Inlägg

Inlägg som shilian har skrivit i forumet
Av shilian

Jag funderar starkt på att köpa Hitachi CML174SXW, någon som har erfarenhet av den? Monitorn kostar runt 5200 för vit och 5600 för svart på Oneshop (billigast enligt pricerunner).

Recension från TomsHardware.com:
http://www4.tomshardware.com/display/20030109/index.html

Tillägg: Här finns Samsungskärmen recenserad http://www.pcworld.com/reviews/article/0,aid,106166,00.asp med högt betyg, men den kostar 7000kr i Sverige enligt Pricerunner

Av shilian
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Master[B]
Visst är den bättre än datorbutikens banner, men ful som stryk är den likt förbannat. Som exempel på bra reklambanners vill jag peka på kompletts, icke störade och informativa.

Reklam när den är som bäst.

Du tror inte att det handlar om smak då? Jag tycker att Oneshop:s banner fyller sitt syfte

Av shilian

Jag vet inte i siffror men det blir rejält mycket snabbare. Vad jag vet är usb2 snabbare än firewire, vilket säger en del. Jag skulle ha köpt usb 2-kort om jag var i den sitsen.

Av shilian

Jag har en ipod 10gb (nyare modellen) och jag tycker att den låter topp. Själv är man lite av en ljudsnobb, men ljudet i poden har jag aldrig stört mig på. Rent, fint och ganska djupt (kunde vara lite djupare ibland dock). Storleken, designen och displayen är bättre än Zen:s enligt min mening. Jag har även köpt ett snyggt iskin för att skydda den, något som inte sabbar den schyssta designen.

En polare har en Zen och han är nöjd med den *rimmar illa*, egentligen är det en fråga om smak. Jag tycker mer om min ipod och han gillar sin zen. en smaksak helt enkelt.

Och förresten jag har tagit min ipod ut på långa joggingturer men aldrig fått den att dö...

Av shilian

Inte riktigt min stil, men det är kul med folk som gör annorlunda saker. Sen vill jag säga att den lådan iaf är skapad med mer fantasi än allt detta tröttsamma (no offence) lackad-låda-med-fönster-och-diodrar.

Skulle gärna se fler egenbyggen, sånt är kul. Tack!

Av shilian

Ett chassi för mig..?

Jag har ett problem. Jag vill ha en snygg dator som inte är allt för stor. Tidigare kollade jag på barebones som Shuttle och liknande men jag är osäker på om den verkligen behöver vara så liten dessutom kan jag inte få in allt jag vill i den för att inte tala om att den låter lite för mycket (vill ha knäpptyst).

Då hade jag tänkt att köpa en som kan ha ett vanligt atx-moderkort i typ Epox 8rda+

Jag har funderat lite på att köpa http://scasp.webnow.biz/upload/a0000010/en_US/prd_1106.jpg

eller

http://www.suntek.co.uk/en/grace/img01.html

Men jag vet inte vart jag ska köpa dem och de är egentligen lite stora. Har ni andra förslag på snygga datorer (stilrena eller snygga på annat sätt)? Kalla mig dum men för mig är det yttre hos en dator ganska viktigt, nästan så viktigt att jag skulle köpa en mac... men bara nästan.

Av shilian

Hmm, jag har också tänkt att införskaffa en caviar-modell men jag vill ha en tyst dator. Seagatediskarna ligger ju på runt 25db, hur mycket låter WD 80:n?

Av shilian

Tack, ska kolla in det.

Vad är S-ATA förresten?

(opps. dubbelpostade sorry)

Av shilian

Tack, ska kolla in det.

Vad är S-ATA förresten?

Av shilian

Jag sitter faktisk på samma fråga, men på en nivå längre ner på stegen. Det är nämligen så att jag är ganska (läs: väldigt) oinsatt vad det gäller klockning och tänker därför i första hand på prestandan man får "out-of-the-box".

Jag har tänkt att köpa en LIAN-LI PC50 och köpa en moderkort som stödjer firewire, usb2, gärna agp 8x och sen lät Dual DDR ganska frestande (är det något att ha?)

Sen har jag samma fråga som Mandrake, borde jag satsa på P4 eller XP? Och vad borde jag köpa för ram? Hade tänkt att hela kalaset (moderkort, processor och minne) skulle gå på runt 4000kr.

Tips?

Av shilian

Ok, jag ser problemet nu. Dynamisk disk, varför formaterade jag till en sån? Jaja, jag är tacksam för att folk försökte hjälpa, trots att jag utelämnade den stösta och avgörande biten. Antar att jag måste formatera om till vanlig disk och därmed förlora allt på disken. *suckar* Men nu har jag lärt mig något iaf.

Av shilian

Jag kör XP och vad jag vet kan man inte hålla på med ntfs i dos (eller kan man?) Om man kan hur skaffar jag PM för dos?

Bios säger inget dumt eller dåligt vad jag kan se.

Hårddiskarna sitter på samma kabel, den ena är master och den som jag försöker partitionera är slave.

Jag har kört med disken i ungefär ett halvår så den fungerar bra och är ntfs-formaterad.

Fdisk säger att disken är fullt fungerade.

Jag hittar inget som jag kan ändra på i diskhanteringen (hittar inte inställningarna för partitionering).

PM säger för övrigt att disken är dynamisk (jag är inte insatt nog att förstå exakt vad den menar med det) och att den är "extended", dessutom säger PM att disken är full trots att jag har runt 25% ledigt utrymme.

Tacksam för ytterligare svar.

Av shilian

Kan inte partitionera 80gb HD

Min dator är utrustad med två hårddiskar varav den nyaste införskaffades i höstas och ligger på 80gb (IBM). Nu när jag vill slänga ut den äckliga gamla samsungdisken som tjuter värre än grannens trimmade javamoppe, stöter jag på ett otrevligt problem.

Jag vill partitionera disken (av naturliga skäl) men nekas i partition magic pro 7. I wizard-läget säger ett felmeddelande att disken innehåller partitioner som inte kan flyttas och jag hänvisas till "operations menu" men där är alla alternativ gråmarkerade (alltså de går inte att välja). På den gamla disken, den som ska dumpas, går partition magic med på att göra vad som helst helt utan problem.

Är det någon som vet vad jag kan göra åt saken annat än att formatera om skiten (vilket känns dumt då jag har 60 gb filer jag gärna vill ha kvar)? Disken är NTFS-formaterad.