Inlägg

Inlägg som 007onex har skrivit i forumet
Av 007onex

Produkt: EVGA GeForce RTX 3090 Ti Vattenkylt
Länk: https://www.amazon.se/EVGA-24G-P5-4998-KR-OLED-sk%C3%A4rm-bak...
Kategori: GPU
Pris: 11 800 kr

Av 007onex
Skrivet av Webhallen:

Hej!

Kan du DM:a ditt ordernummer till mig med information kring tidigare konversationer med kundtjänst? så ska jag kolla på om det är något vi kan göra där.

När det kommer till reparation av varor så som mobiler, laptops, elscooters så är vi bundna till de verkstäder som leverantörerna pekar oss mot, vi reparerar väldigt sällan saker själva om de inte är väldigt triviala och det är när det skickas på verkstad som det tyvärr kan dröja (då alla ÅF skickar sina enheter dit)

/Patrik

Så nu har jag gett det mer än en ärlig chans utan att få svar i flera månader, trots att jag varit i kontakt flera gånger. Jag testar sista försöket och skickar dig ett DM Patrik.

Har redan haft full förståelse för att det inte ligger hos er utan verkstaden när scootern är inne på verkstaden, samt även att det är verkstaden som har hanterat scootern väldigt dåligt. Men nu har jag haft en trasig scooter hos mig som jag väntar på att få den utbytt. Denna långa väntan har inte längre med verkstaden att göra.

Av 007onex

Snart har det gått 3 veckor utan svar. Känns lite konstigt att det tar så långt tid på att ens svara på ärendet. Eller är det normalt? Tog inte längre tid än 48h för min tidigare ärenden. Har även kontaktat supporten men de sa att det är längre svarstider nu.

Av 007onex

Webhallens verkstad förstört varan två gånger

Godkväll forumet!
Det är så att jag har haft en elsparkcykel på garantiärende hos webhallen och tänkte höra era kloka ord kring det.

Reparationen har verkligen inte gått som planerat. Det hela började med att elsparkcykeln aldrig nådde längre än 15km. Så jag skickade in den hos webhallen. En månad senare får jag tillbaka scootern med ett nytt batteri. Väl inne i butiken så får jag scootern med styret löst och dessutom så är skärmen grovt repad. (Verkstaden har alltså vänt elsparken upp och ner ihopfälld med displayen mot marken när de har skruvat lös batteriet på scooterns undersida. Vilket har lett till grova repor på displayen).

Men problemen stannar inte där. När jag väl är hemma så vägrar scootern ladda batteriet. Dessutom så är batteriet INTE fast utan den hoppar runt när jag kör, vilket är en tickande bomb i längden med tanke på alla stötar batteriet får. Då får jag skicka in scootern på nytt och vänta ytterligare någon månad på reparation. När jag startar ärendet igen så påtalar jag allt detta och speciellt hanteringen vid reparationen. Eftersom jag redan hade väldigt dålig magkänsla innan så bestämde jag mig att ta bilder på scootern innan jag skickar den på service IGEN.

över 2 månader reparation senare

Jag får tillbaka scootern, batteriet är INTE fastskruvad och hoppar fortfarande, displayen har ännu fler repor. Jag skriver till supporten direkt med bildbevis, två veckor senare har jag fortfarande inte fått svar.....
Scootern är pedantskött och jag har endast pendlat till och från jobbet fåtal gånger då jag studerar på annan ort. Jag är väldigt noggrann med mina prylar.

Enda anledningen till varför jag handlade på webhallen var pga deras fantastiska support jag tidigare fått. Men detta är under all kritik och jag vill verkligen inte skicka in min scooter dit igen. Jag känner mig inte säker med scootern inomhus trots att jag inte har ett val. Även mitt jobb jag pendlar till är väldigt känsligt för brand. Så att ha elscootern är en mardröm med tanke på hanteringen av scootern och det lösa batteriet, jag vill inte ens ha kvar scootern efter all misskötsel.

