Inlägg

Inlägg som Centrilio har skrivit i forumet
Av Centrilio

58 när jag räknar i Library, 134 enligt community. Jag undrar hur steam räknar...

Av Centrilio

Mars 2009, så inte särskilt gammalt.

Av Centrilio
Skrivet av simpan77:

Inte bättre att invänta 8xxx serien? Kommer väl troligtvis till våren? Eller? Jag skulle ha väntat på den, annars ska du ha ett nu så skulle jag satsa på 7870, tycker skillnaden inte är värd en tusenlapp!

Det går alltid att vänta när det gäller datorkomponenter. Man bör bara vänta om det är några få månader till release. Dessutom är AMD ett fan av papperslanseringar så "release" behöver inte betyda att produkten finns i handeln. Det viktiga är om du har ett behov för ett nytt grafikkort eller inte. Har du ett behov, köp nu. Har du inte ett behov så väntar du.

Ett 7950 kommer vara bättre än ett 7870 alla gånger då det är ett mer påkostat kort.
Personligen skulle jag välja ett 7950 om det bara skiljer 500 kr.

Av Centrilio

Går det att ha "Metro" på en skärm och skrivbordet på en annan samtidigt? Det skulle vara trevligt.

Av Centrilio

* Användningsområden = Mestadels gaming (FPS-spel, TBS-spel, RTS-spel), surfa
* Önskad storlek =23-25 tum
* Din budget = 0-3000kr

Särskilda önskemål
* Önskad upplösning = 1920x1080
* Önskat format = 16:9
* Önskad Panel = VA
* Önskad bakgrundsbelysning = Helst back-LED (Alltså inte LED som sitter vid kanten av skärmen)
* Önskad Hz = 60Hz. Jag har inget behov av 120Hz
* Butik = Vilken som helst
* Märke = Vilket som helst

Av Centrilio

Jag testade att installera om Windows, men det hjälpte inte. Jag kollade också i loggen hos en annan dator i nätverket (en som inte har internetproblem). I loggen fanns likadana varningar (Datorn kunde inte förnya adressen från nätverket (från DHCP-servern). Datorn fortsätter att försöka hämta en adress från DHCP-servern) som jag har i loggen hos datorn med internetproblem. Det som är konstigt är att den andra datorn förlorar inte uppkopplingen trots att den har samma varningsmeddelanden.

Av Centrilio
Skrivet av Androoz:

Öppna kommandotolken i Windows och skriv ' ipconfig /all ' och leta efter raden DHCP server.

Min DHCP-server är 109.228.183.1. Jag har redan testat att byta internetkabel. Att stänga av IPv6 hjälpte inte.

Av Centrilio
Skrivet av Androoz:

Du får gå in i ditt modem antar jag det är som delar ut IP-adresser och ändra lease-time. Har du inte en jädrans massa datorer som pluggas ut och in (säg över 100 st) iaf så kan du öka lease-time till en bra bit över en dag.
Låter konstigt att du förlorar internet varjegång du förnyar din adress dock. Är något mer som ligger och krånglar då förläning av lease-time bara skjuter på problemet.
DHCP förnyar nämligen innan lease-time går ut just för att du inte ska märka någonting. Om du upplever problem vid varje förnyelse så ligger något och spökar..

Det enda problemet jag har märkt av är korta perioder utan internet. Jag har försökt komma åt inställningarna till min switch men jag börjar misstänka att den är låst av min ISP. Jag tror ändå inte att switchen är problemet då allting fungerade felfritt innan jag uppgraderade min dator. Det är troligen den nya hårdvaran eller ominstallationen av mjukvaran som ligger och spökar.

Skrivet av Androoz:

Frågan är om du får IP från din Inteno eller från stockholms stadsnät som jag antar att du använder ?

Det vet jag inte. Hur kollar jag det? Jag har ingen erfarenhet inom nätverk.

Av Centrilio
Skrivet av Androoz:

Råkar du ha en 'lease-time' på cirka 15 minuter på Ip-adresser från din DHCP-server? (möjligtvis din router)

Min lease-time är på 20 minuter. Det konstiga är att ibland uppdaterar datorn "lånet" innan lease-time:en tar slut och ibland fördröjs tiden, men jag förlorar uppkopplingen en kort stund varje gång datorn uppdaterar "lånet".

Hur ändrar jag min lease-time? Mitt modem är Inteno XG6749 och min ISP är Universal Telecom.

Av Centrilio
Skrivet av FatherOfThree:

Du har 2 NIC på ditt moderkort, provat båda?

Fo3

Jag har samma problem med båda utgångar.

Av Centrilio
Skrivet av Kr^PacMan:

Felkoden 0x2744 verkar tyda på att din dator inte kan kommunciera med din ISP:s närmaste gateway, eller liknande. Så här står det hos Microsoft:

The connection has been broken due to keep-alive activity detecting a failure while the operation was in progress.

Vad har du för internetleverantör och ev. modem?

Jag tror inte att det är modemet och internetleverantören som är problemet för jag har flera andra datorer i samma nätverk och de har inga problem.

Av Centrilio
Skrivet av Kr^PacMan:

Om du skriver "eventvwr.msc" i "kör" och kikar på loggarna, hittar du något som du kan härleda till frånkopplingarna?

Flertalet varningar av denna typ finns:
"Datorn kunde inte förnya adressen från nätverket (från DHCP-servern) för nätverkskortet med nätverksadressen 0xC86000A0AB29. Följande fel uppstod: 0x2744. Datorn fortsätter att försöka hämta en adress från DHCP-servern." och "Datorn kunde inte förnya adressen från nätverket (från DHCP-servern) för nätverkskortet med nätverksadressen 0xC86000A0AB29. Följande fel uppstod: 0x79. Datorn fortsätter att försöka hämta en adress från DHCP-servern."

Dessa två varningar återkommer ofta i loggen.

Efter att ha förlorat uppkopplingen när jag körde BF3 kollade jag i loggen på direkten och den senaste varningen i loggen var:
"Datorn kunde inte förnya adressen från nätverket (från DHCP-servern) för nätverkskortet med nätverksadressen 0xC86000A0AB29. Följande fel uppstod: 0x2744. Datorn fortsätter att försöka hämta en adress från DHCP-servern."

Av Centrilio

Intermittenta frånkopplingar

Hej!

För tre dagar sedan bytte jag ut mitt moderkort, CPU och RAM-minne (P8z77-V deluxe, 3770k, Corsair Vengeance 4GB). Det är första gången som jag har "byggt" en dator. Efter uppgraderingen har jag stött på problem med min internetanslutning. Ungefär var 15:e minut förlorar jag uppkopplingen, men den återkommer igen efter 10 sekunder. Detta avbrott är dock tillräckligt för att jag ska frånkopplas från servrar när jag spelar.

Jag har uppdaterat alla drivrutiner till moderkortet. Jag har ingen router utan bara en switch, men jag har en mjukvarubrandvägg (utöver Windows-brandväggen) och anti-virusprogram. Jag har scannat datorn efter virus och programmet hittar inga infekterade filer.

Det här problemet går mig på nerverna och jag skulle uppskatta hjälp. Tack på förhand!