Inlägg

Inlägg som omghax har skrivit i forumet
Av omghax

Vet inte om redaktionen läser här men ifall att:

Finns det något test av A-serien till stationära datorer i sikte? Tänkte om ni kanske fått några exemplar i förhand med tester som dyker upp på release eller om det ligger längre fram i tiden?

Av omghax

Mjo, det finns ett helt gäng, såg att Inet hade kampanj på denna:
OCZ StealthXStream 2 700W

Men finns det några siffror på vad som faktiskt krävs/rekommenderas för en X6 med HD6950?

Av omghax

Nätagg för AMD X6 och HD6950

Sitter och kollar på att införskaffa en ny dator, som läget ser ut nu så lutar det åt att bli ett Asus IV Formula med AMD X6 processor samt HD6950(som ska försökas flasha upp till 6970).

Men så till nätaggregatet, ett område jag vet ganska lite om. Spontant har jag kollat på Corsair CX 600W, OCZ MODXSTREAM 600W men eftersom jag inte är alltför insatt i området så tänkte jag höra om någon här har lite bättre koll på vad som krävs och rekommenderas för systemet jag tänkt köra.

Av omghax

Testa Ping/Jitter över tid?

Undrar om någon känner till ett program eller hemsida där jag kan testa främst ping och jitter över en period. Likt pingtest.net fast konstant under en längre period, uppemot en timme.

Om någon undrar så har jag ett mobilt bredband som jag får relativt bra siffror på när jag kör korta tester (ligger mellan 50 och 120 i ping), men upplever ganska stora spikes med jämna mellanrum. Så jag skulle vilja kolla lite närmare på det.

Tack på förhand

Av omghax

Telenor säljer gamla modem

Lite småförbannad på Telenor just nu, så jag tänkte skriva av mig lite.

Var inne på deras sida några dagar sedan och såg att dom erbjuder 6mbit mobilt bredband med kontantkort. Ringde till kundtjänst/säljare och frågade runt lite kring vilkor och blev försäkrad om att det var 6mbit/s som gällde. Fick reda på att det fanns en butik i min stad som sålde startpaketen så jag tänkte att det vore smidigare att springa och köpa istället för att behöva vänta med att få det utskickat.

Sagt och gjort sprang jag förbi där igår och hämtade ut mitt startpaket med modem och simkort, packade upp det hela och pluggade i datorn för att testa. Körde för skojs skull testet på speedtest.net och fick siffrorna 2.8/0.24mbit. Har naturligtvis inte väntat mig några mirakel hastighetsmässigt men jag blev ändå lite konfunderad över resultatet (bor mitt i en större stad, med full täckning osv), så jag slog upp manualen till modemet.

Där såg jag att modemet jag fått med (Huawei E1550) endast stödjer 3.6/0.38mbit, vilket gjorde mig lite irriterad. Jag hade ju läst både på deras sida och fått bekräftat av deras support att det är 6mbit som gäller. Gick förbi affären och frågade om det skett någon miss och om jag av misstag fått ett gammalt startpaket, men fick reda på att Telenor inte ens erbjuder 6mbit via kontantkort. Efter att ha bett säljaren gå in och läsa vad som skriver på hemsidan fick jag ett "jaha...aja, men det var inget jag kände till och inget vi har" och att dom inget kunde göra.

Gick då hem och ringde till supporten och frågade om dom kunde byta ut modemet mot det nyare men fick där ett blankt nej med motivationen att "Köpt är köpt" och att startpaketen dom nu skeppar är med det nya modemet men att deras butiker och återförsäljare säljer slut på gamla paket, i detta fall helt utan att nämna något för kunden.

Det är kanske en småsak och det handlar inte om mer än några hundralappar, det är mer en principsak. Speciellt eftersom det är omöjligt att veta från kartongen.

Av omghax

Krävs det fortfarande att man har 2gb versionen av 6850?

Av omghax

Vet inte varför så många sätter fokus på att det ansluts via interna usbn. Var ju inte länge sen(och till viss del idag) folk satt med usb-stickor för WIFI. Och 3G surf likaså. Klart det inte är anpassat till fiberlinor, men som vanlig kontorsdator eller slösurfmaskin är det väl mer än nog.

Av omghax

Varför förutsätter folk direkt en "köp moderkort, få chassi på köpet"-lösning...

Är väl skitsmidigt om man vill ha en billig NAS eller strömsnål server att slänga in i garderoben eller ha ståendes i källaren. Gör dom det till praxis att skeppa med alla sina itx-moderkort kan det ju dessutom inte kosta många kronor extra för slutkund.