Inlägg

Inlägg som RellVek har skrivit i forumet
Av RellVek
Skrivet av Justin91:

Tjena. Jag skulle vilja ha en smartphone med abonnemang för max 200kr.
I abonnemanget ska det finnas obegränsat med surf (långsam hastighet spelar ingen roll).
Vilken rekommenderar ni? Kommer ha den ständigt uppkopplad på Wifi om det nu hjälper er att rekommendera

Det bästa och absolut billigaste abbonemanget som passar dig perfekt är Universals "Mini" abonnemang. Där får du obegränsad surf (1Mbit/s) och öppningsavgift på 9 öre/samtal och det kostar bara 57kr/mån. Jag själv kör med det och jag tycker för tillfället inte att hastigheten har begränsat mitt användande av Internet på mobilen. Jag kan se på youtube klipp problemfritt, snacka skype utan problem osv.

Ta en titt på det! Det finns ingen bindningstid iheller så man förlorar inte mkt http://goo.gl/qZF82

Av RellVek

3177 Speldatorn
3178 Andra datorn
3179 Tredje datorn
3180 Fjärde datorn
3181 Laptopen

Av RellVek
Skrivet av Byss:

tyvärr så kan juh även en helt ny sak gå sönder

Om jag köper en helt ny penna, skriver lite med den. Och sedan bryter av den så var juh den hel och fungerade alldeles nyss också. Även fast den är så gott som ny.

Har du har möjlighet att testa processorn i en annan dator för att kunna utesluta den?

Jo förvisso, allt kan hända...

Tyvärr har jag ingen möjlighet till det. Har inget annat moderkort som stödjer bulldozer här i hemmet, känner ingen som har en iheller. Men jag ska se vad jag kan göra åt saken. Kanske kan Net2World här i Trelleborg vara snälla nog och pröva den åt mig. Ska in imorgon och snacka med dom

Av RellVek
Skrivet av Demonoidz:

Njae. Betorna brukar inte vara allt för farliga, men de heter ju beta utav en anledning.

Får hoppas att CDON hittar samma fel som du har, samt att de inte tar hundra år på sig! :>

Hahah, ja man får hoppas på att det går snabbt

Av RellVek
Skrivet av Demonoidz:

Har du testat en nyare BIOSversion? Kan vara värt det innan du börjar med RMA till CDON. (:

Just nu har jag F8 & det är väl den "senaste", om man inte bortser från att det finns en F9b, som är en beta. http://goo.gl/GROu8
Är det värt att pröva betan då tycker du? Själv brukar jag aldrig köra beta-versioner.

Av RellVek
Skrivet av Qupid:

Koppla ur DVD:n och SSD:n och testa starta igen. Fungerar det koppla in en åt gången.

Skrivet av Krisse:

Prova med annat nätagg... om inte det heller hjälper så skulle jag säga att till 90% sannolikhet så är det kondensatorer på moderkortet som börjar bli dåliga. Halvdåliga kondesatorer tar tid att ladda upp sig och det kan vara så att datorn inte bootar upp förän alla spänningar ligger inom tolerans.

Är detta ett problem som gradvis har blivit värre eller gick det från "normal" boottid till 10 min över en natt?

Du kan öppna datorn och inspektera kondensatorerna på moderkortet. Om det är någon som ser lite rund ut på toppen (ska vara helt plan) eller om du tom ser någon sörja som har läckt ut på moderkortet under/vid sidan av kondensatorn så har du garanterat hittat felet!

Jag har nu prövat precis allt som går och pröva för att kunna utesluta vad felet finns, och tro det eller ej med det är processorn som verkar vara boven i dramat. Jag började med och dra ut precis allt ur datorn både på insidan & utsidan. Då menar jag interna USB-kontakter, fläktar, SSD osv, och ingenting hjälpte. Då tog jag ut ramminnena också, och normalt ska ju datorn säga till genom att "tuta" då. Men inte äns det gjorde datorn. Och då återstod bara processorn, nätaggregatet och moderkortet. För att snabbt utesluta nätaggregatet så tog jag helt enkelt och prövade med ett annat också, utan positivt resultat.

Då återstod bara processorn & moderkortet och ja för att utesluta processorn så tog jag och prövade med en annan. Och tänka sig, då började moderkortet att pipa!

Efter det så tog jag ut processorn igen och prövade den "vanliga", och då pep det inte. Jag tänkte att det kunde ha varit någon inställning i BIOS också, så jag nollställde den också genom att ta ut batteriet i 20 minuter. Men det hjälpte inte iheller!

