Inlägg

Inlägg som Welen har skrivit i forumet
Av Welen
Skrivet av rumplantation:

En ny sort som de hade 6 flaskor av hemma. Dock bara i beställningssortimentet i vanliga fall. Bara tagit en liten klunk. Blir mer om nån timme efter maten. tillsammans med kaffe som vanligt.<Uppladdad bildlänk>

https://www.systembolaget.se/produkt/sprit/barracuda-5971601/

Intressant! Testade deras "vanliga barracuda" rom tidigare och var glatt imponerad över hur god den var.!
Just nu finns det lite annat hemma som Diplomatico exclusive reserva men Barracudan är en riktigt god rom den med!
Eftersom du gillar Barracudan, har du testat Dark Spiced? Också en "billig" rom men ack så god om man gillar vanilj!

Av Welen
Skrivet av Roger W:

Jepp, kylan döljer smaken... Har du faktiskt god öl så kan du istället plocka fram den ur kylen lite förväg så den hinner gå upp några grader och smakar mer (Systembolagets info brukar tipsa ungefär vilken temp den blir godast att dricka)

Helt rätt! Flertalet av min "finöl" dricker jag inte kylskåpskalla utan får vila ett tag i rumstemp innan man får ut maximal smak! Det är iofs mest Stout och annan mörk öl!

Av Welen

Just nu en Sju Komma Tvåan, Den är i mitt tycke en riktigt god Lager. Jag brukar tycka att jag får ut mycket mer smak ur en starkare öl, det är alltså inte för alkoholens skull jag dricker "stark" öl.

Annars brukar det gå ner en Karjala eller Karhu som är favoriterna men nu har jag inte åkt båt på länge så lite dåligt med finsk öl hemma! Har några Karjala 4,5% som jag köpte fel.. Dom smakar vatten jämfört med 5,2% Karjalan tyvärr..

Av Welen

Fullproppad ITX lever än!

2017 byggde jag denna dator då jag lessnade på att ha stora datorer som tog plats!

Valet blev ganska simpelt men utförandet värre.. haha.

Jag valde Raijinteks Metis chassi dels för storleken men även för prislappen, sedan så har jag ju haft kontakt med beQuiet en hel del och älskar deras produkter och dom ville gärna se vad jag hade i tankarna.

Eftersom jag ville ha så bra kylning som möjligt så fick det bli deras största Dark Rock Pro kylare och ett fullstort ATX nätagg, vilket jag sen skulle få ångra när det kom till GPU.

Eftersom jag hade fullstort nätagg så var det tajt med grafikkortet och på den tiden fanns det inte mycket annat än ett 1060 av minimodell som gick i men det var knappt det med då kylaren hängde ut över psun, men det gick efter lite maserande av psu fästet..

Så nu snart 6 år senare lever denna dator ännu och jag klarar mig faktiskt fortfarande, även om man skulle vilja ha ett lite värre grafikkort. SSD och Ram är dock uppgraderat till NVME och 32gb.

Besök galleriet här

Av Welen
Skrivet av xSean145:

Jag måste ha en ordentlig fotpall under bordet annars får jag alla möjliga sorters problem efter bara någon timme. Vanliga fotstöd är för låga och har aldrig sett vitsen med dom.
Har en Ikea POÄNG intryckt under skrivbordet som jag kan vila fötterna på hur jag vill. Otroligt skönt!

https://www.ikea.com/se/sv/p/poaeng-fotpall-svartbrun-knisa-s...

Hmm, Men är inte den där jätte hög att ha som fotpall? Och lite trångt under bordet?

Skrivet av chksix:

Får samma problem. Jag sitter vid fast skrivbord och en "pinnstol" av trä. (hemma) Tror det inte bara beror på att vinkeln av knät är statisk utan också att det är obelastat samtidigt. Vid värk hjälper det att stretcha genom att sitta på huk så djupt som möjligt och att göra "pistols". Orkar dock inte lyfta mig själv på ett ben ännu från så djupt läge.

