Inlägg

Inlägg som Lewins har skrivit i forumet
Av Lewins

oj tack såg inte den haha! provade afterburner.. det verkar som GPU:n va max på 94 när ja spelade och sen går väldigt mycket upp och ner kan ja säga! medans tempraturen låg max på 51... det är GPU:n som failar här va?

Av Lewins
Skrivet av Cuna:

han vill ju inte springa runt och skjuta på fyrkanter utan skuggor och muzzle flash vettu.
köp en fet i7 och två massiva grafikkort så är du set for life... i några år iaf.

haha snygg överdrivning ser knappast fyrkantiga gubbar nu!

Av Lewins

vad är det jag ska söka på för processor för att veta om den är bra och framför allt, om den passar mitt moderkort?

Av Lewins
Skrivet av Lasergurka:

Fattar inte vad du snackar om för att vara ärlig.

Om du KAN uppgradera din dator så den "håller medelmåtta till spel"? Självklart kan du göra det, du kan uppgradera din dator till en monsterdator, handlar bara om hur mycket pengar du vill lägga på den...

ja det är klart man kan! Det ja mena va om jag kunde byta ut processorn så det passar mitt moderkort OCH är okej på spel spelar mest in musik på datorn så huvud målet är ju inte att få en super dator ja ska kolla upp lite vad som passar till mitt grafikkort.. men eftersom ja fattar noll om processorer så skulle lite hjälp inte skada!

Av Lewins

Jag är noob som fan så länka gärna till det bästa alternativet om det finns något som fixar mun dator! Ska prova och kolla afterburner och ska försöka byta till w7

Av Lewins
Skrivet av Lasergurka:

Nej, för att ens få igång BF3 behöver man minst dubbla 680, och Xeon X5690!

Överdriv lite mer, man måste inte ha grafikkort som klarar High/ultra för att kunna spela...

Jag tar bf3 som överdrivet för jag vet att det är väldigt dator krävande kan jag ens uppgradera min dator så den håller medelmåtta till spel???

Av Lewins

Alltså om jag ska byta moderkort, processor, minne och grafikkort så kan jag lika gärna köpa en ny dator eller hur? Det har jag ingen lust med! Vill ha delar som uppgraderar min dator så den klarar hyfsat ska inte maxa skiten ur datorn

Av Lewins
Skrivet av aMp:

Det är ju inte alls så mycket som behöver beräknas om du kollar ner i marken mot om du kollar mot byggnader, växter, effekter som explosioner, andra spelare osv, så det är helt normalt. Din dator är nog för dålig helt enkelt. Du har fått länk till att ladda ner senaste drivrutinerna - det är väl det du kan göra (iom din kunskapsnivå så är nog överklockning kanske inte att rekommendera då det förmodligen ändå inte kommer ge dig spelbara nivåer).

Med senaste drivrutiner till grafikkort och moderkortet så borde det dock ge lite skillnad om du sänker upplösningen till 800x600 i lägst möjliga inställningar, testa det och säg vad du får för resultat då mot det du kör "vanligt".

Se även till via MSI Afterburner om GPU-kärnan går i 100%, om den inte gör det så är det din CPU som är flaskhalsen i systemet. Du kan även ta upp aktivitetshanteraren innan du startar spelet så kan du se om CPUn jobbar i 100% eller inte samt om minnet blir fullt.

Har du en fräsch installation av XP? Annars kan det vara massa småprogram eller virus som ställer till det för dig, som folk har sagt så byt till Windows 7 64-bit för optimal prestanda och kompatibilitet.

Du säger också att datorn är ganska ny - men det är långt ifrån nya komponenter i datorn och det är mer en surfdator för lättare spel än en speldator TBO. Både grafikkort och CPU är klena mot många spel, och även RAM-minnet är i lägsta laget IMO då 8GB blivit mer eller mindre en standard nu för tiden och kostar väldigt lite pengar. Har du köpt datorn begagnad och isf vad betalade du för den? Låter som en dator värd runt 2 000-2 500 kronor typ.

Till sist ta en titt på temperaturerna på både CPU, GPU och moderkort för att se så att det inte är så att något underklockar sig själv pga värmeproblem.

Lycka till!

