Inlägg

Inlägg som Poptart har skrivit i forumet
Av Poptart
Skrivet av Friterad:

Inget att hurra över, dom har numera samma priser som dom hade för ett och ett halvt år sedan.

Kikar man prisutvecklingen på Prisjakt är de ju lägre än vad de vart någon gång innan?

https://i.imgur.com/bRRt9AK.png

Av Poptart
Skrivet av SUMITOMO:

Fast inte på inet.

ASUS GeForce GTX970 STRIX 2985:-
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2809941

MSI GeForce GTX 970 Gaming 2990:-
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2895136

Prisjakt är ju förstås bättre, tog inet som ett snabbt exempel på att det börjat sänkas, TS ville ju också ha ett paket från inet. Kanske inte skulle förutsatt att TS kommer priskolla.

Av Poptart

Din telefon är satt i stör ej läge, alltså inge notifikationer. Stäng av det så försvinner ikonen.

Av Poptart
Skrivet av Chresp:

@Poptart: Men hur lång tid kommer det att ta innan de priserna sänks ?

Det har väl redan börjat hända?

https://www.inet.se/produkt/5411279/asus-geforce-gtx-970-4gb-... t.ex.

Av Poptart

Är det IE eller Edge? Edge verkar ha fått en ABP beta iaf
https://adblockplus.org/en/edge

Av Poptart
Skrivet av exarel:

Ah, jag googlade och förstår inte varför jag ska ha nått sånt. Är inte mikrofonen bra i Sennheisern?

Jodå, det är den säkert. Men en del väljer att köra endast hörlurar då dem oftast har större fokus på ljudet utan några avvägningar för en mic, sen bara köpa till en modmic för att få till ett headset.

Av Poptart

Glapp i sladden? Hur gammalt är headsetet ditt?

(Undvik gärna också två trådar om samma problem http://www.sweclockers.com/forum/trad/1427530-headsetmic)

Av Poptart

Satt lite i samma båt för 1½ år sen, verkar som du har liknade krav som jag hade. Ta en kik på min tråd: http://www.sweclockers.com/forum/trad/1342983-zenbook-vs-macb...

Jag körde UX303LN som blev rekommenderad, en Asus Zenbook alltså. Rullar fortfarande på finfint och skulle inte kunna vara mer nöjd.

Av Poptart

Tips vore att avvakta en stund och se vart prisen på 1070 och 1060 landar på. Alternativt leta kap på 960/970/980 som säljs ut ur lager.

Av Poptart
Skrivet av exarel:

Vore det inte bra att köpa några dyrare hörlurar då och sedan köra direkt i moderkortet?

För mig personligen kändes det värt det, bara för att slippa byta lurar varje år. Du kan ju köpa dyrare lurar, ploppa in dem i moderkortet och sen köpa någon extern ljudlösning framtiden om du känner för det. Om inte så har du ändå ett par bra lurar som du kan lita på liksom.

Av Poptart
Skrivet av exarel:

Jag har testat G930 och tycker de känns alldeles för plastiga.

vill ha ett headset som håller länge och klarar mycket.

Måste man ha ett extra ljudkort alltså? jag kör med det inbyggda i mitt ASUS Z97-A just nu.

Måste måste du väl inte, men är du en sån som bryr dig om bästa ljudkvalitén så kan det vara något att kika på. Sitter själv på något high-end lurar som jag kör direkt i moderkortet, jag valde att pröjsa mer för att jag var trött på 500-700 kronors lurar som höll i ett år.

Det kommer inte låta dåligt med direkt ur moderkortet, bara att den kan låta bättre.

Av Poptart

Det är lite beroende på också, att köpa dyra lurar och sen köra med moderkortets ljudkort är lite som att sätta en turbo på en lådbil. Dock är det ju oftast bättre byggkvalité på dyrare lurar.

Av Poptart

@cheben: Chromecasten kör ju på WiFi också, BT brukar vara lite kinkigt med räckvidd och störningar.

