Inlägg

Inlägg som Triss har skrivit i forumet
Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Det heter dock konsumism.

Attans, jag som försökte vara rolig och allt

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Loaded
Wow, konsumismen kokar över. En tråd för att hitta medkänsla från folk i en liknande situation - för de som väntar på saker de har köpt på nätet.

Borde det inte kallas konsumtionism?
Känns lite mindre...Konsum

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-

Dock är övergångstället upphöjt så ska man stanna för gående/ cyklar och 30moppar även klass 2 eu (de utan skylt). Fast cyklister är jäkligt dåliga på att ta hänsyn

Källa tack.

Nej jag menar inte att man har rätt att köra över dom.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tagert
Hmm finns en vid netto, men den har inga övergångsställen vad jag kan minnas.

Menar du den vid city gross?
I så fall kan jag hålla med.
Usch jobbig en. Även om folk kommer dundrandes i ytterfilen så ja 50% av gångerna rundar dom den verkar det som.
Kan aldrig lita på dom.

sen dom där imiterade övergångsställena är egentligen inte riktiga så man behöver inte släppa fram fotgängare, och iom att det är så tätt inpå rondellen och en bil stannar, ja då stannar hela rondellen upp i så fall om det är rusning

My bad, City Gross var det. Någon mataffär med gult i loggan

Upplevde just det med tvärstopp i hela rondellen då det var en eu-moped någon släppte över. Helt galet ritat på marken.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tagert
Samma i Karlskrona också.
Har sett otaliga gånger när folk rundar en hel rondell på utefilen.
Dom bara ber om att det ska smälla.

Apropå rondeller och Karlskrona, den utanför Netto med några slags imiterade övergångsställen och "filbytarlinjer". Bil- och gångtrafikanter löper ju amok och glömmer allt vad trafiksäkerhet innebär.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Ja? Vad är felet med det?

Ja att man är barn när man börjar gymnasiet exempelvis.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MarkoV
Hur vet du att jag aldrig har haft ett? Man kan jobba när man är 17, man måste inte vara myndig, dessutom blev jag erbjuden fast anställning.
Jag håller inte alls med dig att det är lätt att få sommarjobb, hur kommer det sig då att alla klagar på att det inte finns jobb och att folk inte kan få? Dessutom så har jag flera gånger varit med om att kompisar och släkt har fått anställning efter sommarjobb. Det är många som inte har haft sommarjobb, så ingen ide att generalisera utifrån dig själv.

Vi vet att man kan få jobb när man är 17, hade själv sommarjobb då. Men det är _inte_ samma sak som ett riktigt jobb och det är mycket lättare att få ett sommarjobb.

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Kan lova att man inte får 1-2 svar per hundra sökta om man gått vettigt gymnasium eller dylikt med höga betyg, kan skriva vettigt CV/brev och är lite framåt.

Alla kanske inte har studerat vid ett vettigt gymnasium, fått bra betyg och kan formulera sig väl i skrift.

Men jag håller med om att man får fler svar om man har...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av MarkoV
Jag behöver knappast mer kött på benen, har gått på X antal andra intervjuer och vet dessutom hur det går till eftersom jag har flera i släkten/bekantskapen som nyanställer och vet vad de söker.

Då kan du säga mig varför jag behöver mer kött på bena? Jag har tillräckligt ska du se.

Håller med Derox totalt, sluta tro att bara för att ni är äldre att ni vet mer och har mer kött på bena, har gått igenom sjukt mycket för min ålder och har tillräckligt med erfarenhet.

Om du är 17 så har du omöjligtvis lika mycket arbetslivserfarenhet som någon som är äldre och har jobbat från samma ålder.

Att just du upplever det som lätt att få jobb beror kanske på dina kontakter på arbetsmarknaden, funderat på det?

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
Det har jag svårt att tänka mig. Jag har inte sett de tendenserna i till exempel kameraforum och foto är också en väldigt dyr hobby.

Det kan du ha rätt i, jag har ingen egen erfarenhet av så många andra forum. Men swec är så mycket större och så är begreppet "dator", kan det vara en bidragande faktor, fler samlas på ett ställe?

Av Triss

Googlade lite löst och det verkar som du i bästa fall kan få fler dagar om ams bedömer så, annars blir det någon slags jobbgaranti (!?) och i värsta fall ingenting.

Tacka moderaterna.