Så inte bara jag! Skönt, men oskönt i samma veva 🤣

Skrivet av mrqaffe:

Sitthöjden ska du ställa in efter din benlängd och högsta läget är högt om du inte har jättelånga ben, du ska ha 90 grader i knäna när du har fötterna plant på golvet för att inte belasta benen så "hänger benen" har du sitsen alldeles för högt och det kan ge besvär. Blir bordskivan hör hög när du sitter i rätt höjd får du sänka bordet eller använda nått fotstöd så att proportionerna blir rätt.
Har du besvär kan du också behöva ta en paus och resa på dig och röra lite på dig i stället för att sitta så länge och du kanske ska använda stödstrumpor.

Problemet i mitt fall här att skrivbordet är ganska högt i lägsta läget, därav stolen är på högsta läget för att det ska funka med överkroppen. Tycker det är ganska konstigt ändå för jag är ändå inte kort (180cm). Verkar som det är fotstöd som gäller.

Skrivet av StuntmanMike:

Det är inte så simpelt att du har skor på kontoret men inte hemma?

Faktiskt inte, 90% av tiden var det skofritt där och det vart måånga timmar sittandes då jag gjorde allt jobb via datorn i princip, men iofs kanske jag rörde mig mer där.

Av Welen

Stolproblem? Värk efter spelsession

Halloj clockers!
Jag har under senaste halvåret börja få sån värk i knäna efter längre spelsessioner på 3tim+.. Började när jag flyttade hem hela setupen från kontoret, sitter vid ett ikea Höj och sänkbart bord med en plain bänkskiva och en Kinnarps kontorsstol som är justerbar mer än man kan behöva.

Efter jag suttit där i några timmar kan jag knappt stödja på ena benet och börjar fundera på vad som är fel, på kontoret hade jag aldrig detta problemet, med samma setup.

Stolen i högsta läget för att få bekvämt för armarna och bordet i lägsta läget. Kan jag behöva ha fotstöd? Någon annan som haft detta problemet?

Av Welen

Kör Mini-ITX, Lessnade på stora datorer när jag hade mitt Define XL med custom vatten loop. Så fick bli ITX och klämma in fullstort nätagg, monsterkylare och värsta grafikkortet som gick då (1060 6gb SC) i ett Raijintek metis. Trångt o jäkligt men fungerar ännu, uppgraderat Ram och SSD sen bygget och den flyter på än idag. Dock vill jag byta gpu men då äre chassibyte som gäller.

Av Welen

Tog lite tid men jaja

Av Welen
Skrivet av m0rk:

Låter lovande.. Mitt 1060 börjar verkligen känns riktigt segt nu. Kan vi hoppas på ordentlig tillgänglighet förre nästa jul?

Samma här! Kör ett Raijintek Metic chassi med fullsize kylare och PSU så måste ha superdupermini GPU 😂 vore dock roligare med ett 3070 mini!

Av Welen
Av Welen
Skrivet av Welen:

Just jag! Vi har ju inte bara Passaten heller, har en Golf 4a står som väntar på motorrenovering (Kamremsras och ventilsallad) och denna skönhet som väntar på lite fix från försäkringsbolag/verkstad = Cheva Bel air 66a https://i.postimg.cc/PfgnndvQ/15895354-10154851724352433-2986692674198014661-n.jpg

Passaten gick åt helvete fläkten släppte och remmarna gick och trassla in sig i kamremmen vilket slutade i att jag köpte tillbaka min gamla E91a igen! Förhoppningsvis så kommer det gå bättre med denna
Aldrig mera VW, inom min närhet har 4st VWs rasat senaste året, 2st med kamrem och 2st med turboras vilket lett till motorras..

Var dock inte riktigt familjeanpassad men denna får duga, sitter BC coils på och 19" ska införskaffas till nästa sommar!

https://i.postimg.cc/zD0ps5Z7/35164885-10156629836462932-1231158...

Av Welen

Telenor 8GBINFO 219 :- /mån.
Delbetalning telefon 340 :- /mån.
Månadskostnad 559 :- /mån.
Minsta totalkostnad 24 mån.8 411

Nu är det uppdaterat och dom lagt en 50kr rabatt på abonnemanget istället.

Av Welen
Skrivet av RoleX:

Det låter alldeles för konstigt att man skulle ta bort rabatten för att man säger upp abonnemanget. Vart står detta någonstans att man inte skulle få rabatten?

