Inlägg

Inlägg som muchmore har skrivit i forumet
Av muchmore
Skrivet av godspeed:

Citeraknappen, bra verktyg.

Grina på, och det är just vad jag tyckte att du gjorde och på fel ställe, du har rätt till din åsikt lika mycket som jag har rätt till min.

Det var för att visa dig att det är lättare om du kontaktar discshop, då vi inte kan veta, med andra ord ett typiskt "disktrasa i ansiktet, läs, sök och fråga rätt instans" då vi bara är forum och inte discshop

Plus, då du nyttjat early access koden så kommer du antagligen inte få göra det kan jag tänka mig, och det är måndag imorgon och ditt spel kommer säkerligen finnas då ska du se
Fråga discshop, inte oss, läs deras villkor, ring, maila dem, men det är söndag, vad ska du/vi kunna göra annat än att spekulera i hur ditt företag du gör du köpt din produkt från annat än att det kanske går bra, eller inte, svar får du inte ändå idag då de har stängt, eller hur?

Klart jag förstår att det är lättare att kontakta Discshop. Men om du tar och läser mitt första inlägg så bad jag inte er att spekulera. Jag skrev "Någon som vet eller har erfarenhet av detta?"

Simpelt. Kunde jag returnera eller inte?

Men jag har fått de svaren jag behövde + lite annat onödigt så jag tackar för mig

Av muchmore
Skrivet av NordhNet:

Jag tror att det blir svårt att häva köpet men kanske någon sorts kompensation? En förhandsbokning gör man ju just för att ha det på releasedagen. Har råkat ut för samma sak en gång (dock ej cdon) och fick ett 30 dagars gamecard. Helt ok för mig.

Ring och hör imorgon

Tack för svar. Ja precis så resonerar jag med. Spelet förbokade jag just för att få det på releasedagen, och tycker att det är surt när man inte fått det.
Då det inte verkar som att det går att häva köpet eftersom att jag nyttjat min early access kod redan så slår jag en pling till dem imorgon.

Av muchmore
Skrivet av Läkarn:

Dina 30 dagar kommer ju inte börja räknas fören du aktiverar spelet, vilket du inte gjort eftersom du inte fått det(?).
Så ta ett chillpill.

Okej, tack. Förstod det som att det börjar gälla så fort early access slutat.

Jag hade tänkt spela idag, då jag har tid över, så därför undrade jag om man kunde returnera spelet när det kommer. För då hade jag kunna knalla ner till Gamestop och köpt det redan idag.

Av muchmore

4 real? Du sitter här och diktar ihop ett långt nedvärderande inlägg för att du inte har något svar på min fråga? Om jag vill gnälla eller lipa över detta så ska jag få kura ihop mig i soffan och storlipa med en glassbytta i famnen. What's it to you?

Jag frågade bara om man har RÄTT till att returnera det när det kommer. Det var allt. Svara inte om du inte har något produktivt att säga istället för att sitta på ett forum och spela viktig.

Av muchmore

Förbokat spel ej levererat i tid

Hej.

Jag beställde Elder Scrolls Online från Discshop för några veckor sedan. Releasedagen var i fredags, och spelet har ännu inte anlänt till mig.
När man förbeställde fick man en kod som gav en early access. Men när early access har gått ut idag, så måste jag fylla i koden jag ska få i mitt spel för att kunna fortsätta spela.

När man bokade spelet online så fick man även 30 dagar gratis att spela, men jag förlorar två dagar nu i och med att de var för långsamma med att skicka iväg spelet. Så det jag undrar är väl egentligen om man kan returnera spelet när det anländer, även fast jag fått en förbokningskod som jag har använt utav Discshop? Någon som vet eller har erfarenhet av detta?

Anledningen till att jag undrar är att jag i så fall sticker ner till Gamestop och köper spelet redan idag, och skickar tillbaka spelet till sniglarna på Discshop.

Av muchmore

Engelskt operativsystem??

Hej!
Jag har använt acer recovery för att återställa min dator till fabriksinställningar. Enda alternativen jag hade när datorn startade efter det var att välja inställningar för tidszon, tangentbord och min region. Då upptäckte jag att hela operativsystemet var på engelska. Innan var det på svenska, och datorn är ny så det är en äkta svensk Windows 7 home premium. Som många säkert vet så finns det bara alternativ att installera språkpaket på professional och ultimate. Vad sjutton gör jag nu? Och varför blev det såhär? Hur kan operativsystemet bara byta språk till engelska på en ny, svenskköpt dator? Finns ingen lista i Windows update eller på kontrollpanelen att ändra språket till svenska igen, inte heller funkar det att göra om acer recovery. När det är dags att välja svenska på de alternativen jag kan, så står allt redan på engelska, och US/ Canada är förvalt. Det står SV nere i högra hörnet, och US går även det att välja.

och nej, jag gjorde ingen säkerhetskopia då jag faktiskt antog att datorn skulle fortsätta vara på Svenska i detta läget..

