väl gör det så vill jag kunna köra hög grafik! Jag spenderar en hel del tid på photoshop och ibland Sony Vegas och liknande grejer, jag programmerar också! Så användningsområden varierar ju!

Så min fråga är, vilket kort är smartast att köpa av 770, 780 och 780ti? Just nu lutar det mest åt 780.

Jag tackar på förhand, och ber om ursäkt ifall det redan existerar en tråd med samma fråga!

Av firefly_goat

Professionell DVD-Fodral Till Spel

Hej alla SweClockers medlemmar jag har lite frågor här ångande DVD-fodral till spel, ett eget spel.

Till att börja med måste jag säga att jag vet inte riktigt om detta är rätt forumdel att skriva detta, men hoppas kanske att någon snäll mod kan flytta denna tråd isåfall.

Okej. Jag har gjort ett litet spel som jag vill ha ut på en DVD-skiva. Det vet jag ju hur man gör naturligtvis. Men det jag undrar är, hur kan man printa bild på DVD-skivan så det ser professionellt ut? Inte så det ser hemma printat ut, utan som en skiva från ett spel du köpt i affären.
Med det så undrar jag också hur man kan få ett DVD-fodral, alltså själva inserten, som är i sådant plast som är i ett vanligt spelfodral? Jag vill inte skriva ut en vanlig A4 eller fotopapper. Det ser ju inte bra ut.
Och sist så undrar jag hur man kan plasta in fodralet. Vet någon om man kan kanske lämna in det till någon så fixar dom det?

Grejen med detta är att jag vill att det ska se ut som ett spel som är professionellt distribuerat. Är det någon som vet hur man kan göra?

Av firefly_goat
Skrivet av Krisse:

Jag gjorde mitt projekt efter denna guide http://learn.adafruit.com/adalight-diy-ambient-tv-lighting

Elektronik (beställd från ebay, inte deras sida) kostade ca 1000 spänn (100 LEDs). Mycket enkelt och roligt projekt även för den som är nybörjare när det kommer till elektronik och programmering av microprocessorer.

Jag gjorde också till den guide, fast beställde mina LEDs från Lawicel och köpte resten på Kejll.

Av firefly_goat

Du hann före mig att posta på SweClockers. Jag gjorde mitt amblight projekt för ca 10 månader sen, fast istället för på en TV så gjorde jag det på min ASUS 27" 120hz skärm. Jag har bilder på projektet men jag har bara inte orkat postat det ännu... Och nu ångrar jag mig att jag inte gjorde det tidigare.

Av firefly_goat

Adafruit?

Av firefly_goat

Hittat någon hemsida som gör detta?

Av firefly_goat

Hannes GT440

Av firefly_goat

Den skärmen du har har ingen emitter inbyggd till 3D-glasögon. Finns säkert några 3D-glasögon som man får med en emitter. Men jag skulle rekommendera är NVIDA 3D Vision 2. Varför? Jo för att det är till för gaming. Funkar skit bra med ett Nvidia grafikkort. Och det passar till massa spel. Skulle du ha andra än Nvidia skulle det säkert bli jätte lustig med spel osv. Och har du Nvida 3D Vision 2 så är det också Lightboost som gör att du för MYCKET bättre 3D, det blir mycket ljusare så att man faktiskt ser.

Så jag rekommenderar starkt NVIDIA 3D Vision 2. Tror säkert att det också är enda alternativet du har egentligen. Men har du inte jätte stort nöd för 3D så tycker jag att du kan vänta med det tills du vet att du har råd!

Av firefly_goat

Jag ringde Telenor. (lustig nog min sista utväg) Killen på supporten sa att det va frekvens fel och att den letade efter starkaste signalen och är det så så blir det ofta lagg i spel och i Skype. för fixa det ska man gå in i sin router och sen Radio Config. och byta till 4G och 900(kanske kan variera för andra). Detta hjälpte mig. Hoppas någon annan kan ta del av detta tips.

Av firefly_goat

Kan det vara något med min SSD? Ska jag testa med annan HDD? Skadar väl inte att testa.

Av firefly_goat
Skrivet av EvilWord:

hur gammal är den stationära datorn?

Äldsta delen i den är ca 5 månader, och nyaste är max 2 veckor!

Av firefly_goat

Fel på min dator? Segt internt!

Hej SweClockers. Jag har precis skaffat mig 4G internet. Och det funkar bra, på alla datorer utan min. På min laptop med sladd får jag ca 60mbit/s och WiFi så får jag ca 50mbit/s. Och på min systers laptop får hon också ca 50mbit/s. Men på min stationära dator så ligger den runt 9mbit/s. Väldigt sällan kan det gå upp till 20mbit/s.

Jag trodde det va fel på mitt närverkskort. Så jag for till Kjell&Co. och köpte ett gigabit nätverkskort. Det var samma problem där. Men då läste jag runt lite och såg att det kanske va mitt virusskydd. Så jag gick in i ESET NOD32 och klickade på att temporärt avaktivera den. Det blev ingen skillnad för det.

Vad kan vara felet? Några lösningar? Ska jag avinstallera NOD32?

Tack på förhand SweC.

Edit: Jag avinstallerade NOD32, testade. Ingen skillnad. Installerade Avast!, ingen skillnad. Fattar inte vad som är fel. Efter varje test jag gjord på BBK så har jag också testat på mina andra datorer. Och dom funkar!

Edit2: Jag testade ändra "boot priority" från "boot to lan" till "boot from hdd" Det stod på en sida att det skulle hjälpa. Men det gjorde det inte heller. Är jätte orolig att jag måste köpa nytt moderkort.

Edit3: Testade du med en WiFi dongle till min dator. Det står att WiFi donglen får 54mbit/s men kollar jag BBK/Speedtest.net så får jag max 10.