Inlägg

Inlägg som Mateush har skrivit i forumet
Av Mateush
Skrivet av The Slayer:

Den här remastern överträffade mina förväntningar rätt rejält. Jag trodde det skulle bli uppskalade och remastrade fixturer ungefär i stil med Heroes 3 HD-Edition och inget mer. Hade inte förväntat mig att det skulle vara såpass förbättrat som det är. Men nåt ska man väl få för 400kr. Tycker ändå att det är lite i överkant om jag ska vara ärlig

Då var du väl blind. Det har visats långt innan hur bra det skulle se ut och det löftet hölls rätt bra

Av Mateush

Det hade kunnat lösats med att ALT toogle också aktiverar alla lootable objects.

Av Mateush
Skrivet av nedrans:

Jag tar illa vid mig och blir personligt kränkt när folk hävdar att det inte åldrats bra.

Håller med mest. Men det fanns en sak som störde mig enormt, det är väldigt mycket svårare att se t.ex. små sten som går att loota. När man vill bara rusha igenom ett ställe då är det mycket lätt att missa en massa.

Av Mateush
Skrivet av zleikir:

Värt att köpa detta för mig som aldrig spelade d2? Gillar PoE och spelade mycket D3 när det kom!

Skillnad mellan PoE och dagens D3 och D2 är som tre olika frukter tycker jag. Gillar du sånt så lär du säkert tycka om D2R också.

Av Mateush

Det vore lite naivt att tro att vid direkt release skulle allt flyta helt perfekt. Det är alltid en risk om man förköper eller köper det direkt vid release. Bara titta på i princip ALLA spel som släpps första dagen förmodligen skulle inte vara helt buggfri. Men visst kan man tycka att de borde upptäckt såna problem i beta versioner men men...

Av Mateush

BRA spel som jag minns för längesen. Dock buggigt med server grejen så får se om det blir betydligt bättre imorgon eller inom nån dag. Förväntade mig sånt så blev inte sur iallafall.

Av Mateush
Skrivet av Crazy Ferret:

Nu går det tyvärr inte att ha massa och färdas med ljusets hastighet, men om vi skulle närma oss ljushastigheten skulle saker börja se annorlunda ut. Hur beror dock på vilket fönster du tittar ut från.
https://youtu.be/5XmJrQdsqyQ

Orkade ärligt inte kolla den där videon. Jag förstår redan att OM du reser i ljusets hastighet och kan bevittna t.ex. jorden och månen då kommer du se att de roterar runt mycket fortare än normalt. De åldras fortare och självklart borde du också i teorin kunna bevittna sånt. Inte konstigt att såna videor som du visade har gjort väldigt få att inse hur det faktiskt kan se ut. Allt är för fördummande för oss normala människor tyvärr.

Av Mateush

Hur ser det ut i fönstret från skeppet om du reser i ljusets hastighet? Låt oss anta att du kan se jorden och månen också.

Av Mateush
Skrivet av Gorion:

Hanlon's razor är typ att man så långt det är möjligt försöker förklara mänskligt beteende med ignorans snarare än illvilja. I det här sammanhanget kanske man byter ut illvilja mot något annat ord, det här drivs kanske inte av illvilja eller ondska, det tror inte jag, men jag tror inte heller att det handlar om renodlad okunskap, jag tror att många antiviaxxers är ganska medvetet vilseledande och medvetet bortser från evidens som står i kontrast till deras ståndpunkt.

Kortfattat kan man ju egentligen säga att hanlon's är i princip att ge någon "the benefit of the doubt" vad angår deras motiv till varför de misrepresenterar information eller utelämnar information.

Och jag menar att du framstår som mindre cynisk än jag är, det kanske inte låter särskilt snällt att man utgår från att människor i princip är lite för obildade ibland och att det leder till felslut, men i sammanhanget får man ju säga att det är vänligare och mer välvilligt att utgå från att någon i princip är obildad snarare än ondsint. Att någon är obildad är ju iett tillstånd som går att bota, ondska kanske not so much.

Och med det sista stycket angående längre samtal så menar jag att ju längre jag cirkulerar i den här diskussionen, inte bara på sweclockers utan som helhet, ju mer känner jag mig övertygad om att det här inte bara handlar om okunskap utan avsiktliga försök att leda andra människor på fel spår.

Det gäller inte alla aktörer från antivaxxhållet, kanske inte ens en majoritet, men när man märker i ett samtal att man har att göra med någon som faktiskt inte är helt opåläst och som verkar ha funderat en del över sina positioner och som verkar vara väldigt väl medveten om bristerna i sina resonemang men som ändå fortsätter repetera sina argument ad naseaum trots att majoriteten av all information som finns tillgänglig tydligt har debunkat samtliga talking points, hur uppriktig är man? Det framstår för mig mest som att man medvetet försöker vilseleda.

