Inlägg

Inlägg som Spow37 har skrivit i forumet
Av Spow37

Har ni nån rekommendation på trådlös mus och tangentbord till series x? Har så sjukt svårt att anpassa mig till kontroll efter en livstid på pc..så vill spela alla spel som går med mk

Av Spow37

nu blev jag också sugen på kompletts a131 dator, blev inte lönt att uppgradera min gamla så köper nytt istället.. spelar på en 1440p 144hz skärm, är detta prisvärt och hållbart i typ 5 år framöver? jag vill ge max 20k, så finns det något som är mer värt att välja direkt så kan jag hellre ta det.

Phanteks Eclipse P400A RGB White
Palit GeForce RTX 3060 Ti Dual LHR
AMD Ryzen 5 5600X Processor
Cooler Master Hyper 212 ARGB Black
Corsair Vengeance RGB PRO SL DDR4 3600Mhz 16GB
Kingston A2000 1TB NVMe M.2 SSD
WD Desktop Blue 1TB 3,5" HDD
ASUS ROG Strix B550-E GAMING moderkort
Corsair TX650M, 650W PSU
Windows 11 Home
Garanti 3 års inskicksgaranti
Stötsäker kartong
Komplett Gaming Musmatta M
Totalt:
17.692,96

Av Spow37

Har möjlighet att köpa ett gtx 1080ti från en kompis för ca 3k, skulle det funka att stoppa in i min nuvarande burk, eller är cpun för dålig?

Av Spow37

Bumpar min egen tråd efter över ett år sedan, blev aldrig någon uppgradering då men nu är det dags. Tänkte om tipsen fortfarande gäller eller om de finns bättre alternativ idag?
Har en ny 1440p 144hz skärm nu på denna burken, så skulle vara kul att kunna få lite mer fps i nya spel, kör far cry 6 på medium nu med typ 50 fps efter ganska hög överclocknkng på både cpu och gpu.

Av Spow37
Skrivet av xxargs:

Skillnaden mellan 'dry' och 'cool' är att motorn med vattenhjulet inte är igång när det är i läge 'dry' - övrigt ingen skillnad

har man övre dräneringen inkopplad så kan man köra i 'dry' och köra vidare med luftslangen ut för kyla eller att man har friblåsande i rummet om den skall agera avfuktare.

Tack, men vad är då meningen med att använda dry läge istället för cool om man ändå kör med frånluft ut genom fönstret? För ingen vill väl blåsa in den varma luften under sommaren

Av Spow37

Tänkte köra min Electrolux I dry läge för första gången, fattar dock inte riktigt, det finns ju två uttag för vatten, ett där uppe och ett nere i botten, just nu kör jag med slangen inkopplad i de översta uttaget och de rinner på bra med vatten ut i bunken, men vad ska man göra med det nedersta uttaget då?

Av Spow37

Hämtade en xbox series x med all access idag på elgiganten 😁 Grym prestanda för pengarna. Game pass är grädden på moset som gör det oslagbart.

Kör den på min 55",4k 60hz TV idag, men har beställt en mindre 27" ips skärm från LG på 1440p och 144hz, hoppas kunna köra i 120hz istället för 60, då det är mer värt än 4k för min del.
Tror ni det kommer funka? Hörde nåt om att man borde vänta på monitors med hdmi 2.1 eller vad det var, men är inte så insatt.

Av Spow37

Beställde precis en Electrolux chillflex Pro exp34u338cw.
Tänkte höra med er, vi har inglasad balkong i lägenheten, och ett litet fönster ut till balkongen, som skulle passa perfekt att sätta en skiva i för utblåset, skulle det funka att använda det fönstret och på så vis blåsa ut luften på balkongen, om man öppnar upp alla fönster där ute, eller finns risk att man förstör något? Typ om de droppar vatten från slangen etc.

Av Spow37

Hej, blir inte klok på vad det är för skillnad på alla olika modeller av Electrolux chill flex Pro, tänkte köpa en till min lägenhet på 76kvm, kan någon länka den bästa modellen? Under 5000 sek

Av Spow37

Hjälp med uppgradering

Tjena, har haft min dator i över 5 år nu, så börjar fundera om det är något man kan uppgradera för att få lite bättre fps i nya spel som red dead 2. Hade även varit kul att kunna spela i 1440p.

Eller om man behöver byta typ allt?
Bifogar bilder på komponenterna och tar gärna emot tips för uppgradering.

Spelar inte alls lika mycket längre, så känns inte så motiverat att lägga ut en 20.000 kr på ny monsterrigg.https://i.imgur.com/ZhB4X2L.jpghttps://i.imgur.com/QmgqFn9.jpg

Av Spow37

söker tips på hårddiskar samt uppgraderingar

Tjena, köpte nyligen en begagnad acer nitro 5 som endast har en hårddisk (ssd)på 128 gb. Skulle gärna sätta i sekundär större disk för att lagra spel osv på, men vet inte vilken disk man borde köpa? Tänker även om det är något annat man bör uppgradera då man ändå är igång. specs är intel i5 8300h 8th gen, gtx 1050ti och 8gb ddr4 ram.

