Inlägg

Inlägg som Segment har skrivit i forumet
Av Segment
Skrivet av anon4992:

Batman Arkham City för löjligt låga $7.5 (ca 50SEK), gäller bara idag.

http://www.greenmangaming.com/s/se/en/pc/games/action/batman-...

Lägg till koden WINTR-SRVEY-42012 så får ni det för ännu mera löjliga 4,87 (ca 33kr)

Det är game of the year edition så det innehåller ett helt gäng DLC. Det är en steamnyckel.

Koden gäller i övrigt de flesta downloads på sidan, och är en 35%-rabattkod!

Uppdatering:
- erbjudandet om Batman Arkham City har nu slutat gälla. 25% rabattkoden fungerar dock fortfarande på massor av spel.

Av Segment

Det är inte alltid så att datorer uppmanar en att göra en restore-skiva, men nästan alla laptops (och färdiga desktops) brukar komma med programvara för att skapa återställningsskivor och i vissa fall även USB-återställning. Kolla bland programvarorna från ASUS så hittar du nog något program du kan använda.

Zenbooks brukar har licensnyckeln på strömadaptern och inte på undersidan av datorn som man är van vid.

Av Segment

Min första var en Commodore VIC20, sedan hade jag C64, C128, Amiga 500, 500+, 600, 1200. Atari ST 520.
det var mäktigt när man köpte till en 20MB hårddisk till Amiga 500n. Gigantiskt stort på den tiden kändes det som. En del spel som låg på ett gäng disketter gick dock ändå inte att installera. Idioti!

Första windows PC:n har jag glömt bort vad det var för något, men jag minns att jag var väldigt "stolt" när jag inhandlade en burk med pentium 120 CPU, den var mycket snabbare än brorsans burk

Amiga 500 med extra minne, hårddisk och TAC2 joystick är fortfarande den dator som gett mig mest "nöje" under mitt liv.

Av Segment

Jag håller med Beamy

830n ligger bra i pris, är vältestad och stabil. Kör själv 256Gb modellen i två burkar och är nöjd.
Jag hade gjort samma inköp idag om valet stod mellan dessa två SSD:er. Främst på grund av den nu aktuella prisskillnaden, skulle 840 modellen gå ner ett par steg så kanske jag skulle omvärdera det hela. Några saker att tänka på är att 840 än så länge är lite otestad och att den enligt vissaa tester (bland annat enligt SweCs) ha problem med prestandabortfall efter hård belastning.

En fråga som kan vara relevant är vad har du för disk idag och vad är det den tänka SSDn ska vara till för? Byter du exempelvis från en mekanisk disk till en SSD för OS:et så kommer säkerligen alla SSDer ge dig rejält mycket bättre hastigheter.

840n är snabbare, och kan kanske spela roll för vissa som skyfflar data fram och tillbaka. För mig så duger gott hastigheten som jag har med 830n, och då gör jag ganska mycket allround på datorerna. Surfar, spelar spel (GW2, BF3), photohop, programmering. pysslar med musik. tja det mesta

Av Segment

Uppföljning av detta inlägg (problem med rosa/lila fält i bilden: #11350410

Ringde ASUS support, personen som svarade där tyckte att jag skulle göra en systemåterställning (trots att felet var där redan när datorn startades upp första gången) En annan "rolig" sak var att efter att jag berättat om problemet så var supportermänniskan tyst i ca 15 sekunder så jag sa "hallå?" då svarade supportmänniskan med "kan du vara tyst, jag antecknar"..

Jag gjorde därefter systemåterställningen, men inte helt oväntat så kvarstod problemet.

Jag ringde återigen upp ASUS support och berättade om problemet. Personen jag pratade med de här gången svarade att det nog var grafikkortet/kretsen det var något fel på och han DOAde datorn och gav mig ett ärendenummer att ta med till butiken där den var inhandlad.

Besökte sedan butiken och efter en snabbcheck där så fick jag den utbytt.

Än så länge har jag inte sett några liknande problem på det här exemplaret. Jag tycker också att hårddisken saMt fläkten låter mindre på det här exemplaret än det exemplaret som blev DOat.

Av Segment

Jag inhandlade tidigare idag en U36SD, men jag har lite strul med den...

När jag första gången startade upp den så var det gröna prickar runt windowsloggan. När man sedan kom till skärmen där man ska skriva in användarnamn så fanns det en hel del gröna prickar, särskilt på vänster sida av skärmen. Förutom de gröna prickarna så var stora områden av skärmen lila/rosa. Detta var inte konstant utan flimrade då och då bort och försvann för att sedan komma tillbaka.

Jag tänkte att det kanske kan vara något strul med drivrutiner eller liknande och uppdaterade först datorn med alla uppdateringar från windows update. Körde därefter Asus liveupdate, sedan gick jag in på nvidas hemsida för att kolla om det fanns någon uppdatering där. Sist gick jag in enhethanteraren och försökte uppdatera drivrutinerna för bildskärm samt bildskärmskortet (inklusive intel hd 3000) samtliga hade senaste drivrutinerna installerade.

