Inlägg

Inlägg som RasmusC har skrivit i forumet
Av RasmusC

Haha vad i hela friden? Tyvärr inget du löser själv, kontakta ISP, de kommer antagligen att kontakta nätägaren i ditt område som kommer ut och kikar på skadan. Möjligt att det går att svetsa om fibern från dosan på bild 2 och dra upp till CPEn.

Annars är det att dra om fibern från närmsta fiberskåp vilket kan bli kostsamt, om nu förra ägaren gjort detta efter utflytt får denna självklart stå för kalaset, bör nog kontakta mäklaren och tidigare ägaren också.

Av RasmusC
Nytt bud: 3 200 kr Inga defekter / trasiga delar? Ingår 65w laddare?
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av RasmusC

Ska kika om detta skedde även för mig, då ryker Netflix direkt.
Tur man har två NAS hemma med 10TB lagring, billigare blir det också. 1337x fungerar bra trots att sökfunktionen är kass

Av RasmusC

Antagligen inga problem som ovanstående säger. Testa och hör av dig till Inet om något inte fungerar eller är uppenbart trasiga.

Datordelar är förvånansvärt hållbara i de flesta fall

Av RasmusC

Värt att notera: Om något låter för bra för att vara sant så är det ofta det. 1500 för moderkort, cpu och ram är lite väl billigt dessvärre.

Av RasmusC
Skrivet av SCORPIUS:

Vänta nu här.. för en annan som vare sig har TPM 2.0 eller Secure Boot på win 10, påverkar detta mig? 🤔

Så här ser det ut för mig.
https://i.imgur.com/N6Y0SK6.png

Starta msinfo32.exe och kika här:

Av RasmusC

Nu ska det slås av säkerhetsfunktioner! Visste inte att tappet var så pass stort, alla procent gör skillnad

Av RasmusC
Skrivet av Laiq:

Vill gärna komma igång med nya datorn under helgen, men ska kolla när jag kommer hem från jobbet om AM4 funkar. Tänkte inte alls på att kolla det förut idag.

Tror du blir positivt överraskad Lycka till att komma igång, tog mig 8 timmar igår pga strul med bios och chipset drivers

Av RasmusC
Skrivet av Laiq:

Därav min förvirring.

Blev att jag beställde hem både MP78 samt MP83 från Amazon då det ej fanns i någon butik i närheten.

Jag kontaktade Noctua och fick kit levererat hem på ca 3 arbetsdagar gratis. Du behöver bara bevis på köp av kylaren och cpu eller moderkort till AM5.

Men som sagt innan så ska AM4 fästet fungera också? Kylare köpta efter 2019-02 ungefär ska ha rätt fästen.
Är du säker på att det inte passar för mitt ser ut ungefär som ditt och det passade bra?

Av RasmusC
Skrivet av Torna:

Testat följande du skrev, men samma resultat som innan tyvärr

Hade massvis med problem igår när jag bytte från intel till AM5. Det som till slut löste det var komplett ominstallation och formatering av disk, dra ut ALLA USB kablar från datorn förutom trådat tangentbord (hade jag musen inkopplad då startade datorn efter 2 minuter och hoppade helt över bios eller låste sig helt med svart skärm). Bytte även till DVI tillfälligt då Displayport från GPU kanske också var en av problemen.

Även AMD EXPO orsakar problem vid start och bios update verkade det som. Antar att du kör bios update inne ifrån bios / uefi?

Av RasmusC
Skrivet av perost:

Du kanske redan är medveten om det, men i värsta fall kan du beställa gratis från Noctua (givet att du har kvitto på kylare + moderkort/processor).

Skrivet av Swedishchef_90:
Skrivet av Hymer:

Rasmus jag kollar om vi har på hyllan.

Paket från Wien kom idag, antar att det är Noctua

Så de verkar vara snabba på att skicka paket utan att först skicka något på mail som konfirmation på att man fått godkänt, jag tackar och bockar!

Av RasmusC
Skrivet av Swedishchef_90:

https://www.databyran.nu/produkter/49605
Har en inne i Visby...
Testa och ring och se om de kan skicka

Tack! Ska definitivt ringa och kolla med dem!

Av RasmusC
Skrivet av Swedishchef_90:

Attans 😥 bästa jag hittade är caseking 😢

Hoppas någon ser inlägget och sitter på ett Noctua AM4 / AM5 fäste som använder kylaren till Intel annars får jag vänta Tack för hjälpen ändå!

Av RasmusC
Skrivet av Swedishchef_90:

https://www.amazon.se/dp/B0BBS1TX99?ref_=cm_sw_r_apan_dp_Z39M...
?
Har du inte prime så kan du ordna det gratis
Edit :Nvm är ju 78! My bad

Tror jag sneglade på denna också, 83mm varianten fanns dock inte

Av RasmusC
Skrivet av perost:

Du kanske redan är medveten om det, men i värsta fall kan du beställa gratis från Noctua (givet att du har kvitto på kylare + moderkort/processor).

