Inlägg

Inlägg som JamesBanana har skrivit i forumet
Av JamesBanana

Linda, känd för sin talang inom något helt annat

Av JamesBanana

Inte följt grafikkorten på ett tag, men kan inte bara vara jag som tänker på en helt annan Lovelace när jag hör namnet på den här grafikkortsfamiljen?

Av JamesBanana

Har hört rykten om att Windows 12 kommer kräva två TPM-chip.

Av JamesBanana

Nuvarande installation är uppdaterad från W7 till W11 och har klarat sig genom två processorbyten och väldigt mycket annat. Finns ingen anledning att ominstallera idag om inte skiten träffat fläkten.

Av JamesBanana

Ja, skulle säga att den har gett sig. Har garantin gått ut så är det troligen bara att slänga den.

Edit: Såg modellen nu. Den är 10+ år så bara att kasta.

Av JamesBanana

Korv stroganoff är väll ett klassiskt exempel på mat som är lättlagad, nyttig och god. Köttfärssås går smidigt, tacofärs kan varieras in i oändligheten.

Jag brukar köra på storkok och sedan frysa in i plastpåsar, tar mindre plats än lådor och det går väldigt fort att koka pasta till dem.

Av JamesBanana
Skrivet av mrqaffe:

Har du renoverat högtalarna eller är de verkligen fräscha om de är orörda för båda de modellerna har väl skumkanter ?

De är orörda, skumkanterna är i bra skick på alla högtalarna. Däremot är inte Expert-högtalarna speciellt snygga längre då de tidigare använts i ett garage... Saknar fronten till dem och de är rejält kantstötta.

Av JamesBanana

Kul att se era uppsättningar!

Jag kör:
Pioneer A-605R förstärkare
Expert 2-35 högtalare (designade av Olle Mirsch) när det ska låta fint.
Infinity SM 155 högtalare när det ska låta högt, har skakat ner tavlor med dem.

Har funderat på en ny förstärkare, men har inte riktigt hittat något jag fastnat för och den här fungerar ändå ganska bra. Har inga fancy ljudkort och tar bara ljudet ur datorn, har ändå en mild hörselskada så hör ingen nämnvärd skillnad mellan riktigt fancy ljud och det jag har.

Av JamesBanana
Skrivet av moonblase:

det är inga problem, 95% av alla datorkomponenter har den varningen, bildelar har den, fiskesaker har den.
i fiske är det PGA. bly oftast

Till och med Disneyland har den varningen. Vad jag förstått så är lagen skriven på ett sådant sätt att i stort sett allting inbegrips av den, med resultatet att det är fullständigt intetsägande ändå när det kommer till att undvika farliga kemikalier.

Av JamesBanana
Skrivet av KalleKlockare:

BIOS har jag redan blivit tvungen att uppdatera. Windows startade upp med svart skärm och förblev svart. Blev så från ingenstans, men med nytt BIOS blev det bra igen. Men det var ett par år sedan, rekommenderar du ytterligare uppdatering?

Har du inte senaste så passa på att köra in det. Är ju väldigt smidigt att uppdatera på Dells grejer, så ingen större idé att låta bli.

Av JamesBanana

Som andra här sagt så ska det vara M3, men om jag inte missminner mig så behöver de ha en plattare skalle än vad som är standard. Tejp duger alldeles utmärkt, det kommer sitta stadigt så länge den datorn håller.

Kom ihåg att uppdatera BIOS i den också, 7510 var lite av ett problembarn i början men senaste BIOS avhjälper en hel del av de felen.

Av JamesBanana
Skrivet av PointMan:

Proshop är legit, danskt bolag.

Dutzo är deras eget märke. Ingen aning varför/om det är billigare.

Supporten är rent utsagt urusel dock, så är lite av gambling i min mening.

Av JamesBanana
Skrivet av pv2b:

1,5 miljoner kronor som konsekvens av en simpel DDoS-attack är ju bara löjligt.

DDoS-mitigering kostar inte ens i närheten av den sortens pengar.

Alltså, det låter i min värld billigt med 1.5 mille, beroende på hur länge det pågick. Specialistkonsulter kan lätt sticka iväg uppåt 20k i timmen när de kallas in akut, molntjänster som överbelastas tar bra betalt, det kan tillkomma viten för driftstörningen osv.

Av JamesBanana

På jobbet kör vi Samsung xCover, de är ganska rejäla. Har även för mig att Caterpillar brukade sälja telefoner?

Av JamesBanana

Kör W11 och har ingen egentlig åsikt om det. Några småbuggar som är lite störande, men ingen dealbreaker. Inte heller någon WOW-förbättring, utan är i det stora hela väldigt neutral.

Av JamesBanana
Skrivet av Mangee75:

Att barn som vuxna håller på med djur är extremt bra, läste i en undersökning om just barn och hästar.
Barn som håller på med hästridning " ridskola " från en låg ålder växer upp med mer empati och sympati för djur och människor.
Båda min töser håller på med just hästar, den minsta rider på shetlansponnys och håller på att lära sig. Den äldsta är skötare åt en större häst, synd bara att det är så dyrt för hade fler barn fått börja på ridskola och ta ansvar så tror jag att fler barn hade växt upp med andra värderingar. Plus att dom får så många kamrater med samma intresse.
Mvh Mange

Önskar också att det hade gått att driva verksamheten billigare, men är svårt. För vår klubb är lönekostnaderna ca 50% av utgifterna, och då läggs det ner absurda timmar med ideellt arbete. Sen ska det köpas foder, hästar, veterinärvård med mera. Tyvärr innebär det att det blir svindyrt i slutändan.

Av JamesBanana

Håller på med hästar och det som är runt omkring. För en liten stund sedan skyfflade jag gödsel med traktor, klappade stallkatterna och hälsade på våra nya shetlandsponnyer. En underbar idrott för alla som gillar djur.

För er som inte vill rida själva kan jag ändå varmt rekommendera att åka ut till er närmsta (föreningsdrivna) ridskola och bara klappa på hästarna. Det är verkligen fantastiska djur.

Av JamesBanana

Fråga 11: Vilken utmärkelse fick Paulig Juhla Mokka (Finskt kaffe från Finland)?

Av JamesBanana
Skrivet av hACmAn:

Vilka datorer brukar ha en garanterad livslängd på runt 7år?
Man får väl vara glad om laddaren till ens bärbara överlever 2år.
"Det kan ge mobiltelefoner och surfplattor en livslängd snarlik datorer."

Jobbar mycket med Dell, och de erbjuder serviceavtal i 5 år om man vill ha det. Antalet laddare som går sönder är försumbart, det slarvas bort avsevärt fler.

Av JamesBanana

Tryckluft, antingen när jag ändå skruvar med något eller vid behov. Kör med burkar på jobbet och med en riktig kompressor hemma.