Inlägg

Inlägg som anon18971 har skrivit i forumet
Av anon18971

Slackware musproblem!

Jag har stora problem med att få min MX900 som följer med Lohitech DiNovo (bluetooth). När jag rör den i xled rör den sig i yled. När jag rör den i yled händer ingenting. Den funkar alltså delvis. När jag trycker framåt och bakåtknappen etc får jag den att röra sig i xled, i steg.

Jag kör Slackware 10.1, och jag hade liknande problem i 10.0 vid låt säga var tionde uppstart.

Jag har provat alla drivrutiner.
Finns det något sätt att modifiera i /etc/X11/xorg.conf in och utdata från musen.. ?

I xorg kan man ju inse vilka som stämmer och inte, genom att läsa det tidigare.
Den jag funderar över är raden
Option "protocol" "PS/2"
Har provat usb, jag vet helt enkelt inte vilka protokoll som finns.
När jag väljer usb mouse i konsollsupport är musen precis som i X.

Av anon18971

tänkte mig ett mer kvalificerat ISO 9000 certifierat svar... om någon hade någon annan skärm att jämföra med etc.

Av anon18971

jag har beställt en dell 20,1 tums för 5000 ju .. är den bra ?

Av anon18971

Beställde en 20,1 tums från dell.. de har ganska schysst rabatt där nu.. motsvarande andra skärmar är runt 1000 kronor dyrare som billigast..hoppas den är bra

Av anon18971

skälet till att en toshiba t ex idag ofta är "overpriced" är ju att dom var extremt bra på bärbara i början.. o det lever dem på nu :). Bra att tänka på om man ska köpa begagnat. Om man kan lista ut vart gränsen går.

Av anon18971

tror det är bättre att köpa en begagnad athlon xp eftersom ibland måste man flasha om de gamla moderkorten för att sempron ska fungera på dem... men du får väl kolla

Av anon18971
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Marwin
Jag har en Acer TravelMate och är väldigt nöjd. Har aldrig haft några problem med den. Dock har jag själv råkat förstöra batteriet. Så var noga med hur du laddar batteriet.

Annars kan jag rekomendera Acer! Fina, "Proffsiga", Kvalitétskänsla!

om du har pajat batteriet och det inte tar laddning kan du prova o chocka det med högre och högre spänning tills det tar laddning igen :).. funkar perfekt sen jag gjorde!

Av anon18971

jag har 100mbit nätverk till en 10mbit uppkoppling. det är bara en sladd mellan alla datorer jag har provat och nätet..

Av anon18971

spöklikt internetlan..

Ungefär varje kvart eller 20e minut bryts internetförbindelsen oberoende av vilken dator jag har kopplad direkt till min nätverkskontakt i lägenheten,(3 datorer, 5 nätverkskablar, de har inte varit i kontakt med varandra). Jag har även en dosa för telefoni via bredband som jag kan koppla in och när internet inte fungerar kan man ändå prata i telefon. När den inte är inkopplad är ändå problemet detsamma. Det går att inaktivera och aktivera anslutningen igen på samtliga datorer, eller använda sig av "reparera anslutning", det brukar oftast göra att det fungerar igen. Men det fungerar inte alltid. Jag har ringt till supporten men de säger bara att vi kan göra en teknisk analys men det kostar dig 1500 kronor om teknikerna kommer fram till att det inte är vårat fel.
Någon som har ett förslag på vad man kan prova?

Känns aningen meningslöst. Och jag har inte skrivit fel någonstans om det verkar så..

Av anon18971

Ser att du har något av samma problem som jag har.. sedan någon hårdvara byttes ut i närheten av mig har uppkopplingen hoppat upp oc hner hur som helst.. ibland fungerar det när man reparerar och ibland när man inaktiverar och aktiverar uppkopplingen igen. Samma? Har provat 3 olika datorer och kontakten är direkt till nätet ... :/ fast du kanske hade modem?

Av anon18971

räckvidd..

jag kan bara rekommendera bluetoothtangentbord till dig.. köpte ett dinovo när mitt gamla gav upp.. de är suveränt.. fast jag har inte riktigt fått nån bootsupport, det fungerar inte att gå in i setup etc.. men det går ju att lösa på annat sätt..
Så om du inte MÅSTE använda dig av dual boot med meny så köp ett bluetooth... kanon räckvidd.. funkar fint o spela med också. Du kan ju alltid köpa "for notebooks" så får du en kass mus ... eftersom du redan hade de.. blir lite billigare..

Av anon18971

Ja precis.. det var en gris som hette gaim-vv med linphone o hela köret.. men när man hade kompilerat o mixat gjort som alla guider sa så stog det "creating audio conversation" när man ville ha video. Någon som fått den fungera med msn?

Av anon18971

webcama med msn i linux.

finns det någon som verkligen har fått det att fungera att webcama med msn i linux? (inget skit om saker som borde fungera nu )
Isåfall vill jag veta hur man gör!

Av anon18971

tvout sladd...

Någon som vet var man kan få tag i en sånhär sladd? är ju inte svideo och inte vanlig tvutgång.. verkar inte finnas någonstans..

Av anon18971

Jag tror helt enkelt att du har gjort fel någonstans. Ta isär och skruva ihop.

Av anon18971

Installera linux på bärbar utan bootbar floppy eller cdrom

Jag har en gammal bärbar 200mhz mmx bärbar med 10gb hdd och nt4 på en partition samt win2k på en annan. Nu är det så att jag inte behöver 2k längre och tänkte därför installera någon linuxversion för att kunna köra massa remote på ett smidigt sätt (xfönster etc..). Men dessvärre har jag ingen floppy och ingen bootbar cdromenhet på den.
Någon som har något förslag på hur man kan göra det utan att behöva flytta hårddiskan till en annan dator?

Hoppas frågan är tydlig

Av anon18971

ssh menar jag då

Av anon18971

remote xfönster i windows?

Jag undrar om det e någon som vet någor smidigt sätt att köra remotelogin på en unixdator och då kunna starta x fönster i windows? Kör linux också och där går det ju.. men det borde gå att fixa i XP också..?

Av anon18971

Det som händer är att om motståndets "moststånd" är lägre än högtalarens.. låter högtalaren mindre... annars händer ingenting...och om motståndet är mycke lägre och du drar mycke på förstärkaren säger det poff(om du inte kyler motståndet som en kung).

Av anon18971

lagom dyr liten halvgammal laptop?

Skulle vilja ha tips på vilka gamla laptops det finns.
En liten och typ halvgammal kanske då med en 300-600mhz processor. Vet att compaq gjorde några fina under en tid men inte annars.. tacksam för svar