Tack för tipset, har redan ansökt dock och inte fått svar ännu så vet inte om jag får svar eller hur länge det tar. Skulle gärna få tag på något fäste redan imorgon då jag har resten av delarna och är som ett barn på julafton

Av RasmusC

Noctua NM-AM5/4-MP83 Monteringskit, svårare än guld att få tag på?

Hej!

Söker NM-AM5/4-MP83 monteringskit för AM4 / AM5 socket som passar NH-D15.

Finner det inte någonstans, någon som vet vart dessa finns i lager eller har kvar sedan köp av Noctua kylare? Bor i närheten av Strängnäs och kan hämta!

Tack på förhand

Av RasmusC
Skrivet av Ghost1234:

Har redan moderkort så det får bli en X3D men får se om jag orkar vänta ännu en månad för 7800X3D eller om jag köper 7950X3D men kommer nog ändå vänta tills vi får minst någon recension av 7900X3D verkar bara vara en Japansk kanal som fått en sådan men som sagt det är på Japanska så får inte så mycket information från det.

Hittade information om att båda ccx har 6 cores påslagna för 7900x3d så endast 6 cores får 3d cache vilket antagligen blir dåligt för gaming jämfört med 7950x3d och 7800x3d.

Av RasmusC
Skrivet av Köörmit:

Vet ni @Komplett varför det strular för mig när jag försöker köpa AM5-kortet? Står: "Rabattkoden gäller inte för produkterna i din kundvagn." Gick kanon att beställa ramstickorna. Tack på förhand!

De har skrivit fel, det är Powerup117 som gäller.

Av RasmusC
Skrivet av Crustlust:

Jag har inte skickat många brev, men gör heller inga illusioner om att det skulle vara några problem om jag så skulle behöva det.
Ni bor troligen inte som eremiter så långt ut i vischan att ni aldrig kommer i kontakt med omvärlden, fråga vänner/familj om de har nått liggande eller i värsta fall lägg några kronor på det nästa gång ni handlar.

Fast nu spelar det ju ingen roll om de ändå inte accepterar brev. Jag gick enbart efter ditt första inlägg där du nämnde det.

Kollade nu på Telenors hemsida och de har ju nått de kallar "webmejl" som man måste ha ett konto för att använda, det kanske funkar.
Annars har de ju även detta formuläret där de verkar ringa upp dig istället så slipper du telefonkö.

Handlar inte om att det går att skicka brev eller ej, det är knappast praktiskt för att säga upp en tjänst på det viset. Speciellt inte när man bor en bit utanför en stad och måste åka 20 minuter för att komma till närmaste postlåda och saknar allt som krävs för att skicka brev (om det ens skulle gå, hittar inget om det, antog bara att det gick i första posten).

Finns som sagt regler för att det ska vara lika enkelt att säga upp en tjänst som att skaffa den. Hört om någon som skickar in brev för att starta upp en tjänst?

Tror vi kan hålla med om att det bör finnas smidigare sätt och lämna det där.

Gällande webmejl så tror jag det är en vanlig mailadress som man får tillgång till med vissa abonnemang likt telia.
Det där kontaktformuläret står uttryckligen:
"Kontaktformulär
På grund av GDPR-lagen kan vi bara hantera generella frågor i kontaktformuläret. Har du en fråga om just ditt abonnemang är det mycket bättre att ringa oss på 020-222 222."

Man kan alltså inte använda det för frågor om abonnemanget som att exempelvis ändra eller säga upp.

Av RasmusC
Skrivet av filbunke:

Har tiden? Ring, knappa fram till uppsägning, hamna i en kö (hur lång den nu må vara), sätt på högtalarfunktionen, stäng av mikrofonen, och gör sedan något annat. Det är ju inte så att man måste sitta med luren i örat och vänta.

Beror som några andra påpekat om man har ett så pass flexibelt jobb så man har den möjligheten. Vet många som inte kan sitta i lång telefonkö mitt på dagen när det ska vara som "minst" kö.

Skrivet av Crustlust:

Visst ska det vara enkelt och bör finnas under "Mitt Konto" tycker man, men i detta fallet är det väl knappast "extremt svårt" att säga upp om de erbjuder uppsägning genom både telefon och brev (och kanske chatt när BF trycket lättar).

Du har ju lagt betydligt mer tid och energi på den här tråden än vad du kunde gjort genom ett enkelt brev.

De väljer aktivt att inte ha den funktionen är min gissning, folk orkar inte säga upp när det anses jobbigt.
Hur många brev har du skickat de senaste 10 åren? Jag har varken papper, brev, frimärken eller skrivare så hur ska jag enkelt skicka brev? Lika omständigt som att försöka komma fram i telefonkön och bli bortklickad flera gånger efter 1 timme

Sen bor faktiskt vissa ute på landet där det inte finns en brevlåda för att posta på några mil. Näe, dålig lösning i ett tekniskt avancerat samhälle tycker jag.

Edit: Letade lite snabbt för att hitta hur man skulle skicka in brev, hittar inget om det: https://www.telenor.se/support/mobiltelefoni/abonnemang/hante... Chatta eller Ring står det endast.