Om det nu är så är inte sett en dold bindningstid?

Står och står? Jag har pratat med Kundtjänsten som säger att om man avslutar abonnemanget så får man en slutfaktura på telefonen. Och därmed blir av med rabatten, alltså 80kr+170kr*24mån

Av Welen

Precis Diskuterat med Telenor som säger detta =
"Det stämmer att vi inte har någon bindningstid på våra abonnemang, utan endast en månads uppsägningstid. Däremot delbetalar du telefonen i 24 månader, om du väljer att avsluta abonnemanget innan telefonen är slutbetald kommer en slutfaktura för kvarstående månader på delbetalning och då kommer inte rabatten att inkluderas. "

Då chansar jag inte

Update.
Man kan inte behålla delbetalningen på telefonen om man säger upp abonnemanget. Och säger man upp abonnemanget får man slutfaktura på telefonen utan rabatt. Det är elgiganten som ger ut fel info

Av Welen

Just jag! Vi har ju inte bara Passaten heller, har en Golf 4a står som väntar på motorrenovering (Kamremsras och ventilsallad) och denna skönhet som väntar på lite fix från försäkringsbolag/verkstad = Cheva Bel air 66a

https://i.postimg.cc/PfgnndvQ/15895354-10154851724352433-2986692...

Av Welen
Skrivet av TaunyTiger:

@Welen: Ja så är de ju ibland när de tillkommer fler familjemedlemmar, och grattis!
Min sambo kör en äldre passat. Den är grymt rymlig, vår syskonvagn går enkelt in. Drog en liten polering på bilen i somras.
Bilen va stenhård i lacken, trotts extra heavy cut trissa ihop med heavy cut polermedel, så fick jag inte bort alla repor. Hade behövt en ulltrissa antagligen. Men skillnaden blev ju jäkligt bra ändå.

https://www.youtube.com/watch?v=uFJ_dxATIGc

Syskonvagnen går in i min bil också som turväl är. Men jag ville inte snåla allt förmycket på hästarna. Denna bilen har 250hk original. Men jag har lite delar liggandes, och avsaknar avgassystem och programvara för 300hk+. Denna har jag också polerat såklart, även om denna såg bättre ut i lacken jämnfört med passaten från början. Och denna bilen va mjukare i lacken. Medium trissa och medel så avverkade man reporna som fanns enkelt.

Nypolerad:
https://www1.garaget.org/archive/174/173297/400660/400660-3941957.jpg
https://www1.garaget.org/archive/174/173297/400660/400660-3941959.jpg

Jäklar vad fint! Och tackar

Min plan är att lacka om passaten helt då bakdelen är sprayburksmålad av tidigare ägare. Bra gjort men vill hellre ha en grym lack på hela bilen!

Jobbar ändå som köks/möbel-lackerare så att rulla in bilen i boxen är inga konstigheter, man ska bara finna tiden till det (45 dagar kvar tills ungen kommer och är just nu i skedet att starta enskild firma) haha!

Av Welen

https://i.postimg.cc/VvWH1mcr/IMG-20191221-110614.jpg

Här är nya pärlan, Sålt allt som har med BMW att göra och gått över till VW.
Behövde byta ut E36an till en mer familjevänlig bil då tillökning är på väg.

Dock är den inte original, Chippad och uppställt ladd så gissar på 180hk (1,5 bar ladd som peakar 1,7). Lite väl mycket ladd och det har den lilla org turbon börjat lessna på.
Planen i sommar är att byta ut turbon och kanske ladda närmre 1 bar med K04-15 och slänga på coilsen bak och på med några roliga fälgar.

Av Welen
Av Welen
Skrivet av Foxmaner:

Stolen och Joysticken är borta, ratten är kvar!

Du ska inte västerut något framöver? Mot södertälje/eskilstuna hållet?

Av Welen

Fastän den är inställd på att visa RGB ljuset med batterikapaciteten så funkar det ändå inte.
Samma med dockan då den har sina 4 bars som ska visa batteriet vilket inte heller funkar. Rätt var det är så sitter man där utan batteri i musen.

Riktigt besviken på en såpass dyr mus.