Problemen kvarstår dock, vissa perioder så fungerar bildskärmen precis som den ska för att sedan fyllas av rosa/lila fält.

Någon annan som haft de här problemen? Någon som har något tips på hur man kan fixa dem?

Bör man kanske ta sig tillbaka till butiken där den är inhandlad och prata med dem? För en ny dator där ingenting är installerat (förutom uppdateringar av windows+asus egna, dock fanns samma problem där direkt vid första uppstarten)) ska väl inte ha dessa bildproblem?

Observera att det inte hela tiden ser rosa/lila ut, utan det kommer och går.

Här är en bild på hur det ser ut när det är som värst. Bilden en skärmdump från ett filmklipp taget med en mobilkamera så kvalitén suger.

http://i54.tinypic.com/119cleo.jpg

och här är en bild till från installationsfasen där även de gröna prickarna syns:

http://i55.tinypic.com/296bt5w.jpg

Av Segment
Skrivet av timpaatkins:

Om man googlar runt lite verkar det nog inte göra så jättestor skillnad, skulle kanske investera de extra pengarna i en SSD och peta in i CD spelaren för snabbare prestanda i sådana falll. Finns infor här om hur man kan göra det. De har en bra community därborta för HP!

Det var lite så jag kände, såg att notebookcheck.net testat iaf spelprestandan på de olika i-processorerna med ett lite enklare grafikkort och kommit fram till att det på det kortet inte gav mycket skillnad.

Jag tog mig en titt på det där forumet häromdagen (efter ditt skrivande om panelbytet) och det verkar vara riktigt schysst - blev dock ett tag orolig för växlandet av grafik i 61xx modellerna - tills jag såg att det var löst

Jo lite så jag tänkte angående pengarna som blir över, man kan slänga in en SSD, eller om man tycker skärmen är för dålig lägga det som en grundplåt till en uppgradering.

Så det bör räcka med en i5a?

Av Segment

Jag har nu två förslag till dator nummer 1:

HP DV6-6130 – i5-2410M, 8gb ram, AMD Radeon HD 6770M 2 Gb Gddr5 – 6741:-
HP DV6-6136 – i7-2630QM, 6gb ram, AMD Radeon HD 6700M 2 Gb Gddr5 – 7990:-

Som ni nog kan se så är det egentligen samma dator förutom att en har i5/8gb och den andra i7/6Gb- Bägge med samma 1366x768 taskiga skärm (återigen inte jätteviktigt för oss). Prisskillnaden ligger på 1249:-

Det är ändå rätt mycket pengar för två studenter och pengar som vi kan ha roligare för (heller lägga på det andra datorköpet)

Frågan är nu om man är dumsnål om man väljer i5:an framför i7:an, eller om i5:an duger gott och väl?

Det vi tänk ha datorn till (om ni missat första inlägget) är allmänt surf, streaming av webtv, nerladdning, spotify, en hel del photohop (ett gäng .raw filer öppna samtidigt) flera av dessa saker görs ofta samtidigt.

Spelar vi? Inte särskilt mycket, men sambon min vill gärna spela lite wow, diablo 3, Guild Wars 2, From Dust, Sims 3, Skyrim och sådär. Det behöver inte alls vara på maxupplösning eller maxdetalj men ändå spelbart.

Framtiden då? Sambon håller på med en del foto och kommer eventuellt börja experimentera med film och då filmredigering. Finner hon det kul så köper vi då en schysst stationär som är bättre anpassad för det hela, men självklart är det kul om laptopen inte dör helt av lite enklare videoredigering (då körs inte så mycket annat samtidigt)

Vi hoppas burken kan leva i 3-4 år utan att den känns för seg för allmänna saker som photoshop, spotify och surf – vi vet ju att den inte är något spelmonster idag.

Vilken av dessa två skulle enligt er då vara bästa köpet? i5an eller i7:an?

Vår budget är satt till runt 7990:- men vi ser den gärna billigare, funkar i:5an så finns det ju även andra alternativ från MSI, ASUS och andra med vettigare skärmar och helt ok grafikkort för våra krav.

Av Segment
Skrivet av TheNisse:

Var finns varianten med i3 SB? Har inte sett någon sådan.

My bad... Skyller på för många öppna fönster.. det var en u31... never mind :)..

Av Segment

Jag funderar på att skaffa en U36 som andra dator, som är lätt att ta med sig till universitetet, men den kommer också användas henmma rätt mycket av mig eller min sambo.

Som andra dator så är det dock mest vanligt surfande, spotify, officepaktetet samt då och då lite photoshoparbete som kommer körs. Ev något slöspelande då och då (inga krävande saker)

Vi funderar på i3 (SB) versionen, då den är trevligt prisatt för två studenter, är vi dumsnåla om vi väljer den? är det bättre att satsa på i5:an?

Observera att det som sagt inte kommer att köras så mycket tungt på burken, men vi vill heller inte ångra oss om ett år eller så.