Men jag prövade helt enkelt att koppla in allt som vanligt igen, bara att jag använde en AM3 Phenom2 processor istället. Och allt fungerade precis som det skulle. Allt startade direkt osv...

Så vad tycker ni nu? Det låter, i min mening väldigt konstigt att en såpass nu processor redan kan ha gått sönder, (mars 2012). Men finns det något annat ni vet jag kan göra för och bli ännu säkrare.
Annars kontaktar jag CDON imorgon och ber om ett garantiärende på detta.

Va skulle hända om det egentligen handlar om kompatibilitets-problem med processorn & moderkortet? Kommer jag att få betala någonting om processorn nu mot förmodan skulle vara fungerande?

Av RellVek

Tyvärr hjälpte inget av det ni tipsade, nästa steg blir för mig att pröva med ett annat nätagg!
Tack ändå

Av RellVek
Skrivet av panpo98:

Med enheter som kan fördröja starten så menas även mus, tangentbord, kablar, kringutrustning, mp3 spelare, mobiltelefoner osv så det är viktigt att verkligen ta bort allt sånt när du testar. Såna saker eller kontakten de satt i kan orsaka problemet.

Sen är det bra om man väljer exakt vilken hårddisk den ska starta från så att den inte slösar tid på struntsakerna jag nämnde ovan. Detaljerna varierar mellan olika moderkort men det ska finnas en extra lista med exakt märke modell. Listan är antingen i boot listan eller separat precis utanför. Den här extra listan används när man vill starta från USB eller har flera av samma typ tex 2 hårddiskar, 2 USB minnen osv.

Tack, jag ska testa att dra ut allting då som är kopplat till datorn och se vad som händer. Men jag tycker det är konstigt att sådana externa saker kan orsaka att bios fördröjs med nästan 10 minuter.

Men ja jag återkommer imorgon med svar!

Av RellVek
Skrivet av Jalle64:

Den har alltid gjort så här? Vilken inställning har ni på SSD? AHCI i bios? Några externa USB HDD:ar kopplde eller andra mer obskyra enheter inkopplad under start?

Nä det började bara så nu för igår, har aldrig hänt innan och inga ändringar har gjorts innan detta började. SSDn är i AHCI läge, men vi ska pröva att bara starta datorn utan någonting mer än DVI-kontakten imorgon. Återkommer då!

Av RellVek

Datorn bootar inte förrän efter 10 minuter

Tjena!

Jag har ett litet problem med mor & fars datorn som nu dessvärre har börjat klydda.
Själva problemet är att datorn tar över 10 minuter innan Windows boot-loggan kommer upp. När man först trycker på startknappen så kör alla fläktar igång som vanligt, men man varken ser eller hör något tecken från bios. Det kommer inget pip som det annars gör, det kommer ingen bild på skärmen. Hårddiskaktivitetslampan verkar bete sig som vanligt, med det menar jag att den lyser i någon sekund då och då undertiden man väntar på att något ska hända.

Men sen efter runt 10 minuter så kör allting igång precis som vanligt och jag märker inga som helst skillnader i Windows-miljön.
Jag vet att det är svårt att få något bra svar såhär över ett forum... men jag tänkte att man kunde ge det ett försök då kanske någon av er här har varit med eller hört om något liknande. Berätta gärna isåfall!

----------------------------------------------------------
Datorns spec:

Gigabyte ga-990fxa-ud3
Amd fx-8120
Corsair 4GB CL9 1333Mhz XMS3
LiteOn 400W
A-DATA SSD Premier Pro SP900 128GB
GeForce 9500GT
----------------------------------------------------------

Jag misstänker att det är något problem med nätagget då det verkligen inte är det bästa! (Kommer från en gammal HP-dator.)
Dels för att det kanske är ett dåligt märke, men också för att jag bara har kopplat in 4-pin vid processorn, fast att den har möjlighet att få en 8-pins inkopplad. Fast detta var inte möjligt för nätaggregatet inte hade någon sådan och har inte tagit mig tid till att köpa mig en adapter.

Tackar för all sorts hjälp!

// Kevin

Av RellVek
Skrivet av Foolsidol:

Den har ett rätt bra pris men den har styrkretsen sandforce och den har inte haft det bästa ryktet när det gäller stabilitet, dock bra hastighet. Men jag kör själv med två sandforce SSDs från OCZ i raid0 och inga problem so far, så de verkar ha blivit stabilare!