Men såklart ditt eget fel att du är arbetslös och vägrar sjunka till en så låg nivå att du skulle tömma papperskorgar och klippa gräs.*

*det sista var någon slags ironi över den genomsnittlige svenska 18-åriga-, manliga, hos föräldrarna i villa boende-, utan egen livserfarenhet-, hårdaste killen i lumpen-, nyss inkommen på högskolan-, ekonomistudent-, forumsmedlemmens inställning till människor som går utan arbete.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Zotamedu
För övrigt tycker jag att det är väldigt intressant hur extremt högervridet hela det här forumet är. Finns det någon mer än jag som befinner sig till vänster om mitten?
Alltid lika kul att läsa politiska debatter mellan folk som befinner sig på högersidan mot dem som befinner sig längre ut åt höger. Lite som att se en debatt i USA.

Det är helt sjukt hur höger Swec är. Dyr hobby (datorer) lockar ett visst klientel?

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Därför att i Sverige skall allt vara så himla rättvist och korrekt, även om slutnotan för att göra det rättvist överstiger att strunta i det.

Ta SLs senaste idioti, anställer fullt med spärrvakter och renoverar alla spärrar så det är svårare att planka, bara av den anledningen att "alla ska betala". Hur slutade det? Jo, de går back på hela affären och får höja priserna på biljetterna. Varför kan de inte bara strunta i det? Finns ju massor med exempel på saker som endast kan hända i Sverige, som andra länder inte ens skulle tänka på att införa för det är så dumt.

Ja, enbart sådant som går ihop finansiellt är värt att genomföra...inga andra värden existerar.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -=FULLMOON=-
mjo.. fast Det är bättre att smörja en motor för det är osäkert om olika oljor blandas bra med varandra och då kan det uppstå fickor att gamml olja ligger kvar vid ett lager etc.

Inte för att det är en stor risk som jag ser det utan bara något man bör göra.
Beror mycket på hur motorn är uppbygg bla

Oljan pumpas runt i motorn och olika oljor blandas.

Av Triss

Hellre flytta till Irland på impuls än att tatuera sig på impuls. Kan ju inte bli annat än lyckat, en erfarenhet rikare liksom. Funkar det inte får du väl återgå till "det vanliga" livet.

Av Triss

Ljust öl

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox

Ur en ekonomisk synvinkel ja, om man kan hjälpa person A på fötter så denna kan betala X kr i skatt eller person B som kan betala Y kr i skatt, då skall person A hjälpas om X > Y. Rent ekonomiskt i var fall.

Ekonomin lär ju inte blomstra utan snickare, elektriker, vaktmästare och sjuksköterskor som smörjer infrastrukturen. Kan inte det vara något att ta med i din ekvation?

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Derox
Nu får ju A-kassorna enorma summor skattepengar, tycker det är värre att mina skattepengar går till folk som inte orkat utbilda sig och då självklart kommer bli av med jobben först i kristider. Skulle hellre att de gick till nyexade studenter som ännu inte hunnit fixa jobb.

Vem ska ta skitjobben då? Införa 3-årig mopputbildning och kalla städare för kvalificerat arbete?
Är man lite mindre värd som dåligt utbildad?

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sentenced
för han kan inte fylla studerandevillkoret på hans yrkes a-kassa?

TS lär väl vara den som kan svara på det?

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av h0psi
http://h.imagehost.org/0917/a3c.jpg

Du har inte funderat på att fimpa ögonlocken?

LsdBoy: Eftermarknads- backsensor?

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Evil_AnAnAs
Ska man köpa billiga men bra drag är det ju enligt mig reflex 12-18g, atom 25g samt bomber 15/16a man ska satsa på. Speciellt bomber 16a är grymt prisvärd, den funkar på gädda, gös och grov borre.

Måste hålla med om Reflex, om man bara vill fiska för att få fisk utan att bry sig vidare om storlek och sort så är det oslagbart. Har dragit abborre, gädda, asp och brax på det. Kul är det
Atom har jag nästan uteslutande fått gädda på.

Av Triss
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Evil_AnAnAs
Behöver man inte heller, men för jerkbait är det bara dumt att köpa skräp. Du står ju och rycker med rullen samt kastar beten på över 100gram. Att köpa något billigt som inte håller är meningslöst.

Om man köper haspelspö kan man köpa jävligt billiga grejer men ändå fiska bra, det gäller inte jerkbait.

Det har du rätt i, tänkte inte på att det var enbart jerk det pratades om. Men detta måste också sättas i förhållande till hur ofta man tänkt sig stå och rycka i grejerna (dvs hur ofta man fiskar).

Av Triss

Skräm inte iväg nybörjarna/mindre kunniga med påståenden om att man behöver utrustning för flera tusen för att börja fiska.