Inlägg

Inlägg som Tanis har skrivit i forumet
Av Tanis

Du behöver sannolikt skaffa dig en router.

Av Tanis
Skrivet av nilhe1:

Jodå! Det finns lan draget men han vill kunna flytta runt laptopen utan att vara begränsad av sladdar! Vet inte själv hur det här med fiber fungerar riktigt, men kan tro att routern behöver stå i närheten av modemet eftersom hela lan-nätet utgår från den och startar i garaget.

Nope, finns inget "modem" att ta hänsyn till. Endast en fiber-konverter. Routern kan stå var som helst (i prinip)

Skrivet av snajk:

Då är det enklare att koppla in en accesspunkt via LAN närmare mitten av huset. Vill han ha större räckvidd så är det bara att koppla in flera.

Skickades från m.sweclockers.com

Exakt. Via fiber-konvertern i garaget in via koppar-nätet till en central punkt i huset där routern/APn placeras.

Av Tanis

Fel på din router troligen. Kolla så den har senaste firmware inlagd samt att den inte är/blir överhettad.

Av Tanis
Skrivet av nilhe1:

Fick en fråga för någon dag sedan av en kollega.
Han har ett nybyggt hus med ca 100m2 i varje plan. Väggarna är betong, men bjälklaget av trä.
Internet levereras via fiber till modem som står i garaget.
Han vill få tag i en trådlös router som ska stå i garaget (sitter ihop med huset via en brandvägg) och som helst ska kunna täcka in hela byggnaden.
Är detta möjligt eller måste man utöka med fler accesspunkter??

Tittade på denna: http://www.inet.se/produkt/5401691/asus-rt-n56u-gigabit-dualb... men är väldigt osäker på om den klarar uppgiften!?
Någon kunnig som har nån uppfattning om detta??

Omöjligt att säga säkert - men det är inte spec troligt att det funkar med en enda AP som inte ens står centralt placerad.

För övrigt - nybyggt hus utan dragit ett LAN? Vilken jättemiss...

Av Tanis
Skrivet av radx:

Tack för tipset. Jag googlade på ditt förslag och hittade en sida som tar upp detta. Dom rekommenderade CuteFTP som har stöd för flertrådiga överförningar. Nu tankas mina filer av 8st threads istället för bara 1st och linan blir maxad! Perfekt.

Tack o Bock!

Om jag nu bara kunde hitta en trevligare klient med stöd för detta också. CuteFTP är inte riktigt my cup of tea men den får duga tills vidare

Kolla in http://www.codeproject.com/KB/IP/MyDownloader.aspx
Kan övervaka clipboard, så när den ser en länk drar den igång.

Av Tanis

Stängt av lokala brandväggen??

Av Tanis

Kolla i manualen är ju ett grundtips. Vad det är för produkt kan ju vara bra att veta...

Av Tanis
Skrivet av mrqaffe:

Poe står som rekommenderat tillbehör, eller fattar jag det helt fel, fråga de som säljer för säkerhets skull.
Du kanske även behöver nån väggkonsol eller liknande om du inte kan snylta på tex tv antennens rör.

PoE-adapter ingår härifrån: http://www.davido.se/shop/product_info.php?cPath=55_63&produc...

Av Tanis
Skrivet av CruS:

Du har klickat i WDS som filter på din sökning.
Jag gjorde precis innan motsvarande sökning utan det filtret och får ex. upp: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=532380

Skulle denna inte fungera för ändamålet isf?

WDS : http://en.wikipedia.org/wiki/Wireless_distribution_system
Större chans att det funkar om burken stödjer WDS. Nu verkar iofs WNS3500L göra det - även om inte Prisjakt visar det. Den borde funka fint o kan även köra DD-WRT/Tomato.

Av Tanis

Så länge du har fri sikt så kan det funka fint. De behöver inget annat än dessa x 2.

Av Tanis
Skrivet av CruS:

Hej!

Men räcker det inte med att hitta en NAS som kan bygga samman LAN/WAN-interface?

En Accesspoint med gigabit-switch alltså behöver man göra något speciellt för att "köra den som brygga mot din AE" eller hur ställer jag in det?

/riktig nätverks-noob

NAS med WLAN inbyggt är mycket ovanligt. O att sedan hitta ngn som bryggar samman LAN+WLAN? Nix, räkna inte med att det går.

Här är exempel på routers/AP som torde funka: http://www.prisjakt.nu/kategori.php?l=s81366525. Vill du vara helt säker så läs mer om dem o kolla hur de funkar som brygga/bridge.

Av Tanis
Skrivet av CruS:

[TELEJACK]--[MODEM]---[AE]

- ingen sladd -

[LAPTOP]

- ingen sladd -

[NAS]---[ATV]

Om ATV hade klarat att brygga samman sina LAN/WLAN-interface hade du inte behövt någonting - men det fixar den tydligen inte: https://discussions.apple.com/thread/2769650?start=0&tstart=0.

