Inlägg

Inlägg som BrutalOddball har skrivit i forumet
Av BrutalOddball

Körde min gamla R9 390 fram tills den började spasma totalt sommaren '21, så började kika ny dator i den vevan. Hade varit ganska bortkopplad från hårdvaruvärlden så visste inte om prisläget så noga. Visade sig vara bra mycket billigare att köpa en prebuilt med RTX 3070 som jag kör nu än att pilla ihop något eget med t.ex. Radeon 6600, så fick bli den burk jag har ännu. Dundernöjd!

Av BrutalOddball

HyperX-lurarna du länkar har jag egen erfarenhet av, och de är absolut schyssta, men förmodligen inte lika bra ljudmässigt som dina X2. Är du nöjd med dessa och de inte håller på att slitas ut ser jag inte varför du skulle byta dem mot något sämre, så i ditt fall verkar typ en ModMic (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5247908) eller någon form av fristående mikrofon från typ Blue som en bättre lösning!

Av BrutalOddball

Finns nu hos några återförsäljare, lägsta pris jag hittat (inte på prisjakt än) ligger kring 4600, vilket är för dyrt för min smak tyvärr.

Av BrutalOddball

Om detta kortet kan hålla sig kring 4000 kr-strecket skulle jag starkt överväga att köpa det. Min gamla trotjänare R9 390 håller sorgligt nog på att dö, och jag spelar bara i 1080p ändå. Hade såkalrt hellre köpt en 3060ti eller 3070 om de legat kring msrp, men så ser ju verkligheten tyvärr inte ut.

Av BrutalOddball
Skrivet av Median:

Hallå, tack för svar och pepp! C har typ 50-60 platser ja. Jag håller tummarna - C är mig veterligen inte det populäraste programmet och inte allas förstahandsval vilket gör mig lite mer förhoppningsfull, även om överintaget skrämmer mig lite.

Jag är antagen till W dock- och har hört rykten om att det går att byta inriktning förr eller senare? Vill helst börja från början och hänga med D-sek i nollningen och allt, men om inte annat så kommer jag köra W och försöka byta.

I värsta fall kan man ju söka om program till varje höst. Åtminstone mattekurserna kan man ju ta med sig, men annars är det inte mycket som förenar W och C. Givetvis är det alltid folk som hoppar av under nollningens gång, då de inser att programmet inte var för dem, eller teknis ö.h.t., och därför öppnas alltid en del reservplatser på varje program, men köper också att du vill vara med från början. Viktigt dock att tänka på att nollningen inte är allt, du ska ändå plugga 5 år för att bli civilingenjör, så att välja program efter vilken nollning man kan vara med på mest är kanske inte alltid bäst. Jag skulle säga gå på magkänsla, och i värsta fall börja på W och tacka ja till plats på C om du får möjligheten senare, du har goda möjligheter att ta plats även efter nollningen. Och som sagt, 5 år. Programmet är viktigare än nollningen.

Av BrutalOddball

Hejsan! Jag pluggar på LTH, om inte inom D-sektionen. Hur många platser har C-programmet? 60? Mitt program har 60 platser och tror den sista som fick plats var typ 7:a i reserv, så du har definitivt en chans. Om du har några frågor om LTH eller Lund som studentstad så bara PM:a mig! Håller tummarna för dig!

Av BrutalOddball

Testade även köra en prime95- och furmark-stresstest, och det var inga problem för datorn att köra upp i 100% load, så tänker att det inte har med strömtillförseln att göra

Av BrutalOddball

Dator krashar och låser sig vid start av vissa spel

Tjosan!

Jag är hemma hos mina föräldrar en sväng över sommaren, så min lillasyrra undrade om vi kunde spela LEGO Harry Potter idag. Givetvis sa jag, måste bara ladda ner spelet först. Vi spelade lite lego Hobbit under tiden. När det sedan var dags att starta upp dock spelet så sa det tvärstopp. Första gången kom vi ungefär halvvägs genom första banan, innan datorn stängde sig och gick in i något underligt strömsparläge. Tangentbordet lös fortfarande och ström-LED'n lös svagt. Datorn reagerade inte på att jag höll in strömknappen, utan jag fick stänga av genom att strypa strömmen till PSUn. När jag sedan provade att starta spelet igen så hände samma krash så fort vi kom in i main menu. Jag har haft liknande problem tidigare, t.ex. med Dirt 3, men det löste sig själv. Vad som är underligt är att betydligt mer krävande spel, såsom the Witcher 3 fungerar helt fine. Datorspec står i min signatur. Jag kikade igenom Event Viewer och Reliability report, men de ger mig bara error 41 och att windows wasn't properly shut down, vilket jag vet om. Någon som har någon insikt i problemet? Det jag tycker är mest underligt är att det bara händer i vissa spel, såsom lego Harry Potter och även när jag provade lego Star Wars Clone Wars, men inte i mer krävande spel. Jag har även kontrollerat och blåst bort damm samt kontrollerat temperaturer och det ser helt normalt ut...

Tack!

Av BrutalOddball
Skrivet av Robinccc:

Varför måste du köpa senaste? Speciellt om du har en max budget på 6K?

Jag skulle säga fortsätt med OnePlus, jag har femman och är riktigt nöjd.
Sexan går väl på strax över 6 tusen nu. Och jag är som dig, jag VILL ha 3.5mm uttag
och det har ju OnePlus 6.

