Inlägg

Inlägg som superpwnguin har skrivit i forumet
Av superpwnguin
Skrivet av Fedge:

Helt ok! Har testkört så allt fungerar och packat ned så redo att skickas.

Topp. hörs imorgon!

Av superpwnguin
Skrivet av Fedge:

Kan ev skicka det direkt i originalkartongen om det är ok för dig? Kan se lite fult ut när du drar av tejpen o så, men kanske ok?

Ja, det låter bra tycker jag. Är mycket intresserad. Jag såg att du hade skickat PM, är det okej om jag återupptar detta imorgon och gör swish och sådär? Miami Grand Prix börjar om typ en halvtimme!

Av superpwnguin

Om du ångrar dig på "ej frakt" bjuder jag 1500:- med enkelhet, men jag förstår att du föredrar upphämtning såklart.
Mvh

Av superpwnguin
Skrivet av Teval:

Värdet är noll även om en öppen global marknad satt värdet till över 1 biljon $? För argumentationens skulle så kan vi säga att prisspekulation är det enda bitcoin används för, och kommer att användas för, vem säger att det i sig inte kan ha ett värde om någon är villig att betala för det?

Det här är det enda vettiga, välformulerade och rimliga svaret jag fått av någon "Crypto bro" (Sorry! ) i alla diskussioner jag deltagit i.
Det är både en komplimang till dig för att du kan se utanför boxen, och en tragisk kommentar om alla andra som bara vill hypa och i mina ögon lura folk att betala för crypto.

Nu ska jag beställa pizza för SEK, och trots snöstormen.
Lycka till i dina spekulationer, hoppas du blir miljonär

Av superpwnguin
Skrivet av Teval:

Helt rätt, på vilket sätt är Bitcoin exkluderande och på vilket sätt har man bara hittat på ett värde? Har personligen aldrig sett ett mer inkluderande och rättvist system. Det krävs inget godkännande för att gå med och använda det, de som lagt mest tid och energi samt riskerat mest har blivit belönade. Det finns också gott om tid att distribuera tillgången eftersom endast nån promille av världens värde ligger i tillgången.

Om bitcoins värde vore så binärt som du beskriver det så hade nog inte många värderat tillgången så högt, så jag förstår din skepsis. För mig så är bitcoin enormt värdefullt även om det inte blir en global valuta som ersätter allt värde som idag finns i alla världens fiatvalutor.

Vet inte om du levt under en sten senaste 10 åren, men det var rätt längesedan som Bitcoin blev värt något i VERKLIGHETEN.

Nja, jag vet inte om jag sa att Bitcoin är exkluderande, men jag menar att det är en resurs som är så dyr i dagsläget att väldigt få kan vara med och äga. Insteget är högt, så "exklusionen" blir på sätt och vis naturlig.
Och att man hittat på ett värde, jo det har man ju. Man har kommit överens om ett pris där både köpare och säljare är överens och det ger värdet. (som med andra varor och tjänster)
Men det värdet är ju ändock i praktiken noll, Bitcoin är ju inte användbart annat än till spekulation i dagsläget. Det går inte (lätt och smidigt) att handla för den som den är, och att växla den till användbara pengar, dvs riktiga valutor som accepteras i handel världen över, dollar, kronor, pund, yen, rubel you name it är fortfarande komplicerat och dyrt.

De enda som vill fortsätta höja värdet är de som redan äger den här påhittade grejen. För 99,9% av jordens befolkning är värdet fortsatt noll, även om pyramidspelet fortgår för de få som vill vara med.
En Bitcoin är lika värdelös för mig som en målning av Rembrandt är för en bonde i Mozambique. Den går ju inte att använda.

Och att lägga "tid och energi", ja well.. Om du hävdar att köpa en grej och vänta är energikrävande så.

Av superpwnguin

Jag köpte Borderlands 2 på release för fullpris och har kompletterat med season pack och all DLC som släppts.
Totalt säkerligen över 2000:-, men jag har också haft roligt i 500h i det spelet. Det hade kunnat kosta det dubbla och det hade ändå varit värt det.