Har även tänkt uppgradera farsans gamla acer laptop med en ssd då han jämt tjatar på att datorn är så seg, han använder den bara till surf, så en 128gb ssd skulle räcka gott, söker även tips här på vilken man bör välja.

Tacksam för svar

Av Spow37

Lenovo Y720

Tjena alla goa, sitter idag på en stationär dator som börjar bli till åren, (gtx970) så nu har jag tänkt köpa mig en lite billigare laptop istället, då tiden framför skärmen idag mest går åt till surfande.. Tänkte man kanske kunde satsa på en begagnad 'dyr' dator istället, då man även vill kunna spela lite då och då.

Har hittat denna begagnade Lenovo Y720 för 6000 kr, är det någon som har erfarenhet av den? eller bör man satsa på något annat.
i7-7700HQ
GTX1060 6GB
500GB SSD
8 gb ram

Av Spow37

Tänkte bara höra om det är någon mening att försöka sälja min gamla dator nu när jag köpt ny? den är ju från 2009 som sagt.
Specs:
http://www.ladda-upp.se/bilder/imhbtxhaidtx/ + 8gb ram

Av Spow37

Dom duger, tack!

Av Spow37
Skrivet av Guybrush82:

Behöver du ett separat ljudkort?
Du kan få 8 GB RAM för 200:- mindre, men dessa är inte lika "snygga" om det nu spelar någon roll.

Behöver gör jag väl egentligen inte, var en kompis som hade ett sånt och hans ljud är rätt nice, inte så dyrt heller. Angående ramet så bytte jag ut de 8 gb till 16 gb istället samma märke, inte så stor prisskillnad och det är nog lika bra att ha till framtiden. Vilka minnen tänkte du dig som var billigare, utseendet spelar inte så stor roll.

Av Spow37

Har fått ihop det här.

http://www.inet.se/kundvagn/visa/7906480/2015-04-19
Några åsikter?

Av Spow37

Bygg en speldator åt mig!

Hej!
Skulle behöva lite hjälp att plocka ihop ett prisvärt datorpaket som främst kommer att användas till nyare spel som gta v, witcher 3 m.m då min nuvarande dator från 2009 börjar kännas rejält utdaterad.
Priset ska helst inte gå över 13k men ett absolut maxtak på 15k, det ska finnas ett gtx 970 i den samt en intel processor och en 240 gb ssd samt en 1Tb vanlig hårddisk.

Tacksam för hjälp!

Av Spow37

4 nycklar till Evolve alphan!

1. Tagen

2. M0IW8-3M5W8-YTC6F

3. Tagen

4. Tagen

Lägger in tre till.

5. Tagen

6. Tagen

7. Tagen

Av Spow37

Tjena!
Tänkte bara berätta hur det gick, det var inte alls så svårt som jag troode, att ta ut moderkortet gick ganska fort och smärtfritt, installationen av 212 evo var också väldigt enkel och allt som allt tog det väl runt 2 timmar, är iaf jätte nöjd!
Fläkten snurrar i ~700 varv när jag inte gör något ansträngand och ~1100 varv i load med en idle temp på 29 grader, ~34 om man surfar och lite.

Prime95's small fft test efter ca 30min ~50c core temp, en minskning med 15 grader från förra 65c i load, och vilken ljud skillnad! hör knappt fläkten nu om man jämför med stock.

Kan inte fatta att jag väntat 3 år på att göra mig av med det andra högljudda skräpet. Passade även på att köpa en tryckluft på burk och sprutade bort allt damm och skit, (har använt dammsugare innan) dumt jag vet, ska sluta med det och köra tryckluft från och med nu tänkte jag, dock gick det åt en hel burk (300ml från inet) men slösade nog lite väl mycket kankse

Iaf kan bara rekommendera coolermaster 212 evo! och tack för att ni övertygade mig om att ta bort moderkortet

Av Spow37

Hmmm verkar nästan som att man skulle bita i det sura äpplet och ta en 212 evo, har tyvärr ingen som kan hjälpa mig med moderkortet heller :/ men är det bara att plugga ur alla kontakter och någon skruv som håller fast kortet sen lyfta bort? för själva kortet sitter på en liten egen platta verkar det som. Ska man ta bort hela den plattan eller bara själva kortet? Kommer nog bli några dagars jobb dehär

Här är en bild på hur mitt ser ut http://img717.imageshack.us/img717/6962/dsc00223yd.jpg som ni ser är minnena nära hoppas jag får plats med en 212'a