Vill du minimera risken för att få bluescreen osv så hade jag nog kört på: http://goo.gl/bbT6J Den sägs vara på topp då det gäller stabilitet!

Av RellVek
Skrivet av Cheesier:

Jag har bara Sata2 i min dator så tog o köpte 128GB disken, kommer ju vara en hel del snabbare än vad min nuvarande 5400RPM disk är Tack för tipset. Först tipsades det om en 670 för 3000:- och nu detta, julafton idag?

Ja tänk alla dessa bra priser asså, det är förvisso inte julafton ju hahah, men det var på min födelsedag så bättre än såhär kan det ju inte bli! Hann precis haffa åt mig två stycken OCZ, glad som attan blev man, vilket köp!

Av RellVek

Jag kör själv med en Lumia 800 från att ha haft både iPhone och android. Och jag måste säga att jag just nu är mest nöjd med min Lumia. Riktigt snyggt operativsystem som flyter på lika bra som en fisk glider på smör, haha. Nä men du kommer nog inte att bli besviken av en Lumia. Jag har inte så mycket att säga om Sony, men vad jag har HÖRT från vänner och liknande så ligger kvalitén fortfarande inte på topp tyvärr.
Jag hade kört på Windows Phone för att testa något nytt och samtidigt gjort Windows Phone större så vi får fler seriösa operativsystem på mobilmarknaden som kan konkurrera!

Och så att fler utvecklare upptäcker hur bra Windows Phone verkligen är! För det gäller att ha i åtanke att alla kända appar som du hittar på t.ex. iOS, inte ännu finns på Windows Phone. Fast under de fyra månaderna som jag har haft min Lumia, så ser man fler och fler kända appar kliva in i Marketplace.

Av RellVek

Nokia Lumia - Windows Phone

Skrivet av korreWorre:

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1016574
Nog mest prisvärda telefonen just nu tycker jag.

Håller helt klart med dig! Har själv en Nokia Lumia 800, http://goo.gl/1UxMS den kommer ju från samma serie och är deras "mellan"-modell. Och för det priset som jag fick tag den på (2500kr) med en personalrabatt på Elgiganten så kan man inte bli nöjdare!

Av RellVek
Skrivet av BassetX:

Tackar för alla svar och hjälp, har nu inhandlat ett gtx 560 ti nu är det bara att vänta tills på fredag så man får öppna det =D

Bra och prisvärt val!

Skickades från m.sweclockers.com

Av RellVek
Skrivet av BassetX:

En fråga till som poppade upp nyligen är om Corsair CX 500W har 2 st s.k six pin connectors eller något så det går att koppla till ett gtx 560 ti? haha ni tycker säkert jag är jättejobbig men uppskattar all hjälp!

Lite sent svar men bättre sent än aldrig iallafall.
Det finns två stycken sådana "six pin connectors" till ditt nätagg så det ska inte vara några problem. Dessutom så brukar de flesta skicka med molex omvandlare till 6-pin så du ändå ska kunna ge grafikkortet ström.

Av RellVek
Skrivet av ^fel:

Glöm inte att skriva in "SWEC1203" (koden var så va?) i kassan så får du 5% rabatt

Nästan rätt, fast det april nu så koden ska vara "SWEC1204"

Och den gäller såklart bara på CDON då så TS vet

Av RellVek
Skrivet av anon182011:

Så länge spolen inte är gjord av cement så tror jag att ett skitagg klarar det. ^^ Men ja, kan vara bra att kolla upp agget först.

Hahah, ja cement hoppas jag inte den är gjort av. Som vissa andra...

Av RellVek
Skrivet av anon182011:

500w räcker gått och väl till ett 560ti. 500w räcker till och med till de kraftfullaste singelkorten idag. Inget att oroa sig över.

Det stämmer sålänge du har ett kvalitetsagg, jag har ett 560ti och till det hade jag ett dåligt nätagg.
Det var specificerat till 550w, och nästan precis när jag hade kopplat in det så dog nätagget efter en runda med BF3... Som tur var så klarade sig alla mina andra komponenter.

Av RellVek
Skrivet av BassetX:

Om jag nu ska köpa detta kort vill jag vara helt säker på att mitt moderkort tar emot detta kort. Skulle du kunna konfirmera detta?

Mycket kort i dessa meningar :3 Vill bara vara helt säker för att.

Kan garantera dig att det kommer fungera

Dock bör du, som ovanstående också sa, se till att det är ett märkesagg du har, för 500 watt är på gränsen.
Är det inget kvalitets-märke borde du kanske se över det och vara lite försiktig.