_Måste_ absolut inte köpa senaste för sakens skull, men då jag tycker 6000 kr är en stor summa pengar, så vill såklart få det bästa möjliga för pengarna, och t.ex. OnePlus 6 tycker jag känns föråldrad jämfört med t.ex. Samsung S10 eller Honor View 20, det är ju därifrån frågeställningen kommer

Av BrutalOddball

Ny mobiltelefon, absolut max 6000 kr

Halloj! Så kom dagen, min OnePlus 3 som jag haft i nästan tre år gick i marken, så jag behöver en ny telefon! Jag började från början kolla förra året, och var lite småsugen på typ Honor 10 eller LG G7 som båda kostar mellan 3 och 4 tusen kronor från Amazon, men köpte aldrig. Jag vill absolut inte lägga mer än 6000 kr på ny telefon, och jag har följande krav:
Android
Topprestanda (Snapdragon 845/855, Kirin 970/980...)
Hörlursuttag är näst intill ett krav
Ingen enorm notch.
Måste kunna streama HD (sorry pocophone)
Just mer stock Android desto bättre, men inte superduperkrav

Jag undrar alltså vad ni har för tips! Min originaltanke var att vänta tills OnePlus 7 avtäcks, men tror knappast jag kan vänta till maj/juni för att köpa ny telefon nu när skärmen ser ut som ett spindelnät. De jag varit mest inne på är Honor View 20 eller Huawei Mate 20 (icke-pro). Samsung S9 ligger ju kring 5k på Amazon nu också, men känns sådär att köpa förra årets telefon nu när den nya släppts...

Tusen tack för alla tips!

Av BrutalOddball
Skrivet av prolle:

Tjena! Tar den gärna. Kan hämta senare under dagen

Tjena! Snackar med en annan snubbe som också var intresserad, men om han inte hör av sig tillbaka så kontaktar jag dig igen!
MVH

Av BrutalOddball

Samsung ML1640 Laserskrivare

Hejsan!
Vi har köpt en ny skrivare och har därför ingen plats kvar till denna.
En äldre modell, men skriver ändå ut bra text, bilder är den dock inte så bra på eftersom det är en svart/vit laserskrivare. Tonern börjar ev. ta slut, kan behöva kollas. Annars en utmärkt skrivare om man inte har särskilt stora behov. Funkar utan problem

Eftersom låda och all dokumentation saknas är det avhämtning som gäller, drivrutiner kan enkelt laddas ner från Samsungs hemsida.

Kontakt skes bäst här i diskussionstråden, med PM eller per mejl, brutal_happiness@hotmail.se

Läs hela annonsen här

Av BrutalOddball

Jag hade hellre kört på en 4790k, men om du letar runt och jämför priser i olika butiker kan du nog klämma in en 5820k för den budgeten!

Av BrutalOddball

Jag har funderat på en sak, i7-5820k är inte mycket dyrare än en 6700k, om alls. Den erbjuder dock 2 extra kärnor, 4 trådar, fler IPC och är bara en alltmänt bättre processor. Varför då köpa en 6700k? Söker svar, absolut inte kritik mot TS, blev bara ett bra läge att fråga här!

Av BrutalOddball
Skrivet av Cooling23:

Benchmarks håller inte med.

Att nyttja syntetiska tester för att jämföra prestanda ger sällan ett resultat som är representativt i verkliga livet, spelprestadan brukar skilja sig rätt mycket från det som visas syntetiskt. För att OP ska få en bättre bild av jämförbar spelprestanda hänvisar jag till dessa tester, från flera stora och reputabla källor:

http://www.guru3d.com/articles-pages/asus-radeon-r9-fury-stri...

https://www.techpowerup.com/reviews/Sapphire/R9_Fury_Tri-X_OC...

http://www.anandtech.com/show/9421/the-amd-radeon-r9-fury-rev...

http://www.sweclockers.com/test/20792-amd-radeon-r9-fury-fran...

http://www.anandtech.com/show/9784/the-amd-radeon-r9-380x-rev...

http://techreport.com/review/29316/amd-radeon-r9-380x-graphic...

http://www.pcworld.com/article/3005951/components-graphics/am...

http://www.guru3d.com/articles-pages/amd-radeon-r9-380x-4gb-r...

Anledningen till att jag länkar recensioner från 380X är för att detta är det kort som senast släpptes till marknaden, och då kan man få en bättre bild av den nuvarande prestandan

Av BrutalOddball

För motsvarande pris som 980 kan du väl få ett Fury som presterar snäppet bättre?

Av BrutalOddball
Skrivet av Icte:

@BrutalOddball Tack, ska ta och titta närmare på den! Kan man köra Tomato på denna?

Ingen aning tyvärr, det här med tredjepartsmjukvara har aldrig varit något jag har intresserat mig för. Jag tror det är en ganska populär router så det borde finnas guides om det nu är en möjlighet!

Av BrutalOddball

Jag har en TP-Link Archer C7, snabb som attan med ac och dessutom bra räckvidd. Jag skulle rekommendera den, i alla fall till det priset jag fick den för; 849;-
Lycka till!

Av BrutalOddball

Jag kollade runt lite, och det verkar som de försöker lägga sitt företag som en mellanhand mellan dig och olika eBay-säljare, utan att egentligen ta något ansvar för ditt köp. Kan vara så att jag är cynisk, men jag hade nog inte hoppat på det

Av BrutalOddball

Om du är bekväm med att handla utomlands hade nog en Idol 3 (http://www.amazon.de/gp/aw/d/B00UNSR54S/ref=mp_s_a_1_1?qid=14...) från Amazon en toppenmobil