Inlägg

Inlägg som kameltå har skrivit i forumet
Av kameltå
Skrivet av careface:

https://i.imgur.com/ZTGIcwY.jpg

Flyttade in här i februari och börjar äntligen känna mig klar.
Jobbar hemifrån på heltid så det känns viktigt att trivas vid skrivbordet.

Jag gillar växter.

Riktigt stiligt! Älskar växter och trä tillsammans. Var kan jag köpa vägghyllorna?

Av kameltå

i5-9400F flashals?

Tjena!

Lite sugen på att köpa ett nytt grafikkort (när det nu finns i lager...) Sitter idag på ett 1060 3GB, i5-9400F, 16gb ram.

Väljer mellan 3060 och 3070 men funderar på om min CPU kommer flaskhalsa GPUn. Kommer spela mest singleplayerspel som jag vill få fina, Cyberpunk, RDR2 etc.

Vad tror ni? Kommer den duga?

Av kameltå

Fortnite V-bucks present

Tja Sweclockers. Min systerson fyller 11år snart och han har nyligen börjat spela Fortnite på PC. Själv som 27åring håller jag mig till Dota 2 och snart WoW Classic så jag har tyvärr ingen koll alls på Fortnite förutom att ingame valutan heter V-Bucks (märks att åldern börjar smyga sig på).

Tänkte iaf köpa något Fortnite-relaterat till grabben. Hur köper man V-Bucks till någon? Vill man ha V-Bucks? Något annat som kanske är roligare?

Mycket tacksam för svar.

Av kameltå
Skrivet av bjorn_m_eriksson:

@kameltå: Först: Tips från coachen *host host*, du vill hitta en kamera som har dubbla hjul för inställningar. Många i "100" serien har inte det, dvs 550, 650 osv. 760 har det däremot tror jag. Dubbla hjul gör att du har större möjlighet att vara kreativ när du vill. Om du t.ex. fotar manuellt och ställer in exponeringstid och bländare själv så kan du göra dessa inställningar snabbare. Dessutom tränar du lättare upp ett muskelminne så det går lättare.

Alltså, kika på serierna med en eller två siffror. Inom räckhåll prismässigt men kanske inte avståndsmässigt är 60d och med lite tur 70d, vilken är väldigt kompetent.
Något äldre med en riktigt tålig och snabb kamera är 7d som du kan skaka fram för runt 2500 kr med lite tur. Många kameror är välanvända, men dom har också slutare som är gjorda för det så det är ok. Däremot kan dom vara något nötta.

Vad gäller objektiv så blir det mer en fråga om vad du ska fota. Är det mest för att få snygga porträtt kan en fast optik med stor bländare (lågt f-värde) vara väldigt bra, men om du ska gå runt på gatan och fota där du ändå vill ha lite mer skärpedjup kan faktiskt den vanliga kit-optiken duga!

Dock, man får självklart en del för pengarna när man köper dyrare optik - bättre skärpa i överlag, bättre kontrast och färger. Dessutom mycket exaktare och robustare känsla som faktiskt gör det lite roligare. Med det sagt klarar man sig långt med ganska enkla medel - det är ju många gånger motiven som gör bilden... Andra fördelar är att bättre optik ofta är väderskyddad, och i kombination med kamerahus som står emot regn är det en bra lösning för att slippa oroa sig för vädret..

Bildstabilisering är något som kan komma väl till pass om du fotar i skymning. När det väl är mörkt behövs stativ eller blixt såvida det inte är bra belysning på något annat sätt, men om man t.ex. är utomlands där solen går ner lite tidigare även på sommaren än man är van vid här i Sundsvall så kan det ju vara en bra sak att ha.

När du nu börjar leta kameror, tänk på att en systemkamera är ganska stor att ha med. Det är både bra och dåligt. Bra för att dom är rejäla att handskas med, man kan många gånger fota även om man har handskar på sig, bra grepp ger bra kontroll osv.
Men samtidigt så är det lite sämre för att det blir ganska tungt att ha en kamera hängandes runt halsen hela dagen, den går knappast ner i en jackficka osv..

Om du vill kan du låna en gammal kamera av mig nån vecka så får du känna lite på hur en systemkamera är. Har en 40d som ska avyttras. Tänker dock inte lura på dig den om du inte vill - även om den gör ett bra jobb så är det en gammal sensor med ganska låg upplösning, och dessutom saknar den videoinspelning, så jag skulle råda dig att kolla på något nyare.
Dock är hanteringen bra och du får in känslan över vad kameran väger, hur den är att hantera osv. Detta baserat på att du bor i Sundsvall vilket jag med gör.

Skicka ett pm i så fall.

Tack för bra tips! Hade gärna testat din kamera, men tyvärr bor jag inte längre i Sundsvall, har glömt ändra det på min profil. Ska kika lite efter någon kamera i tvåsiffriga serien då. Var är den generella skillnaden på hundra och två-siffer serien?

Skrivet av solhasse:

@kameltå: Kolla efter en Canon EOS 7D.
Ruggigt bra kamera när den kom, och är det fortfarande idag.
Nog den mest prisvärda begagnade systemkamera man kan köpa idag. Brukar gå för 2500-3500kr

Tack! Såg tyvärr ut att vara lite över min prisklass. De flesta på blocket gick för 2500kr, men då var det endast kamerahuset, inget objektiv alls. Men kanske kommer upp några i bättre priser.

