Inlägg

Inlägg som Ternaldius har skrivit i forumet
Av Ternaldius

har lämnat in den men ingen har kunnat göra något åt problemet, skrev slarvigt förut.

Av Ternaldius
Skrivet av JSvanberg:

varför kollar du inte upp problemet själv?

har forsokt med det men det finns inget forum dar problemet har tagits up och om du laser vad jag skrivit sa star det att jag forsokt lamna in det mm.

Av Ternaldius
Skrivet av deepforce:

han inte läsa igenom hela inlägget nu, men har du testat att reseta inställningarna genom att hålla in startknappen?

da kanske du ska gora det. Det star namligen dar (har problem med tangentbord kan ej skriva aa och o)

Av Ternaldius

Till 1080p/i och 720? Ja, självklart det gjorde jag när jag hade den på AV men fungerade ej.

Av Ternaldius

PS3 fel

Har ett ps3 som inte får någon kommunikation med dens hdmi kabel. har nu provat i en SAMSUNG TV och på en bildskärm (med en hdmi-dvi adapter) och får ingen signal. Felet upstodd när jag försökte koppla in ljud via mina högtalare genom att använda den vanliga sladen (AV) och dens ljud sladdar (gul och röd) och sedan kopplat dom genom två stycken skarvdon som sen fick i sig i två RCA-handkontakter som hade en studio propp i slutet av sig och som blev inkopplat i mina datorhögtalare och sen när jag kopplat in allt så fungerade inte bilden. Ps3:et fungerade, bildskärmen också men inte koppl,ingen mellan dom. Har senare försökt att koppla in AV-sladden till TV:n och det har fungerat men bilden är helt klart sämre och det finns inget ljud. Jag har också provat att lämna in det på service, resetat det (hållt ner start knappen i ca 3 sek osv.) , försökt med andra bildskärmar t.e.x. en LG Flatron SLIM, bytt ut HDMI-sladden och försökt koppla via VGA.

TACK till den som är generös och kollar upp problemet, eller som har haft samma och fått fram en lösning på det!

Av Ternaldius

allt ser bra ut, känns nästan som att vissa saker inte ens krävs. Men om hon ska kolla på film ta istället den här processorn:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=648703#extra

Av Ternaldius

långsam prestanda

Har ett gtx 570 som jag tror kan vara outdated eller som inte har sina senaste drivrutiner. Till exempel när jag kör spel som gta 4 eller saints row 3 genereras strukturer jättelångsamt och vet heller inte om det ligger hos grafikkortets jobb att fixa det. Spel laddar också väldigt länge och ska kanske köpa ssd men vill kolla upp problemet först.

Av Ternaldius
Skrivet av Cudage:

Jag vill ha en Audi R8 men vill inte betala mer än 50 000kr för den.
Skämt åsido, saker och ting kostar det dom kostar och om du verkligen måste ha den där musen trots att den på det billigaste stället är för dyr för dig så har du tre alternativ:

  1. Spara tills du har råd.

  2. Sälj något du äger men inte behöver längre/panta dina tomflaskor hemma. (Så gör du även lite nytta för miljön.)

  3. Köp begagnat om det går att hitta.

Om man inte har råd med saker och ting får man ibland lov att kolla på andra alternativ som matchar ens budget, det finns gott om billiga datamöss
MVH Cudage

tack för tipsen! Jag ska kanske spara lite då och eventuellt om jag har några flaskor panta dom.

Av Ternaldius

Hittade en som låg på några kronor under 7000:- :
http://www.electroworld.se/product/ljud-bild/tv/47PFL4047T/ph...
200hz, 1080p full hd, usb utag, 47 tum och tunn i djup (43mm) så att man inte behöver oroa sig att den tar plats.
hoppas den fungerar bra

Av Ternaldius

billigaste pris till gaming mus

Ska köpa mig en cyborg r.a.t 3 för att jag har en windows mus och vill ha fingerstöd och hittar den bara för 300+. Om det finns någon som kan rekommendera ett billigaste priset program (har redan provat prisjakt och pricerunner) som den ligger under 300 kr på skulle det vara toppen! Min budget är så otroligt låg när det gäller allt så behöver helst det billigare.