Så då är nog vägen frammåt att köpa en router/ap med inbyggd gigabit-switch. Koppla in mot NAS+ATV o kör den som brygga mot din AE.

Av Tanis

Beror ju på hur du kan/vill koppla det. En enkel setup vore ju att hänga en gigabit-switch bakom din Airport Express o koppla NAS + ATV2 mot denna.

Av Tanis
Skrivet av SnowJim:

Har nu sett ut denna enhet Netgear GS108 men så slog det mig att det är ju en 3Com router jag har och den är jag grymt nöjd med. Dock verkar 3Com ha blivit uppköpta av HP? Betyder det att man mycket väl kan köpa en HP apparat och ändå få bra kvalité? Är lite skeptisk till HP annars.

Netgear-switchen är helt OK. Vill du köra HP så är de generellt steget bättre (o troligen dyrare).

3Com-switchar finns som du märkt inte längre - vilket bara är bra, för sämre skit var svår att hitta.

Av Tanis
Skrivet av the_raz:

http://www15.speedyshare.com/file/hzZKm/download/visualroute....

Vet inte riktigt vad resultatet betyder, om 192.168.1.1 står det i alla fall: dsldevice.lan Network: [Local Network] RTT:30/39/28 (avg,max,min)

Det betyder att du har ngt problem lokalt då det tar 30ms att få svar av din router (vilket bör gå på under 1ms).

Av Tanis
Skrivet av the_raz:

Lånar tråden lite snabbt. Har telia 12-30 ADSL och brukar ofta spela cs 1.6 på en community som heter playzeek. Playzeek har sina servrar baserade i Stockholm och det problemet jag upplever är min ping som jag har på deras servrar. Jag pingar alltid minst 35 men oftast ligger jag på 40-45, detta trots jag endast bor ~1200m från telestationen, har vänner som bor ute på vischan och har 2k till närmaste telestation som ligger på 20 ping. Värt att nämna är kanske att jag förut alltid låg på 10-15 ping och att det inte är vår utrustning som strular (vi använder telias modem osv, fick de för bara några månader sedan så de är inte gamla).

Kör en trace o se var latency uppkommer (eller via gui: http://www.visualroute.com/)

Av Tanis
Skrivet av alfons:

provat köra en tracert mot t.ex ping.sunet.se?
Gå till startmenyn, skriv cmd och starta Command, skriv: tracert ping.sunet.se
Då ser du vad du har för ping till varje router som skickar vidare signalen...

Kör även två samtidiga löpande pings (ping x.x.x.x -t). En mot sunet som ovan o en mot din GW/router. Får du packetloss enbart på pingen mot sunet ligger felet hos operatören. Får du packetloss även mot din router har du ett problem lokalt.

Av Tanis
Skrivet av Alizz84:

Hej!
Kan det funka tror ni? Kan man bara skruva loss 3-hål-i-väggen uttaget och kapa kabeln? Finns en Comhem-kopplingspunkt i hallen, precis bredvid fibern nämligen.

Det kan säkert funka med en coax<->ethernet converter - men varför skall du ta loss uttag o kapa kablar?

Det blir säkert både billigare o bättre att ta dit en elektriker som får dra några nya uttag i lägenheten - men om du tvunget vill testa med coax så måste du nog (PÅ EGEN RISK) koppla/skruva ur inkommande linje in i din coax-kopplingspunkt innan du ansluter prylarna.

Av Tanis
Skrivet av The Slayer:

Jag håller på o bli galen på dessa lagg nu. De förstör verkligen mitt spelande totalt! Kanske lika bra o reklamera moderkortet direkt?

Det laggar i ditt spel o det första du skall göra är att reklamera moderkortet?! Knappast. Utan att spela - kör igång 2 kontinuerliga ping - en mot din default GW, den andra mot servern du normalt spelar på. Vad visar de efter att ha kört en timme?

Skrivet av The Slayer:

Det är väldigt lugnt men folk är extremt paranoida när det gäller sånna här saker
Kan bero på att man om man använder Norton får falska intrångsvarningar var 10e minut vilket gör att folk tror att någon försöker hacka dem.
Jag tänker på det så här. Vem skulle tjäna något på att hacka min dator? Det finns inget i den de kan ha nytta av så det finns ingen anledning att lägga ner energi på det.

Tyvärr är det inte paranoia. Det sker mängder av intrångsförsök på en publik IP varje dag. O din tanke om att ingen har ngt att tjäna på att hacka din dator - hur vet hackern det? Förrän efter han tagit sig in.... Med en keylogger så har man snart snott alla dina lösenord o sedan "säljer" man din dator för några kronor till ett botnet. Om din dator sedan nyttjas för ngn form av DDos-attack kan det bli DU som får ta ansvaret.

Av Tanis
Skrivet av matte56:

Klarar den att routa över en Gigabit? Eftersom att man gärna vill ha full rulle i båda riktningar samtidigt

Nej, du får man gå upp till http://routerboard.com/RB800
Througput med FW på i routat läge: 1991.62 Mbps