Av kameltå

Begagnad systemkamera för runt 2000-3000kr

Hej!

Söker en begagnad systemkamera för att fota under resor och vardag. Har inte tidigare ägt något systemkamera, så är rätt färsk vad gäller kamerautrustning etc.

Kikade lite på Canon EOS 550D. Något att ha?

Vad skulle ni rekommendera för runt 2000-3000kr? Vilka typer objektiv är bra för ”allround”?

Av kameltå

Bumpar upp den här rackarn lite.

Letar och letar men hittar inget mekaniskt tangentbord med nordisk mac-layout. Någon annan som lyckats hitta något eller har några tips?

Av kameltå
Skrivet av Ahrimanes:

Jag vill ha den som kaffemugg!

Skrivet av zymax:

Fixa en kaffemugg med samma tryck! Givet köp!

Ja! Jag vill också köpa en mugg!

Av kameltå

@Gyhlen: Tycker du jag ska fortsätta med AMD eller kika på Intel? Jag bryr mig inte ett dugg om det är AMD eller Intel, vill bara ha så bra prestanda som möjligt. Tänkte isf lägga runt 2500kr för en processor.

Av kameltå

GTX 1060 och AMD FX-8320

Hej!

Har börjat tröttna på att ha pissig FPS, så tänkte uppgradera datorn för att få lite bättre prestanda. Funderar på om min CPU skapar en flaskhals i dagsläget. Exempelvis så ligger jag på mellan 49-70 FPS i Apex Legends.

CPU: 8C 3.5 GHz Black Edition 8MB överklockad till 4.2GHz
GPU: GTX 1060 3GB
RAM: DDR3 8GB

Tror ni det går att kräma ur mer ur ett 1060 ifall jag byter ut min CPU?

Mvh.

Av kameltå
Skrivet av alsing:

http://i.imgur.com/byg1Ilz.jpg

Ikea KARLBY (Bänkskiva)
Ikea Olov (Ben)
Ikea Signum (Kabelkanal)

Gick på strax över 1800:- , Rätt nöjd för de priset.

Sen ska skärmen bytas ut mot antingen en ultrawide eller 27" ips.

Grymt snyggt! Vad är det för mått på din bänkskiva? Inga problem att skruva fast benen i den?

Av kameltå

Fick alphakey här om dagen. Spelar dota i vanliga fall och är inte det minsta imponerad av Heroes of the Storm. För enkelt känns som ett Hack'n slash typ.

Av kameltå

Är det klockan 10:00 som gäller för PC-betan?

Av kameltå
Skrivet av Potrovski:

Svårt att säga då det känns som om det är fel på betan. Men kör ultra på allt förutom MSAA som är avslaget samt Anti Aliasing Post low eller off. Ligger kring 50-60 med drops ner till 30 ibland. Kör jag allt på low får jag mkt högre fps men fortfarande så laggar de lite ibland så lika att köra fullt då

Okej, tack! Ser ifram emot betan

Av kameltå
Skrivet av Potrovski:

Jepp, jag!

Hur känns det då? Bra flyt?

Av kameltå

Någon som testat med ett GTX 760?

Av kameltå

Razer Deathadder 2013. Fantastisk mus, otroligt skönt material!
http://www.maxfps.se/produkt/5836

Av kameltå

Jag har detta: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=761233

Där är det viss bakgrundsbelysning, dvs, belyst vid "gameing" knapparna. Jag är väldigt nöjd.

Av kameltå

Lite mörk bild, men ändå. Fick hem ny mus och musmatta idag, mycket nöjd! Har också tänkt införskaffa mig ledlister från ikea att sätta bakom skärmarna istället för bordslampan.

http://i.imgur.com/h8v7y3W.jpg

Av kameltå
Skrivet av klasvonklas:

Vad härligt att den fungerar igen
För klent var det definitivt inte, datorn hade nog till o med kunnat klara av ett ännu klenare nätagg av bra kvalitet, dock är det inget att rekommendera. Så helt klart var det fel på nätagget.

Nu har du o andra sidan möjlighet till att utan problem kunna uppgradera med lite mer strömtörstig hårdvara när du önskar göra det

Ja, sjukt skönt! Blev ju lite orolig Aha okej, dåså, men alltid bra med lite extra kräm. Tack igen!

Av kameltå
Skrivet av klasvonklas:

Jag gissar på två saker: Defekt nätagg eller grafikkort. Jag tror mer på att nätagget är defekt med tanke på hur övriga datorn beter sig, men det kan vara grafikkortet med. Moderkortet kan också vara knasigt, men det kommer som tredje sak.

Hör med polaren om du får låna nätagg och grafikkort, prova båda separat o se om det blir någon skillnad

Skrivet av Broken-arrow:

Prova polarens agg och låt bli att använda datorn så länge (kan vara både värre problem eller lättare).

Köpte faktiskt ett kraftigare nätaggregat idag, och datorn fungerar klockrent. Vet inte om det var för klent, eller om det pajade. Men ska skicka tillbaka det till cdon. Tack så JÄTTE mycket för hjälpen. Verkligen schyst.