Av Ternaldius
Skrivet av Felparkerad:

Du får inte högre fps i spel med SSD.

jo, i vissa spel när den laddar texturer snabbare, men förstod i helhet att man inte får det.

Av Ternaldius

windows 7 eller? det tar 35GB av ditt utrymme så 64GB - 35GB=29GB jag skulle säga att du har ditt windows system på din hdd så att du får mer utrymme istället för 29 GB, eller att du istället köper en 128 eller helst 256+ ssd.

Av Ternaldius

om du inte bryr dig så mycket om att ha den bästa skärmen men vill ha en bättre en din tv så kan du hitta för ca 7-900 (om du inte bryr dig så mycket om tum och upplösning) http://www.billigteknik.se/sv/17-till-22/6447-acer-lcd-skarm-...
jätte billig men säg till om du hatar upplösningen

Av Ternaldius

Det är helt klart företagets fel men det handlar såklart också om vad och vilket och hur mycket pengar pengar produkt och företag det är.

Av Ternaldius

en i5:a (en som ligger lite över) och en amd fx eller phenom.

Av Ternaldius

ssd behöver du inte om du ska bygga en dator men du kan köpa till dig det om du vill ha mer lagringsutrymme och bättre FPS (spelhastiget/prestanda). Vad du letar efter är nog en hdd (en hårddisk) som bara har lagringsutrymme.

Av Ternaldius

Ja den är självklart väldigt bra men om du bara ska spela lol och wow så skulle jag göra ett lite billigare köp (Tror inte att dem kräver så mycket som den sommardatorn har.) Det chassi som den kan behöva skulle kanske kunna vara det här:
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=755469
en mycket tyst och prisad burk som ligger lite på prisgränsen men håller kvalitet

dvd är inte något stort val skulle bara tagit något sådant här:http://www.net2world.se/cd-br%C3%A4nnare-ide---liteon-vit-ret...
ligger på ett otroligt billigt pris

somram när du arbetar så finns det väl också billiga minnen men det beror på hur billigt du vill ha det skulle säga en 8 eller 12gb som den här:http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=766952

processorn har jag själv så den är självklart ett bra val den tycker jag du ska ta.

grafikkort är något som har lite med smakoch göra men jag tror inte att du bryr dig om det blir amd eller nvidia. skulle nog säga att en gtx 460 eller en 6850hd

moderkort behövs nog inte så kraftigt så du skulle ju se vad du tycker om det här:http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/152254-asus_p8z77-v_l...
kan vara värt att ialafall lägga ner pengarna på det.

ssd:et som skulle vara 250gb är nog det här:
http://www.pixmania.se/se/se/12891171/art/samsung/intern-ssd-...
vet att det är dyrt men skapar bättre fps och lägger till lagringsutrymme

nättagerat skulle väl vara ett 700w som högst men ligger nog mycket lägre en så, här är ett:
http://www.pixmania.se/se/se/11788561/art/be-quiet/pc-nataggr...

kan tyvär inget om hur man bygger en dator men jag tror att det finns videor på youtube och instruktioner på andra sidor om hur man gör det. Annars lycka till med allt och att bygga upp den!

Av Ternaldius

skulle nog säga Samsungen, annars rekommenderar jag den här:
http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/156382-benq_gw2750hm_...
den har vad du kräver och ligger 10 kronor under snittpriset
har sjäv en Benq och dom är verkligen jättebra.

Av Ternaldius
Skrivet av Haptic:

Som jag förstog det så vill du flytta över en halv tb utrymme och lägga det på den du redan har installerad, så att du får en med mer och en som inte går att använda?

Antingen så har jag fattat helt fel, eller så är du ett stort troll?

jag vill flytta över det, men jag är bara nybörjare när det gäller hårdisskar och interna saker.

Av Ternaldius
Skrivet av Nirneath:

Borde väl funka att kombinera båda hårddiskarna i C: genom RAID 0, om ditt moderkort tillåter det? då måste du plocka ut ditt externa hårddisk ur sin kabinett och lägga in den i datorns chassi som en intern hårddisk.

Och vad menar du med det sistnämnda: "Vet redan att man kan installera program på den externa men undrar om man kan göra det som jag inte visste."?

vad jag menade var med att jag redan vet var bara något skrivfel, men vad jag menade var att jag vet redan att man kan installera saker på den från min dator.(vilket är rätt så uppenbart)