Inlägg

Inlägg som Bonius har skrivit i forumet
Av Bonius

Har kört dubbla bankkort och dubbla konton sen för evigt, funkar ju hur bra som helst. Automatisk överföring till internetkontot dagen innan månadsbryt, alla tjänster drar sina stålar, kvar finns 1SEK, rinse repeat. För tillfälliga köp så är det ju bara att öppna internetbanken och föra över den summan som behövs till internetkontot.

12SEK i månaden tar jag vilken dag som helst över att någon kommer över mitt vanliga kontokort.

Är det omständigare än ett e-kort? Antagligen.

Av Bonius
Skrivet av Foolwolf:

Är det skillnad på Pund-priserna och Euro priserna? Många har ju $-€-£ i rakt led så att förlorna i dagsläget blir de med £ då den är dyrast. Surt annars - men £ står i 11,750200 och € står i 9,286600 vilket kan bli lite lurigt ibland. Greenmangaming blev ju rätt dyrt med sin valuta omvandling till just £...

Britterna betalar ingen eller väldigt låg moms på spel. Priserna på Steam är därför generellt ~15-25% lägre för en brittisk medborgare än för oss, oavsett titel. Att GMG tvingar dig att betala i pund är bara en cash-grab, rakt av.

Av Bonius

Är det jag som är blind, eller saknas det inte strömkabel till läsaren? Är det den där röda ormen som har SATA-kablaget från PSU?

Av Bonius

Jag har haft liknande fel på två burkar, på den ena var det en sata-port på moderkortet till en av hårddiskarna som bestämt sig för att lägga av (moderkortet stendog ett tag senare), på den andra var det ett nätagg som var döende.

Kommer du åt BIOS eller börjar den loopa direkt vid post?

Edit: Läste OP igen ett par gånger. Kan du testa med ett annat grafikkort? Har jag förstått rätt om den bootar in i Windows korrekt och är fungerande efter ett par cykler?

Av Bonius

0.5 - 0.3mm stiftpenna > allt annat. Använd en plastpenna så går det lättare.

Av Bonius

"Fryslagget" du beskriver beror antagligen på att din GPU når för höga temperaturer och därmed throttlar för att inte öka temperaturen ytterligare. Ditt kort har en maxtemp på 97 - 99C, men däremot så borde tröskelvärdet för throttling ligga någonstans runt 75-strecket (du kan förvisso ändra detta, men men). Antar att din dator har något år på nacken, så kan vara värt att ta fram burken med tryckluft, blåsa rent och se om det sänker temperaturerna.

Det kan också vara så att du kör på ett nätagg som börjar bli trött och inte orkar driva komponenterna när de har hög load - vilket de verkar ha med tanke på att temperaturerna når så pass högt.

Av Bonius
Skrivet av Icte:

Mitt TJ08-E har rätt bra flöde, en stark fläkt fram som drar luft genom hela buren ut. Visst blir det trångt med två grafikkort (om jag tar bort ljudkortet) men med två referenskylare så borde temperaturerna hållas nere (med tanke på att framfläkten blåser luft rakt mot grafikkortet som har en öppen kylfläns mot fläkten)?

EDIT: Sen ångrar jag lite att jag inte pungade ut ytterligare 1500 kr och skaffade mig ett 780 Ti då det kom ut utan körde på 780.. Tänkte inte så mycket på hur pass bra min låda och moderkort skulle klara SLI tillsammans med ett ljudkort

Enklaste sättet att kolla om SLI faktiskt är vettigt rent temperaturmässigt är att sätta kortet på ~60% load och kolla vilka temperaturer du håller efter en timme. Jag kör två 670's m. windforce 3x just nu i en HAF-X, utan tunnel ligger jag på 45C / 30C och under hög load ~65-55. Med tunnel utan dammsugarläge så skalar jag av ~5C.

Hoppar du på SLI-tåget så bör du tanka hem nvidiaInspector så du kan få ner huvudkortet till nerklockade värden när du är idle. Annars kommer den ligga på samma klockor som om den kördes i aktivt läge. Blir lite snällare mot elräkningen då

EDIT: Ovanstående temp med en rumstemperatur på ~22C

Av Bonius
Skrivet av ggwp:

Jag har gott om plats för säkert en 7 diskar i chassit. Men jag kan inte ljudisolera dem inuti chassit, så de skulle förstöra ljudbilden tyvärr.