Så köpte jag lyxversionen av Battlefield Hardline för.. ja vad var det... 1400:-?, och det har jag spelat 4h.
Det handlar ju till syvende och sist om hur mycket underhållning man får för slanten.

Overwatch 2 startar jag dagligen och mosar några timmar, och där köpte jag ettan för under 500:- tror jag. Sen är det uppdaterat till OW2 och jag fortsätter spela varje dag. 500 spänn för 1300 timmar underhållning är svårslaget.

Av superpwnguin

Quake 2 och Quake 3 fungerar fint på många spelare, Red Alert 2 är roligt även om det är rätt obalanserat, Starcraft 2 är skoj.
Ni har väl säkerligen internet på LAN:et och då kan ju Battlefieldspelen vara roliga om man hamnar i samma lag, eller ännu roligare om man är mot varandra kanske?

Av superpwnguin
Skrivet av Sinery:

Det är varken lätt eller säkert, utan lättare och säkrare att permanent få dagens miljonärstatus än någonting annat.

Absolut, likt alla andra tillgångar.
Och jag menar värde, inte värdering.

Källa på att det är lättare och säkrare? Kan du ge en enda anledning som inte är känslobaserad så slår jag till.
Förutom önsketänkande finns ingen substans i något av dina påståenden.

Och missförstå mig inte här, jag vill också bli miljonär och sluta jobba.
Tänk om det räckte att göra en investering som fyrtioåring och sen aldrig mer slita.
Men det finns tyvärr inget enkelt sätt.

Av superpwnguin
Skrivet av Sinery:

Ska den vara jämställd eller rättvis? Kan ej vara båda, bara mer så än alla andra system.
"Jämställda" ekonomier är värdelösa och sådana försök är varför många flokas till BTC.

Du har inte råd att köpa 1/21 000 000 andel av all världens valuta heller och om du lyckades skulle du genast tappa andelar.
Vi kan alla få ihop 1 BTC dom kommande åren om vi verkligen vill (med lite tur) och permanent få dagens miljonärstatus, finns inget lättare och säkrare sätt att lyckas med det än med crypto.

Det du skriver ovan om att det skulle vara lätt och säkert är med stor säkerhet felaktigt.
Det är också väldigt lätt att se på "vilken sida" av coinfrågan man står när man får ett så spekulativt och dåligt svar.
Din gissning - för det är exakt vad det är - om att bitcoin skall fortsätta öka i värde är kanske rätt, eller så är den helt fel. Det går inte att veta.

Skrivet av dlq84:

Du verkar också vara helt ointresserad av att lära dig de med grundläggande om bitcoin. De går att dela ner till 0,00000001 Bitcoin, en s.k "Satoshi" (och ytterligare några decimaler i Lightning-nätverket). Och en sådan borde du iaf ha råd med. Och hade du varit intresserad av Bitcoin 2009 hade du kunnat haft hundratals, om inte tusentals. Man kan inte komma i efterhand när man har ignorerat det i 15 år och gråta om det. Folk har pratat om att "tåget har gått" i sedan det nådde $1 styck... Vad får dig att tro att det aldrig kommer vara värt mer än det är idag?

Dessutom är inte Bitcoin någon slags kommunistisk utopi-valuta, och även om man skulle dela ut den helt jämnt över jordens befolkning skulle den över tid ackumuleras av de som vet hur man gör, att det sker är helt naturligt i alla ekonomiskt system, det är mer eller mindre naturlag. I en fri marknad är det den som erbjuder mest värde, i en ofri marknad är det den med mest våldskapital.

"Och i förlängningen måste alla släppas in på marknaden för att "valutan" ska få någon relevans och förtroende, och det är det som krävs för att man ska vilja använda den."

Ingen hindrar någon från att skaffa Bitcoin, så "släppa in" är ett konstigt ord här, tror du att Bitcoin styrs av en central makt eller nåt?

