Inlägg

Inlägg som Ullman har skrivit i forumet
Av Ullman

Hittade för övrigt att PC Part Picker har en sida som listar svenska återförsäljare som har lite av den funktionen jag var ute efter https://se.pcpartpicker.com/ när man valt sina komponenter kan man klicka på länken i toppen av sidan (i den lila baren) "Prices By Merchants). Kikade på komponentkoll´som @KungFredda skrev om och den verkade dock bättre med att även kunna blanda inköpen från olika återförsäljare för lägsta pris etc

Av Ullman

@Falcon ni får gärna skicka vidare detta då det är en funktion som jag saknar en hel del.

"Skulle vilja ha prisoptimeringsfunktionen i det nya gränssnittet för när man har skapat en lista och sedan se från vilka butiker som man kan beställa samtliga produkter från för att antingen beställa från så få butiker som möjligt eller för att få det billigaste totalpriset. På classic sidan fanns denna funktion som jag tyckte fungerade väldigt bra! Saknar den i det nya gränssnittet."

/Ullman

Av Ullman

Produkt: Marvel´s Avengers Xbox One
Länk: https://www.mediamarkt.se/sv/product/_marvel-s-avengers-%C3%A...
Kategori: Spel
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5153892
Pris: 149kr

Av Ullman

Kanske göra en global variabel som sätts till true eller dylikt efter att användaren har klickat i boxen första gången. Då skulle du kunna ha en if-sats i början på eventet som kollar om variabeln är true i så fall så avbryt vidare exekvering av koden?

/Ullman

Av Ullman
Skrivet av mrpijey:

Två saker ni alla måste komma ihåg dock när ni sitter och kritiserar CDPR:

1: CDPR är inte en person, utan massor med folk. Att kritisera företaget är fel, det är endast ett par få som skall få allt skit, inte företaget som helhet. Endast ett par få som är ytterst ansvariga, vilket tar mig till punkt 2:

2: Det är inte programmerarna som bestämmer när ett spel ska släppas. Det är inte programmerarnas fel att du sitter med ett spel som inte funkar. De vet ju om statusen på spelet, är ju trots allt dem som utvecklar det. Men det är _cheferna_ som ska kritiseras. Chefen för projektet som inte lyssnar på sina programmerare och målar upp en för positiv bild för sin chef, och den chefen för att pusha spelet innan det är färdigt bara för att möta någon finansiell deadline. Det är dessa individer som skall kritiseras.

Ofta så gnyr folk på programmerarna, att de har kodat ett så kasst spel osv osv, men det är en jäkla massa beslutskedjor mellan programmeraren och distributören och affärerna, och det är allt efter programmerarna som ska få allt skit för att ha medvetet tryckt på att spelet är färdigt för release.

Spelet har en del problem ja, men det är cheferna som tagit det yttersta beslutet att släppa det, och jag tvivlar på att programmerarna kollektivt har sagt att spelet är färdigt och stabilt för release. Vi vet ju redan att massor med content har klipps från spelet för att få ut det i tid, och att konsollreleasen var skit, men det är cheferna som godkänt detta fast de vetat statusen på produkten. Skyll på dem, inte programmerarna som sitter längst ner i hierarkin och lägger övertid och crunch för att försöka leverera spel till en aldrig nöjd kund...

Är det vad det hypades till? Nej. Är spelet komplett? Nej. Är det buggfritt? Absolut inte. Skulle jag kunnat vänta ett år till innan det släpptes? Absolut. Men jag har ändå haft väldigt kul med spelet och har förtroende för att de fixar det och även släpper mer content.

Jag kunde inte sagt det bättre själv!

/Ullman

Av Ullman

Produkt: Netgear Nighthawk RAX200
Länk: https://www.dustinhome.se/product/5011146231/nighthawk-rax200...
Kategori: Nätverk
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5151442
Pris: 3290kr

Av Ullman

Produkt: Asus ROG Rapture GT-AX11000
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/293418-ASUS-ROG-Rapture-...
Kategori: Nätverk
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4981110
Pris: 3690kr

Av Ullman

Älskar produktinlänkningen i slutet av artikeln

https://i.imgur.com/jUVozOQ.jpg

Av Ullman

Jag googlade lite på "how to export information from fields in pdf file to an external file using javascript" hittade lite dokumentation som beskriver att det är möjligt att göra men tror att pdf-filerna inte ska vara låsta, du kan läsa vidare i dessa:

Interapplication Communication API Reference (pdf)

Developing Applications Using Interapplication Communication (pdf)

I den undre länken finns det lite kodexempel för om man ska koda ett eget verktyg, verkade kunna gå att använda MS Excel för att skriva VisualBasic kod som kunde hämta information från fält i en pdf som sedan fylldes i exceldokumentet. Det verkar det finnas programvaror som kanske kan göra något liknande, vet dock inte hur det interagerar med Scrive, har bara arbetat med Adobe LiveCycle och där kunde man använda javascript för rätt mycket i en pdf men då gällde det att pdf filen inte är "låst", går ej att se bakgrundskoden via t.ex Adobe Reader men i Pro versionen ska man kunna se det t.ex.

/Ullman

Av Ullman
Skrivet av Borked:

Men, det känns som en google-översatt Alibaba/wish-sida.

Haha var precis det jag tänkte också när jag sökte efter ett par New Balance herrskor -> Ny balans herr eller varför inte Ny balans kvinnors fräscha skum Evare' väg löpning sko istället för New Balance Women's Fresh Foam Evare Running Shoe.

