Inlägg

Inlägg som anon196866 har skrivit i forumet
Av anon196866
Skrivet av Decster:

Ett experiment ni kan prova är att kolla hur mycket processorn belastas i de spelen i en låg upplösning, säg 1280x720 (eller ännu lägre) och kolla hur många fps den klarar. CPU-belastningen antar jag att den då kommer ligga runt 99%, och notera antalet fps; det är maxvärdet som processorn kommer orka om ni uppgraderar grafikkortet.

https://www.youtube.com/watch?v=NlOgKBHK_vY

Skrivet av pv2b:

Med tanke på budget i fråga: Ett alternativ som är värt att överväga är ett RX 570. Det blir en rejäl uppgradering från ett GTX 960. Inte fullt lika mycket som till ett 1060, men betydligt billigare. Kostar runt 1500 kr från amazon.de.

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-960-vs-AMD-R...
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-960-vs-Nvidi...
https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-960-vs-Nvidi...

Ett begagnat GTX 970 är ett bra köp det med: https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-960-vs-Nvidi... Men ofta brukar detta kort vara för dyrt beg för att vara värt det jämfört med ett nytt RX 570.

Tack för hjälpen båda två! Jag ska undersöka!

Av anon196866
Skrivet av Decster:

Vilka spel ska spelas? Singleplayer? Multiplayer?

Processorn kommer flaskhalsa ett bättre grafikkort i moderna speltitlar. Och om den ska bytas ut så måste moderkortet och minnena bytas ut också. Ett billigare alternativ är att försöka få tag på en begagnad i7 47XX då en sådan passar moderkortet. Plus ett begagnat grafikkort, t.ex GTX 970/1060.

Om det ska köpas nytt så får ni nog kolla på AMD Ryzen, t.ex 2600 + moderkort och DDR4-minnen + grafikkort, t.ex GTX 1060 eller RX 580.

Tack för svar!

Han är mest ute efter att kunna spela PUBG och BlackOps (båda multiplayer) i hyfsad grafik och med bra FPS utan att spendera för mycket pengar. Han är ung och har inte mycket mer än sitt CSN att handla för.

Tror du det räcker med att uppgradera till ett 1060, eller behöver han byta mer för att få någon ordentlig förbättring?

Av anon196866

Vad ska uppgraderas?

Hej!

Min bror vill uppgradera sin dator men både han och jag är lite osäkra på vad som behövs-, och vad som kan uppgraderas utan att spendera allt för mycket pengar.

Är det ett nytt grafikkort som han ska investera i? T.ex. ett 1060?

Eller måste han byta moderkort och hela köret för att få någon performance gain?

Nedan är specs hämtade från Speccy:

specs

Tack så mycket för hjälpen!

Mvh,
Spelsjuk

Av anon196866
Skrivet av Turbofarsan:

Hej - slog du till på stolen? Funderar själv på just den, fanns ett bra erbjudande nu för 2000:-.
Mvh Johnny

Slutade med att jag köpte denna istället. Supernöjd, lagom gamingaktig, bekväm (speciellt med rygg- och nackkuddarna) och den känns högkvalitativ. Speciellt på REA tror jag inte man får mycket bättre för pengarna!

Av anon196866

Någon som har erfarenhet av denna stolen? Riktigt snygg, ganska bra recensioner. Inte för "gaming-aktig" och ser ganska bekväm ut.

Av anon196866
Skrivet av PeCe:

För 3000kr bör du kunna hitta en begagnad Kinnarps 8000 eller 9000 i bra skick. Eller kanske en RH Logic 400. Dessa modeller är mycket populära då de har bra ergonomi, är slitstarka och är ok utseendemässigt (inte som de där "gamingstolarna" som verkar vara designade med 12-åringar som målgrupp).

Tack så hemskt, ska ge mig ut på jakt!

Av anon196866
Skrivet av sesese:

pinn stol utan mjukt tyg för då vet du när du suttit för länge framför datorn

Hahaha, får skruva upp min morsas gamla äggklocka 1 timme för att hålla koll på hur lång speltid jag har kvar!

Av anon196866
Skrivet av pekkasteele:

Jag beställde en Throne från https://secretlab.eu/ och är riktigt nöjd än så länge med hur man sitter i den, och byggkvaliteten. Dock, så är den lite låg, mitt skrivbord är inte sänkbart (75cm) och då är stolen för låg för vad jag gillar, men mailade dem och frågade om man kunde göra nått, och dom skickade gratis en högre "hydralic piston" vad det nu heter på svenska, och större hjul från en av deras dyrare stolar, gratis, så även deras service verkar bra!