Jag tror du får ut bättre ljudisolering om du har alla komponenterna i samma låda än om du har chassi och extern HDD-låda separat. Det finns dockor att köpa som du kan smälla in i dina 3.5"-slots, sen hänger du upp dem i band eller isolerande skruvar. Med en sådan uppsättning så torde din dator bli tystare än bakgrundsljudet du har hemma.

Av Bonius

Undvik SLI som pesten om du inte sitter på en stor låda, eller har riktigt bra luftgenomströmning i chassi. SLI är förvisso jävligt ballt och du vinner mycket på det OM spelen som släpps/du spelar faktiskt har SLI-profiler och skalar bra. Star Citizen är en helvetisk plåga med SLI (fungerar inte alls för vissa), likaså Planetside 2 innan performance-patchen som tog ett år innan den släpptes. WatchDogs var löjeväckande skitdåligt prestandamässigt och Rome 2 gick inte att spela överhuvudtaget efter deras första patch.

I spel som faktiskt stödjer SLI fullt ut så är det dock jävligt mycket godis att hämta. Metro var rent euforiskt bra, FarCry likaså.

Jag har kört SLI i alla mina datorer sen de första SLI-korten kom. Det är alltid lite hit-or-miss om det fungerar som det ska eller inte. Ibland är det ren och skär besvikelse, men ibland så kan man inte göra annat än att sitta och le. Vill du kunna spela "det allra senaste" när det släpps så ska du satsa på att köra ett starkt single-kort, 780Ti / 980 i ditt fall. Om du kan vänta en månad eller två innan du får sätta tänderna i ett spel så borde du definitivt köra SLI.

Av Bonius

Kan inte med gott samvete rekommendera att du skaffar en i7:a om du endast tänker använda den för spel. I många spel (läs: Allt som EA producerar) så får du oftast sämre prestanda med en i7 än en i5, av den enkla anledningen att spelen får core parking-funktionen i Windows att kuka ur fullständigt. Det uppstår på en hel drös med andra titlar också och är precis lika drygt varje gång.

In short: Om du gör video-encoding eller andra tunga saker mer än en gång i veckan, köp en i7. I annat fall köper du en i5. Om du nu ska köpa nytt ö.h.t dvs

Av Bonius
Skrivet av dattuz:

Tack! Underbart med en motiverad åsikt! Jag ska kolla med skolan, vad jag vet är det mesta webbaserat. Om så inte är fallet; vilken macbook ska jag välja isåfall?

Håller tummarna för att du får ett vettigt svar

Om du tänker köra Mac så hade jag kört på 13" Macbook Air med hårddisken på 256gb. Du får en/två/tre timmar mer batteritid på den jämfört med den med 11" skärm, samt att 256GB ger dig väldigt mycket mer overhead när det kommer till lagring. Du kommer inte behöva formatera halva datorn för att du vill plocka med dig ett par filmer för en tågresa etc. Visserligen väger den ett par gram mer än 11", men i och med att du ska skriva en hel del så är större skärmyta och längre batteritid dina A och O. Vikten ligger runt kilot vilken du än väljer (inkluderat laddare), så du kan lätt bära den i en carry-case istället för en laptopväska - vilket i mina ögon är galet mycket plus.

Macbook Pro är total överkurs för dina ändamål och kostar alldeles för mycket med tanke på vad du faktiskt ska använda den till.

Av Bonius

Att sitta med en hemmameckad VPN / Remote Desktop för att köra vissa program är det absolut sista du vill sitta och jävlas med när du är på skolan och pluggar. Den kommer balla ur någon gång och enligt lagen om alltings jävelskap så kommer det ske när du behöver den som mest.

Nu vet jag inte hur upplägget på ditt program ser ut, eller vad de har för system i GBG, men risken finns alltid att du måste in på någon gammal Citrix-platta eller AD och hämta grejer / köra applikationer. Då är du nästintill helt körd om du tänker köra remote hemifrån, om du inte mutar någon tekniker. Om du prompt tänker köra en Chromebook så ber jag dig å alla teknikers vägnar att du kollar upp detta med campus & lärare innan du köper.

