Inlägg

Inlägg som Rickolajten har skrivit i forumet
Av Rickolajten
Skrivet av mine.craft:

Hmm, det här lät ju verkligen inte kul :/ . Jag vet ju sen innan att minnen gillar att spöka ibland så du kan ju alltid testa MemOK. Men i övrigt låter det här skumt. Är den egenbyggd?

nja det enda jag bytt är ju grafikkortet, om du tittar i länken så skickade dom ju bara med nått skräp för att jag glömde lägga till ett sånt.. man måste tydligen ha ett om dom ska kunna testa datorn.. men dom byggde allt förutom grafikkortet som jag själv satte in utan problem, den har rullat på perfekt i en månad nu.. hände helt apropå ingenting det här

edit: vad är memok??

Av Rickolajten
Skrivet av martin_opell:

vad har du för komponenter?

typ moderkort, grafikkort, minne, cpu och nätagg.

kör du klockat eller oklockat?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/307897/2011-03-22

Det där har jag i min burk, minus grafikkortet som är ett Geforce 460 GTX(?)

Av Rickolajten

Dator slocknade igår, vägrar bli uppstartad.

Hej!

Köpte en dator från inet för cirka 1½ månad sedan; och igår hände det som absolut inte bör hända med en ny dator.

Satt och slöspelade lite med en kompis när datorn helt plötsligt slocknade, jaha tänkte jag.. slog på den igen, den startade och jag fick upp det vanliga "datorn avslutades oväntat" eller nått sånt där; och där fanns det 2 alternativ; "starta datorn som vanligt" och något mer, försökte ta "starta datorn som vanligt" men det visade sig att mitt tangentbord samt mus var ur funktion, så jag bytte usbuttag där, och då funkade det (????????).

Under "windows startar" så hakar allt upp sig och jag måste starta om datorn igen; denna gången så startar datorn upp men skärmen slås inte på.. nu jävlar började jag ana oråd.. startar om den igen, samma sak nu.. startar om den en tredje gång, då startar skärmen.. nu tar jag alternativet som INTE är "starta windows som vanligt" utan typ "starta reperation-någonting" och någon mätare börjar ladda, sen startar datorjäveln om sig efter typ 10 sekunder?

Har alltså hamnat i lite av ett dödläge här, och jag börjar undra om det inte är något hårdvarufel, kanske moderkortet då det verkar som att 2 usbportar har blivit brända eller någonting?

Har ingen aning vad som pågår, men såhär ska det väl knappast vara med en dator som är 1 månad?

Tack för all eventuell hjälp

Av Rickolajten
Skrivet av MultiMan:

CX430 saknar också kylfläns för diodbryggan som likriktar strömmen (lika uselt som ACE m fl) och har endast en glidlagrad fläkt med kortare livslängd. Enbart Kina-kondensatorer och väldigt liten primärkondensator, t o m mindre än vad som sitter i många superbudgetagg. Det gör agget väldigt känsligt för störningar i strömmen. Plattformen heter DSA och är från CWT, deras sämsta vad jag vet.

GS är bättre men alldeles för dyrt. Är gjord på en förbilligad plattform av den som sitter i VX550 m fl, med bl a enkelsidigt kretskort, men lite högre effektivitet. PSHII heter den plattformen, också från CWT. Den är ok med bättre komponenter, men tyvärr finns inte det i GS. Används också i en del TX V2-agg fast med bättre delar. GS hade varit ok för mig om priset varit ett par hundralappar lägre.

Vad tror du om det här? http://www.inet.se/artikel/6900363/xfx-core-edition-750w

Lämnade tillbaka GS aggregatet och beställde den istället..

Av Rickolajten
Skrivet av roosterx:

Må bare nevne dette selv om det er helt off topic, det er konstraster, holder på å sette sammen ny pc til min mor, en pc som jeg stort sett skulle kunne tenkt meg, core i7 2600k, gtx 580(sli om 1-2 år?!), 8GB ram, 2x samsung f3 1 TB i raid 0, 850w psu...

Og hun spiller faktisk, det samme gjör hennes sambo på ca samme alder, dem er snart 60 år....

+ at hun har en Ipad 32GB/3G for å spille på...

Hun RPG's, han FPS

Får også nevne at dem kjöper nytt for å oppgradere fra en C2D på 3GHz, 4GB ram, 8800GTS 640Mb osv.