Nej, jag tror inte att det finns någon central makt bakom.
Det måste dock finnas spelregler som gäller alla, man kan inte ha ett system där någon promille av befolkningen har en valuta, som man sedan bara... hittar på ett värde på och förväntar sig att alla utanför systemet ska acceptera. Då kommer inte den stora befolkningen ge den valutan någon legitimitet. Det finns till exempel säkert de som har massa tyska mark kvar som souvenir, men de är i praktiken värdelösa annat än som ett minne.

Det finns ett enkelt logiskt test av hur diskussionen kring bitcoin går, eller borde gå.
OM någon verkligen trodde att bitcoin skulle bli framtidens valuta, då vill man väl ha så många som möjligt, eller hur? För att vara så rik som möjligt när genombrottet kommer och bitcoin får legitimitet världen över.
Dvs det finns en inneboende önskan och forcering mot att valutan bara ska öka i värde.
Men ändå pratar alla om att "passa på att köpa nu, för snart är det ännu dyrare eller värt ännu mer."

Den som verkligen trodde på att bitcoin eller annan crypto skulle bli värt något i VERKLIGHETEN, borde därmed vilja ha så lågt värde som möjligt för att ha råd att köpa på sig fler. Så att såna här trådar dyker upp, och botnätsannonser med uselt dolt hypebudskap florerar på alla internets avkrokar är i sig bevis för att det är ett pyramidspel och tulpanhysteri.

Om man satt på världens största hemlis, säg en aktieaffär med ett företag som har ett stort patent inom AI på G som exempel, då skulle man väl inte hypa kursen innan genombrottet kom? Då skulle man i tysthet köpa på sig mer och sitta lugnt i båten tills affären var ett faktum och casha ut då.

Av superpwnguin

Jag är helt ointresserad av om bitcoin som teknik är bra eller dåligt, eller vad "värdet" är.
Men det folk borde förstå är... det kan aldrig bli en världsvaluta, eftersom den redan ägs av ett sådant fåtal.
Hur tror (eller tycker) ni som vill använda en digital valuta att den någonsin skall bli jämställd och rättvis?

Ska det bli stort måste alla bitcoin liksom samlas in, destrueras och sedan delas ut. För om åtta miljarder människor ska dela på, handla med och använda de bitcoin som redan finns ute - ja då räcker inte några 632.000/bitcoin eller vad det nu står i idag, då skulle värdet (antagligen) behöva bli flera biljoner gånger vad värdet är idag, och vad finns det för vinst för oss "teknikvägrare" att köpa in oss i en valuta där tåget redan har gått?

Jag har inte råd med en enda bitcoin, och det finns folk som sitter på tusentals. Och då är jag ändå en välavlönad västerlänning som i teorin skulle kunna spara ihop till en coin. Det finns folk i fattiga delar av världen som aldrig kommer spara ihop till 500 kronor. Och i förlängningen måste alla släppas in på marknaden för att "valutan" ska få någon relevans och förtroende, och det är det som krävs för att man ska vilja använda den.

Av superpwnguin
Skrivet av mrqaffe:

Är det en limträ skiva går det att slipa ytan och sedan behandla den så får du ett frächt och hållbart bord.

Japp. Du har rätt.
Men jag orkar inte
Du får hålla ögonen öppna i marknaden om nån månad, för då åker det här bordet/skivan all världens väg.

Jag såg nåt höj- och sänkbart skrivbord med stålskiva för noll och ingenting online häromdagen. Det blir det i framtiden

Av superpwnguin
Skrivet av Eric Keys:

Jag är tämligen övertygad om att det finns musmattor med typ aluminium-bas(säkerligan allsköns andra hård material) vilket skulle kunna råda bot på ”problemet”. 😀

Japp, det är något sådant jag skulle behöva. Jag hade inte problemet med min förra, men den blev så trist i ytan (svett, hudavlagringar och annat äckelpäckel...) Men så köpte jag en sån där svinlång som ska ligga under tangentbord och mus. Gött, men den var helt mjuk på undersidan och därmed märker jag varenda nivåskillnad i bordet.. jaja, det får bli en "hardback" nästa gång.

