Inlägg

Inlägg som Kenneth har skrivit i forumet
Av Kenneth

ordlig.se nr 68, 4/6

⬜⬜⬜🟨🟨
🟩⬜⬜⬜⬜
🟩🟨🟨🟨⬜
🟩🟩🟩🟩🟩

Brukar aldrig ta den så snabbt

Av Kenneth
Skrivet av JonasT:

https://www.youtube.com/watch?v=lTxlIGeKuR8

Medan ni väntar på PC Building Simulator 2 kan ni roa mer med vår stream när jag, @Kenneth och @emilakered byggde fantastiska datorer i den första upplagan. Kan rekommendera att hoppa till denna timestamp när Kenneth-klubbens anthem spelas.

oh god... inte igen

Av Kenneth
Skrivet av NutCracker:

Jag har testkört med 3DMark "PCI Express feature test" i en Desktop jag har, där då eGPU-boxen med ett 2060S var kopplad med DP till en monitor och dGPU-kortet (Radeon) var kopplat med HDMI till ytterligare en monitor. I HWiNFO64 så framgick det att eGPU arbetade i 2.5GT/s i x4 (alltså i fyra banor), vilket tyder på att kortet jobbar i PCIe 1.1. Detta är väl då något som Microsoft får svara på, varför denna nedväxling sker.

Det är väldigt udda. Vet du om det blir samma i något spel också? Bara för att kolla så det inte blir något knasigt med 3DMark

Av Kenneth

gissade på alla förutom en som @undac spoilade innan.

Av Kenneth
Skrivet av Red Onion:

Låter helt orimligt att ni skulle få sådana prestandaförluster.

År 2015 byggde jag min egna eGPU lösning genom att ghettomodda en thunderboltvagga designad för ljudkort. Då rockade jag ett GTX 980 via thunderbolt v1 på en laptop från 2012

Här är en bild på skönheten:
http://i.imgur.com/pP0jhy5.jpg

Om ni tycker det ser stökigt ut är det ingenting gentemot mjukvaran jag behövde genomlida för att få skiten att rulla. Den koden var inte optimerad. Trots detta i kombination med skamligt låg bandbredd över thunderbolt 1 lyckades jag få ut stabila 80 procent av prestandan gentemot stationär dator.

http://i.imgur.com/gNCnVbL.png

Problemet verkar vara mer på desktop-sidan. När jag provade med en laptop för något år sedan fungerade det mycket bättre. Oklart om det är desktop generellt eller specifikt systemet vi använde (eller fel på mig?)

Av Kenneth

Woo! Haas är äntligen ute på banan. Deras nya livery är helt okej faktiskt

Av Kenneth
Skrivet av Thornblom:

Inget imponerande än så länge. Hamilton verkar ha problem med purposing och låsningar. Han har lyckats sätta en snabb tid som är nästan 2 sekunder långsammare än Leclerc.

Tror många bara testar lite olika konfigurationer idag och se vad som händer, samtidigt som dom försöker lösa porpoising. Dag 2 och speciellt 3 kan ge betydligt bättre varv tider, men Mercedes kan ha lite issues

Av Kenneth
Skrivet av xc:

Den är på banan nu, ser helt klart annorlunda ut.
Kul att se vad det kan göra för toppfarten.

Very nice, kul att äntligen kunna se testerna. Mitt F1TV gick ut (eller kortet gick ut, glömde uppdatera) så måste fixa det direkt när jag kommer till kontoret.

Av Kenneth
Skrivet av first:

Frågor:

Har Thunderbolt-bussen varit upptagen med annat samtidigt som ni spelat? En SSD som är inkopplad där spelen läser från? Något annat? Eller kan det vara interna m2 SSDer som använder samma buss som TB-bussen?

Speltesterna är otroligt dåliga. När jag körde fick jag ett prestandatapp på 15-20% utifrån tester på nätet . Ju högre upplösning desto mindre, ner mot 5% vid 4k.

Kortet måste ha PCI Express 3 x4 hastighet i sin överföring, det bör vara ca 32 gbps som är "riktiga" 40 gbps på TB3. 32/8 bit = 4 gigabyte/s. De här sifforna drar jag från huvudet så det kan vara fel, men som sagt, PCIe 3 x4 banor behövs, och kortet behöver vara ensamt på de banorna ända fram till CPU. Möjligen ensam på kontrollera på CPUn också. Jag vet inte hur mycket bandbredd den har.

Det kanske är något sånt som bråkar. Just BF V kör vi från SATA-enheten så där bör inte M.2-enheten ställa till det men man vet aldrig. Har plockat ner det systemet nu och pysslar med annat så kan tyvärr inte testa snabbt. Får återkomma senare i så fall.

Skrivet av hölmiz:

Vore intressant med ett test av en midrange GPU som då använder mindre bandbredd och se om det blir mindre prestanda förluster då och även testa olika upplösningar. Inte så att ni ska/behöver köra alla tester med en annan gpu och annan upplösning utan ta 3080 pch välj ett speltest som funkade ok i 1440p och testa med 720p och 4k också. Ta sedan ett 3060/6600 och testa i 1440p i samma spel. Kul och veta hur de variablerna påverkar, men behöver nog inte så mycket data utan räcker med en indikation på hur det ligger till.

Skrivet av Lifooz:

Hm, Short-Circuit verkar bekräfta att 3080/ti är lite för starkt.

/Lifooz

Slängde även in ett 2060 Super för att se om det var samma sak där, vilket det blev.