Ah, snyggt! Den är tusan perfekt förutom det faktum att den ser lite för "gaming"-aktig ut, tror inte den får godkänt av flickvän osv. I övrigt är den ta mig tusan allt jag vill ha (minus all branding)!

Av anon196866
Skrivet av XripperX:

Sitter i denna nu och är mycket nöjd. (184cm/100kg), och för detta rea pris är det ett kap.

https://jysk.se/kontor/kontorsstolar/gold/kontorsstol-tamdrup...

Om du har nära till jysk, så är väl det bästa att åka ned och provsitta, smaken och kraven är ju olika.

men för 850kr, är det mycket stol för pengarna, och sitter man bara still så håller den länge.

Bra förslag, tack! Ska kolla vidare. Tycker det är viktigt att man t.ex. ska kunna luta sig tillbaka långt och att man har någon typ av kudde i svanken

Av anon196866

Ny stol - kontor eller gamingstol?

Hej mina små lingonbär! <3

Jag ska köpa en ny stol då min gamla IKEA-stol ser rent ut sagt vidrig ut vid detta laget.

Jag har en budget på max 3000 kr. Den måste vara svart och stilren. Man ska helst inte se så tydligt att det är en gamingstol, tycker exemeplvis att denna stolen är riktigt snygg.

Jag funderar på om man verkligen ska köpa en dedikerad gamingstol eller en vanlig kontorsstol.

Några tips på stolar?

Mvh,
<3

Av anon196866

Fick du den såld?

Av anon196866

@themmbaj: Här är svaret som löste det för mig.

"Hello,

Try resetting your transmitter under Options>System>Reset and then Options>System>Pairing to re-pair the headset.

You'll want to connect the optical cable (after removing the plastic protective covers from the ends) from the optical or S/PDIF port on the back of your computer to the Optical In port on the transmitter, and then the USB cable from your computer to the transmitter. You'll then select PC as your source and for the Input select Optical and then for Chat select USB. Then just make sure you have your Digital Output (Optical) selected as your default playback and the Siberia 840 as the default recording device under your Windows audio device options.

The Siberia 840 device will only show as mono in Windows because the surround sound is all handled via the headset and the SteelSeries Engine software.

Let me know if this helps.

Regards,

Ryan S
SteelSeries Support"

Av anon196866
Skrivet av themmbaj:

@SpelSjuk: Tja, jag har nästan samma problem, får endast mono ljud när jag kopplar in Digital In och USB out. Och sen får jag Stereo när jag kopplar USB in och USB out. Inga alternativ ger mig 7.1 surround sound har någon en lösning eller ska jag kontakta Steelseries?

Kan skicka det svar som hjälpte mig imorgon. Testa att köra optisk sladd för ljud, aux för chat och sedan välja Realtek Optical något som ljud i datorn. Inte den som heter Siberia 840 eller whatever. Kan dubbelkolla imorgon.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon196866

Ingen som har något tips? Tänkt lite på denna!

Av anon196866

40" TV för 5000 kr

Tjenixen alla mina små linkonberries!

Letar efter en TV på runt 40", kanske större. Budget är så låg som 5000 kr.

Vad kan man få? Har ni några tips?

Mvh,

Av anon196866
Skrivet av Veni:

Baserat på TS beskrivning så låter det som om CMOS fick på fan i samband med arbetet. ESD inblandning går ej att utesluta. Skulle dock vara intressant att få veta hur TS plockade ut CMOS . Det är mest till servrar som dom sitter i en DIL sockel.

Jag stängde av datorn, av med strömbrytaren och ut med sladden, väntade 5 minuter för säkerhets skull. Sen ut med CMOS ut sin lilla gömma

Av anon196866

Tack för hjälpen alla! <3

Av anon196866

Fick den igårkväll att funka igen!

Det jag gjorde var att jag drog ut cmos - men det funkade inte den fösta, andra eller tredje gången heller. Jag repeterade ovanstående steg minst 7 gånger. Sedan började allt funka. Jag bytte inte någon kabel, inga delar. Vet ärligt inte vad jag gjorde. Men det funkar!

EDIT: Mina nya minnen är de som sitter i burken dessutom. Så vad det än var som gjorde att det inte funkade; löste sig genom att i frustration dra ut, och sätta in CMOS runt 7 gånger...

Av anon196866

Att ta ut CMOS och låta vila, rensa ut övriga komponenter samt byta mellan ram minnen gjorde ingen skillnad. Något måste vara sönder.

Skickades från m.sweclockers.com

Av anon196866
Skrivet av Pwncake:

Sätt i dvi kabeln i grafikkortet?

Testat det också. Kör nu endast me processor och ett ram minne. Funkade inte heller...

Skickades från m.sweclockers.com