Kalla mig dum, men jag föstår inte.. kan någon vänlig själ översätta? min danska är skitdålig

Av Rickolajten
Skrivet av synthiax:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/312617/2011-03-24

Fel minnen dessa ska du ha! 500gb hdd kanske är mycket men att välja en 5400rpm framför en 7200 med 16mb cache är bara fel! 200kr till och du har en dubbelt så snabb cpu! finns mycket att ge för lite pengar!

Detta är optimalt! medföljade fläkt till chassit jag valde så du slipper köpa med en!

Tack tack tack!

Lite väl dyrt bara. :/

Av Rickolajten
Skrivet av Roger W:

Vad ska du köra för OS? 512 MB ram låter i vilket fall lite i underkant... Kanske skulle vara snäll och ge två stickor?

Förresten har du valt SO-DIMM, men moderkortet har väl vanliga DD3 stickor? Lär inte passa.

Ingen CD/DVD? (behövs kanske inte?)

Hårddisken är 2.5 tum, så kanske inte passar nånstans i chassit? (eller har du nån adapter ligger och skvalpar redan kanske?)

Ska du vara riktigt snål, så finns det väl ett inbyggt grafikkort i brädan redan? (dock utan DVI)
Ska hon bara surfa kan du ju spara 280 spänn där

Haha, tja... xp? Hon surfar uteslutande.. öppnar webbläsaren och kikar tidningen samt mailen.. och mer än så blir det inte.. vet inte om det behövs värre grejor?

Av Rickolajten

Dator till mamma (runt 2000)

Hej!

Tänkte bygga ihop en dator åt mamma.. hon kikar mailen och kanske läser aftonbladet någon gång då och då.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/312589/mammsen

Kan jag få lite åsikter på det bygget så skulle jag vara tacksam!

Av Rickolajten
Skrivet av TheDaemon:

Imorgon står det iaf nu på moderkortet

Värre med kylaren och möjligtvis nätagget.

Obs, obekräftad leveranstid. står det för mig, och jag utgår nästan ifrån att det överskrider vad "webblager" visar; men vad vet jag, haha.

Borde egentligen bytt ut samtliga komponenter som inte fanns då jag önskar få datorn relativt snabbt, men gjort är gjort.

Av Rickolajten

Lade imorse en beställning på denna skönhet; http://www.inet.se/kundvagn/visa/307897/2011-03-22

Har dock fortfarande inte fått något besked om någonting, förmodar att det kommer dröja flera månader pga det där moderkortet som det inte finns något besked om gällande leverans.. kanske borde bytt ut det?

Jaja, sitter iallafall här och håller alla mina tummar!

Av Rickolajten
Skrivet av SeF.Typh00n:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/307816/forslag2

Uppdaterat ett paket enligt Multimans förslag. Tog nätagget för utrymme till SLI och lite till.

Detta paket är nu beställt! (3-4 artiklar fanns inte i lager just nu, så jag lär få vänta veckor)
Förhoppningsvis kommer det att ge mig många timmars spellycka.

Tack för all hjälp grabbar!

Av Rickolajten
Skrivet av _NsMs_:

I spel så är grafikkortet det som kommer att belastas aldra mest. För mig kändes det lite konstigt att ha en i5 sandybridge, 8gb RAM och ett gtx 460.

Ok schysst, fast i en utav recensionerna för nätagget du tagit med så stod det att han behövde ett kraftfullare nätagg för att kunna ha SLI (2 kort?)

Av Rickolajten
Skrivet av _NsMs_:

http://www.inet.se/kundvagn/visa/306228/2011-03-22
Här är mitt bidrag
Även om det är billigare än 10000 så kommer du få bättre spelprestanda. Och det blev ju inte riktigt 10k så om du vill så kan du ju lägga till en processorkylare och 4gb ram till. Jag tror i alla fall att du verkligen ska köra på två 460.

Jävlar vad ni gör det svårt för mig..

Kan du ge mig lite för/nackdelar med dom två datorerna som har presenterats hitills? Jag förstår ju inte skillnaden själv.

Edit1: Ska jag ha windows 32 bit eller 64? antar att det är 64?

Av Rickolajten
Skrivet av MultiMan:

Frågan är ju om du känner dig mogen att montera själv? Om du gör det kan du behålla nätagget. Men läs isf guider väldigt noggrant, det finns massor med fel man kan göra som eldar upp delarna, om man är ovan.

Edit: Det ser mycket bra ut SeF. Tack för hjälpen.

Ok, jag köper ett nätagg isåfall.. även om jag tyckte att det gick väldigt bra när jag nyss demonterade och monterade på mitt nuvarande

Tack för hjälpen grabbar, kan ni bekräfta att alla komponenter passar med varandra innan jag slänger iväg beställningen? Även att det passar med mitt grafikkort.