Ja att översätta sidan får dom nog jobba på och kanske inte auto-översätta märkesnamn...

/Ullman

Av Ullman

@Vimm

Har ni testat att använda Trello?

Skulle väl gissa att Raspberry Pi:n skulle surfa till er egen Trello sida och så kan era användare logga in via en vanlig dator och uppdatera så kan det synas på TV:n, kanske att det behöver läggas in en refresh lite då och då så att den senaste informationen visas. Det skulle kunna gå t.ex via att ni har en egen webbserver med en webbsida som visar trellosidan i en egen <div> och på er egen webbsida kan ni ha kod som laddar om sidan med trellon och så hålls den uppdaterad

/Ullman

Av Ullman

Lite beroende på labb miljö och vilka krav du ställer på det men om du vill komma billigt undan och kanske inte ha endast en VM på din lokala dator för att labba i så kan det vara värt att införskaffa en Raspberry Pi av något nyare modell. Där du kan ladda in Linux och kanske installera en databas eller vad du nu önskar. Finns ju även en Windows 10 version för Raspberry Pi om man vill testa köra det

Själv kör jag med en Raspberry Pi och sättar ibland upp den för lite olika beroende på vad jag ska labba med. Men senast installerade jag Raspbian och någon SQL databas för att testa att det fungerade att läsa och skriva till databasen från koden för en webbapplikation.

När du labbat klart kan du ju använda den till annat, t.ex annonsblockerare, Pi-Hole, för hela nätverket utan att använda AdBlocker i webbläsare (även om det är ett bra komplement). Eller varför inte en retro spelmaskin med RetroPie

/Ullman

Av Ullman

Jag skulle rekommendera att använda en get-funktion som returnerar variabeln/värdet istället för att gå till den direkt (om du försöker anropa den från en annan klass vill säga). Samt att då sätta variabeln till private och ha en set-funktion som lite god kod-sed.

Men håller med @zaibuf använd gärna [code]-taggar så blir det enklare att läsa din kod.

/Ullman

Av Ullman

Vet att detta har mer med grafikprogrammering att göra men när jag pluggade på universitetet så brukade jag ibland följa de gamla tutorials som finns för Open GL progrmmering på http://nehe.gamedev.net/, det är lite rörigt första gången man går in på sidan men dom gamla guiderna finns i menyn till höger och språket är C++ förvisso.

Det finns dock nya tutorials för WebGL http://www.webgltutorials.org/ om man vill koda för webbläsaren Men som sagt det är när den glada kodaren kommit lite längre i sin utveckling än starten.

Själv fick vi börja koda i Java och sedan C++ på universitetet medan vi lärde oss Visual Basic och C++ i gymnasiet. Tycker själv som @sycrone att bara man tar sig tiden att lära ett språk och har kul när man gör det så spelar det inte så stor roll vilket man väljer att börja med.

http://www.cplusplus.com/ Bra referenssida på nätet för just C++

Lite tips så där

/Ullman

Av Ullman

Synd att det inte fanns när man pluggade där på Datorspelsutvecklingslinjen på LTU i Skellefteå... fast vi var rätt så upptagna med utbildningen och gick väl inte ut så mycket men hade lätt gått dit!

Av Ullman

Får väl hoppas på att fler länder som vägde mellan rösta för eller emot gör likadant så att detta röstas ner och blir omarbetat!

Av Ullman

Vet at detta är en väldigt gammal tråd nu men var lite intressant då jag letade efter samma information och snubblade över detta på Viasats egen kundservicesida så tyckte det kunde vara bra att samla här för framtida sökare

https://www.viasat.se/kundservice/4183/formatera-extern-harddisk/

Av Ullman

Jag använder mig av Microsoft Excel dock inget fancy, varje månad går jag igenom mina kvitton och matar in allt manuellt, där finns ju möjlighet att filtrera på saker i en kolumn om du t.ex inte skriver specifikt vilket godis du köpt utan endast Godis så kan du filtrera samtliga rader i kolumnen på det och sedan se priset i den intilliggande kolumnen per rad. Excel har en massa fancy funktioner för beräkningarna om du vill se total etc. Dock vet jag inte riktigt hur du ska göra för att koppla det till ett specifikt kvitto eller spara en bild av det i Excel så att det inte blir för plottrigt. Själv använder jag detta excel ark mest för att se över månadens privata utgifter och slänger sedan kvittona när jag bokfört dom.

Förstår att detta troligtvis inte svarar helt på din fråga eller kanske ger dig ett komplett svar på det du önskar men det är alltid något. Alternativet är väl att du kodar något själv i antingen Java, C# eller skapar en Accessdatabas där du kan spara ner bilder och data.

/Ullman

Av Ullman

Om jag läst din kod rätt så skulle jag även lägga

int antal = 0;
int total = 0;

utanför while loopen just för att dom hela tiden kommer vara 0 samt att du allokerar nytt minne för varje loop-snurr vilket enligt mig känns onödigt och någorlunda farligt med tanke på att du har en while(true) <- tekniskt sett oändlig loop innan du lagt in ett villkor (if-sats) som kommer att uppfyllas för att avbryta den (ja jag läste de tidigare inläggen om en if-sats som kollar efter s eller S men tänkte att detta var mer en tankeställarförklaring). Alternativt göra som @Ragin Pig föreslog där du utvärderar c för varje gång (mycket säkrare).

/Ullman

Av Ullman

Vila i frid!