Så jag undrar hur era tankar går? Är detta något jag ska förvänta mig? Ursäkta ifall något är otydligt, en hel dag av studier gör sitt.
Tack på förhand!

Av 007onex

Tack så mycket för svar, det har gett en bättre fingertoppskänsla och nya lärdomar!

Av 007onex

Wifi USB dongle Monitor mode

Tjena!
Tänkte inhandla USB wifi för att köra monitor mode i Linux då mitt nätverkskort inte stödjer det. Så jag vänder mig till er med erfarenhet. Vilket kort ska man köpa och vilket ska man undvika, vilket fungerade bäst för dig?
Ser gärna att man kan handla här i Sverige men är inte ett måste. Den får kosta nån hundring max då främsta syftet är för att lära sig.
TP-Link TL-WN722N verkar vara rekommenderat men enligt recensionerna så är det inte rätt version som säljs. (webhallen)
Tack på förhand!

Av 007onex

finns det möjlighet att frakta?

Av 007onex

hojta till om du har vägar förbi stockholm

Av 007onex

Vilket IT-jobb har du?

Tjena goa Sweclockers!
Som rubriken lyder så är jag lite nyfiken på vad er IT-tjänst innebär. IT är ganska brett så om din tjänst är på gränsen till IT så är det lika välkommet! Bakgrunden till denna tråd är till för att utöka min kännedom om olika tjänster som jag kanske har missat helt. (Visst kan man Googla olika tjänster, men bäst svar får jag från de som faktiskt jobbar med det.)

Beskriv gärna vad det är för tjänst. Eftersom samma tjänst varierar beroende på var man jobbar.
Hur ser det ut med utmaningar, ansvar, vidareutveckling, vägen dit?
Ni svara på det ni vill såklart.

Av 007onex
Skrivet av Treant:

Lär dig studieteknik (active recall & spaced repetition). Det tipset kommer du få höra av många men det är av en anledning. Jag struntade i det när jag pluggade och det gick inte så bra, så gör inte som mig.

Tack!

Av 007onex
Skrivet av Nigindraux:

Lyssna på @Treant. Nu vet jag inte specifikt vad som menas med active recall & spaced repetition men hans poäng är viktig.
Innan jag började plugga så spenderade jag ungefär en vecka med att "lära mig studera", i efterhand är jag riktigt nöjd med det för det hjälpte mig oerhört mycket genom hela utbildningen. Tyvärr var detta ett tag sen så kommer inte ihåg vilka resurser jag använde. Googlade runt på "hur man studerar effektivt" mer eller mindre, sen hade skolan även ett mindre bibliotek med studietips, bara läs igenom allt och prova dig fram vad som funkar bäst för dig och dina förutsättningar. Var inte rädd för att experimentera i början, på sikt hjälper det dig oerhört mycket.

Lycka till!

Det är också på min lista inför plugget, Tack!

Av 007onex
Skrivet av Gorian:

Det är svårt att uttala sig om jobb och liknande detaljer utan att veta mer om utbildningen och dig som person. Vissa utbildningar/personer går utmärkt att kombinera med jobb, medan det är katastrof för andra. När jag pluggade kandidaten hade jag en klasskamrat som började knega på McDonalds. Helt plötsligt prioriterade hon McDonalds-jobbet över studierna, och misslyckades med utbildningen. Hon tog aldrig examen.

Bestäm dig för vad du ska prioritera, och håll dig till det. Själv så jobbade jag extra (timanställningar) under hela studietiden, men jag var väldigt bestämd med att tacka nej till jobbtillfällen om jag upplevde att jag behövde fokusera på studierna. Det var inte populärt hos cheferna, men det gick istället bra för mig i skolan.