Av Segment

Tackar, ska titta på 17" också, men jag tror sambon mer uppskattar 15,6"! Två HD-bays är ju inte så dumt det heller.

Verkar trevligt att kunna överklocka grafikkortet. Skärmen brukar väl tyvärr vara lite sisådär i såna här burkar. Vad för panel ska har du tänkt stoppa i?

Jag har inget jättebehov av en superskärm i burken - vid behov kopplar jag den till en schysst full HD skärm men är den verkligen helt kass eller "duger den"? Vill man ha en bärbar med vettig skärm så har väl MSI några burkar med helt okej Full HD skärmar i sig.

Av Segment

Jag bumpar mig själv lite.

Nu kostar dator 1 och 2 av den stora varianten samma pengar (7990-7995) - mer info se förra inlägget och länkarna.
Dator ett
HP i7 2630 / 6Gb ram (byggbart till 8Gb) / Radeon HD 6770M 2Gb
Dator två.
Asus i7 / 4Gb ram (byggbart till 16Gb) / GeForce GT 550M 2Gb

Vilken är med mina tankar och funderingar (se inlägg ett) det bästa alternativet? Eller räcker det med en i5/i7 med GT 540? eller en i5:a med GT 555?

Hur är det med byggkvalitet på burkarna? Jag har hört att HP har problem med värme, nu är ju både i7:an och grafikkorten här lite mer störmkrävande.
Hur är ASUS de kör ju med 2 års garanti så de kanske är aningens bättre?

Jag har tidigare kört bägge märkens laptops, och de fungerade relativt smärtfritt i ca fyra års tid, HP:n fick iofs fel på strömadaptern, men det är inte hela världen.

Datorn kommer dessutom att stå på en kylplatta, för att hålla ner temperaturen.

En till parameter är att sambon föredrar HP:ns utseende.

Av Segment

Hjälp vid köp av två bärbara datorer - en större och en mer portabel

Hjälp vid köp av två bärbara datorer

Långt inlägg, ber om ursäkt för det!

Som rubriken anger är jag på jakt efter två stycken bärbara, en 15-16” och en mindre och mer lättare variant (ej netbook!) - även om bägge köps som bärbara just för att de ska kunnas tas med.

15-16” kommer användas till surf, officepaket, ladda ner grejer, spotify, streaming av live-tv, lite ”tyngre” photoshopanvändning, typ ha ett gäng .raw-filer uppe samtidigt och arbeta med. Dessa grejer kommer jag nog ofta att köra samtidigt – även om photoshopbruket inte är lika regelbundet.

Nu är jag ingen spelare, men det vore ändå schysst om grafikkortet åtminstone hängde med rätt okej i nyare spel – det behöver inte vara på ultra- eller highinställningar. Med spel menas strategi, rollspel, mmorpg, äventyr, inte FPS, racing osv. Det behöver återigen inte prestera på max, och spelandet är inte något centralt.

I framtiden kommer det eventuellt ske lite enklare videoredigering på burken – då multitaskas inte på samma vis.

Full-HD skärm ä inte centralt, kommer vid behov koppla upp den mot en HD-skärm.

Datorn kommer stå på en del så byggkvalitén är viktig.. Hårddisken är inte särskilt viktigt då jag nog kommer byta ut disken mot SSD.

Några burkar jag tittat på är: (i just nu fallande prisordning, och bara exempel, kom gärna med egna som förslag)

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=946266 (går att bygg ut ram till 16 gb)
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=880545
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?e=930810

De två första är fyrkärniga i7or och den tredje är en tvåkärning i5:a
Är det med mina önskemål värt att satsa på en i7:a framför en i5:a eller fungerar det rätt okej med en i5:a också? Finns det bättre/vettigare AMD processorer som man kan ta sig en titt på?

Grafikkorten här är ju inte de vassaste – men heller inte de enklaste, om man byter ner sig till ex GeForce GT 540 (men liknande prestanda på i5/i7) förlorar man mycket? För ser man på detta kort i liknande specar så finner man ju burkar för någon lapp lägre i pris. Jag är däremot inte beredd att gå högre än burken för 8499:-

Sen den lilla burken.
Här är vikten mer central, max 1,9 kilo (gärna lägre!) med rätt god batteritid.
Kommer användas till surf, word, photoshop (här enklare användning, typ endast någon.raw fil uppe åt gången) spotify och sådär. Det som mest kommer köras är surf och spotify, ibland i combo med word och/eller photoshop.

Hårddisken är inte heller här viktigt då den nog byts ut mot en SSD

Mina centrala frågor här är mest om det räcker med en i3:a eller om man ska satsa på en i5:a (eller återigen en AMD) samt, om det är stor skillnad på förra gen i-processorer eller om man utan att skämmas kan satsa på en sådan istället för en ny. Är det värt några extra hundralappar för att kasta in ett enklare grafikkort istället för HD Graphics 3000 kretsen?

Tacksam för svar,