Av Poptart

Se obesvarade trådar i en specifik forumdel

Jag brukar ofta sitta på "Obesvarade trådar" kategorin och se om det finns någon utan svar som jag kanske kan hjälpa. Tycker det skulle det vara bra för att kunna se obesvarade trådar för en specifik forumdel, t.ex. se endast obesvarade trådar i "Programmering och digitalt skapande" eller dylikt. Om man vet vilka områden man är kunnig i så skulle man då kunna filtrera bort allt man inte kan hjälpa med.

Av Poptart

@Soetbob: Hade rekommenderat en vanlig BT högtalare, men eftersom du vill kunna köra från datorn skulle jag nog rekommendera en hyffsad högtalare plus Chromecast Audio. Du kan ju få en av de billigare sonosenheterna för ~2000, men då är du bunden till en app till skillnad från Chromecast som körs direkt från Spotify.

Av Poptart

Budget? Sonos är väl en allt i ett lösning men ganska dyrt, om du redan har en högtalare så kan du ju ta och kika på Chromecast Audio.

Av Poptart

Tänkte uppdatera och säga att jag hittade en lösning. Just på denna modell av LP spelare som jag har så finns det en liten switch under plattan som man måste toggla om man kör output in till en AUX ingång! Flippade den och nu låter allt bra.

Av Poptart

Total nybörjare inom ljud, vad behöver jag för att min vinylspelare inte ska låta som skit?

Inleder med att en än gång understryka att jag är total nybörjare inom ljud. Jag är medveten om några termer och lite vad de betyder, men att skilja mellan förstärkare, slutsteg, försteg, DACar o.s.v. är lite som att försöka se skillnad på olika nyanser av luft för mig.

Idag sitter jag på en ganska makeshift lösning för att kunna spela upp mina LPs. Har en Sony PS-LX250H (specs), den har RCA ut som jag kör till en 2x RCA till 3,5mm hona adapter, från denna kör jag senare vidare in till en AUX port på en stereo. Nu vet jag att det jag skrev nyss nog skapar ganska starka känslor hos de flesta audiofiler, och detta är ingen lösning jag finner optimal heller. Måste ställa stereon till väldigt hög volym för att kunna höra något, detta medför att det brummar lite i högtalarna och gör generellt min vinylupplevelse ganska tråkig.

Nu till min fråga, vad är det enklaste jag kan göra för att optimera mitt vinylspelade med grund i den setup just nu? Bara från namnet gissar jag på att jag behöver en förstärkare, men det verkar finnas en hel uppsjö av alternativ där. Vill väl helst också kringå att köra med en 3.5mm in i stereon? Högtalarna till stereon kör med vanlig högtalarkabel, så det borde väl inte vara något problem att koppla in dem var de än ska kopplas in? Jag skulle dock fortfarande vilja kunna använda stereon med de högtalarna. Finns det någon lösning med typ en central "hub" som jag kan koppla IN: Stereo + vinyl, OUT: Högtalare? Stereon i fråga är en Panasonic SA-PM54 (manual).

Behöver inget audiofilsystem för 20k, bara någon enkel lite snyggare lösning än nuvarande.

Tack på på förhand!

Av Poptart

Nu var det ett tag sen jag satt i C#, men du deklarerar variablen nr3 flera gånger verkar det som.

T.ex.
float nr3 = 0; //Här deklarerar du och initierar variablen till 0.
float nr3 - nr2; //Här deklarerar du variabeln nr3 igen?

Borde vara typ:
float nr3 = 0; //Deklarera variabel
nr3 = nr3 - nr2;

Sen borde du lägga som vana att skriva dina variabler i början och inte deklarera dem mitt i koden.

Nu sitter jag mest i C, så nån som är mer van med C# får rätta mig om jag är helt ute och cyklar.

Av Poptart

@BrusE: Ja, skulle vara bra att veta vilket språk TS kör i. I C t.ex. så är en en string inget mer än en array av chars.