Sen vill jag ge ett annat råd: undervärdera inte sociala aktiviteter! Var med på fester och annat spex. "Det går alltid att göra en omtenta, men aldrig en om-fest!" är faktiskt ett rätt bra motto. Men lagom är alltid bäst - du måste balansera båda delar. Men man ska inte nonchalera lärdomarna man drar av att socialisera. Av de jag pluggade med är det inte nödvändigtvis personerna med bäst betyg som det gått bäst för i arbetslivet sen - utan de som lärt sig hantera människor och socialisera. Dessutom är träningstillfällena oftast trevligare än att plugga till tentan

Förstår dig! Jag är egentligen inte stort behov av jobb för pengarnas skull, har nämligen jobb redan, jag vill att det ska vara mer inriktat mot IT, mest för erfarenhetsskull samt att jag ser möjligheten med att testa mina vingar och utforska olika it jobb innan jag kommer ut i arbetsmarknaden.
Sedan är tanken att köra hela krutet på plugget, men jag sitter och planerar ifall jag får dötid över och tänker utnyttja den lite smart.

Av 007onex
Skrivet av anon201296:

Gå och sova i tid

Skrivet av Wyver:

Anektdot, när jag studerade 15 år sen, så ordnade vi en resa till sverige typ en vecka med buss. Utan att säga för mycket så hälsade vi på motsvarande utbildning i Södra Sverige. De hade ordnat med Ärtsoppa fest på torsdag. minns inte deltagar antalet, men 300+ något i den stilen. Vi Finlandssvenskar var i absolut i minoritet, men när klockan började närma sig 3-4 på morgon så var vi nog de enda kvar som groggade där på svartklubben. (någon som tycker sig känna igen sig, skicka ett privat meddelande, Torde ha varit 2008 i (februari typ)

men nog var det lika hemma på studieorten, tror det var en gång per månad som jag och/eller en klasskompis hade ansvar för svartklubben på orten. Å fyfasen för att stiga upp till lektionerna kl 8, efter det.

men som svar på den ursprungliga frågan av trådskaparen, ta till vara på studietiden. Behöver ju inte festa som det var den sista måltiden alltid, men var med på det som ordnas, för det är skoj och något man minns senare i livet.

Tack för tipsen, sömn är nog min starkaste sida skulle jag säga. Så det lär inte bli ett problem.

Av 007onex

Att tänka på inför studier

Tjena kära medlemmar!
Nu till höst så kommer jag att studerat 3 årigt IT program på högskola och vänder mig nu till er med erfarenhet.
Ni som studerat, vad har ni dragit för lärdomar som ni önskar att ni visste innan ni började studera?
Var det något ni kom på/ändrade rutin som hjälpte er enormt mycket?
Är det något annat som ni vill dela med er som jag inte känner till men borde känna till?

Hur är det med att jobba samtidigt som plugg? Jag är en arbetsnarkoman och älskar att jobba, vilka jobbmöjligheter finns det med inriktning mot IT(first och secondline support är inte inom intresse tyvärr)? Jag har arbetserfarenhet inom IT(bla drift,nätverk) sedan tidigare och innehar diverse cert (CCNA ex) om det skulle underlätta jobbsökandet. Vilka it jobb finns det där det är möjligt att rycka in som extra då och då när tid finns?

Jag förstår att det kan vara svårt att komma med förslag med den informationen jag givit, men min tanke med tråden är att få höra era erfarenheter som redan har gått igenom ovanstående.

Av 007onex

Tja! kan bjuda 3000kr, upphämtning.

Av 007onex

Tja! vägarna förbi Stockholm?

Av 007onex

budar 2000kr inkl frakt

Av 007onex

sålt?

Av 007onex

Tror jag har hittat mig ett par Castle knight 5 som känns bra för runt 2000kr. Frågan är vilka kör man på? CK5 är ganska nya jämfört med andra jag länkade.

Av 007onex

https://www.blocket.se/stockholm/Dali_Lektor_6_och_LCR_877335...
https://www.blocket.se/stockholm/Infinity_Beta_50_Beta_20_med...

dessa hittade jag i stockholm, men de är runt 10 år gamla, av ren erfarenhet så undviker jag att köpa elektronik som är äldre än 2/4 år gammalt, men det kanske gäller andra saker när det kommer till högtalare ?