En billig valfri bärbar är en förbrukningsvara som du kommer kunna använda klockrent under minst tre av dina fyra år som student. Den kommer fungera under denna perioden för allt du behöver den till och kommer antagligen prestera helt godkänt. Däremot så kommer du nog behöva ett batteribyte år två/tre för att den ska hålla godkänd standard studietiden ut. När du väl hämtat ut din examen så är den dock fullständigt förbrukad.

En MacBook kommer fungera felfritt under hela din studietid. Behöver du någon speciell windows-applikation så är det så skrattretande enkelt att installera VMware att man nästan gråter av glädje.

Av Bonius

Finns stor risk att du behöver byta minnesmodulerna till dem med low-profile heatsinks istället för de som sitter på "vanliga" Vengeance-modulerna. På mitt Maximus V hade jag ett par millimeter över, men på polarens z87-G45 så fick de inte plats under kylaren.

Av Bonius

Då din kravspec redan osar köpsignaler för Apple-produkter så ska jag göra detta lättare för dig;

Ställ dig själv följande fråga: "Har jag råd att lägga 11.500 på en ny bärbar dator IDAG?"

Om ja, köp en Macbook Air 13" med 256GB hårddisk.

Om nej, köp valfri bärbar dator med SSD för en så billig slant som möjligt (INTE chromebook!).

Av Bonius
Skrivet av Dr.Peppar:

Senaste ominstallationen av windows var ca: 4 månader sedan. Kanske är dags igen. Hur gör man en sån "flytt" av appdata?

Här har du ett hyfsat tutorial hur du gör för win8

http://www.eightforums.com/tutorials/4275-user-profiles-reloc...

I mitt googlande stötte jag dock på en hel drös med folk som försökt göra exakt samma sak som du och där har Minecraft helt enkelt struntat i alla konfigureringar och likförbannat kastat in sig själv på \AppData\.minecraft på C:\ , så jag hade ändå kört på metoden att starta servern på D:\ och låtit den tugga det mesta därifrån.

Om du nu är rädd om livstiden för din SSD så är en hel omformatering det absolut sista du vill göra.

Av Bonius
Skrivet av Dr.Peppar:

Ja där ser man. Finns det något sätt att bara flytta appdata till HDD eller måste jag flytta hela operativsystemet?

Du kan flytta AppData specifikt för en användare, eller för hela OS. Däremot så är det inget jag rekommenderar ö.h.t om det inte är en helt färsk burk då många program på datorn riskerar att balla ur fullständigt.

Som jag sa tidigare så är det hugget som stucket i slutändan om du ändå tänker lira minecraft på din server, vilket jag antar att du vill göra. Lägg servern på din HDD och låt den rulla från den, sen lägger du undan 20:- i månaden för din replacement drive om 5 år.

Av Bonius
Skrivet av Nixxor123:

Nä det har varit endast i USA som den har varit såhär varm. Innan jag tog isär datorn i Sverige var det ca 40C i idle. Men vet inte hur troligt det är att kylaren är trasig direkt.

Jättedumma fråga nummer två: Har du kollat så du har rätt kablage och att din PSU och kylaren är specade att köra både 120v @ 60hz och 240v @ 50hz? Jag är inte elektriskt skarp överhuvudtaget så någon får gärna rätta mig, men kan det inte vara så att om komponenterna inte är specade att köras i 120v @ 60hz så orkar de väl inte driva sig själv fullt ut? Eller skulle systemet helt enkelt inte boota alls?

Av Bonius

Jättedum fråga: Tog du med dig datorn från Sverige till USA, och i sådant fall, har problemet uppkommit i direkt samband med flytten eller har det uppstått efter en tid?

Av Bonius

http://www.sweclockers.com/forum/61-stationara-datorer-suppor...

Där har du något att börja mecka med. Lycka till!

Av Bonius
Skrivet av Dr.Peppar:

Jo för det är det jag undrar om någon vet. Vill ju inte paja min SSD för att jag ska ha en server då är det inte värt!

Minecraft använder AppData rätt flitigt ändå, så det är hugget som stucket i slutändan. Du får helt enkelt sluta spela Minecraft om du inte vill slita på SSD'n, alternativt flytta AppData till din slöa hårddisk, men då försvinner ju halva poängen med SSD