Skrivet av JBE:

Var resizable bar aktiverat i speltesten? kanske det kan påverka negativt genom att äta upp bandbredd?

Ja, det var aktiverat. Provade även att avaktivera det utan någon skillnad.

Av Kenneth

Mercedes har en väldigt annorlunda bil till bahrain som nästan inte har några side pods alls. Får se hur snabb den är då.

Från twitter: https://twitter.com/_drjunkfood/status/1501811389618429953?s=...

Av Kenneth

Trodde verkligen att K-Mag bara var ett långsökt rykte men tror det kan funka faktiskt. Hoppas verkligen Haas har lite mer fart i år och kan vara med för att slåss om poäng

Av Kenneth
Skrivet av Subzero299:

Drive 2 Survive ska man definitivt inte kolla på för fakta. Mest skoj att få mer av en blick bakom kulisserna mm. Jag har nog redan läst om all drama från 2021 säsongen så ska bli lite skoj att se om dom lyckas fabricera någon extra drama.

Håller med, Netflix är väldigt bra på att hitta på drama över något som inte fanns där. Ett tydligt exempel är vid varje crasch och teamet frågar "Mår du bra?" så tar det alltid 5 minuter innan föraren svara, när det egentligen var kanske 2 sekunder

Annars är allt snack bakom kamerorna osv som är sjukt intressant, typ som tjafset mellan Haas och Pappa Mazepin som det verkar vara i den här säsongen.

Av Kenneth

Provade med testsystemet nu
Poäng:6691
Operativsystem: Windows 10
Grafikgränsnitt:Vulkan
Grafikkort: Geforce RTX 3090
Processor: Core i9-10900K

Av Kenneth

Hemma sitter jag med tre skärmar (1st 1440p och 2st 1080p) men kommer skala ner till bara en skärm snart efter flytt.

Av Kenneth
Skrivet av JBerger:

En 32:9 skärm, så 2? Men jag hade allra helst haft 48:9, dvs 3 skärmar i en. Förutom alla jäkla problem man får med att dela skärm i möten osv då. Och att 7680x1440p hade varit ganska så jäkla tungdrivet

Skulle säga att en 32:9-skärm fortfarande räknas som en skärm, även fast den är större. Annars skulle en 4:3-skärm räknas som en halv ungefär

Av Kenneth
Skrivet av Karazhan:

Sitter och funderar på att köpa mina först par true wireless. Har en iphone så tänkte att airpods skulle passa bra men hade tänkt höra först om något annat rekommenderas? Är nog ett par airpods pro jag kollar på då mina öron är efterblivna och allt ramlar ur som jag inte kan trycka in i örat. Är öppen för vad som helst om det finns något bättre?

Nu har jag dålig koll på andra märken men är själv sjukt nöjd med mina Airpods Pro. Bra NC för att vara så pass små, vettigt ljud och har ett rimligt case så man kan ta med sig hörlurarna lite var som helst

Av Kenneth
Skrivet av GooGeL:

Det är lite komiskt att Mazepin var någon många förväntade sig skulle tappa sin sits pga sitt egna beteende. Roligt hur världen fungerar ibland.

Det sägs att nya säsongen Drive to Survive innehåller en del blött drama inom HAAS. Där teamet blir anklagad av Mazepin, att Schumi särbehandlas och får åka i det bättre materialet. Det kanske bara är show business. Who knows.
Men trots att de bytte chassi sinsemellan osv, så stod sig resultatet att Schumi har riktig talang. Hoppas Junior kan gå långt. Han är riktigt tuff som burit sig fram redan så här långt.

Aja! Fasen vad skoj det ska bli med F1 igen.

Har hört det också och tror verkligen inte att dom ville sabba för Mazepin. Vore bara dumt eftersom dom gärna vill ha poäng och att han drar in massa sponsorpengar, varför sabba det för sig själv?

Av Kenneth
Skrivet av Dizzö:

Sant men är ju inte så relevant med 3090 i 1080p ändå.

Det här var ju info man visste från släpp av Ryzen i princip. Inget som ändrats.

Borde ha lyft fram att detta inte är ett problem i faktiskt användande.

För att testa CPU-prestanda är 3090 i 1080p väldigt relevant.

Av Kenneth
Skrivet av downup:

Har beroende av Pepsi max samt Coca cola zero.
Vill börja få bukt på detta.

Jag är kanske inte extrem som många men det är minst en burk om dagen, men ibland är det 1.5 liter. Varje dag.

Någon som har trappat av? Vill inte utesluta drickan, vill endast känna att det den är en god dricka till hämt mat och restaurang.

Dricker inte alkohol så mina val är alltid
Vatten, mjölk eller Pepsi max/cola zero. Men nu på sistone har det endast blivit colan. Dricker knappt vatten mer.

193cm på 110kg, hade gärna gott under 100.

Jag drack också allt för mycket cola för ett gäng år sen, var nog minst en flaska per dag eller så.
När jag bestämde mig att trappa ner började jag först dricka Loka Crush som kanske inte är jättebra heller, men var en bra övergång till kolsyrat vatten som jag dricker mest av nu för tiden. Du kommer troligen få lite ont i huvudet om du kapar av cola helt direkt men håll ut i någon dag så borde det gå över.

Jag har väldigt svårt för vanligt kranvatten men kolsyrat funkar utmärkt för mig. Prova det du också (om du inte redan har det)

Av Kenneth
Skrivet av dlq84:

Hur vet ni hur kattmedicin smakar?

Det får nog @landmarks svara på...