Tldr: du är mer villig att göra välvilliga tolkningar än vad jag är, för du beskriver en omedveten process där människor i samtalet drivs av irrationell rädsla, jag känner mig mer benägen att tro att det många gånger styrs av medveten oärlighet, rationellt övervägd sådan

Och det är väldigt ärbart av dig, det tillhör god debattsed att göra det.

Nädu. Jag tror att det helt enkelt handlar om vilka sidor de tillhör. Antivaxxers läser in info från annat ställe och vice versa. Det är faktiskt väldigt få människor som kan tänka helt själva! Tyvärr men det är sant.

Av Mateush
Skrivet av AplAy:

Mycket lockande förenkling. Dags för din vän att bryta sig in hos FHM och Uppsala Universitet där Virologi med immunologi lärs ut och berätta hur det egentligen ligger? "Asså kroppen känner inte igen det först, så därför tar det lite mer på en!"

Hur kommer det sig att ebola slog ännu värre än Sars-Cov-2? Och hur kommer det sig att Sars-Cov-1(!) fick mycket högre dödlighet men inte spred sig lika mycket? Hur kommer det sig att HIV och Herpes vägrar lämna kroppen efter infektion?

Komplex samverkan mellan virologi och immunologi är svaret på alla frågetecken i ovanstående paragraf.

Bara för att det är "något som kroppen inte alls känner igen" betyder inte per automatik att viruset kommer slå till hårdare. Jämför hur Sars-Cov-1 vs. Sars-Cov-2 slog till globalt och då är de relativt besläktade med varann.

P.S. Sars-Cov-2 ÄR en ny sjukdom för ALLA som inte fått det ännu. Hur kommer det sig att vissa blir dödssjuka och andra knappt vet om det? Återigen: komplex virologi + individuell immunologi (varav varför man pluggar och forskar inom ämnena).

P.S.S. Säg åt din vän att vaccinera sig först och sedan kan denne prata som en outbildad professor i virologi+immunologi.

Ja du har väl en poäng där hehe. Men kanske stämmer delvis ändå för efter tid har man bättre immunitet. Går tyvärr inte att övertala vissa att ändå ta vaccin så är det bara.

Av Mateush

Påtal om min vän. Han förklarade att varför Covid slår mycket värre än vanlig säsongsinfluensa är för att det är en helt ny sjukdom för de flesta. Något som kroppen inte alls känner igen. Det låter jävligt logiskt faktiskt.

Av Mateush
Skrivet av AplAy:

Ja? I värsta fall regelbundet vaccin var sjätte eller tolfte månad. Det finns miljontals människor som måste ta mediciner varje dag, vissa som måste få dialys varje vecka, och så vidare, för att kunna få överleva. Så nog har vi det otacksamt bekvämt om vi skulle behöva årligen - och "gratis" för oss svenska medborgare - ta vaccin mot en konstant endemi.

Eftersom det inte står skrivet på ens panna efter faktisk infektion huruvida man fick någon riktig bildning av antikroppar mot COVID-19 i efterhand och medan det finns skrivet på papper hur bra (dock inte hur länge - än så länge) skydd vaccin ger så är det ett enkelt val om du frågar mig.

Av alla sprutor som finns där ute så är jag relativt säker på att COVID-19-vaccinen har de minst jobbigaste biverkningarna om du hajar biffen!

Vaccin är lite som "fuskkoder" för immunförsvaret eftersom de får bygga upp ett förberedande försvar mot en infektion som inte ännu har inträffat! Det är fantastiskt om du tänker efter. Kom även ihåg att en viktig del av varje virus "anfallstaktik" är att bekämpa och/eller undvika immunförsvaret, vilket är varför vissa får dålig mängd antikroppar efter infektion trots att de kanske klarade infektionens sjukdomsförlopp helt galant.

Jag älskar nästan vaccin, helt fantastisk mänsklig upptäckt+uppfinning.
Det är kroppens sv_cheats 1{ENTER}impulse_101{ENTER} innan du möter jättebebisen i Xen!

Hmm detta ska jag fundera på sen när jag är mer nykter

Av Mateush
Skrivet av AplAy:

Så du skippar att ta något mindre farligt regelbundet (mRNA-vaccin mot COVID-19) och istället väljer att leva med således större risk att drabbas av svår (t.ex., long covid) eller dödlig COVID-19? Hur ser du på att använda bilbälte? O.d.? Vidtar du hellre större risker när du kan vidta mindre risker och ÄNDÅ leva ett normalt liv?