Köpte faktiskt för 2000
Man får ingen värsta spel dator för dom pengarna

Av Lewins
Skrivet av Lasergurka:

Du kan börja med att kolla hur mycket CPUn och GPUn pressas när du spelar, för om du vet att CPUn ligger i och jobbar i 100% medans GPUn ligger kanske på 60-70% så vet du att CPUn är en flaskhals, dvs CPU är för dålig för att grafikkortet ska kunna prestera så bra som de kan; Alltså behöver du en ny CPU, eller överklocka den du har.

Om CPUn inte går i 100%, och inte GPUn heller så är det troligen konstigheter med drivrutinerna, ibland kan drivrutiner få korten att klocka ner sig, och därför prestera sämre, och det kan man också kolla i Afterburner.

Men börja med att kolla hur mycket belastade CPU/GPU är när du spelar så utgår vi från det

Ska göra det!! Tack

Av Lewins

Så en ny processor skulle höra susen? har inte provat andra spel men ska ta något krävande ! Som jag skrev förut så är det exakt samma typ av slöhet när jag tittar på fler saker... Alltå att när jag förflyttar musen så går det lite segare. Det spelar ingen roll om jag kör på sämsta eller bästa, samma typ av lagg... Vilken processor ska jag inskaffa då? Inte allt för dyr haha! http://www.gigabyte.se/products/product-page.aspx?pid=2627#ov har det moderkortet

Skickades från m.sweclockers.com

Av Lewins
Skrivet av Lasergurka:

Va snackar du om? Du ska ladda ner Afterburner för att kunna se om ditt grafikkort presterar som det ska, inte för att magiskt göra din dator bättre

Att ladda ner Afterburner kommer INTE att förstöra din dator, så du behöver inte vara orolig

Okej det är ju schyst att man kan se om man har fel. Men om man har fel, vad gör man då? Va bra! Är inte så sugen på att sabba något Jag tror att den tråden kommer sluta med "köp ny dator" haha.. Det jag vill veta är om min dator klarar av bra spel eller inte. Har min dator bra prestanda för spel? Grafikkortet verkar va bra tydligen, men hur är det med resten av datorn? Vad är det för vits med att se om min dator går på högvarv när jag spelar när jag inte vet vad jag ska göra åt det? vad behöver jag komplitera för att kunna spela bf3 tex??

Av Lewins

tänkte på den här sidan http://event.msi.com/vga/afterburner/overview.htm
va ska man ladda hem som är bra för datorn och få högre prestanda utan att pajja datorn?

Av Lewins

ntel® Core™2 Duo Processor E7400
(3M Cache, 2.80 GHz, 1066 MHz FSB

är min processor bra för splinter cell convition...

Av Lewins

det jag mena vad, är det normalt för min dator med mitt grafikkort...

Av Lewins

okej kollade med fraps programet och när ja kollar ner i backen så har ja ungefär 85 sen när ja tittar mot massa saker så sjunker den till 23 direkt.. är det normalt?

Av Lewins
Skrivet av Lasergurka:

Vad har klockhastigheten med saken att göra? Och finns ju ingen GPU som har en klockfrekvens så hög som 2.8GHz, så varför är det dåligt om man jämför med GPU? Eller menar du bara att CPUn flaskar GPUn?

ingen aning vad jag mena! trodde 2.8 va bra haha ska kolla fpsn nu !

Av Lewins
Skrivet av Lasergurka:

Okej, ett tips är ju att kolla din FPS före och efter, för att lättare se om det gett någon förändring

Varför skulle XP funka bättre om man ska spela på den?

hur kollar man fps:en på ett spel då??? okej ska nog fixa windows 7 då kan det gå snabbare då om jag byter till det?
det verkar rulla lite bättre men fortfarande lagg när man ser mycket saker.. ja vet inte ens om jag begär för mycket.. gör jag det eller? vad klarar min dator av?

Av Lewins
Skrivet av Lasergurka:

Hur går det med de nya drivrutinerna? Får man fråga varför du skaffade en ny dator med Windows XP?

det verkar gå mer okej fan! ska kolla lite mer bara xp är väl bättre om man ska spela på den? eller?

Av Lewins

Splinter cell convition borde ju min dator klara av galant tycker man ju.. men det laggar balle!!!

Av Lewins
Skrivet av Leifson:

Utan vettiga drivrutiner kan grafikkortet inte jobba speciellt bra i någonting, även om det inte märks i Windows.

låter vettigt det du skriver! vi får se om det va den här jag laddade hem! risken finns ju ska bli intressant! men om jag har taskig mjukvara, vad ska ja då ha för mjuk vara? jag börjar med att kolla om den här grafik drivrutinen funkar!