Tack för all hjälp ikväll

Edit1: Vilket OS tycker ni jag ska ha? win 7 proff?

Av Rickolajten

Tycker ni fortfarande att jag ska köpa ett nytt nätagg trots att jag kan montera ett sånt?

Schysst som fan av dig typoon som tar dig tid, du också multiman

Av Rickolajten

Jag tyckte paketet såg jättebra ut (jag förstår ingenting, men det såg vasst ut).

Kanske någon av er skulle kunna ändra så att MultiMan's förslag blir aktuellt?
Tänkte beställa till 20:00!

Tack för all hjälp hitills.

Av Rickolajten
Skrivet av MultiMan:

Det är alldeles för dyrt i förhållande till byggkvaliteten. Jag försöker alltid ge råd så att datorn ska hålla minst 5 år felfritt. Det kan man inte lova med GS och ännu mindre med CX.

Edit: Just Corsairs garantitider visar väldigt väl vilken kvalitet de håller: CX 2år, GS 3år, TX 5år, HX/AX 7 år.

Att jag skriver i dina trådar är därför du är underhållande. Väldigt uppfriskande med någon som gärna erkänner ett fel istället för att försöka vara dryg och även berättar vad som hänt. Det gillas!

Tack för den infon, väldigt användbar. Ska verkligen propsa på att få nyttja öppet köp trots att jag öppnat kartongen; om inte annat så lät det ju inte som att datorn skulle explodera heller om jag faktiskt använde mig utav det här nätagget ett tag framöver.

Du kanske vill hjälpa mig bygga ihop någonting? Ingen annan verkar vara speciellt sugen.. skulle uppskatta det väldigt mycket!

Av Rickolajten
Skrivet av MultiMan:

Fattar inte varför du köpte ett i GS-serien när man specifikt avråder från just det, i dina andra trådar. Din självkritiska inställning är uppfriskande, men du kommer fortsätta göra fel om du inte vill lyssna till andra som kan lite mer än du själv inom datorer. I all välmening.

Det var ett ärligt misstag.

Först drog jag upp lappen där jag skrivit ner ditt råd, bad om det specifikt; då kom han upp med ett nätaggregat som vi efter lite diskuterande kom fram till inte var bra (hade inte riktigt råd). Sedan kom han med det här, så jag trodde att han fortfarande var inne på något av dom serierna som jag visat honom på lappen, men tydligen inte.

Jag lär väl kunna byta in det, ingen fara. Det är alltså så pass dåligt?

Av Rickolajten

Rickolajtens sista utväg. (Köpråd runt 10k)

Hej.

Ni som läste mina tidigare trådstarter vet hur ofattbart dum i huvudet jag har varit.

Jag köpte för ett tag sedan en märkesdator av modellen packard bell, och den var inget vidare; försökte bygga på den genom att köpa ett grafikkort, men det gick inte att sätta dit för nätaggregatet var inte kompatibelt, så idag köpte jag ett nätaggregat, men det var för stort för datorn (var fan inte mycket till som behövdes; men kablarna var gigantiska gentemot chassit).

Så nu har jag funderat en stund och kommit fram till att jag köper fanimej resten också, fast denna gången ska det bli bra, och det ska vara bra grejer, och sen lägger jag ut den här andra dinosarien på blocket till någon olycklig köpare.

Vad jag redan har är följande;

Mus
Tangentbord
Högtalare
Skärm
Nätverkskablar och sånt
Musmatta
Grafikkort (GTX Gigabyte 460 Nvidia Geforce)
Nätaggregat (GS600)

Resten av komponenterna behöver jag, typ fläktar, processor och sånt.. vet inte riktigt allt som finns i datorn ännu, men jag jobbar på det.. har ju lärt mig montera dit ett nätaggregat samt ett grafikkort nu, så jag är på god väg!

Min budget ligger på 10.000 kronor, helst under.

Vore jävligt tacksam om någon tog sig tid för det här; skulle verkligen hjälpa mig att komma ur detta träsk.

// Ricko

Edit1: Helst får moderkort och sådant redan vara fäst på chassit; jag är rädd för att jag är klumpig nog att kunna förstöra någonting om jag själv ska ge mig på att börja med självaste moderkortet direkt.. släng in ett OS också.

Av Rickolajten
Skrivet av bourne94:

tror iallafall att han menar så att dom passar med vilket nätagg som helst.
Och så att strömkontakterna också passar=)

Lycka till=)

Kablarna från vad till vad?

Förklara så att en som inte vet någonting förstår.

Tack!