Av muchmore
Skrivet av exodeus:

jag skulle sätta mina tre pence på att HDCP inte fungerar för bluray och att mkv filerna du har inte är särskilt bra kvalitet. kan även vara en felinställning av upplösningen precis som shrudder sa.

Det som du sa med mkv. filerna och bluray:n stämmer nog. Big buck bunny gav mycket bättre bild! Tack så mycket för all hjälp! Vet hur jag ska göra nu, och är lättad över att det inte är min dumburk som skapar problemet.

Skrivet av anon172162:

Speglar du bilden till tv:n eller kör du den som utökat skrivbord? Speglar du skärmen till tv:n får du nämligen samma upplösning på tv:n som på skärmen. I ditt fall 1366x768. Använder du istället tv:n som utökat skrivbord kan du välja 2 olika upplösningar och därmed köra tv:n i sin native upplösning 1920x1080. Kanske därför bilden blir sämre?

Jag kör som utökat skrivbord. Har egentligen inte tänkt på detta eftersom att det blir så automatiskt. Kopplade bara in datorn i tv:n via hdmi och sen var det bara att köra. Så det blir alltså bättre bild om man speglar den, men man får då mindre bild?

Edit: Kan jag få högre upplösning på min dator än 1366 x 768? Har ju en lista med valmöjligheter och 1366 x 768 är det högsta och det är den upplösningen jag har inställt. Jag läste runt lite och jag kommer aldrig kunna spela upp full HD kvalité via min dator så länge upplösningen bara går upp till 768. Någon skrev att man skulle koppla in en extern skärm till datorn som klarar av 1080 men är det inte det jag gör när jag kopplar in den till tv:n?

Och en annan fråga: Om jag har en HD film på 1080, och spelar upp den, sänks den automatiskt till 720 då?

Jag är lite ny på sånt här så är kanske lite dumma frågor.

Av muchmore
Skrivet av exodeus:

testa att ladda ner den mest högupplösta big buck bunny (1080p) och se hur den ser ut. dum fråga, när du använder den externa blurayn, spelar du upp bluray eller dvd då? anledningen med big buck bunny är att det kan vara krångel med HDCP kedjan.

edit: ansluter du bluray spelaren via USB eller motsv så kan det vara så att HDCP kedjan är bruten och du kan inte spela upp HD. alla länkar måste stöda HDCP för att kunna spela upp HD. det betyder grafikkortet, skärmen, blurayspelaren och mjukvaran.

upplösningen görs i datorn via högerklick på skrivbordet, men de borde ställas in automagiskt.

Jag spelar upp bluray skivor men jag ska kolla med big buck bunny ikväll. Tack för tipset! De mkv formaten jag spelar upp är full HD 1080, så de borde väl funka? Om datorn är inställd på 1080. Så det är inte så att min dator inte klarar av högupplösningen då i och med att de överhuvudtaget går att spela upp.

Av muchmore
Skrivet av exodeus:

vad spelar du upp för källa? datorn har inte bluray spelare... Kommer filmen från internet så är den vanligen inte högupplöst.

edit: http://www.bigbuckbunny.org/index.php/download/

Har provat att spela upp mkv. format i VLC media player. Men använder även en extern bluray läsare.

Skrivet av Shrudder:

Har du ställt in så upplösningen på din TV är 1080p då?

Har gått igenom alla grundinställningar i tv:n men finns inget alternativ att välja om det ska vara 720 eller 1080p. Har en LCD 55" full- HD.

Av muchmore

Spela upp HD från datorn

Hej!

Vet inte om jag postat detta i rätt tråd nu men kör på detta.

Jag har en HP G62 med ATI Mobility Radeon och nu har jag köpt en 55" Full HD- tv.
Det jag nu vill göra är att se filmer från datorn på tv:n. Att koppla in datorn med en HDMI kabel till tv:n och titta på film är inga problem, men tycker inte det blir någon vidare HD kvalité. Snarare som en vanlig dvd. Undrar om någon snäll själ kanske kunde kolla mina specifikationer här nedan och se om min dator borde kunna klara detta. Spelas upp utan problem, men kvaliten verkar inte vara det bästa. Använder jag rätt kabel ens? Tack på förhand

Bildskärmsupplösning : 1366 x 768

Standardminne : 4 GB DDR3 (1 x 4096 MB)

Processortyp : Intel® Core™ i3-350M-processor

Processorhastighet : 2,26 GHz

Installerat operativsystem : Äkta Windows® 7 Home Premium 64-bitars

Grafik : ATI Mobility Radeon™ HD 6370-grafik, upp till 2234 MB grafikminne totalt med 512 MB DDR3 dedikerat

Om någon info fattas så finns full specifikation att läsa här: http://www.webhallen.com/hardvara/127913-hp_g62-460so-core_i3-350m-4gb-500gb-15.6_led-hd_6370-dvdrw-win_7_hp