Inlägg

Inlägg som Jaycobicious har skrivit i forumet
Av Jaycobicious
Skrivet av ryggbiff:

Grattis! Var det krångligt att få in grafikkortet? Är det några problem med att komma åt kontakterna på IO-panelen? Lägg gärna upp lite bilder på GPU-sidan!

Kablarna går ju tyvärr inte hela vägen in men de funkar fint ändå!

Det blir ganska tight med GPUn som man kan se här nedan:

https://i.imgur.com/rtt1Q8v.jpg

Av Jaycobicious

Uppdaterade mitt bygge häromdagen och är så jäkla nöjd. Fick in ett EVGA 3080 XC3 Ultra (utan backplate) och en 5600x i en Ghost Mk2. Gick varmt som fan i början men efter att ha justerat undervolt på både GPU och CPU maxar jag nu 70 grader på 3080 och 65 grader på CPUn i Cyberpunk med i stort sett allt på Ultra. Lyckades få ner 5600x till 1,075V på 4.1Ghz och 3080 till 775mV på 1746MHz. Går helt sjukt svalt och tyst nu, detta är även utan tophats eller chassifläktar. Helt galet nöjd

Av Jaycobicious

@Nima2001: Har också problem med det, fick svaret att det borde kopplas vit-grå från vänster till höger så bör det funka.

Av Jaycobicious

@H_A_N_72: Det är inte den rekommenderade positionen från Noctua, visst, men det skiljer kanske 1-2 grader i ren kyleffekt, gör inget att montera den i "fel" position.

Av Jaycobicious

@Nima2001: Jag skulle snarare säga att Ghosten tillåter 43-44mm när jag mäter själv, för att vara på den säkra sidan, men det borde fortfarande passa

Av Jaycobicious

@Jonas79: Skickades i måndags vad jag kunde se, fick iallafall mitt tracking ID då

Av Jaycobicious
Av Jaycobicious

Kör också deBuyer, svinnöjd! Men vissa rätter bör man undvika så beläggningen inte försvinner, exempelvis tomaträtter, så gillar att kombinera med en teflon-panna också.

Av Jaycobicious

@Emyxia: Fick hem mitt Corsair SF600 v2 idag, har inte hunnit testa det än men man känner direkt att kvaliteten är riktigt hög.

https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Power-Suppl...

Kan vara värt att överväga detta, semi-passiv fläkt upp till 240W, med sleevade kablar och 80+ Platinum certifiering.

Av Jaycobicious

Fick hem mitt Sf600 v2 idag, verkligen ett litet nätagg och allting bara skriker kvalitet. De sleevade kablarna känns sköna men är mycket smalare än custom kablar. Känns inte stela och är riktigt snygga. Fläkten ska gå igång vid 240W för SF600, och 180W för SF450.

Av Jaycobicious

Tog bara två dagar, har nu fått hem mitt SF600 v2. Kan bara säga att allting i kartongen bara skriker kvalitet, och de individuellt sleevade kablarna är riktigt fina. Enligt manualen börjar fläktarna snurra vid 240W på SF600, och 180W för SF450.

Av Jaycobicious
Skrivet av Shinzou:

"Available in 1 week" står det vid beställ-knappen tyvärr.

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Reiker:

Tänker också uppgradera till ett Corsair SF600 V.2 platinum om det behövs när jag ska uppgradera mitt grafikkort framöver(7nm GPU nästa år), har ett GTX 1060 6Gb som rullar på ett Corsair SF450(som jag är väldigt nöjd med). Till min stora glädje såg jag att de nya nätaggen kommer med Corsair Individually Sleeved SFX Pro Kit PSU Cable, bara de kablarna kostar 459kr exl. frakt på Webhallen. Det är ju riktigt sweet för er som ska bygga i Ghost S1 chassit och gör det ju till ett ännu mer prisvärt nätagg!

Fick precis mail om att mitt SF600 V2 skickats, på väg till Sverige med DHL. Snabbt gick det, beställde igår 😮

Av Jaycobicious
Av Jaycobicious

SF600 Platinum verkar finnas tillgänglig för beställning på Corsairs hemsida fr.o.m idag!

https://www.corsair.com/eu/en/Categories/Products/Power-Supply-Units/Power-Supply-Units-Advanced/SF-Series/p/CP-9020182-EU

Lade en beställning, får se om något dyker upp i brevlådan nästa vecka

Av Jaycobicious

@JesperOlsson: Dom planerar att påbörja nästa batch imorgon måndag (15/10), så orkar du vänta nån månad på leverans så går det att beställa direkt från Louqe

Av Jaycobicious

Svårt att svara på vad som är "bättre", vad jag läst och själv upplevt är kylpasta ca 1-2 grader bättre än grafit-ark, men desto jobbigare att applicera/ta bort och blir sämre med tiden. Fördelar med grafit-ark är att det är extremt lättapplicerat och man behöver aldrig tänka på det igen då det inte blir sämre med tiden. Köpte själv ett 100x200mm ark från Panasonic (som är exakt samma som IC produkten) och jag fick ca 2 grader lägre än min dåvarande kylpasta, och kommer räcka resten av mitt liv för alla typer av byggen. I min mening var det helt klart värt att byta från kylpasta.

Av Jaycobicious

När föväntas Zen 2 släppas?

Av Jaycobicious

Nu säger Inet 31a oktober... Verkar ha strulat nåt galet i tillverkningen hos OEM. Kunde aldrig ana att jag skulle få tag i Ghosten innan jag fick tag i ett vettigt nätagg...

Av Jaycobicious

Jag beställde själv Panasonics motsvarighet (skulle gissa på att de är OEM till Innovation Coolings ark) och har väl förbättrat mina idle och load temps med ca 1-2 grader vilket jag är nöjd med Specifika artikelnumret är EYG-S0912ZLGD från Arrow.com.

Av Jaycobicious

Återkom gärna hur det fungerar! Är själv ute och reser, ofta utanför Europa, och orkar inte hålla på att köpa nya simkort varje gång.