Skrivet av mrqaffe:

Det låter mer som nån faner eller så är det nått mjuk träslag med olämplig ytbehandling eller en dåligt underhållen äldre träskiva, det är i vart fall inte så en välskött träskiva brukar uppträda.

Pööhh, faner! Skulle väl aldrig får för mig något dylikt... det är en 50mm tjock ekskiva (med sådana där stavar, och det är där den slagit sig...).
Däremot stämmer att den är dåligt underhållen, och har tex. aldrig varit oljad eller motsvarande. Och så ligger underarmarna mot bordsskivan innan tangentbordet och musmattan, och där är den missfärgad av olja från huden. Blä, jag skulle behandlat den från början, eller ännu enklare valt en skiva med en hård, tät yta som går att torka av, med typ köksspray.

Av superpwnguin

Hej, ett tips är att kolla på en bordsskiva i något annat material än trä också.

Jag fattar att trä är snyggast och bäst, men för info har jag lite otur med min skiva. Den har blivit ojämn precis där jag håller musen, så rör jag musen fram och tillbaka är det liksom buckligt och ojämnt under musmattan. Trät har slagit sig, torkat ojämnt eller vad det nu är. Så nästa bord jag bygger blir med antingen något laminatlager överst, eller en plåt på ovansidan eller motsvarande.

Av superpwnguin

Användare: @KikkiD
Typ av affär: Sälj
Tillvägagångssätt: Frakt
Produkt: Pit Viper the 1993 Polarized

Positivt:

  • Kom med skäligt bud på direkten.

  • Delade direkt med sig av mobilnummer

  • Snabb kommunikation

  • Betalade med swish på en gång när jag kollat upp vad frakten skulle kosta

  • Trevlig och rolig

Negativt:

  • Inget

Slutbetyg: 5/5

Av superpwnguin

Annonsen är avslutad

Av superpwnguin
Skrivet av KikkiD:

Finns kvar? 400 + frakt?

De finns kvar, och budet är skäligt.
Accept på det.

Vill du skicka sms till 0702-210149 så kan vi komma överens?
Bästa hälsningar,
Rikard

Av superpwnguin
Skrivet av Jonhed:

Så dessa är då Narrow fit och inte Wide fit, antar jag?

https://www.pitviper.com/products/the-1993-polarized?id=12970...

Ja. De kallar den "single wide, narrow fit".

Av superpwnguin

Pit Viper the 1993 Polarized

Hej SweClockers, här kommer veckans konstigaste annons kanske...

Min snälla tjej köpte dessa stencoola solglasögon till mig när jag fyllde år i höstas.
Hon glömde däremot att jag lider av elefantkranium - så de är lite för små för mitt gigantiska huvud.

Nypris 1058:- (plus moms och tullavgift), aldrig burna annat än provade en enda gång.
Länk till Pit Vipers hemsida
Det följer med lite grejer i kartongen, tex. putsduk, något klistermärke och såna böjda sportskalmar som gör att glasögonen sitter runt öronen. (De här är ju äkta och så vidare, man kan kanske köpa piratkopior för nån hundring mindre men det är fusk.)

Jag har marknadsreferenser i tråden.
Kan skickas eller hämtas.

Bästa hälsningar
Rikard

Läs hela annonsen här

Av superpwnguin

Jippiii! Jag har längtat ända sedan jag blev klar med första spelet. Nu hoppas jag på långsammare strider med mer taktik och mindre dodge - dodge - dricka healing - dodge dodge.

Av superpwnguin

Har plöjt igenom Avatar: Tales of Pandora (cirka 55h) och nu Titanfall 2 (cirka 6h för kampanjen) sista veckorna.
Ska fortsätta med Cyberpunk 2077 nu tänkte jag.