Jag tolkar det som om du har "övertalats" att tro att risken att drabbas av svår eller dödlig COVID-19 är mycket mindre än att drabbas av liknande symptom vid regelbunden vaccinering mot samma sjukdom. Tror du det så är det ju uppenbart att det är bättre att skippa vaccinering och bara YOLO.

Jag har lyssnat igenom ett par This Week In Virology-avsnitt och senaste där de pratade om "Level of Transmission" (sv. smittsamheten) i COVID-19 vilket inte verkar stämma överens med den strikta definitionen om "Transmission" vilket är en lång process och inte en simpel enskild händelse som "hur många som blivit smittad över en viss tidsperiod".

Vad de preliminärt föreslog är att vaccinens syftet just nu är INTE att skydda mot att bli infekterad utan snarare att när du väl blir infekterad så drabbas du endast av ett milt sjukdomsförlopp. Detta gäller även riskgrupperna. Dessvärre står det inte skrivit på pannan hos riskgrupper vilka som kommer att drabbas hårdare av vaccinering och vilka som kommer att få faktiska förmåner av det.

Jag tänker så här. Ok jag är fullt vaccinerad nu men vad nästa då? Ny vaccin och ny vaccin igen? Eller istället bita ihop och riskera bli sjuk så immunförsvaret kan nog programmera skydd bättre än alla vaccin någonsin gör?

Som sagt jag har inte ännu bestämt mig om detta så hör gärna din åsikt om den saken.

Av Mateush
Skrivet av Ibymafayhas:

Tror vi kommer behöva leva med Corona säkert en åtminstone 10 år. I rika delen av världen kan vi säkert leva relativt normalt med hjälp av vaccin med är rädd för att nya varianter kommer frodas i fattiga (och allt som oftast tätbeboliga) länder.

Corona-passet är bara giltigt i 8 månader idag, så det är redan från början "planerat" för fler doser. Om det sedan är 8 eller 24 månaders mellanrum är något vi lär oss med tiden. Läkemedelsbolagen "gissar" idag på årliga boosters.

Det har jag förstått från början. Men teoretiskt om alla hade gått i karantän då kanske fanns det ett hopp men nix så nästa steg är massvaccinering men även det uppenbarligen inte funkar. Så jag kastar in duken och ger min kompis rätt och kommer inte ta nytt vaccin fast jag redan tagit två doser Pfizer.

Av Mateush
Skrivet av r3mpuh:

Klart man kan, ta kontanter & för in varje såld vara på ett vitt a4 papper med penna. Sedan får väl butiken föra in allt på det digitala systemet när det väl är up n running igen.
Coop personal är bara lata.

Fel. Då risk för rån.

Av Mateush

Vad säger ni då om delta som kanske tvingar oss att ta ett nytt vaccin? Jag har varit väldigt envis mot en polare och sagt om alla tagit vaccin då hade Corona nog försvunnit men han trodde inte på det. Så kanske hade han rätt trots allt?

Av Mateush
Av Mateush
Skrivet av Nioreh83:

Vilket vidrigt slödder till "journalister" det jobbar på Aftonbladets redaktion, iaf de som sätter rubriker på framsidan. Hoppas de skäms inombords varje gång de skriver sina clickbait-rubriker, att de fattar hur lågt de sjunkit när de sitter där och spånar ihop orden. Ju sliskigare desto bättre. Sanningshalten är mindre noga. De lever på klick, vältrar sig i folks rädslor, älskar att smutskasta personer i sina "granskningar", blåser upp skitsaker för att folk ska bli upprörda och klicka in sig på artiklarna. Det är så nära rent horeri man kan komma. Fy fan.

Vet inte varför jag blev tvungen att skriva av mig just idag. Har stört mig länge, särskilt under pandemin har det blivit extra tydligt.

Du kan iaf lugna dig med att våran liv inte är obegränsad men visst är det beklagligt för framtiden i Sverige och stora delar av hela världen. Jag personligen TROR på att det finns nån högre som kommer rätta till allt, det hoppas jag iaf!

för att förtydliga för mod: JA JAG ÄR GALEN, PUNKT SLUT. JAG FÖRSÖKER BARA ATT VARA ARTIG.

Av Mateush

På tal om stulen cykel så minns jag bra för längesen när min morsas cykel blev stulen och efter nån år flyttade vi till en lägenhet där såg vi cykeln. Så vi tog ett samtal med "ägaren" och fick tillbaka den haha.

Av Mateush
Skrivet av oTiuZ:

Är det helt enkelt jag som behöver "chilla ner lite" som folk runt mig brukar uttrycka det? Eller har jag fog för att bli irriterad? Är det någon annan som brukar känna likadant? Hursomhelst så var det skönt få skriva av sig lite även om kanske ingen orkar läsa.

Ett mycket bra trick mot sånt är att skylla på huvudvärk eller vadsomhelst. Då blir det bättre fort